Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 16.12.2025 בשעה 02:39, madmaxx כתב:

יש לך המלצה לאיזה מותג או דגם? 

הפשוטים זה זבל עופות.

תקנה אטמור עם מוט מגנזיום, זה ה VFM הכי טוב.

אחריו זה סט של "כרומגן" (אליו תצרף גומיה אוניברסלית לדוד שלך ב 10 שקלים ואת הגומיה של אטמור זרוק הצידה בהנחה ואין לך דוד של כרומגן).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 13 שעות, איציק נ. כתב:

הפשוטים זה זבל עופות.

לפני שעה, teyal כתב:

הפשוטים זו הכנסה קבועה למתקין

מי זה העוף, בשקלול 2 המשפטים הללו?

במחשבה שנייה, עדיף אולי שבכלל לא תענו לי, ונשאיר את זה ככה... 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

רק עכשיו נתקלתי בשרשור הזה ואני מודה שלא קראתי את 30 העמודים, אבל אשמח אם למישהו יש פתרון להציע לי

אין לי בדירה דוד שמש, רק חשמל.

את דוד החשמל התקנתי לפני 3 שנים והספקתי להחליף לפני כשנה את גוף החימום.

מדובר בדוד קטן שנמצא במרפסת שירות חיצונית אבל מקורה.

נמאס לי לחכות למים חמים, וגם בגלל שהדוד קטן הרבה פעמים המים נגמרים תוך כדי מקלחת.

לצערי אין אפשר לעשות חימום גז או חימום מים חשמלי - כי נקודות מתאימות במרפסת שירות (ובכללי אין בכלל גז בדירה) - צריך לחצוב ואני לא מעוניין בזה.

אחרי שהתייעצתי עם הרבה בעלי מקצוע, ההצעה היחידה שעלתה היא החלפת הדוד לגדול יותר עם מאיץ.

יש למישהו רעיונות אחרים, אם כבר אני נכנס להוצאה של כמה אלפי שקלים מעדיף להגיע למצב שיש לי מים חמים 24/7 בלי תלות בהדלקת הדוד.

אם זה רק דוד גדולת+מאיץ, האם באמת יהיה שיפור לעומת המצב הנוכחי?

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

במקומך הייתי בורח. עוד יכניסו לך גוף חימום.

יכל להיות יותר גרוע.

יכלת לכתוב, "כולל המאיץ".

פורסם

אני היפראקטיבי - אני מואץ די צורכי ומעבר לכך גם ככה.

פורסם (נערך)

עוד טיפ, קניתי בזמנו את המאיץ של אטמור עם קטודת מגנזיום . כל שנה+ אני שולף הכל,שוטף דוד,  מנקה את המאיץ עם מברשת ברזל עדינה ומחדש  למגנזיום את ה"ברק".  בנתיים: 6 שנים ויש עוד הרבה "בשר" . לגבי הטרמוסטט : מכיוון שאצלי הגישה פשוטה אני לא בודק אפילו את שם המותג. שולף ומכניס חדש. החלפתי כבר כמה דגמים. לא ראיתי עדיפות למשהו ( 40 ש"ח בטמבוריה)

עריכה אחרונה על ידי save
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 24.3.2026 בשעה 13:15, `Infinity כתב:

רק עכשיו נתקלתי בשרשור הזה ואני מודה שלא קראתי את 30 העמודים, אבל אשמח אם למישהו יש פתרון להציע לי

נמאס לי לחכות למים חמים, וגם בגלל שהדוד קטן הרבה פעמים המים נגמרים תוך כדי מקלחת.

לצערי אין אפשר לעשות חימום גז או חימום מים חשמלי - כי נקודות מתאימות במרפסת שירות (ובכללי אין בכלל גז בדירה) - צריך לחצוב ואני לא מעוניין בזה.

אחרי שהתייעצתי עם הרבה בעלי מקצוע, ההצעה היחידה שעלתה היא החלפת הדוד לגדול יותר עם מאיץ.

יש למישהו רעיונות אחרים, אם כבר אני נכנס להוצאה של כמה אלפי שקלים מעדיף להגיע למצב שיש לי מים חמים 24/7 בלי תלות בהדלקת הדוד.

שקול פתרון של משאבת חום לחימום מים. לדוגמא, ההיצע של כרומגן.

פורסם

רוצה להשוויץ שלפני שבוע החלפתי גוף חימום אחרי שהגוף חימום הישן, התחיל להקפיץ את כל החשמל בדירה. לקח זמן עד שעליתי על הבעיה וביצעתי את ההחלפה.

כאשר הוצאתי את הגוף חימום, ראיתי שיש המון אבנית אז הייתי חייב להוציא הכל ולנקות את הדוד עצמו רק כדי למנוע עלייה נוספת לגג, בייחוד בימי המלחמה הזו.

וכאמור היתה אזעקה במהלך הניקיון - לקח לי בערך שעה וחצי מהתחלה ועד הסיום. שזה סביר ביותר לטעמי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

קודם כל תבדוק אם הטרמוסטט לא מכוון נמוך מדי. נשמע לי לא סביר שייגמרו מים במקלחת אחת, גם לדוד קטן יחסית. שווה בדיקה.

אם בכ"ז הולכים על הגדלה של הדוד, אז לא שמים מאיץ בדוד חשמל, אבל תוכל לכוון את הטרמסוטט איפשהו לאמצע ולהפעיל את הדוד 24/7 (שיקול שלך אם משתלם ככה או טיימר רק לשעות הערב/בוקר).

עריכה אחרונה על ידי V6
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, V6 כתב:

קודם כל תבדוק אם הטרמוסטט לא מכוון נמוך מדי. נשמע לי לא סביר שייגמרו מים במקלחת אחת, גם לדוד קטן יחסית. שווה בדיקה.

אם בכ"ז הולכים על הגדלה של הדוד, אז לא שמים מאיץ בדוד חשמל, אבל תוכל לכוון את הטרמסוטט איפשהו לאמצע ולהפעיל את הדוד 24/7 (שיקול שלך אם משתלם ככה או טיימר רק לשעות הערב/בוקר).

כשהדוד קטן מאוד והמים הנכנסים אליו קרים מאוד (אנחנו בחורף) תוך זמן קצר המים החמים מאוד כבר מתערבבים עם הקרים, הופכים לפושרים ותוך זמן קצר יש לך מים קרים.

הפתרונות זה דוד יותר גדול (אם התקציב לא מוגבל - אז משאבת חום) או חימום על גז (צינור גז לא צריך חציבה, רוב הטכנאים מעבירים אותו חיצוני עם "שלות" לקיר).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני גר ביחידת דיור שאמצעי חימום מים היחידי בה זה אטמור 7.7KW, זה מכשיר Inline שמותקן לפני הברזים ולא אחריהם. אחרי יש פיצול לשני ברזים ולמקחלת.

האטמור הזה דו פאזי, ניתן להתקין אותו בבית שאין בו חשמלי תלת פאזי על ידי הזנתי שני קווים מאותה פאזה. 

יש מים חמים אחרי משהו כמו 15-20 שניות מפתיחת הברז. 

מבחינת צריכת החשמל, מקלחת של 10 דקות עולה פחות משקל. 

עוד נקודה, טמפרטורת המים באטמור תלויה מאוד בטמפרטורת המים בצנרת ובעוצמת הזרם. כשהברז פתוח לגמרי המים פחות חמים, הקטנת עוצמת הזרימה מעלה את הטמפרטורה. 

בכל מקרה גם בימי חורף הקרים אפשר להתקלח בכייף בלי שום בעיה.

• תוכן חדש...