Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכי זול שאתה יכול למצוא- אין ממה לחשוש. הרי לא שותים מהמים האלו, כך שהסיליפוס לא אמור להטריד אף אחד. והמיכל הוא סה"כ פלסטיקה. אין פה משהו שיכול להשתבש כל כך. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 14.12.2025 בשעה 21:57, madmaxx כתב:

מתעלק. להורי יש דוד 30 ליטר במקלחת (מאחורי קיר נגיש) והוא הפסיק לחמם. רוצה לרכוש גוף חימום ולהתקין להם אבל לא מצאתי משהו לדוד קטן כזה שהוא באורך של 65 ס"מ בלבד, השאלה היא האם הגופים עם המאיץ, ללא תוספת האורך, קצר מספיק כדי להיכנס לדוד כזה?

בדוד שמש בנפח כזה אני לא חושב שבכלל יש טעם להתקין מאיץ, ואם זה רק דוד חשמלי אז ממליצים שלוותר על המאיץ גם בנפחים גבוהים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, ברווז כתב:

הכי זול שאתה יכול למצוא- אין ממה לחשוש. הרי לא שותים מהמים האלו, כך שהסיליפוס לא אמור להטריד אף אחד. והמיכל הוא סה"כ פלסטיקה. אין פה משהו שיכול להשתבש כל כך. 

אבל אני מכל הזמן קורא שאסור למסננים הללו להיות בשמש, כי בית הפלסטיק לא יחזיק מעמד.

לפני 3 שעות, innvision כתב:

ואם זה רק דוד חשמלי אז ממליצים שלוותר על המאיץ גם בנפחים גבוהים.

אשמח אם תסביר למה הכוונה?

פורסם

במקרה של דוד קטן, אז חמם מהיר פחות רלוונטי בגלל הנפח המצומצם שגם ככה יתמם יחסית מהר. בדוד שעובד על חשמל בלבד נתקלתי בהמלצות שלא להתקין חמם מהיר, אני חושב שההנחה היא שהדוד הזה מחמם מים בעזרת חשמל הרבה יותר מאשר דוד שמש וגם לזמן ארוך יותר. במצב כזה "הכיס" של החמם מהיר יתמלא באבנית מהר מאוד. האבנית כמובן תיצור בידוד ותסתום את הצינור שעולה למעלה ובעצם האפקט יהיה גרוע בהרבה מאשר ללא חמם מהיר. כמובן שהחמם מהיר היכן שרלוונטי זה רק בדוד אנכי ולא בדוד אופקי (בדוד אופקי הוא לא ממש יועיל).  

• אהבתי 2
פורסם
לפני 14 שעות, ירחמיאל כתב:

אבל אני מכל הזמן קורא שאסור למסננים הללו להיות בשמש, כי בית הפלסטיק לא יחזיק מעמד.

יש לו דוד פנימי, בתוך הבית...

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מעדכן שגם בתרמוסטטים הצרפתים לא משהו.

בעל הדירה החליף לפני כחצי שנה  דוד לאחר השמחליף חום דלף.

אתמול אישתי התלוננה שאין מים והדוד לא עובד.

נשרף התרמוסטט, שעל צידו כתוב בגאון מדינת ייצור צרפת (לא הייתה לי זווית נוחה לצלם)

מכירים? פעם ראשונה שאני נתקל בכזה, נראה ממש כמו של כרומגן אבל צביעה שונה

IMG20251225084623.jpg

IMG-20251225-WA0002.jpeg

פורסם
לפני 4 שעות, ArikC כתב:

מישהו החליף מערבל מים ויודע להמליץ על מערבל ?
או שכבר כדאי לבטל?

אם אין לך ילדים קטנים בבית, אפשר לבטל. זו תוספת מוצלחת בעקרון שלה אך לא מספיק אמינה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

חבר'ס,
יש לי פלאנג' מושלם של כרומגן במצב מעולה, רק גוף החימום בו התפגר. רוצה להכין לי אותו לעיתות משבר.
גוף חימום כרומגן לא ניתן לרכוש בניפרד (יצרתי קשר עם כרומגן וזה מה שנאמר לי).
האם לרכוש כל גוף חימום 2500W שיש בשוק? או שכדאי ללכת על מותג ספציפי?

פורסם

תראה.

אני לא מומחה גדול, אבל אני בטוח בסבירות גבוהה שכרומגן לא מייצרת את הגוף חימום עצמו. אם כך. כל גוף חימום באותו מבנה וגודל והספק יתן תוצאה די דומה (אולי אם הוא מחומר פחות איכותי ישרף מהר יותר) כך שאני לא רואה צורך במחקר מעמיק.

קח את מה שיש לך היום לחנות הקרובה ותחפש משהו עם נתונים זהים. מצאת? לדעתי זה מספיק טוב 

.

פורסם
לפני 4 שעות, ירחמיאל כתב:

האם לרכוש כל גוף חימום 2500W שיש בשוק? או שכדאי ללכת על מותג ספציפי?

שים לב שהמבנה הפיזי של גוף החימום בכרומגן שונה מהגנרי, דיברנו על זה בעבר:

בתאריך 13.11.2024 בשעה 07:05, innvision כתב:

תלוי בסוג, בכרומגן למשל צריך לפרק את הפלאנג' כי גוף החימום מותקן כך שהוא צמוד לדופן הפנימית של הפלאנג' (האטם בין החלק הפנימי לגוף החימום, האום בחלק החיצוני אבל אי אפשר לשלוף את גוף החימום כאשר הוא מורכב בדוד ), באחרים זה הפוך, גוף החימום מושחל מהחלק החיצוני לחריץ (האטם בין החלק החיצוני לגוף החימום) ויש שני אומים בחלק החיצוני. יש גם כאלו עם הברגה...

ממה שאני מצליח לראות בתמונות בחיפוש, הסוג שלך (פל-ים) ניתן לשליפה בלי פירוק של הפלאנג' מהדוד (עדיין כמובן ישפכו מים בתהליך).

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...