Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני עזוב, אני פורש מהפורום, אין לי כוח לגן ילדים שנהיה פה. גם ככה שולחים אותי לפורומים זרים כל פעם שאני מביע דעה אישית.

שיבושם לו.

לא צריך לפרוש מהפורום פשוט תלמד להתעלם מתגובות של אנשים שלא שווים את ה2 דקות האלה של להגיב להם בכלל. כל הנושא הזה אני מדלג על מה שהוא רושם אחרי שראיתי עם מי יש לי עסק.:?

• תגובות 316
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כמו אפקט סטוקהולם. ;)

וברצינות, מדד האושר לא משקף דבר לגבי התנהלותה של המדינה. יכול להיות שאנשים מרוצים שיש להם אייל גולן ונעים פה סך הכל.

או שהם פשוט משקרים.

שוב העניין של הבטלנים? אני צריך לחזור על הדברים שלי? מה לגבי אירלנד? גם בטלנים? איסלנד? ארגנטינה? כולם בטלנים ורק אנחנו והגרמנים חרוצים?

אם ננרמל את התל"ג ביחס לשעות העבודה, נגלה שאנחנו בתחתית הרשימה של המערב.

וכן, המעבר לאירו (שגרמניה לחצה עליו מסיבות מובנות - אחרי הכל ככה היא כבשה את היבשת בלי לירות כדור אחד) פגע בכל הכלכלות היותר חלשות, כי הן לא מסוגלות כרגע לבצע פיחות במטבע שלהן וליישם צעדי הבראה.

חשבת על העובדה שטוב כאן ?

יש לנו בטחון תעסוקתי, המשק בצמיחה מתמדת ורק השנה יצאו יותר מיליון ישראלים לחו"ל, וגם בתי המלון בארץ בתפוסה גבוהה מאד.

באופן יחסי, הישראלים אנשים חרוצים, תתפלא.

בהכללה, עמי דרום אירופה לא אוהבים לעבוד, וכך נראות הכלכלות שלהם, שהתבססו על פיחות מתמיד בשערי המטבעות ויצירת גרעונות אין סופיים.

בדוק כמה פוחתה הדרכמה, הפזטה והאסקודו לעומת השקל, ותבין עד כמה הכלכלה הישראלית חזקה ויציבה.

העיניין שלא רק המדינות החלשות בגוש האירו הפסידו, אלא גם המדינות החזקות שכעת נאלצות לתמוך בהן.

התל"ג הישראלי גבוה כי יש לנו תוצר.

איזה תוצר יש לפורטוגזים ?

יש להם את טבע או צ'ק פוינט ?

שלא לדבר על היוונים, מדינה עם 80% מגזר ציבורי וגיל פרישה לא יאמן.

הדרך היחידה שלהם לבצע צעדי הבראה היא פיטורים המוניים במגזר הציבורי, מה שיביא לאבטלה של 35% ומעלה, או הארכת גיל הפרישה, מה שמביא כעת לאבטלה כבדה בקרב צעירים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מדהים איך שרשור על בן אדם שנתקע בלי אוכל לחג, הפך לדיונים על הדת ועכשיו מדברים על החיים בישראל ובחו"ל.

צום מועיל לכל מי שצם וגם למי שלא צם, לא יזיק לכם בלי קשר לדת להסתכל במי פגעתם בשנה האחרונה ולעשות את החשבון נפש.

ואגב....אל תבנו על סופרים פתוחים, כדאי שתרוצו עכשיו לאגור אוכל לסופ"ש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
מדהים איך שרשור על בן אדם שנתקע בלי אוכל לחג, הפך לדיונים על הדת ועכשיו מדברים על החיים בישראל ובחו"ל.

צום מועיל לכל מי שצם וגם למי שלא צם, לא יזיק לכם בלי קשר לדת להסתכל במי פגעתם בשנה האחרונה ולעשות את החשבון נפש.

ואגב....אל תבנו על סופרים פתוחים, כדאי שתרוצו עכשיו לאגור אוכל לסופ"ש.

לרוב אני אוהב את תגובותיך, אבל פה עצבנת קצת, תודה על ההטפה,אני לא צריך אותה.

אני לא צם, אבל אני משתדל כול השנה להיות בנאדם ולבקש סליחה על טעויות שאני עושה, מעולם לא דחיתי את בקשת הסליחה וההצטערות ליום אחד מיוחד בשנה כי אין סיבה לעשות את זה לדעתי. מי שמתנהג כמו בנאדם כול השנה לא צריך לחכת ליום מיוחד כדי לבקש סליחה.

אני לא בונה על סופרים פתוחים אגב, וגם דואג מאוד שאף אחד בסביבה שלי לא יראה אותי אוכל/שותה, לא מפחד חלילה, אלא מתוך כבוד לאחרים. אני לא מאלה שעושים על האש ואני מאוד מכבד את הזולת ואת רצונם לצום, איש באמונתו יחיה ואני לא רואה סיבה לעשות דווקא ולהפריע למישהו כשהוא צם פעם בשנה 24 שעות.

צום קל ומועיל, וגמר חתימה טובה.

פורסם

ביטחון תעסוקתי איפה בדיוק חן? במפעלים בצפון או בדרום? בקריית גת ש33% מאזרחיה הם נתמכי סעד או אולי לאנשים במצפה רמון, זה פשוט מרגיז כל פעם הפוסטים שלך על כמה ישראל יפה ויציבה, חביבי אתה צריך להתעורר אומנם יום כיפורים אבל לא זה של 1973.

ישראל מדינה עם אוכלוסיית קשת יום, הפער פה בין עשירים לעניים הוא היסטרי, אנשים צעירים היום לא יכולים לרכוש דירה, אוכלוסיית הגילאים של 60 ומעלה לא תהיה פנסיה לשלם לה בעוד מספר שנים ויאלצו להאריך את גיל הפרישה, יוקר המחיה כאן הוא היסטרי ו200 ש"ח לא קונים שום דבר לצורך העניין עלות המזון לאדם לחודש היא 1000 ש"ח לא פחות מזה בהנחה שהוא קונה מצרכים בסיסיים לשמור על כבודו וחירותו, רכב בארץ יש לו עלויות אסטרונומיות, וסטודנט צריך לחיות עם גרעון וריביות של 10% על המינוס.

זאת לא מדינה, זאת בושה!

התענוג שמוביל אותך

פורסם

זו לא בושה, זו מדינה שרבים מהתושבים בה חושבים שעל הממשלות למלא את צורכיהם המלאים ולא רק להעניק להם רשת ביטחון.

בישראל יש מעמד ביניים חזק וגדול מאד, ומעמד זה כולל אותי, אותך ואת מרבית הגולשים כאן.

מי קונה כל חודש עשרות אלפי מכוניות חדשות ?

מי גודש את נתב"ג בהמוניו כל קייץ ?

מי ממלא את המסעדות ובתי הקפה ?

מי קונה בחנויות בקניונים ובמרכזי הקניות ?

מי קנה את כל הדירות בפרוייק מגדלי הלאום בראשל"צ ?

גם לי היה קשה בתחילת הדרך, אבל מעולם לא באתי בטענות למדינה או למישהו בכלל, ואם כבר באתי למישהו בטענות זה רק לעצמי.

פורסם

חן, אבל שכחת את השאלה החשובה לא פחות: מי בחיים לא יוכל להרשות לעצמו דירה?

ואני יכול לספר לך שמהחברים שלי היחידים שקנו דירה היו אלו שהוריהם היו מספיק עשירים כדי לחסוך להם חלק ניכר מהמשכנתא...

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
חן, אבל שכחת את השאלה החשובה לא פחות: מי בחיים לא יוכל להרשות לעצמו דירה?

מי לא יוכל להרשות לעצמו לקנות דירה?

אלו שבמקום חתונה שמתאימה ליכולתם הכלכלית עשו "הפקה" ראוותנית, ולא רק שלא נשארו עם כסף, אלא עם חובות לטווח ארוך.

אלו שאחרי הצבא שרפו את כל חסכונותיהם בטיולים לחו"ל, כאילו המזרח הרחוק יברח.

אלו שמתחתנים בגיל 35, אחרי ששרפו מאות אלפי שקלים על שטויות.

אלו שרוצים כדירה ראשונה דירת יוקרה, ולא מוכנים להסתפק ב 2 וחצי חדרים בבת ים.

פורסם

חוץ עם החלק השני מהמשפט האחרון חן, אני מסכים עם כולם.

אגב, עם יד על המקלדת, אתה היית מסתפק בדירת שני חדרים וחצי בבת ים (או בפלורנטין)?

פורסם
חשבת על העובדה שטוב כאן ?

יש לנו בטחון תעסוקתי, המשק בצמיחה מתמדת ורק השנה יצאו יותר מיליון ישראלים לחו"ל, וגם בתי המלון בארץ בתפוסה גבוהה מאד.

באופן יחסי, הישראלים אנשים חרוצים, תתפלא.

בהכללה, עמי דרום אירופה לא אוהבים לעבוד, וכך נראות הכלכלות שלהם, שהתבססו על פיחות מתמיד בשערי המטבעות ויצירת גרעונות אין סופיים.

בדוק כמה פוחתה הדרכמה, הפזטה והאסקודו לעומת השקל, ותבין עד כמה הכלכלה הישראלית חזקה ויציבה.

העיניין שלא רק המדינות החלשות בגוש האירו הפסידו, אלא גם המדינות החזקות שכעת נאלצות לתמוך בהן.

התל"ג הישראלי גבוה כי יש לנו תוצר.

איזה תוצר יש לפורטוגזים ?

יש להם את טבע או צ'ק פוינט ?

שלא לדבר על היוונים, מדינה עם 80% מגזר ציבורי וגיל פרישה לא יאמן.

הדרך היחידה שלהם לבצע צעדי הבראה היא פיטורים המוניים במגזר הציבורי, מה שיביא לאבטלה של 35% ומעלה, או הארכת גיל הפרישה, מה שמביא כעת לאבטלה כבדה בקרב צעירים.

יודע מה - אתה צודק. טוב כאן. יותר טוב מבארה"ב, אנגליה, צרפת, גרמניה, הולנד, אוסטריה, נורבגיה, דנמרק, שבדיה, שווייץ, איטליה ושאר מדינות המערב.

כל כך טוב כאן שאנחנו רואים אירופאים ואמריקאים רבים מתדפקים על שערי ההגירה ורק מפנטזים להתחתן עם ישראלי/ת ולעבור לגור בישראל.

אולי האנשים כן מרוצים כי כאלה אנחנו - לא יכולים להודות באמת קצת, וקצת מייפים את המציאות. אולי באמת ממש טוב כאן ואני ספציפית פשוט קוטר ומשתדל להיצמד למדדים אובייקטיביים. אולי.

לפחות בטוח שאתה מרוצה, וטוב לך ואתה לא שואף ליותר. יותר טוב מזה ונשתגע, אה?

מה זה משנה בכמה פוחת מטבע איקס לעומת מטבע וויי? פיחות של מטבעות יכול לנבוע מהמון דברים. ואם אני מוסיף את שנות השמונים העליזות לתמונה, אני לא בטוח שהפיחות בשקל יהיה קטן יותר. אבל לא זאת הנקודה.

נכון, יש לנו את צ'קפוינט וטבע. אז? האם כל מדינת ישראל נשענת על שתי החברות האלה? האם רוב ההכנסות של המדינה ורוב האנשים לא מועסקים בכלל בחברות ועסקים קטנים? תראה מה קרה במדינות שהסתמכו על מעט מדי חברות ואותן חברות קרסו בסוף.

אז נכון שפורטוגל קצת פחות זוהרת בעשור האחרון. אז? זה אומר משהו לגבי שאר העולם?

למה שלא תשווה אותנו להודו? (האמת, אני יודע למה - הצמיחה בהודו גבוהה יותר) או יותר טוב, לדרום סודן. הנה, לעומת דרום סודן החיים פה פשוט נהדרים!

אולי תשווה אותנו לאירלנד? מה יש להם כבר? גינס וקצת וויסקי? (אני צוחק, יש בסיס רחב ובינלאומי לאירלנד).

אתה בוחר בכוונה להשוות אותנו לאחת המדינות הבעייתיות באירופה (יוון, אני שמח לפחות שירדת מספרד ואיטליה).

ולשאר הטענות שלך:

בטחון תעסוקתי - למי יש בטחון תעסוקתי? פרט לעובדי מדינה מסויימים כמובן. לכל השאר אין בטחון תעסוקתי כלל וכלל.

המשק בצמיחה מתמדת - ורק השכר הממוצע והשכר החציוני נשאר תקוע במקום, במיוחד כשמשווים את כח הקניה של השקל לשאר המטבעות. נהדר. האמת שזה בגלל שצריך לנרמל כחלק מהצמיחה גם את הגידול באוכלוסיה. כשעושים את זה מגלים שהמשק בצמיחה דיי נמוכה, גם ביחס לעולם. אחרת היינו אמורים לסגור את הפער מול מובילת הטבלה כבר.

מליון ישראלים יצאו השנה לחו"ל - מליון ישראלים זה 12% מהאוכלוסיה. אתה קולט שרק מליון ישראלים יכלו להרשות לעצמם לנסוע לחו"ל? אתה מבין ש-12% מהאוכלוסיה זה העשירון העליון ועוד קצת מהעשירון התשיעי? ועוד כיום כשאפשר לטוס ב-100 יורו הלוך ושוב.

בתי המלון בארץ בתפוסה גבוהה אולי, אבל אז מה?

באופן יחסי הישראלים חרוצים - עובדים יותר שעות ובעבור פחות כסף משאר המערב. הפריון לשעה של הישראלי נמצא בשליש הנמוך של מדינות המערב.

ולגבי האמירה האומללה שעמי דרום אירופה לא אוהבים לעבוד וכל הכלכלה שלהן זה תרגיל עוקץ - עד לא מזמן אמרו על האירים שהם שיכורים ועצלנים. ואז אחרי שלל רפורמות קראו להם הנמר הקלטי. הרפורמות לא היו בעם אלא במערכת השלטון.

עד 2008 ספרד נחשבה לאחת הכלכלות היציבות עם גידול מתמיד בתוצר. החוב שלה היה 36% מהתל"ג (כיום ישראל נמצאת עם 68% למשל) - נראה אותך אומר ב-2007 שהספרדים פשוט לא אוהבים לעבוד והכלכלה שלה היא תרגיל עוקץ.

אז נכון, לכאורה אין לי על מה להתלונן. אחרי הכל אנחנו בעשירון העליון וחיים לא רע בכלל.

ואז אני נזכר בחברים שלי שחיים באנגליה, ארה"ב, אוסטריה, גרמניה, אוסטרליה וספרד.

עד כמה שהחיים שלהם הרבה יותר נוחים מהחיים שלי. איך הם יכולים להתגורר בבית או דירה מרווחים, לנהוג אך ורק ברכבים חדשים, הילדים שלהם הולכים לבתי ספר ויש פחות מ-20 ילדים לכיתה, בית הספר דואג לארוחה חמה, ואחרי שעות הלימודים יש שלל אפשרויות להעשרה לילדים או רק לעזור להם עם שיעורי הבית. איך מוצרי בסיס בסופר זולים יותר מבארץ, איך העושר התרבותי שם (הופעות, הצגות, מחזות זמר, מוזיאונים וכו') גדול בעשרות מונים מאשר בישראל. איך התח"צ שם פשוט עובד, גם בסופ"ש. וכו'.

רובם אפילו עובדים פחות שעות ממני.

ובונוס נחמד הוא שהם יכולים לצאת את המדינה שלהם לאן שבא להם במחיר סביר. גם כשמדובר על טיסה.

אבל אני מכוון גבוה. אני רוצה לחיות כאן עם התנאים שיש שם. ויודע מה? זה אפשרי, אבל מצריך שלל רפורמות במדינה הקטנה שלנו, אבל הצעד הראשון הוא להכיר בבעיות.

וסתם אנקדוטה לגבי מדד האושר העולמי שהוזכר - לפיו עדיף לחיות בקוסטה ריקה מאשר באוסטריה או ישראל. אהא.

וישראל מדורגת מעל צרפת, וצרפת מעל גרמניה. כנראה פשוט צריך לשאול את האנשים הנכונים ;)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
מי לא יוכל להרשות לעצמו לקנות דירה?

אלו שבמקום חתונה שמתאימה ליכולתם הכלכלית עשו "הפקה" ראוותנית, ולא רק שלא נשארו עם כסף, אלא עם חובות לטווח ארוך.

אלו שאחרי הצבא שרפו את כל חסכונותיהם בטיולים לחו"ל, כאילו המזרח הרחוק יברח.

אלו שמתחתנים בגיל 35, אחרי ששרפו מאות אלפי שקלים על שטויות.

אלו שרוצים כדירה ראשונה דירת יוקרה, ולא מוכנים להסתפק ב 2 וחצי חדרים בבת ים.

אני אישית מכיר מספיק זוגות צעירים שלא עונים לאף הגדרה ממה שנתת, ועדיין לא יכולים לקנות דירה. חלק מהדוגמאות שהבאת גם לא עולות כ"כ הרבה בכל מקרה. טיול למזרח זה סדר גודל של 20-30 אלף - לא מה שיקבע אם תהייה לך דירה או לא.

כןן, כולם כנראה יכולים לקנות דירה בבת ים, או באשדוד. אבל אתה יודע, אנשים גם רוצים לחיות כמו בני אדם, ולגדל את הילדים שלהם בסביבה בה לא מפחיד להסתובב ברחוב בשעות החשיכה.

אתה נותן יותר מדי קרדיט למדינת ישראל. טוב כאן רק לחלק מאוד קטן מהאוכלוסיה, שאולי אתה משתייך אליו. לאדם הממוצע אין כאן שום בטחון בשום דבר, ומבחינת היחס של המדינה הוא בסך הכל משאב, שעוד צריך להגיד תודה שמשתמשים בו, בשם ה"ערכים" שכביכול המדינה הזאת מייצגת. וזה בלי להכנס בכלל לנושא המלחמות ולזה שכל שני וחמישי מעבירים אותנו מסע הפחדות בחסות גרנלים בקבע וגנרלים במיל', שמסבירים לנו למה שוב אנחנו צריכים להיות מוכנים למות בעד ארצנו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כןן, כולם כנראה יכולים לקנות דירה בבת ים, או באשדוד. אבל אתה יודע, אנשים גם רוצים לחיות כמו בני אדם, ולגדל את הילדים שלהם בסביבה בה לא מפחיד להסתובב ברחוב בשעות החשיכה.

מה, מפחיד להסתובב בלילה בבת ים או באשדוד ?!

בפעם המאה, אנחנו לא ארה"ב ולא מדינות סקנדינביה, אבל טוב לחיות כאן, באופן יחסי.

ונחזור לשאלות הקלאסיות.

מי קונה כל חודש עשרות אלפי מכוניות חדשות ?

מי ממלא את בתי הקפה והמסעדות, וממלא עד אפס מקום ?

מי קונה דירות פרוייקטים חדשים, שנחטפות תוך שעות ספורות ?

מי אלו אותם 12% שיוצאים מידי שנה לחו"ל ?

בישראל יש מעמד ביניים חזק ויציב, ובצירוף 400,000 בתי עסק קטנים ובינוניים, הם מהווים את חוט השדרה של הכלכלה הישראלית.

יצחק תשובה ונוחי דנקנר לא יכולים לאכול לבד 50% מהסחורה שמוצעת בסופרים.

ועיניין מדינות דרום אירופה - אלו מדינות שהתרגלו לחיות בגרעונות מתמידים תוך פיחות אין סופי של המטבעות שלהן.

כשעברו לאירו, נטלו הלוואות ענק על מנת לשמר את רמת החיים, והיום הם בבעיה, ואלו שלוו להם בדיוק באותה בעייה.

פורסם

אגב, אני לא יודע אם האבחנה שלי נכונה במאה אחוז, אבל איפה שאני נמצא יש בעיה לא פחות גדולה. אנשים באסטוניה מרוויחים בממוצע פחות מ-5000 שקלים בחודש ומחירי הדירות בעיר הבירה (שבה גרה יותר משליש מהמדינה) עולים כל הזמן. הרבה מאוד צעירים נשארים לגור עם ההורים עד אחרי גיל 30 כי פשוט אין להם כסף לשום דבר אחר. תוסיפו על זה את העובדה שרבים מהם נאלצים לתמוך בהורים שלהם אחרי שאלו יוצאים לפנסיה, כי הפנסיה שלהם יכולה להיות נמוכה מ-300 יורו לחודש, ומקבלים מעגל קסמים יותר גרוע מבארץ. אגב, גם פה הם לוקחים משכנתאות על קרוב ל-100% מהסכום ולאורך 40 שנה ויותר.

אגב, פה אין שום כפיה דתית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני אישית מכיר מספיק זוגות צעירים שלא עונים לאף הגדרה ממה שנתת, ועדיין לא יכולים לקנות דירה. חלק מהדוגמאות שהבאת גם לא עולות כ"כ הרבה בכל מקרה. טיול למזרח זה סדר גודל של 20-30 אלף - לא מה שיקבע אם תהייה לך דירה או לא.

אתה נותן יותר מדי קרדיט למדינת ישראל. טוב כאן רק לחלק מאוד קטן מהאוכלוסיה, שאולי אתה משתייך אליו. לאדם הממוצע אין כאן שום בטחון בשום דבר, ומבחינת היחס של המדינה הוא בסך הכל משאב, שעוד צריך להגיד תודה שמשתמשים בו, בשם ה"ערכים" שכביכול המדינה הזאת מייצגת. וזה בלי להכנס בכלל לנושא המלחמות ולזה שכל שני וחמישי מעבירים אותנו מסע הפחדות בחסות גרנלים בקבע וגנרלים במיל', שמסבירים לנו למה שוב אנחנו צריכים להיות מוכנים למות בעד ארצנו.

פחד להסתובב בלילה?

עשית את כל אשדוד ובת ים משכנות סלאמס?

מי שאשם במחירי הדירות, אלא כל האנשים שמסתערעם על השוק הנדל"ן כדי לקנות דירות להקשעה שהקטינו את ההיצע וגם העלו את שכר הדירה.

הם עשו את זה בתל אביב וגוש דן ועכשיו הם משתלטים על באר שבע וכל שאר הפריפריה (ועל הדרך גם מקפיצים את מחירי הדיור).

במצב של היום אני לא רואה את עצמי גר במרכז עם המחירי שכירות המטורפים שם, אני מעדיף לגור בפריפריה עם משכנתא נמוכה מאשר באותו סכום חודשי להשכיר איזה מחסן של מטר על מטר בת"א.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...