Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גבר,החלפת כבר פלאנץ' השנה? כדאי! ההוראות בפנים

eladns

פוסטים מומלצים

לפני 49 דקות, Amired כתב:

הפלאנג חדש, הוחלף בפברואר סט מלא של פלאנג, גוף ומאיץ של פל-ים. אפשר לפרק ולהוציא את גוף החימום מתחת לפלאנג בלי לפרק את הפלאנג?

תלוי בסוג, בכרומגן למשל צריך לפרק את הפלאנג' כי גוף החימום מותקן כך שהוא צמוד לדופן הפנימית של הפלאנג' (האטם בין החלק הפנימי לגוף החימום, האום בחלק החיצוני אבל אי אפשר לשלוף את גוף החימום כאשר הוא מורכב בדוד ), באחרים זה הפוך, גוף החימום מושחל מהחלק החיצוני לחריץ (האטם בין החלק החיצוני לגוף החימום) ויש שני אומים בחלק החיצוני. יש גם כאלו עם הברגה...

ממה שאני מצליח לראות בתמונות בחיפוש, הסוג שלך (פל-ים) ניתן לשליפה בלי פירוק של הפלאנג' מהדוד (עדיין כמובן ישפכו מים בתהליך).

עריכה אחרונה על ידי innvision
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Buki כתב:

אי אפשר להחליף גוף חימום בלי לפרק את הפלאנץ' לכן שים פלאנץ' חדש עם גוף חימום חדש

בטח שאפשר ועשיתי את זה לא פעם. שני האומים שמחזיקים אותו לפלאנג' ושליפה החוצה.

אם הוא תפוס באבנית זה להחליף הכל אבל אם הוא מדבר על פלאנג' בן חצי שנה רוב הסיכויים שלא תהיה בעיה.

אני מחזיק בבית תמיד גוף חימום רזרבי למקרה חירום שהדוד מחליט למות דווקא בשישי בערב ואין לי כוח לפירוק הפלאנג' על כל כאב הראש שכרוך בזה.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא זוכר איך זה בכרומגן. האחרון שהיה לי שלהם היה לפני 30 שנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן כתבתי את זה כש"ראיתי" מול העניים שלי פלאנץ' של כרומגן ששם זה שליפה מבפנים וזה מה שהיה לי בבית והתעסקתי איתו בפעמים האחרונות. 

אני קצת לא מאופס...😏

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה חברים, אני מבין שפירוק גוף החימום גם אם אפשרי בלי לפרק את הפלאנג׳ עדיין מחייב לרוקן את הדוד כי גוף החימום יושב בתוך המים בכל מקרה, אז לא רואה המון הבדל בין להוציא רק את הגוף לבין להוציא את הפלאנג׳ כולו ולהחליף בסט חדש. אקרא לאינסטלטור בהקדם שיביא איתו כבר סט מלא..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מביא אינסטלטור אז תחליף הכל. ממילא הוא יקח מחיר כמעט זהה.

גוף חימום לא מחייב ריקון כל הדוד. אתה סוגר את המים, שולף ומכניס את החדש. יישפך בערך דלי כי החור קטן ואין לאויר מאיפה להיכנס אז הזרימה מאוד איטית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, Amired כתב:

תודה חברים, אני מבין שפירוק גוף החימום גם אם אפשרי בלי לפרק את הפלאנג׳ עדיין מחייב לרוקן את הדוד כי גוף החימום יושב בתוך המים בכל מקרה, אז לא רואה המון הבדל בין להוציא רק את הגוף לבין להוציא את הפלאנג׳ כולו ולהחליף בסט חדש. אקרא לאינסטלטור בהקדם שיביא איתו כבר סט מלא..

מדובר בסהײכ בשני ברגים וכמו שכתבו לך החברים, יצאו יחסית מעט מאוד מים וזה הרבה פחות מלכלך והרבה פחות בלאגן, אז לדעתי שווה לך לנסות להחליף בעצמך רק את גוף החימום עצמו לא את כל החמם עם הפלאנג'. 

רק אל תשכח לנתק את החשמל לפני הפירוק ולוודא שאין נזילה לפני שאתה מחבר שוב את החשמל. 

זה לוקח דקות ספורות ויעלה לך כ - 30 ש"ח במקום כ - 600 ש"ח. 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשמלאי בדק ואכן יש נתק מלא בגוף החימום.

שכנעתם אותי לנסות להחליף בעצמי.

1. יש מותגים מומלצים של גופי חימום או כל מה שחנות כלי עבודה / אספקה טכנית מחזיקה זה סביר?

2. יש למישהו סרטון שמראה החלפה של גוף החימום בלבד? כל הסרטונים שחיפשתי ומצאתי מראים החלפה של פלאנג מלא ולא רק גוף החימום.

עריכה אחרונה על ידי Amired
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תמונה מהרשת אבל סימנתי בעיגול את גוף החימום.

הוא תפוס בשני אומים. סגור את המים, פתח את האומים ושלוף את גוף החימום. 

יכול להיות שהוא יהיה תפוס קצת באבנית אז נדנד אותו פנימה והחותה עד שייצא.

תוציא את האבנית אם יש ותשחיל את החדש.

הדק את הברגים, חבר את החוטים, פתח את המים, פתח ברז מים חמים באצבטיה (זה שממלא אותה. אין לו רשת סינון אז כל הג'יפה תישטף החוצה) ואחרי שיצא האויר והמים נקיים סגור את הברז, תדליק את הדוד ולך כברלהתקלח.

ccd2cf8f1d6342d080b46a3634775434.jpg

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה חברים, החלפתי את הגוף ובדקתי עם מודד צבת והוא מושך עכשיו 10.7-11 אמפר. היום יהיו מים חמים :)

קניתי גם עוד גוף שיהיה ספייר בבית.

ההחלפה זה בדיוק 5 דקות, בוקסה 14 ופלייר כדי לשחרר את החוטים של התרמוסטט. הצטברה לא מעט אבנית למרות שהפלאנג' הוחלף רק בתחילת השנה אז הכנסתי גם מברג לתוך הדוד אחרי ההוצאה של הגוף התקול כדי להוציא את כל מה שהצלחתי עד שראיתי שהמים שנשפכים שקופים לגמרי. בסה"כ יצא חצי דלי מים.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...