Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו לא רק ההצטברות אלא שבגלל שהאבנית מבודדת וגוף החימום חזק הוא נשרף בשכבת אבנית דקה יותר.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אורי, נראה לי שאני פשוט אקנה את זה של כרומגן 2500w. הבנתי שצריך לגוף חימום הזה גומיה שונה עבור דודים שלא של כורמגן, מאיפה אפשר לקנות אותה?

עריכה אחרונה על ידי Krd
פורסם

מצאתי מקום שמוכר גומיה אוניברסלית בנפרד. אני רוצה להחליף גם תרמוסטט, האם פלאנצ של כורומגן מחייב תרמוסטט שלהם או שאפשר להרכיב אחד רגיל? תודה

פורסם

אפשר להרכב טרמוסטט רגיל רק נדרש כיפוף של הקליפס שלו. 

לא זוכר אם זה בגלל שלא יושב טוב במקום ויכול ליפול או להפיך לא נכנס למקום. 

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

חברים הדוד לא מחמם, לא מושך חשמל. דלק שעתיים ממצב קפוא ומונה החשמל בבית בקושי זז, בטח לא הארבע קילוואט שהיו אמורים להתווסף.

גוף חימום חדש הוחלף לפני פחות משנה עם ניקוי אבנית.

אחליף היום תרמוסטט כי זה פשוט ומהיר ואני מאמין ששם הבעיה.

האם בכל זאת יש דרך לוודא מראש אם הבעיה בתרמוסטט או בגוף החימום? 

פורסם

לפני החלפת טרמוסטט...

אתה יכול לחבר את פאזה ואפס ישירות לגוף חימום. ולראות אם מתבצעת משיכת חשמל וחימום.

ככה להיות בטוח שזה טרמוסטט ולא גוף חימום

רק זהירות לא לשכוח את זה דלוק כמה שעות..

מנסיון שלי.. בדרך כלל טרמוסטט פחות הולך

הגוף חימום הולך. ושנה וחצי זה מהר. אבל עדיין הגיוני.

.

פורסם

תודה, חשבתי על בדיקה כזאת אבל יהיה מהר יותר כבר להחליף את התרמוסטט וזהו לדעתי. אם ההחלפה לא תעזור אעשה את זה.

גוף החימום הוחלף לחדש של פל-ים רק בפברואר האחרון ומאז עבד תקין אני רוצה לקוות שהבעיה לא בו, נדע בהמשך היום :)

פורסם
לפני 27 דקות, Night Driver כתב:

בדקת שבכלל מגיע חשמל לדוד?

גם המתג בתוך הבית וגם מתג הטכנאים שצמוד לדוד נדלקים ומוארים כשהדוד דולק אז אני מאמין שכן אלא אם יש בעיה במקטע של המטר בין מתג הטכנאים לפלאנג׳ עצמו. יש לי מולטימטר סיני פשוט אבל אני לא מעז לגעת איתו בחוטים שמתחברים לדוד עצמו..

פורסם
לפני 14 שעות, Amired כתב:

ש לי מולטימטר סיני פשוט

אתה יכול לבדוק איתו את הטרמוסטט.

נתק מתח מהדוד, פרק את הטרמוסטט.

שים את המולטימטר על מצב צפצוף ותבדוק שמצפצף כשאתה בודק בין הברגים שסימנתי בקו ירוק ובקו כחול. 

1a093f5cd569ff74900f2106ca30ae01.jpg.67879987e0f7b48dbfe9fd35b53b149f.jpg

• אהבתי 1

פורסם

תודה בוקי, החלפתי כבר את התרמוסטט וזה לא עזר.. עדיין 0 זרם במגעים של הדוד (שני הברגים שיורדים מהדוד והתרמוסטט מתחבר אליהם). כן יש מתח של 225-230v במגעים האלה אבל לא זרם. השלב הבא הוא לפרק את כל הפלאנג ולהחליף גוף חימום?

פורסם

אםאם יש מתח ואין זרם אז גוף החימום עם נתק.

אם הפלאנג חדש אתה יכול להחליף רק גוף חימום ולא את כל הפלאנג'.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Amired כתב:

תודה בוקי, החלפתי כבר את התרמוסטט וזה לא עזר.. עדיין 0 זרם במגעים של הדוד (שני הברגים שיורדים מהדוד והתרמוסטט מתחבר אליהם). כן יש מתח של 225-230v במגעים האלה אבל לא זרם. השלב הבא הוא לפרק את כל הפלאנג ולהחליף גוף חימום?

איך בדקת שאין זרם?

בדיקת זרם כאן אפשרית עם אמפרמטר צבת, יש לי רושם חזק שאין כזה ברשותך, לאור העובדה שגם את הרב מודד שלך תארת כסיני פשוט.

בתאריך 12.11.2024 בשעה 07:21, Amired כתב:

גם המתג בתוך הבית וגם מתג הטכנאים שצמוד לדוד נדלקים ומוארים כשהדוד דולק אז אני מאמין שכן אלא אם יש בעיה במקטע של המטר בין מתג הטכנאים לפלאנג׳ עצמו. יש לי מולטימטר סיני פשוט אבל אני לא מעז לגעת איתו בחוטים שמתחברים לדוד עצמו..

ציינת שיש לך רב מודד שאתה לא מעיז לגעת איתו במגעים שמתחברים לגוף החימום.

אז זה שהמודד הוא פשוט, לא אומר שהיא אפשר לוודא נוכחות מתח.

הכי חשוב... רק חשמלאי מוסמך רשאי לבצע עבודת חשמל ללא השגחה.

כל צורת העבודה והבדיקה שלך לא נכונה ולא יכולה לאבחן איפה הבעיה. הייתי גם מהמר לאור הניסוח שלך שגם רישיון חשמלאי עוזר (כזה שיכול לעבוד תחת השגחת חשמלאי מוסמך) אין ברשותך.

המלצתי לפנות לבעל רישיון חשמל מתאים, כדי שיבדוק את הבעייה.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

לפני כשעה, Night Driver כתב:

אםאם יש מתח ואין זרם אז גוף החימום עם נתק.

אם הפלאנג חדש אתה יכול להחליף רק גוף חימום ולא את כל הפלאנג'.

הפלאנג חדש, הוחלף בפברואר סט מלא של פלאנג, גוף ומאיץ של פל-ים. אפשר לפרק ולהוציא את גוף החימום מתחת לפלאנג בלי לפרק את הפלאנג?

פורסם
לפני שעתיים, Amired כתב:

כן יש מתח של 225-230v במגעים האלה

אם מגיע 230V להדקים של ג"ח, והדוד לא עובד, ג"ח לא תקין.

אתה יכול למדוד את ההתנגדות שלו, כבה מתח ונתק את הגוף חימום, שים את הרב מודד על מצב מדידת התנגדות ותמדוד. סביר להניח שתראה התנגדות אינסופית זאת אומרת יש נתק בגוף חימום וצריך להחליף אותו. 

אי אפשר להחליף גוף חימום בלי לפרק את הפלאנץ' לכן שים פלאנץ' חדש עם גוף חימום חדש. 

אבל תבצע בדיקת התנגדות קודם. 

• תוכן חדש...