Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גבר,החלפת כבר פלאנץ' השנה? כדאי! ההוראות בפנים

eladns

פוסטים מומלצים

תורי הגיע. 

רציתי בשנה שעברה, כדי שאני אהיה זה שמחליט על התזמון, ולא בהפתעה שהדוד יקבע לי. 

דחיתי את זה, בעיקר כי הדוד פנימי (בתוך החדר שירות) ואין לי דרך טובה לרוקן את המים (משום מה אין שם חור ניקוז). 

פתיר. תיכף אגע בזה. 

היום לקחתי איזה סולם לרגע שמונח מתחת לדוד, וראיתי שהוא רטוב- טיפות מטפטפות להן מהחלק הפלסטי השחור. 

שאלה- זה יכול לחכות כשבוע או שאני חייב לטפל בזה "כאן ועכשיו" לדעתכם? אין לי יותר מדי זמן לזה בינתיים... יש לי תקלה קודמת (אחרת) שמצריכה טיפול לפני כן :lol:

קיצר. כדי לרוקן, מאחר ואני ממילא צריך לקנות את הגוף-חימום החדש, אקנה גם דלי, צינור קצר ומתאם בין הדלי לצינור (קדיחה בדלי, הרכבת המתאם, איטום עם פרופוקסי ליתר ביטחון כי הדלי דקיק וקדיחה כנראה תיסדוק אותו קצת), ואוכל להניח אותו מתחת לדוד- ואת הצינור לחבר לניקוז שאליו מחוברת המכונת כביסה.

כבר עשיתי את זה (החלפת גוף) פעם אחת בעבר, כ"פלסטר" אחרי שהדוד עשה לי צרות, אבל הדוד היה צריך החלפה קומפלט (לא זוכר את הבעייה שהייתה לו, אבל הוא גמר קריירה). 

אני כבר לא זוכר אם חוץ מהגוף חימום צריך לקנות עוד משהו... פלוס, אם מישהו יודע במקרה איזה ברגים אלו? מפתח 15 (כמו שאמר פות"ש) נשמע כמו ברגי M8 או M10. 

תודה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 410
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 37 דקות, ברווז כתב:

תורי הגיע. 

רציתי בשנה שעברה, כדי שאני אהיה זה שמחליט על התזמון, ולא בהפתעה שהדוד יקבע לי. 

דחיתי את זה, בעיקר כי הדוד פנימי (בתוך החדר שירות) ואין לי דרך טובה לרוקן את המים (משום מה אין שם חור ניקוז). 

פתיר. תיכף אגע בזה. 

היום לקחתי איזה סולם לרגע שמונח מתחת לדוד, וראיתי שהוא רטוב- טיפות מטפטפות להן מהחלק הפלסטי השחור. 

שאלה- זה יכול לחכות כשבוע או שאני חייב לטפל בזה "כאן ועכשיו" לדעתכם? אין לי יותר מדי זמן לזה בינתיים... יש לי תקלה קודמת (אחרת) שמצריכה טיפול לפני כן :lol:

קיצר. כדי לרוקן, מאחר ואני ממילא צריך לקנות את הגוף-חימום החדש, אקנה גם דלי, צינור קצר ומתאם בין הדלי לצינור (קדיחה בדלי, הרכבת המתאם, איטום עם פרופוקסי ליתר ביטחון כי הדלי דקיק וקדיחה כנראה תיסדוק אותו קצת), ואוכל להניח אותו מתחת לדוד- ואת הצינור לחבר לניקוז שאליו מחוברת המכונת כביסה.

כבר עשיתי את זה (החלפת גוף) פעם אחת בעבר, כ"פלסטר" אחרי שהדוד עשה לי צרות, אבל הדוד היה צריך החלפה קומפלט (לא זוכר את הבעייה שהייתה לו, אבל הוא גמר קריירה). 

אני כבר לא זוכר אם חוץ מהגוף חימום צריך לקנות עוד משהו... פלוס, אם מישהו יודע במקרה איזה ברגים אלו? מפתח 15 (כמו שאמר פות"ש) נשמע כמו ברגי M8 או M10. 

תודה לעונים. 

המים יכולים לגרום לקצר בעיתוי לא מתאים, בנוסף, תצטרך להחליף גם תרמוסטט.

אם אתה מחליט להמתין עם התיקון, עדיף להסיר את צלוחית הפלסטיק השחורה כדי שהמים יפלו למטה ולא ימלאו את הצלוחית למרות החור שבתחתית.

זה לא מבטיח שלא יהיה קצר אבל זה מקטין את הסיכון.

תצטרך בוקסה 14, פלייר / פלייר אף ארוך ומברג פיליפס.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רוצה לקנות גם כמה ברגים חדשים עבור הפלאנג', האם מישהו יודע בדיוק באיזה ברגים מדובר בבקשה? אני לא רוצה להתחיל, לעצור ולקפוץ לחנות כדי לקנות... תודה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה. 

הניחוש שלי היה מדוייק למדי- חשבתי שמדובר על M8 או M10, אבל אני מבין מהלינק שמדובר על UNC 3/8 (תבריג סטנדרטי, תלוי מה הסטנדרטים שלך- במקרה הזה הסטנדרט הוא אמריקאי :LOL: ). הגודל מקביל ל-M10, בגדול. 

בתאריך 10.3.2025 בשעה 15:56, ברווז כתב:

מפתח 15 (כמו שאמר פות"ש) נשמע כמו ברגי M8 או M10. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 10.3.2025 בשעה 15:56, ברווז כתב:

דלי,

אם אתה חושב לטווח הרחוק אז שווה בכלל לקנות גיגית גדולה ולא דלי.

ותחליף את הכל קומפלט. אל תתחיל בקנייה של חמם ואז תגלה שהכל הלך, סתם מיותר.

• לא הבנתי... 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לי אפשרות לשים שם גיגית באופן קבוע למקרה של פריצת הדוד... אם לזה התכוונת. 

ולא ממש הבנתי את המשך המשפט שלך- "הכל הלך"? אותו הקשר?

קניתי את הפלאנג'+גוף+דלי+צינור+מתאם כלשהו (הפעם המוכר בחנות לא הבין אותי, ולא ממש הצליח לעזור לי- נאלצתי לקחת משהו שלא הכי מתאים, אבל מאחר ואני ממילא אצטרך לשים פרופוקסי לאיטום הדלי מסביב לחור, אין בעייה- בפעם הקודמת המוכר קלט את הראש שלי ונתן לי חיבור מצויין, חבל שלא צילמתי לפני שהלכתי לחנות). 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, ברווז כתב:

לא ממש הבנתי את המשך המשפט שלך- "הכל הלך"? אותו הקשר?

קניתי את הפלאנג'+גוף+דלי+צינור+מתאם כלשהו

התכוונתי למשפט שכתבת אחרי השאלה. שפשוט תחליף את כל המתכלים בדוד..

לפני 8 שעות, ברווז כתב:

אין לי אפשרות לשים שם גיגית באופן קבוע למקרה של פריצת הדוד... אם לזה התכוונת. 

אכן לזה התכוונתי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, ברווז כתב:

גיגית

היה אצלי פעם איש מקצוע שהחליף גוף חימום. אותו סטאפ שתיארת עם דוד פנימי בחדר כביסה. הייתה לו גיגית בדיוק כמו שתיארת, עם צינור והכל. נראה לי שגיגית עדיפה על דלי, מבחינת קוטר אגן הניקוז. דלי עלול להיות צר מדי וחלק מהמים יברחו לרצפה.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קניתי היום (עזרה לשכן) פלאנג של "אטמור".

מגיע עם המוט מגנזיום.

אותו פטנט מאיץ כמו כרומגן (המאיץ תלוי 20 סמ מעל האוגן).

גוף חימום 3000w.

נראה סופר איכותי.

1/3 מחיר פחות מכרומגן (היצרן טוען שהוא לא מתאים לכרומגן, אבל לעיתים זה רק האטם... ולעיתים נדירות מרווח ברגים).

אלטרנטיבה מעולה למי שלא רוצה ללכת על חומי/מומי/טיזי ב 80 שקל אבל גם לא רוצה לשים 250 על כרומגן.

איציק

20250316_172040.jpg

20250316_172055.jpg

20250316_172051.jpg

20250316_172117.jpg

• אהבתי 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

3000w זה נפלא.

רק חייב לוודא שיש מאמ"ת תואם. 

בחלק (קטן) מהדירות יש מאמ"ת 10a

הוא מצליח לסחוב גו"ח של 2500w

אבל ב3000 הוא יקרוס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני דווקא נוטה להעדיף גוף חימום יותר חלש.

כשהם חדשים זה אחלה אבל כשהם מתחילים לקבל אבנית החזק יותר מכיע לטמפרטורה פנימית גבוהה יותר ומת מוקדם יותר בגלל זה.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תלוי כמה מקלחות אתה צריך בערב.

למשפחה ממוצעת המהירות של גו"ח סטנדרטי לא עומד בעומס של המקלחות.

דווקא הפתרון של כרומגן (ושל אטמור כמו שאני רואה) שהשרוול מתחיל 10-20 ס"מ מעל הפלאנצ עצמו גורם לכך שאין הצטברות אבנית מהירה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, om2 כתב:

תלוי כמה מקלחות אתה צריך בערב.

מקלחות זה לא פוקימון, אתה לא חייב לתפוס את כולן!!! :rofl:

10: Gotta Catch 'Em All – Digital Publishing

• מצחיק 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...