Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז... איך זה לגור בהתנחלות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואדים, רשמתי שתסתכל על תוואי הגדר שמצויין באתר מפה, בכל אופן קיבלת קישור והסבר.

להגיד שאין שום הבדל בין הישובים האלה לישובים אחרים, זה לא מדוייק. אבל אין איזו סכנת חיים שמרחפת מעל התושבים, אם זאת השאלה. מצד שני אפשר להגיד את זה גם על ישובים חקלאיים או מבודדים בגליל שהם לא מרכזי ערים.

מעלה אדומים,גבעת זאב הם לא חלקים מירושלים והוט מגיעים לשם.

זה לא מדוייק, בגבעת זאב אין כיסוי מלא!

בכל אופן השאלה הזאת היא יותר עיסקית (מבחינת הוט) ופחות פוליטית. גם בישובים פריפריים שלא מעבר לקו הירוק הוט לא נותנת שירות מלא, אבל זה כן רלוונטי לשרשור הזה. אני חושב שיש סיכוי די טוב שהוט לא מגיעה לישוב הנדון, אם יש לך מידע עדכני יותר אתה מוזמן לשתף!

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הא... אז בעצם זה בכלל לא כזה נורא, "שטחים לייט", דומה לכוכב יאיר או צור יגאל. :roll:

סתם הכנסתי את עצמי לסרטים כמו ילדה קטנה.

Eily - ראית שרשמת "מפה" אבל לא חשבתי שיש הבדל. פעם הבאה אהיה חכם יותר.

פיליפ - הסיבה שטרם ביקרתי שם זה שבמהלך השבוע האחרון עבדתי עד מאוחר ולדעתי דברים כאלה כדאי לראות באור יום. בנוסף, אם כבר לנסוע לשם אז בשעות העומס, לראות איך ההרגשה וכמה זמן זה לוקח.

פורסם

מדהים כמה פוליטיקה יש בשאלה פשוטה:

שירותי המפות של גוגל מכירים ב"קו הירוק" וקוראים לו קו הפרדת הכוחות 1949, למעשה יש חלקים עם שני קווים: הצד הישראלי והצד הירדני, וניתן לראות שחלקים נרחבים מ"פארק קנדה" (יער של קק"ל, ליד מחלף לטרון) היה למעשה שטח מפורז. אף אחד מבאי כביש מספר 1 כיום לא שם לב למעשה שהוא עובר בשטח מפורז. אותו יער נתרם על ידי יהודים מקנדה שלא ידעו שהוא מעבר לקו הירוק, מאוחר יותר שונה שמו בלחץ התורמים ל"פארק איילון", אבל יש עוד פארק איילון על שם אריאל שרון (לא מוקדם מדי?) על חורבות חירייה.

בכל אופן גוגל מכיר בקוים על הסכמה בינלאומית ולא מכיר בעובדות בשטח ש"אנחנו" מנסים ליצור. אתר מפה כן מכיר בעובדות בשטח, אבל יש לו חסרונות משלו.

פורסם

רק בשבילך: מצאתי אתר מפות חופשי שמאמת יותר בפירוט את הטענות שעלו פה:

http://www.openstreetmap.org/#map=15/32.1170/35.0418

איפה שכתוב "MILITARY ROAD" זאת גדר ההפרדה!

ועוד משהו שכבר ברור לך: בכל בוקר בשעה נורמלית, ואף לפניה (מ0630 לערך) ממחלף קסם מערבה אתה פחות או יותר עומד. אם אתה מכוון לכפר סבא, אז אחרי שאתה יוצא מהאזור של מחלף קסם יש לך קטע פחות או יותר פתוח עד הכניסה ל531, משם שוב פקקים. אם אתה באזור המזרחי של כפר סבא, המצב די נסבל. אזור רעננה? עוד 10-20 דקות מורטות עצבים.

פורסם

תודה על הקישור.

בין הזמן שנשרף בנסיעות לבין הוצאה חודשית נוספת של כאלף שקלים על דלק ואחזקת רכב, האופציה של עץ אפרים רחוקה מלהיות מושלמת. מאידך, לאחר שדיברתי עם כמה בעלי דירות באזור כפר סבא והמושבים ושמעתי את הדרישות שלהם אל השוכר הפוטנציאלי, הבנתי שהאנשים האלה חיים בסרט ואין לי מה לחפש אצלם בחצר האחורית. בדומה לקניית מכונית מיד שניה, למצוא את המוכר הנכון זה 90% מעסקה מוצלחת, ובכך אני מתמקד בימים אלו.

דירות טובות לא חסר, התקציב נדיב למדי (סביב 4K) והזמן לא לוחץ. בסופו של דבר אני מאמין שאמצא את השילוב הנכון ואגיע למנוחה ולנחלה, אבל עד שזה יקרה עליי להתאזר בסבלנות.

בלי קשר למקרה שלי, אם יש עוד מישהו שיכול לתרום מנסיונו ולספר על החיים באזור, אשמח לשמוע. לכל הפחות זה יהיה שימושי לאדם הבא שיחפש מידע רלוונטי בגוגל ויגיע לדיון הזה בפורום.

פורסם
כי כל המתנחלים הם שומרי דת ומסורת?

עוד לא פגשת את חברי הקרוב לב שגר בקדומים שעיקר תחביבו הוא לאכול מאכלים מוזרים מהעולם.

בקיצור, יש מצב שיקבל תשובות.

לב זה ראשי תיבות?

פורסם

אני גר בהתנחלות כל חיי וכך גם רוב משפחתי. את עץ אפרים ספציפית אני לא מכיר בכלל.

לדעתי המשמעות העיקרית היא מגורים ביישוב קהילתי, וזה השוני מעיר. יישובים כאלו מיועדים לבעלי משפחות, ואם אינך כזה מאוד ישעמם לך.

עצם המגורים לא אמורים להשפיע על חייך - אני לא הרגשתי זאת מעולם.

פורסם
לב זה ראשי תיבות?

לא, ברוסית אומרים לובה, בעברית לב.

יתקנו אותי עולי ברית המועצות הפחות חלודים ממני.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
לא, ברוסית אומרים לובה, בעברית לב.

יתקנו אותי עולי ברית המועצות הפחות חלודים ממני.

לב ברוסית זה אריה. התרגום הקרוב ביותר לעברית של לובה זה "יפה".

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

דירות טובות לא חסר, התקציב נדיב למדי (סביב 4K) והזמן לא לוחץ. בסופו של דבר אני מאמין שאמצא את השילוב הנכון ואגיע למנוחה ולנחלה, אבל עד שזה יקרה עליי להתאזר בסבלנות.

כפר סבא הירוקה.

מאות אנשים קנו שם דירות להשקעה, ואז גילו שיחד איתם יש עוד מאות אנשים שקנום שם דירות להשקעה. והדירות עומדות ריקות חודשים.

תברר, אולי בתקציב שלך אתה יכול לשכור שם דירה חדשה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בתקציב כזה אתה יכול למצוא משהו בירוקה, 4 חד' עם מרפסת, חניה ושאר פינוקים.

הבעיה היא שיחד עם תשלומי וועד ומיסים אתה כבר נושק ל5. וועד כ380, ארנונה חודשית עוד 500 וזה יחסית עדין

פנימה יותר לתוך כפר סבא (שכונת הדרים), יש דירות שיהיו זולות יותר לשכירות ועם פחות תשלומים מסביב.

במידה ואתה מתכוון לשמור על העבודה הנוכחית (והם מתכוונים לשמור עליך) ויש בידך הממון הדרוש (400K), אני הייתי חושב על רכישה.

אין בעל בית, עלות השכירות תכסה בקלות משכנתא הגיונית ובנוסף יהיה בידך נכס משמעותי.

*דיסקו הקדים אותי אך לי יש זווית נוספת: אנחנו גרים כאן וכן התעסקתי קצת במכירות של איזה פרויקט, המצב השתנה מאוד בשנתיים האחרונות עם עליית המחירים לקניה והתקדמות התשתיות קיים ביקוש גדול יותר לדירות בשכירות, קניה של דירות חדשות להשקעה כבר אינה כלכלית היות ומחירן עלה ב400K.

מתוך פרויקט של כ120 דירות קיימות אני לא רואה לא שלטים ולא דירות ריקות.

בירוקה יש שני מתחמים 60 ו 80 אין לי מושג לגבי 60 ואני גם דיי נשוי אבל יכול להגיד לך שבנות המקום נאות

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

4 חד' בירוקה בכפר סבא ב4,000 ש"ח שכירות? אנחנו מדברים על אותה שכונה? אני מכיר מחירים אחרים.. בממוצע בסביבות ה4,500 - 4,800 ש"ח.

בכל אופן זו שכונה מאוד אטרקטיבית לשכירות לדעתי במידה ואתה מוצא דירה באיזור שסביבו בנוי אחרת יש אזורים מסויימים שבו אתה כל היום תנקה אבק.

נ.ב נוסף, המחיר הממוצע לדירת 4 חדרים עלה ב500,000 אתה מוזמן לראות כאן

אז אני לא כ"כ מכיר את הדירות שעומדות ריקות, כנראה שאנשים בכל זאת יודעים מה הם עושים.

פורסם
ברוסית אומרים לובה, בעברית לב.

לב ברוסית זה אריה. התרגום הקרוב ביותר לעברית של לובה זה "יפה".

בשפה העברית כידוע חסרות מאד התנועות, ובפורום אנו רושמים בכתיב חסר.

כך יוצא שליאור כותב Lyova ומר דיטוהד קורא Lyuba.

נבהיר - Lyova או Lev ברוסית זה אכן אריה (קטן או רגיל, בהתאמה).

Lyuba זה שם של קופאית בסופרמרקט שעושה משלוחה. :smile:

כפר סבא הירוקה.

בתקציב כזה אתה יכול למצוא משהו בירוקה, 4 חד' עם מרפסת, חניה ושאר פינוקים.

הבעיה היא שיחד עם תשלומי וועד ומיסים אתה כבר נושק ל5. וועד כ380, ארנונה חודשית עוד 500 וזה יחסית עדין.

הרשו לי לחדד: 4K ליחידת דיור (כולל מיסים) או 3K לדירה, כמובן שבמקרה של דירה יש עלויות נוספות.

קניה לא עומדת כרגע על הפרק, כפר סבא הירוקה אינה בתקציב אך שווה להעיף מבט מדי פעם, תודה על הרעיון. מה שמפיל מבחינתי את העסקה ברוב הדירות שאני רואה בלוח זה העובדה שהן נמצאות בקומה 2-4 בלי מעלית. לא בעיה גדולה כשלעצמה (גרתי בקומה 4 ללא מעלית מספר שנים), אך תנאי חובה במצב של היום כשאני חוזר הביתה אחת לכמה חודשים עם מזוודה של 20 קילו ואחרי טיסה של 12 שעות.

בין גוגל סטריט וויו ומנוע החיפוש המשוכלל של יד2 באמת שאין היום צורך להסתובב הרבה, חלק גדול מהסינון מבוצע כבר בשלב הראשון ומבלי לצאת מהבית. בינתיים מצאתי שתי יחידות דיור נוספות לבדיקה בשבוע הבא, וכך לאט אבל בטוח אני ממשיך להתקדם לעבר המטרה.

פורסם
4 חד' בירוקה בכפר סבא ב4,000 ש"ח שכירות?

בכל אופן זו שכונה מאוד אטרקטיבית לשכירות לדעתי במידה ואתה מוצא דירה באזור שסביבו בנוי אחרת יש אזורים מסוימים שבו אתה כל היום תנקה אבק.

אנחנו כאן כבר מעל שנתיים ואני רואה את הכול "קם" סביבנו, מתייחס לפרויקט בו ניתן היה לקנות דירה ב1350000 ואילו כעת היא עולה 1750000, הנתונים שבאתר מעוותים בחלקם ולא משקפים את המצב בשוק (לעיתים מחירים ב50K גבוהים מעסקאות בפועל).

בנוסף המחיר הנדרש על שכירות הוא כמו כל דבר אחר נתון למשא ומתן וכן משתנה מתקופת ההתחייבות (יש לי שכנים בדירת 5 חד' שמשלמים פחות מ5 אבל הם שוכרים שקטים מעולים ומשלמים בזמן שהתחייבו לתקופה ארוכה)

היות ומר דריש עובד בתוך כפ"ס אני דווקא הייתי מחפש דירה באזור הדרים / מרכז העיר כך שיהיה קרוב יותר לעבודה ולעיר עצמה, הירוקה מנותקת מעט וכל דבר מצריך נסיעה, עוד קצת יותר משנה כבר יהיה מרכז מסחרי פעיל * 2 וקאנטרי (מתוכנן גם מלון לאונארדו אך שם הפעילות תהיה מסוג שונה)

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.

• תוכן חדש...