Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ד"א תופעת קולה מגניבה שגיליתי באחת השבתות:

בקבוק קולה שהוצא מהמקפיא היה קר מאוד, אך עדיין נוזלי.

לאחר הפתיחה, הפך לברד.

תופעה ידועה:

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

עברתי על שלושת העמודים, רק כדי לוודא שאף אחד לא רשם את זה.

יש לי שאלה - מישהו מבני המשפחה שותה במקרה ישירות מהפיה של הבקבוק??

אם כן - אז גם אחרי שלושה שלוקים - תוכל בד"כ לזרוק את הבקבוק לפח אחרי יום.

אני לא יודע מה ההסבר הכימי לדבר הזה, אבל משהו במפגש בין הרוק לבין משקאות מוגזים, גורם לגזים להתנדף הרבה יותר מהר.

לא שמתי לב להבדל בין בקבוק עומד לשוכב.

אצלי בבית זה אשכרה חוק ברזל שאף אחד לא שותה קולה מהפיה!

ממליץ לך לנסות - הרבה יותר פשוט, והתוצאות כמעט מובטחות (לפחות אצלי זה עובד פיקס).

בברכה!

יונתן.

פורסם
לפני כמה שנים היה לי פתרון פשוט אבל קצת מעיק :

לקחתי פקק רגיל של קולה, קדחתי בו חור, לקחתי פנימית של אופניים וגזרתי סביב הונטיל בקוטר של ראש הבקבוק.

העברתי את הונטיל מבפנים, ואז קיבלתי פקק אטום עם ונטיל.

קניתי קומפרסור קטן לרכב (כאלה של 50 ש"ח), וחיברתי לממיר 12V 2A.

עשיתי ניסוי - לקחתי בקבוק חדש, מזגתי ממנו כוס אחת של קולה לבקבוק ריק, ניפחתי בלחץ, ושמתי במקרר לחודש.

אחרי חודש הקולה הייתה מלאת גזים כמו בבקבוק חדש.

השתמשתי בזה כמה חודשים וזה עבד מצויין, אבל זה דורש אחרי כל פתיחה ניפוח של כמה דקות עם רעש, וזה לא ממש פרקטי ונוח.

אם היו עושים מתקן אוטומטי כזה בתוך המקרר - זרוע שתרד על הבקבוק ותנפח אותו אחרי שסוגרים את הדלת, זה יכול להיות מעולה.

רק שזה יעלה די הרבה כסף ולא נראה לי שהרבה אנשים ישלמו על זה.

לגבי המשאבה הידנית - לא נראה לי שזה יעבוד טוב, כי הלחץ שאפשר לנפח ביד לא ממש יעשה את העבודה.

זה דורש לחץ גבוה למדי (2 באר = 30 PSI, זה כמו לנפח צמיג רכב ביד). גם מבחינת נפח - חצי בקבוק, עם קומפרסור, לקח

לי 2-3 דקות לנפח. ביד זה לא ריאלי.

הריני מעניק לך בזאת את אות לגיון הכבוד של מכסחי המיתוסים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
קניתי קומפרסור קטן לרכב (כאלה של 50 ש"ח), וחיברתי לממיר 12V 2A.

עשיתי ניסוי - לקחתי בקבוק חדש, מזגתי ממנו כוס אחת של קולה לבקבוק ריק, ניפחתי בלחץ, ושמתי במקרר לחודש.

אני מקווה שלא דאגת משאריות מתכת מהמשאבה של ה50 ש"ח, פתחתי כאלה ואתה אשכרה שתית שאריות מתכת מהצילינדר.

אפילו קומפרסור רגיל (הלחץ אוויר במוסכים וכו') אסור להישתמש על הגוף של הבנאדם (תופעה רעה שאנשים מישתמשים לניעור ליכלוך ואבק אחרי סיום עבודה) כי היו מיקרים של הרעלת דם מגרגיר של מתכת שחדר את העור מהלחץ אוויר וניכנס למערכת הדם.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני 5 שנים התקלחתי יום יום עם קומפרסור ועדיין חיי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
עברתי על שלושת העמודים, רק כדי לוודא שאף אחד לא רשם את זה.

יש לי שאלה - מישהו מבני המשפחה שותה במקרה ישירות מהפיה של הבקבוק??

אם כן - אז גם אחרי שלושה שלוקים - תוכל בד"כ לזרוק את הבקבוק לפח אחרי יום.

אני לא יודע מה ההסבר הכימי לדבר הזה, אבל משהו במפגש בין הרוק לבין משקאות מוגזים, גורם לגזים להתנדף הרבה יותר מהר.

לא שמתי לב להבדל בין בקבוק עומד לשוכב.

אצלי בבית זה אשכרה חוק ברזל שאף אחד לא שותה קולה מהפיה!

ממליץ לך לנסות - הרבה יותר פשוט, והתוצאות כמעט מובטחות (לפחות אצלי זה עובד פיקס).

אני שותה ישירות מהבקבוק. מסכים- אחרי יום, כבר ברחו הרבה גזים, וזה לא אותו הדבר. לפעמים יש הבדל גם אחרי כמה שעות.

לא זוכר מתי פעם אחרונה לא שתיתי ישירות מהבקבוק, כך שאני לא יכול לבצע ניסוי מדעי לגבי העניין.

אבל, אני כן יכול להציע תיאורייה:

1) עמידה או שכיבה, לא אמור לשנות כלום. לגז ממש לא אכפת אם הוא שוכב עם הפנים למעלה, הת*ת למעלה או על הצד- הנוזל נמצא למטה, הגז מבעבע למעלה (הישג מגניב בפני עצמו כשמדובר על גז כבד מהאוויר...).

מה כן משנה, זה כמות הפתיחות של המקרר ועצמת הפתיחה, והאם הבקבוק נמצא על הדלת או במקום נייח. אני לעולם לא שם משקה מוגז על הדלת. לא כי אין לי מקום, אלא מהסיבה הזו (פלוס, גם אין לי מקום, אז בכלל).

2) שתייה מכוס מהווה פחות טילטולים לבקבוק לעומת שתייה ישירות מהפייה.

אדם נורמאלי ששותה מהבקבוק שותה בד"כ מספר לגימות ומוריד את הבקבוק, מרים אותו שוב לאחר זמן ושותה שוב מספר לגימות, וחוזר חלילה.

אדם נורמאלי ששותה מכוס מזיז את הבקבוק רק פעם אחת למילוי הכוס, ומקפיד שלא יישפך כלום- הבקבוק נהנה מיציבות מוגברת לעומת מי ששותה ישירות מהפה.

למה ציינתי אדם נורמאלי?

כי יש גם גמלים בינינו. עבורם, העניין הזה לא נחשב, כל נושא איבוד הגזים- כי הם שותים את רוב הבקבוק במכה...:lol:

ועכשיו, מבצע:

מי שיכתוב לי איך עושה גמל פה בפורום, יקבל בקבוק קולה ריק חינם.

:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לגבי שוכב או עומד - לא בדקתי את זה, אבל יש מצב שבשכיבה יש יותר איבוד של גז כי שטח המגע של הנוזל עם האוויר

גדול יותר. במקום חתך עגול של בקבוק עומד יש חתך של כל אורך הבקבוק.

לגבי שתייה מהבקבוק - נשמע לי הזוי למדי כל התאוריה עם הרוק.

אני שותה מהבקבוק לפעמים (אם אני שותה עם האוכל זה בכוס, ואם זה סתם שלוק אז מהבקבוק).

גם כשאני שותה מהבקבוק אז זה בעדינות יחסית, ובלי ליצור ואקום, תמיד משאיר חריץ אויר כך שהקולה זורמת לפה

בלי 'גלו-גלו-גלו', אלא רציף וחלק. אין ממש מעבר של רוק לנוזל, בטח לא בכמות שיכולה להשפיע על משהו.

הבעיה בשתיה מהבקבוק זאת התדירות - אם מזגת כוס ולקחת אותה לסלון ושם שתית אותה במשך חצי שעה בשלוקים קטנים,

זה עדיף על לשתות חצי כוס מהבקבוק, לסגור, ואז אחרי חצי שעה לשתות עוד חצי כוס מהבקבוק.

במשך כל החצי שעה הזאת כל הגזים שיצאו לחלל הבקבוק ישתחררו בפתיחה השניה, וכל התהליך יתחיל מחדש.

אם פתחת רק פעם אחת - הרווחת חצי שעה של אי בזבוז גזים בטווח הארוך (כי החלל יגיע ללחץ הקריטי חצי שעה קודם).

תמיד מצחיק אותי בארוחות משפחתיות שכולם היסטרים לסגור את הבקבוק שלא יברחו הגזים. אם ממילא פותחים את הבקבוק

שוב לפני סוף הארוחה - אין שום יתרון בלסגור אותו במהלך הארוחה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לגבי שוכב או עומד - לא בדקתי את זה, אבל יש מצב שבשכיבה יש יותר איבוד של גז כי שטח המגע של הנוזל עם האוויר

גדול יותר. במקום חתך עגול של בקבוק עומד יש חתך של כל אורך הבקבוק.

זה מזכיר לי את השאלה על החצי כוס- מלאה או ריקה, והתשובה שהחצי שאין בו נוזל מלא באוויר :lol:

נניח שיש לך חצי בקבוק קולה (בקבוק שלם, מלא עד לחציו, אם לא הייתי ברור).

במצב עמידה, הנפח של האוויר הוא חצי מהבקבוק.

במצב שכיבה, הנפח של האוויר הוא... חצי מהבקבוק, רק לרוחב.

יש מבין? :lol:

גז משתחרר באותו הקצב. למה הגז משתחרר? הפרש הלחצים. אם יש לחץ X בבקבוק, והמצב הטבעי הוא לחץ Y, אז מהירות התגובה (שחרור הגז) תהיה גדולה יותר. דהיינו, הגז ישתחרר יותר מהר במצב עמידה עד להגעה ללחץ Y, לעומת מהירות נמוכה יותר אבל על פני שטח גדול יותר במצב שכיבה- כך שאותה כמות של גז תשתחרר, כך או כך.

המחשה: קח צינור מים של השקיית גינה. אתה יודע, זה הירוק שמשתמשים בו בעיקר על האחים. פתח את הברז לעצמה שמוצאת חן בעיניך. המים יצאו במהירות מסויימת וקבועה. לחץ על קצה הצינור שממנו המים יוצאים. מה יקרה? המים יצאו יותר מהר (חזק? איך שלא תקרא לזה), כי יש להם פחות שטח בשביל לשחרר את הלחץ שמגיע מהברז.

אני 5 שנים התקלחתי יום יום עם קומפרסור ועדיין חיי

טוב, הוא כנראה לא היה מחובר בדיוק לחשמל.

פורסם

טוב, זה שהנפח זהה בשכיבה או בעמידה, ברור לי, אל תגזים :)

נראה שאתה צודק, סתם חשבתי בקול אולי יש בזה משהו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

האמת, לא הייתי בטוח בזה מהתגובה שלך, אז רשמתי המשך מדעי לתגובה שלי... תיארתי לעצמי שהתכוונת לחלק השני של התגובה שלי, אז רשמתי גם אותו. ועדיין אני יכול להבטיח לך שגרמתי לכמה ילדים להגיד "וואלה..." אם הם קראו את החלק הראשון של התגובה.

הילדים של היום, זה לא הילדים של הלילה.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון קטן בנושא - יצא לי לראות בארה"ב את הפקק משאבה הזה (שכבר עלה פה קודם) :

http://www.ebay.com/itm/Jokari-Fizz-Keeper-Pump-Cap-Fits-Most-1-1-5-2-Liter-Plastic-Soda-Pop-Bottles/310868068516?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222006%26algo%3DSIC.FITP%26ao%3D1%26asc%3D19839%26meid%3D4711579926850873898%26pid%3D100011%26prg%3D8934%26rk%3D1%26rkt%3D10%26sd%3D310753789895

זה בעצם גירסה 'ידנית' לפטנט שלי עם הונטיל והקומפרסור. קניתי, ניסיתי, עובד.

זה עובד בשני כיוונים שונים -

1. זה מאפשר ליצור לחץ מיידי בבקבוק (דורש כ-10-15 פמפומים לבקבוק חצי ריק שלי 1.5L).

2. זה גורם לך לחשוב פעמיים על כל פתיחה של הבקבוק כדי לקחת שלוק, כי תצטרך לפמפם אותו מחדש..

לא לנפח חזק מדי - ניפחתי חזק והלחץ עלה עוד קצת בגלל השחרור מהנוזל, כשפתחתי הפקק פשוט עף לי והתפרק (מזל שקניתי שניים..)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...