Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

אני גר ביחידת דיור שאמצעי חימום מים היחידי בה זה אטמור 7.7KW, זה מכשיר Inline שמותקן לפני הברזים ולא אחריהם. אחרי יש פיצול לשני ברזים ולמקחלת.

האטמור הזה דו פאזי, ניתן להתקין אותו בבית שאין בו חשמלי תלת פאזי על ידי הזנתי שני קווים מאותה פאזה. 

יש מים חמים אחרי משהו כמו 15-20 שניות מפתיחת הברז. 

מבחינת צריכת החשמל, מקלחת של 10 דקות עולה פחות משקל. 

עוד נקודה, טמפרטורת המים באטמור תלויה מאוד בטמפרטורת המים בצנרת ובעוצמת הזרם. כשהברז פתוח לגמרי המים פחות חמים, הקטנת עוצמת הזרימה מעלה את הטמפרטורה. 

בכל מקרה גם בימי חורף הקרים אפשר להתקלח בכייף בלי שום בעיה.

לא יתן לו פתרון פשוט, קודם כל המתקן חייב הכנה רצינית של חשמלאי, (נראה לי כבל 6 ממ בחד פאזי) ואם הדירה רק עם חד פאזי צריך לתכנן מתי שמתקלחים שלא מופעל צרכן כבד אחד.  בכל מקרה כל העניין של ההכנה וחציבה הוא מנסה להימנע. 

לגבי היעלות של האטמור אני  די מסופק, יש מקומות שהמים בחורף מאוד קרים (ישנם מקומות שהרבה פחות קרים גם אם הטמפ' בחוץ קרה בגלל שהצינורות עוברים דרך ארוכה בתוך הבניין מה שקצת מוריד מהקור) וגם אטמור כזה יתקשה לתת מקלחת 'מפנקת' (שזה מה שהבנתי שהשואל מבקש..)  לפי חשבון זריז שעשיתי, גם לאטמור כזה בהנחה וטמפרטורת המים היא 10 מעלות (קיצוני אבל קיים) והטמפ' הרצויה היא 38 (שיש מתקלחים ביותר חם) יתקבל זרם של 4 ליטר בדקה, שזה זרם ממש ממש חלש, מקלחת נורמלית זה 10 ליטר בדקה ומעלה.  אם נרצה מקלחת בזרם נורמלי הטמפ' כניסה צריכה להיות אזור ה27 מעלות.    כל זה לפי חשבון חימום המים בהספק הנ"ל מה שנקרא 'על הנייר', בפועל יכול להיות גם הפסדים (אם מותקן רחוק להמקלחת)  ומצד שני יכול להיות גם אנשים שזה מספיק להם ולא משנה מה הנייר כותב.. ע"ע בוקי..   בכל מקרה אני לא הייתי ממליץ את זה לבנאדם שרוצה לשדרג את המקלחת שלו.  

@infinity  מצטרף להמלצה שאמרו לך להגדיל דוד והייתי מוסיף גם לחבר שעון עם אפשרות שליטה מרחוק שתוכל להדליק מהפלאפון,  את זה תוכל לעשות גם  בדוד הקיים.  

ה'מאיץ' שאומרים לך לא באמת מאיץ אלא הוא גורם לחימום 'סלקטיבי' כלומר הוא "מפריד" את המים המתחממים משאר מים של הדוד מה שבעצם גורם שלא תצטרך לחכות לחימום כל הדוד בשביל מקלחת אחת. אם תרצה לחמם את כל הדוד יקח לך אותו זמן.   

איזה גודל דוד יש לך כיום?  אתה המשתמש היחיד? 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, ELI001 כתב:

לא יתן לו פתרון פשוט, קודם כל המתקן חייב הכנה רצינית של חשמלאי, (נראה לי כבל 6 ממ בחד פאזי) ואם הדירה רק עם חד פאזי צריך לתכנן מתי שמתקלחים שלא מופעל צרכן כבד אחד.  בכל מקרה כל העניין של ההכנה וחציבה הוא מנסה להימנע.

כבל 4 גידים 4 מ"מ, לא 6.

היחידה שלי עם חד פאזי גודל חיבור 40 אמפר, האטמור צורך 33 אמפר, אכן בזמן שימוש באטמור אין הרבה רזרבות חשמל אבל זה מספיק כי אין עוד צרכנים כבדים שמופעלים במקביל.

לפני שעתיים, ELI001 כתב:

לגבי היעלות של האטמור אני  די מסופק, יש מקומות שהמים בחורף מאוד קרים (ישנם מקומות שהרבה פחות קרים גם אם הטמפ' בחוץ קרה בגלל שהצינורות עוברים דרך ארוכה בתוך הבניין מה שקצת מוריד מהקור) וגם אטמור כזה יתקשה לתת מקלחת 'מפנקת' (שזה מה שהבנתי שהשואל מבקש..)  לפי חשבון זריז שעשיתי, גם לאטמור כזה בהנחה וטמפרטורת המים היא 10 מעלות (קיצוני אבל קיים) והטמפ' הרצויה היא 38 (שיש מתקלחים ביותר חם) יתקבל זרם של 4 ליטר בדקה, שזה זרם ממש ממש חלש, מקלחת נורמלית זה 10 ליטר בדקה ומעלה.  אם נרצה מקלחת בזרם נורמלי הטמפ' כניסה צריכה להיות אזור ה27 מעלות.    כל זה לפי חשבון חימום המים בהספק הנ"ל מה שנקרא 'על הנייר', בפועל יכול להיות גם הפסדים (אם מותקן רחוק להמקלחת)  ומצד שני יכול להיות גם אנשים שזה מספיק להם ולא משנה מה הנייר כותב.. ע"ע בוקי..   בכל מקרה אני לא הייתי ממליץ את זה לבנאדם שרוצה לשדרג את המקלחת שלו.  

כמו שאמרתי, אפשר להתקלח בכייף גם בחורף (מרכז הארץ), זרם המים בסדר גמור והטמפרטורה סבירה. המים לא מאוד חמים אבל לא משהו שגורם לחוסר נוחות.

אבל כן תלוי בהעדפה אישית, אין פה שאלה. 

בקיץ אני מכבה גוף חימום אחד מתוך שניים באטמור וזה מספיק, צריכת החשמלי אז יורדת לחצי.

בשום אופן אני לא אומר שזה פתרון אידיאלי. אין לי שם איפה להתקין דוד או מחמם בגז, אז זו האופציה שנבחרה.

פורסם

בשביל הספורט מדדתי, טמפ' בכניסה 20.6 מעלות, 

ביציאה 48.5 - 49 מעלות. ברז מים פתוח עד הסוף, מרחק הכיור במקלחת מהאטמור בערך 5 מטר צנרת.

• מעניין 1

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

בשביל הספורט

אם אתה כבר בשוונג.. תבדוק גם כמה הספק המים, כלומר כמה ליטר בדקה.   כי לפי החשבון שלי אמור להיות זרם ממש חלש. 

פורסם

לקחתי קנקן 1 ליטר ומדדתי עם סטופר בכמה שניות הוא מתמלא. יצא 15 שניות אז אתה צודק, ספיקת מים דרך האטמור כ 4 ליטר בדקה. 

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 26.3.2026 בשעה 17:18, איציק נ. כתב:

כשהדוד קטן מאוד והמים הנכנסים אליו קרים מאוד (אנחנו בחורף) תוך זמן קצר המים החמים מאוד כבר מתערבבים עם הקרים, הופכים לפושרים ותוך זמן קצר יש לך מים קרים.

הפתרונות זה דוד יותר גדול (אם התקציב לא מוגבל - אז משאבת חום) או חימום על גז (צינור גז לא צריך חציבה, רוב הטכנאים מעבירים אותו חיצוני עם "שלות" לקיר).

אני באמת גר באזור שהוא מאוד קר יחסית לארץ ועם מלא רוחות חזקות.

משאבת חום - התייעצתי עם בעל מקצוע שאמר שאי אפשר להתקין אצלי בגלל שהדוד קטן. אז כנראה שרק לאחר החלפת דוד אפשר לשקול את זה. 

לא ככ הבנתי מה אמרת לגבי חימום בגז - אין לי היום בכלל נקודת גז בדירה. מרפסת השירות ומונה הגז בקומה (מחוץ לדירה) נמצאים בקצוות שונים, צריך להבנתי לרוץ לאורך כל הדירה.

לפני 13 שעות, Buki כתב:

האטמור הזה דו פאזי, ניתן להתקין אותו בבית שאין בו חשמלי תלת פאזי על ידי הזנתי שני קווים מאותה פאזה. 

יש לי 3 פאזי בבית

לפני 11 שעות, ELI001 כתב:

@infinity  מצטרף להמלצה שאמרו לך להגדיל דוד והייתי מוסיף גם לחבר שעון עם אפשרות שליטה מרחוק שתוכל להדליק מהפלאפון,  את זה תוכל לעשות גם  בדוד הקיים.  

ה'מאיץ' שאומרים לך לא באמת מאיץ אלא הוא גורם לחימום 'סלקטיבי' כלומר הוא "מפריד" את המים המתחממים משאר מים של הדוד מה שבעצם גורם שלא תצטרך לחכות לחימום כל הדוד בשביל מקלחת אחת. אם תרצה לחמם את כל הדוד יקח לך אותו זמן.   

איזה גודל דוד יש לך כיום?  אתה המשתמש היחיד? 

אנחנו זוג.

יש כבר היום מתג חכם (סוויצ'ר) - המטרה שאני רוצה להגיע אליה, שיהיה מים חמים מבלי להדליק את הדוד, ובמלי לחכות בין מקלחות.

בונוס - יהיה נחמד אם מיד עם פתיחת הברז יהיה מים חמים ולא יהיה צורך לחכות.

גודל הדוד לפי CHATGPT זה 60-80 ליטר

WhatsApp Image 2026-03-08 at 20.20.56.jpeg

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני 56 דקות, `Infinity כתב:

אני רוצה להבין רגע משהו. 

אתה באמת הלכת לצ'יפופו, לפני שהלכת לראות מה כתוב על המדבקות (הנגישות מאד) בחזית של הדוד, ולקרוא מה הנפח שלו?

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ציטוט

משאבת חום - התייעצתי עם בעל מקצוע שאמר שאי אפשר להתקין אצלי בגלל שהדוד קטן. אז כנראה שרק לאחר החלפת דוד אפשר לשקול את זה. 

מה הקשר? משאבת חום מכילה "דוד" אינטגרלי של 120-180 ליטר, תלוי בדגם והיא מחליפה את דוד החשמל הקיים. לפי התמונה שלך יש מספיק מקום למשאבת חום.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, ALX כתב:

מה הקשר? משאבת חום מכילה "דוד" אינטגרלי של 120-180 ליטר, תלוי בדגם והיא מחליפה את דוד החשמל הקיים. לפי התמונה שלך יש מספיק מקום למשאבת חום.

אני באמת לא יודע.

ענה לי: "לא ניתן הדוד שלי גדול יותר" אחרי שראה את אותה התמונה שהעליתי לפה.

עריכה אחרונה על ידי `Infinity

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני שעתיים, `Infinity כתב:

- המטרה שאני רוצה להגיע אליה, שיהיה מים חמים מבלי להדליק את הדוד, ובמלי לחכות בין מקלחות.

כמו שכתבתי, אטמור מספק מים חמים מתי שאתה רוצה בערך 20 שניות אחרי פתיחת הברז וכל עוד הברז פתוח.

חסרונות:

בחורף המים לא מאוד חמים, לאנשים שאוהבים מקלחת חמה זה יכול להיות שלא מספיק.

זרם המים חלש (רשמתי נתונים בהודעות הקודמות).

אטמור עצמו זה דבר זול מאוד עולה 600-700 ש"ח, אבל כן נדרש להריץ תשתית חשמל יעודית מהלוח  עד מקום ההתקנה וזה יכול לעולות לא מעט.

צריכת החשמל שלו גבוהה מאוד אבל הוא מופעל אך ורק כשברז המים פתוח ולא שניה אחת לפני או אחרי. 

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, `Infinity כתב:

אני באמת גר באזור שהוא מאוד קר יחסית לארץ ועם מלא רוחות חזקות.

לא ככ הבנתי מה אמרת לגבי חימום בגז - אין לי היום בכלל נקודת גז בדירה. מרפסת השירות ומונה הגז בקומה (מחוץ לדירה) נמצאים בקצוות שונים, צריך להבנתי לרוץ לאורך כל הדירה.

יש לי 3 פאזי בבית

אנחנו זוג.

יש כבר היום מתג חכם (סוויצ'ר) - המטרה שאני רוצה להגיע אליה, שיהיה מים חמים מבלי להדליק את הדוד, ובמלי לחכות בין מקלחות.

בונוס - יהיה נחמד אם מיד עם פתיחת הברז יהיה מים חמים ולא יהיה צורך לחכות.

אחרי ההודעה הזו אני ממש מבולבל.

אם יש לך תלת פאזי בבית אתה יכול לפרק את הדוד ולהרכיב במקומו אטמור תלת פאזי ואז יש לך מים חמים 24/7 ללא הגבלה.

בלי שום קשר, יש לך מספיק מקום במסתור לשים דוד גדול יותר, נראה שעשית טעות לפני 3 שנים כשהרכבת דוד קטן מבלי לחשוב על ההשלכות.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני 20 דקות, redroze כתב:

אחרי ההודעה הזו אני ממש מבולבל.

אם יש לך תלת פאזי בבית אתה יכול לפרק את הדוד ולהרכיב במקומו אטמור תלת פאזי ואז יש לך מים חמים 24/7 ללא הגבלה.

בלי שום קשר, יש לך מספיק מקום במסתור לשים דוד גדול יותר, נראה שעשית טעות לפני 3 שנים כשהרכבת דוד קטן מבלי לחשוב על ההשלכות.

יש 3 פאזי.

הדוד שמותקן היום קבלן השיפוצים בחר אותו עבורי כי אמר שזה מתאים יותר לתמהיל (זוג, מתחמם מהר), בדיעבד אני מסכים שזו טעות והייתי צריך לבחור יותר גדול, פעם ראשונה שאני מתעסק בזה, תמיד היה לי דוד שמש בנוסף לחשמל (והיום אין).

עד כה בדקתי עם בעלי מקצוע לגבי:

1. חימום גז - אין בכלל נקודת גז בבית.

2. חימום חשמל - בדקתי עם חברת HITRON שהומצלה פה בשרשור מקביל, שלחו לי הצעת מחיר והנחיות כנ"ל:

הנחיות לחשמלאי : התקנת מפסק 3*20 אמפר בלוח חשמל - סלילת קו חשמל מלוח החשמל ועד למיקום התקנת המחמם כבל 5*4 מ"מ או 4 .1 אנא וודא כי בלוח החשמל הראשי בביתך \ עסק קיים מפסק ראשי 3*25 אמפר (-25C( 
לחבר את ההזנה של המפסק בלוח החשמל אחרי פחת ראשי .)

לאחר התייעצתי עם חשמלאי, אמר שאני חייב לחצוב בקיר כדי לעשות הכנה כמו שהם דורשים.

3. משבת חום - התייחסתי לזה בהודעה הקודמת, אמר "לא ניתן הדוד שלי גדול יותר".

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם (נערך)
לפני שעה, `Infinity כתב:

3. משבת חום - התייחסתי לזה בהודעה הקודמת, אמר "לא ניתן הדוד שלי גדול יותר".

מה זה הדוד שלי? CHATGPT לא תחליף למדידות, יש מרווחי התנקה באתר כרומגן\כל יבואן\יצרן אחר ואפשר גם להתקשר...

עריכה אחרונה על ידי shake
  • תוכן חדש...