Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

דוד מוארק אף פעם לא יחשמל אלא יקפיץ את הפחת.

לגבי הקופלונג, הוא לא ייאכל אלא הגומי שלו ימות והוא או יחליק ויעוף או יטפטף.

אם הוא מהודק מספיק טוב זה לא אמור לקרות. יש לו טבעת עם שיניים מחורצות שתפקידן לבצע את האחיזה בצינור הקיים בזמן הסגירה (כן, זה מצריך סגירה מאוד חזקה בשביל שיהיה עמיד בהמון מחזורי מים קרים-חמים ולא ישתחרר מעצמו).

זה הפיתרון הכי לא אידאלי אבל כל עוד מדובר על גג בניין ולא נגרם נזק לאף אחד אם הצינור משתחרר, אפשר להמר בזהירות.

אגב, אם מצב ההברגה הקיימת עוד תקין (לאחר ניקוי עם מברשת פלדה וכו') - היא יכולה לספק אחיזה לאביזר סטנדרטי עם תבריג ללא בעיה.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וואו כמה יחס הדוד הוותיק שלי קיבל בפורום :-) 

חזרתי מהעבודה, בדרך נסעתי להום סנטר וקניתי: 

קופלונג שלא בטוח אשתמש בו, צינור מתאם קצר בין קופלונג למה שמחברים אליו, מפצל T, ברז כניסת מים חדש, שסתום בטחון חדש, גוף חימום חדש שאולי אחליף, כי כבר רוקנתי אותו.

הכל ביחד יצא כ- 230 שקלים, יודע שאולי העבודה לא תצליח ואצטרך לקנות דוד חדש. הדוד עצמו באמת במצב טוב, הותקן בתחילת 2013, החלפתי לו פלאנץ' בשנת 2020 ומאז לא נגעתי בשום דבר. הכל פשוט עבד טוב, מדי פעם רק בדקתי מצב חיצוני ולא גיליתי שום דבר חריג עד אתמול.

לא חשבתי לנקות את ההברגה עם מברשת פלדה, באמת רעיון טוב, יש לי מברשת מהעבודות על הרכב.

אולי אעלה לגג עכשיו.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אם יש לך גישה למחרוקת תעשה הברגה חדשה מעל לקיימת ואחר כך תחתוך את הישנה. אם הצינור לא אכול בפנים תקבל עוד כמה שנות חיים אבל עם מחרוקת צריך לעבוד בזהירות.

לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

אם הוא מהודק מספיק טוב זה לא אמור לקרות. יש לו טבעת עם שיניים מחורצות שתפקידן לבצע את האחיזה בצינור הקיים בזמן הסגירה (כן, זה מצריך סגירה מאוד חזקה בשביל שיהיה עמיד בהמון מחזורי מים קרים-חמים ולא ישתחרר מעצמו

לא מכיר קופלונג עם טבעת כזו לצינור פלדה. לנחושת כן אבל לא פלדה.

כשאני נאלץ להסתמש בקופלונג אני מרתך מעליו פלאח שיתפוס את הצינור שלא יעוף. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 17 שעות, איציק נ. כתב:

ם הוא מהודק מספיק טוב זה לא אמור לקרות

+1 השתמשתי כמה פעמים בקופלונג הזה, החזיק יפה עד שכל הדוד התפגר.
מעבר לכך, כאן מדובר על דוד בן 10, הקופלונג הזה מן הסתם יחזיק את השנים הספורות שנותרו לו.

פורסם
בתאריך 20.3.2024 בשעה 21:53, Night Driver כתב:

לא מכיר קופלונג עם טבעת כזו לצינור פלדה. לנחושת כן אבל לא פלדה.

IMG-20240322-WA0002.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

שלום, ראיתי שיש מחממים מהירים של 3000w לדוד שמש, לדוגמה זה של אטמור:

https://zurmarket.co.il/products/סט-חמם-לדוד-מגה-מאיץ-3000w-מבית-atmor?variant=44305208607026&currency=ILS&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&gad_source=1&gbraid=0AAAAADnYkAZ_wnQ8DaMo76utWvQI-LLEG&gclid=Cj0KCQjw2ou2BhCCARIsANAwM2G_7BvPVqCz8m8NqR1opFt3IGTmbgEnf-hLlozw8n3m0TcuY4IJ5L4aAmZXEALw_wcB

בתיאור כתוב שצריך לבדוק האם יש כבל חשמל מתאים, זה משהו שאני יכול לבדוק או שיש צורך בחשמלאי?

בכללי, האם מומלץ או שכדאי לבחור בכרומגן  

2500w?

תודה

עריכה אחרונה על ידי Krd
פורסם

3000w חייב כבל 2.5 לפחות.

בדרך כלל סוללים לדוד 2.5 אבל אתה חייב לבדוק את זה.

בדיקה בסיסית. תסתכל על מפסק דוד בארון חשמל. הוא חייב להיות 16a ומעלה. (אם יש שם 10A זה אומר שיש בוודאות 1.5 וזה לא טוב)

אם יש 16A ממליץ לקרוא לחשמלאי שיוודא שבתוך המפסק מחובר 2.5 ולא 1.5. (כי כבר קרו מקרים שעשו קומבינה כזאת)

והאם כדאי?

לדעתי אין באמת צורך. אז יקח לדוד עוד כמה דקות להתחמם עם 2500. 

.

פורסם
לפני 4 שעות, om2 כתב:

בדרך כלל סוללים לדוד 2.5 אבל אתה חייב לבדוק את זה.

זה לא בדרך אלא לפי חוק החשמל מכשיר חשמלי שאינו מטלטל בהספק 2000W ומעלה (זאת אומרת כזה שמותקן במקום קבוע כגון מכונת כביסה, מזגן, תנור, דוד) חייב קו כוח. 

קו כוח זה קו נפרד ישירות מהלוח שלא משותף עם צרכנים אחרים עם מוליכים בחתך 2.5 מ"מ לפחות. 

פורסם

ושמו על זה מאמ"ת 10 אמפר?

בטח הוא קופץ מדי פעם כי צריכת זרם של גוף חימום 2500W היא מעל 10 אמפר. עקרונית מתחת לסף ההפעלה של מאמ"ת 10A אבל קרוב. 

פורסם

אצלי בבית.

שמו מאמ"ת 20A על 1.5

לא תקין.

לא קרה כלום כי 1.5 יכול לסחוב 2500W (מעשית עד 16A בשיא ואז מתחיל נזק)

אבל כנראה היה בעיה שהיה קופץ הדוד.

בא חשמלאי ובמקום לעבוד קשה החליף רק מאמ"ת. 

זה היה כנראה הרבה מאוד לפני שאני באתי לגור בבית (המפסק היה בן 20+ אם לא יותר)

אני גר כבר כמה שנים בבית והכל עבד כשורה (בשנים האחרונות הדוד לא פעל הרבה. כי יש מחמם מים בגז. אבל לפני. לפחות כשנתיים הדוד עבד כראוי)

לפני כחצי שנה הוספתי עוד שקעי כוח בבית. במסגרת ההוספה החלטתי להחליף כבר את כל המאמ"תים כתחזוקה מונעת. זה שהחליף לי אותם (לא אני. למרות שאני יודע את העבודה היטב. זה מסוג הדברים שאני נותן לבעל רישיון )

הראה לי שכל הגידים הם 1.5.

מעשית היה שם מגוון מפסקים. 10A. 16A והשיא כמו שאמרתי. 20A 

למזלי לא קרה כלום...

.

פורסם

תודה על המענה, בדקתי ועל המפסק כתוב 16. לגבי הצטברות מואצת של אבנית, כמה זה משמעותי? אין לי בעיה להחליף כל שנה-שנתיים גוף חימום

• תוכן חדש...