Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גבר,החלפת כבר פלאנץ' השנה? כדאי! ההוראות בפנים

eladns

פוסטים מומלצים

הוראות הכנה- דלי עם פונקציית ריקון עצמי, עבור דוד בתוך הדירה\בוידעם וכדומה. 

המצרכים: 

חיבור לצינור. אני לקחתי חיבור שפחות מתאים, בלית ברירה כי לא מצאתי משהו טוב יותר (עדיפות למשהו עם פלאנג' קטן משל עצמו, לחיבור הזה שלקחתי אין) ומופה ("אום") כדי לסגור אותו בחלק הפנימי של הדלי.

זווית שן 16 מ"מ ל 3/4 אינץ תבריג חוץ במבצע

זה שלקחתי מתאים לצינור גינה, שרכשתי כ-2 מטרים ממנו (יותר ממה שאני צריך). 

צינור גינה גמיש 16 מ”מ – עמיד קרינת ELGO UV

דלי פשוט וזול.

דלי שחור פלסטיק 10 ליטר - פולק כלי עבודה

דבק פרופוקסי לאיטום מסביב לחור.

פרופוקסי PRO-POXY 20 מרק אפוקסי מחוזק בפלדה 114 גרם

שלב ראשון: יש חור בדלי! לעשות את החור למחבר קרוב לתחתית. במקרה שלי זה היה חור בקוטר 21 ממ שעשיתי עם מקדח ייעודי לעץ- אבל גם מקדח מדורג יעבוד. 

שימו לב- הדלי הזול הזה נסדק מאד בקלות. מומלץ בחום לשים קרש מאחורי מקום הקדיחה כדי להקשיח את המקום ולא לסדוק את הדלי תוך כדי, עבד יפה כשעשיתי אתמול את החור. 

image.png.6bb8cbe7b34d947d34fdf9524b323d58.png

שלב שני: להשחיל את המחבר צנרת לחור, להכין מנה יפה של הדבק פרופוקסי, ולהתחיל ליצור אטם מסביב לכל הסיפור הזה. לאטום משני הצדדים של הצינור. 

שלב שלישי, לסגור את ה"אום" על המחבר המתברג, ולהשתמש בשארית של הפרופוקסי לאיטום ליתר ביטחון... 

בגדול, האום בשלב הזה פחות קריטי ואולי אפילו לא הכרחי. אבל! זה די תלוי במחבר שהצלחתם למצוא. 

שלב רביעי: טסט, טסט, 1-2. לבדוק אם הכל אטום, כדי שלא תגלו ברגע האמת שיש נזילה מהדלי איפה שלא אמורה להיות, זה גרוע במיוחד אם אתם בתוך הבויעם למשל - אין למים לאן לברוח, וזה פשוט מאד לא נעים.

את השיקוץ הזה ניתן למקם בקלות מתחת לדוד, ואת הצינור שלו ניתן לחבר לכל מקום ניקוז שתבחרו- מחוץ לחלון, לתוך ניקוז מכונת הכביסה (מה שאני מתכנן אצלי לעשות), לתוך דלי גדול יותר (להכין כמה כאלו מראש ולהעביר את הצינור מאחד לשני כי בכל זאת, 150 ליטר לא הולך ברגל)- הדלי הזה לא אמור להתמלא. 

מחר אני אבדוק את התיאורייה הזו... 

זה מהיר ומכוער. 

אבל לפחות זה מהיר. 

מצד שני, כו-לה דלי לניקוז מים מדוד, כמה יפה הוא כבר צריך להיות בלאט?...

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 410
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

במקום כל זה בפעם הבאה תחתוך חצי חבית ושים מתחת לדוד. זה כבר בא עם תבריג מוכן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

אני דווקא נוטה להעדיף גוף חימום יותר חלש.

כשהם חדשים זה אחלה אבל כשהם מתחילים לקבל אבנית החזק יותר מכיע לטמפרטורה פנימית גבוהה יותר ומת מוקדם יותר בגלל זה.

תלוי באורך הגופי חימום (פיזור החום).

שורה תחתונה ההבדל בין תאוריה למציאות יכול להיות תהומי.

ימים יגידו.

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 54 דקות, Night Driver כתב:

במקום כל זה בפעם הבאה תחתוך חצי חבית ושים מתחת לדוד. זה כבר בא עם תבריג מוכן.

א- אם רק היה לי מקום :LOL:

ב- כתבתי את ה"מדריך" הזה לטובת אנשים אחרים שאולי יזדקקו לזה. הרעיון עם החבית די סבבה דווקא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טיפ מעשי של אחרי ההחלפה. 

הברגים שהחזיקו אצלי את הפלאנג' הקודם, היו 5 "רגילים" ואחד ארוך יותר, שונה מהאחרים, ולא ממש הבנתי למה. אבל נו, אז מה. 

בדיעבד, הבורג האחד הארוך הזה היה יעיל מאד עבורי!

האטם לא נכנס יפה למקום שלו, ולא הצלחתי להבין למה מחד או להכניס אותו כמו שצריך בעצמי מאידך. 

האטם פשוט ישב בזווית ולא התיישב עד הסוף. אז את החלק שישב עקום, פשוט הידקתי עם הבורג הארוך- זה כבר יישר את כל העסק, סגרתי את שאר הברגים (חדשים שרכשתי) והחלפתי בסוף את הארוך עם אחד חדש אחר. 

הארוך נכנס לאותו ניילון עם הברגים שקניתי, לפעם הבאה (קניתי 12 ולא "בדיוק 6"... ציפיתי להפתעות :LOL:).

הבעייה אצלי היא שהדוד פנימי, ולכן אין לי גישה טובה כדי להילחם עם האטם בדרכים יותר קונבנציונליות. זו לא דרך אידאלית לסיים את התהליך, אבל היי- זה עבד. 

מקווה שזה לא יחזור לנגוס לי בישבן בקרוב...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלילי כבד. אל תגזים, אני עדיין יודע מה אני עושה בלאט :rofl:

זה היה בורג "קומבינה", אין לי מילה אחרת. חתיכת מוט הברגה עם אום ניילוק שהלבישו עליו בכח, במקום ראש של בורג. 

כל החשמליאדה והברגים שלה היו תקינים. רק הבורג האחד הזה, של הפלאנג', היה הזוי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבר לא יכול לערוך...

חשבתי על זה קצת, ונראה לי שאתה צודק- זה לגמרי נראה כמו קומבינה שעשה האחרון שהתעסק עם הדוד, ונאבד לו בורג. זה כנראה מה שאני גם הייתי חושב לעשות אם לא הייתי מצליח למצוא משהו בברגייה שלי שיוכל לעבוד, מקווה שהייתי מצליח לחשוב על זה בעצמי- לא משוכנע. פשוט לקחת את הבורג של ההארקה, שהוא זהה בתבריג, ולהשתמש בו במקום אחד הברגים הרגילים. צריך לזכור את הנקודה הזו לפעם הבאה :LOL: ל"מקרי חירום".

החשיבה היצירתית הזו נשמעת מתאימה לטכנאי מנוסה, ולא ל-DIY כמוני- כשצריך להסתדר עם מה שיש בשטח בזמן ההתקנה.

אני לא בטוח שהייתי מצליח לחשוב על זה בעצמי, במלא הכנות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

אודה לעצה.

אחרי ההחלפה הדוד טיפטף שוב. הידקתי את כל הברגים היטב והיה שקט לכמה ימים. 

הדוד התחיל לטפטף שוב. 

אני בשלב הזה קצת חושש להדק עוד יותר את הברגים, כדי שלא לקרוע את האטם (כן, יש לי עוד כמו שאומרים, אבל זה לא אומר שאני רוצה לנסות את מזלי... הידקתי אותם די חזק בפעם האחרונה).

תודה לעונים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוי ווי. 

נלחמתי עם הנבלה, נאלצתי להושיב אותו ע"י סגירת הברגים. 

אתה אומר שצריך להוציא אותו ולהכניס מחדש? :(

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תדמה את הפלאנג לאטם מכסה שסתומים. 

האטם צריך לשבת במקומו, החיזוק צריך להתבצע בחלקים ולא הברגה של כל בורג או צד עד להידוק סופי וההברגה צריכה להיות בהידוק מסויים. 

לא מדובר בהידוק מדוייק מאוד, כלומר, יש לך מרווח יחסית רחב כי מדובר בגומי יחסית עבה וגם משקל המים משפיעים על העניין, אבל הידוק ייתר או חסר יגרמו לנזילה. 

אם אתה מרגיש שחיזוק נוסף עלול להרוס את ההברגה, עדיף כמובן לפרק ולהתחיל מחדש. 

אם תבחר לפרק, תוודא שהגומי לא איבד את הצורה עקב ההידוק, אם כן, תחליף אותו, תוודא שהוא מונח במקומו ולא זז ממקומו כשאתה מכניס את הפלאנג, תהדק את הברגים בהצלבה כל פעם קצת, ותדאג לא להדק יותר מידי. 

בהצלחה

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להרכבה קח ברגים 3-4 ברגים ארוכים מאוד (100 מילימטר אורך ואפילו יותר), ותלביש על כל אחד מהם אום. תשחיל את האטם על הפלאנג' בלי מקם אותו בדוד, תפוס את הכל עם הברגים הארוכים ויהיה לך מקום להשחיל יד ולמקם טוב את האטם. עכשיו סגור את האומים ביד כשאתה יכול להיעזר ביד השניה לשמירת האטם במקום, שים את הברגים האחרים המקוריים ותחליף את הארוכים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי באמת אפתח קצת את כל הברגים ואסגור אותם מחדש בהצלבה. 

Just now, Night Driver כתב:

ויהיה לך מקום להשחיל יד ולמקם טוב את האטם. 

כשאמרתי שנלחמתי עם האטם, לזה בדיוק התכוונתי- לא ניתן למקם אותו "ביד". ניסיתי. 

הבאתי גם פטיש גומי :LOL:. שלא עזר. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...