Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יישר כוח לשניכם!

Eily אני מוקסם מהרצון שלך לתת ולעזור ורחמים כל הכבוד על ההתקדמות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 425
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ערב טוב חברי קארספורום.

אני רוצה להודות לחבר Eily שהגיע אלי היום בפעם השנייה.

כל הכבוד שהקדשת לי מזמנך והגעת אלי בפעם השנייה. המון תודה.

עשינו היום סיבוב בשעות הבוקר. סביבות 9:00 - 10:00.

הכבישים לא ריקים, אבל גם לא עמוסים. כמובן תלוי במיקום. היכן שאני גר בדרך כלל לא עמוס.

הנסיעה הייתה טובה.

אני לא כל כך יודע להעריך מתי נסיעה טובה או לא טובה.

אם הרכב לא נכבה לי - לדעתי הנסיעה טובה. אולי מרוב הפעמים שנכבה לי בהתחלה כ"כ רציתי להשתפר.

לכן אולי זה חשוב לי הקטע של הכיבוי מנוע. אני בטוח שגם כל מי שהגיע יכול להעיד על כך.

תרגלנו ביחד עם החבר Eily בלימת חירום.

הרגשתי את הרעידות של מערכת ה ABS. מקווה שלא יצא לי להגיע למצבים כאלה.

אני מרגיש שהביקור של Eily עזר לי מאוד היום.

כל ביקור של חבר פורום עוזר לי מאוד. כי מכל אחד אני לומד משהו חדש.

כל אדם גם מגיע עם שיטת נהיגה שונה. עם דרך שונה, טכניקה שונה - מכל אחד אני לומד.

זו גם הזדמנות להודות שוב לחברי פורום היקרים שהגיעו ועזרו לי, המון תודה לכם.

אם לא הייתם מגיעים - הרכב היה עומד בחנייה עד היום. ברצינות.

תודה Eily, תודה לחברים. אני מודה לכם מאוד. עזרתם לי מאוד. אתם עוזרים לי. המון תודה חברים יקרים.

אני צמא מאוד לידע כפי שכתב Eily, אבל את הידע הזה אני כנראה ארכוש לבד, דרך קריאה באינטרנט.

אני הרי לא אטריח אנשים שיגיעו עד אלי רק בכדי להעביר לי ידע. אני לא רוצה לבזבז את זמנם של אנשים.

לאחר הביקור של Eily יצא לי לצאת לבד לנסיעה עם הרכב .

אני אכתוב בכמה נקודות מה עלי לשפר, אם למישהו יש דבר מה לכתוב שיכול לעזור לי - בבקשה. אני אשמח מאוד.

הילוכים
- אני מתקשה בהילוכים הראשונים. הילוך מספר 1. הילוך מספר 2. הילוך מספר 3.

הורדת הילוך / העלאת הילוך - אני לא מצליח לבצע את הפעולה בצורה טובה.

יש לי רעשים מוזרים. משיכות של הרכב. הרכב מגמגם. אני לא יודע למה.

חברי הפורום שהגיעו אלי לא היה להם את זה. הבנתי שהם עושים מה שנקרא "התאמת סלד". אני לא יודע מה זה.

איך אני אוכל ללמוד את זה? זה מאוד מפריע לי. הנסיעה לא חלקה, לא נעימה לי. אני בטוח שלא נעימה ליושבים ברכב.

זה לא רעשים קטנים שאפשר להתעלם. זה משיכות שלא נעימות. כאילו אני לא יודע לנהוג נכון ברכב ידני.

תחילת נסיעה לאחר עצירה ברמזור
- אני לא יודע למה אני לא מצליח לעשות את זה בצורה מושלמת.

אני אפילו פיתחתי לי פחד מרמזורים. אני מעדיף להאיץ לפני רמזור, רק בכדי שלא יתחלף הצבע. גם אם צריך להעלות

את המהירות שלי. לא יודע למה.

קשה לי להתחיל נסיעה לאחר עצירה ברמזור. לוקח לי המון זמן. קורה לי שאני מפספס רמזור המון פעמים.

אנשים שהגיעו אלי אמרו שכתוב ברישיון שהרכב הוא "טורבו דיזל" - זה לא אמור לעזור לי מעט? כי הוא בכלל לא מרגיש ככה.

בתחילת נסיעה ברמזורים הוא נוסע מאוד לאט. לפעמים אני אפילו לא מצליח להתחיל. זה יותר קשה מזינוק בעליה אפילו.

חניות
- אני לא יודע להחנות אם זו לא חניה רגילה, פשוטה. יצא לי לתרגל מעט עם חברי פורום שהגיעו חניה ברוורס.

כנראה הספקתי לשכוח. או רק כשמסבירים לי מה לעשות אני מצליח.

אני לא מבין מה אני עושה עם ההגה כשאני מגיע למצב של חניה.

אומרים לי תזכור: הגה ימינה - האוטו פונה לימין.

הגה שמאלה - ההגה פונה שמאלה.

זה ברור לי. זה הרי הגיון בריא. אבל אני לא מבין מה אני עושה עם ההגה כשזה מגיע למצב של חניות מסובכות. אני שוכח הכל.

תודה רבה חברים.

פורסם

הכרת התודה שלך ממש מחממת את הלב.

אל תתרגש מכיבוי מנוע זה זניח, שיצפרו לך עד מחר.

תתרכז בנהיגה זהירה, השליטה הטכנית כבר תגיע עם הזמן.

פורסם

כשאתה מוריד הילוכים הרכב מגמגם לך מהסיבה הפשוטה שאתה לא מתאים את ההילוך למהירות,הנה,כך תדע מתי להוריד/להעלות הילוך.

20-0 קמ"ש - הילוך ראשון

20-40 קמ"ש - הילוך שני

40-60 קמ"ש - הילוך שלישי

60-80 קמ"ש - הילוך רביעי

80+ - הילוך חמישי

פורסם

אהלן רחמים.

הקפיצות,הגמגומים והרעשים שאתה מרגיש נובעים מכך שאתה לא מתאים נכון את ההילוכים למהירות,למשל אם אתה לא רוצה שהרכב ירעד ויגמגם במעבר בין הראשון לשני אתה צריך להוסיף גז עד שתעבור נניח את ה 15 קמ''ש,רק לאחר מכן תשלב שני וישר תלחץ על הגז.

כאשר אתה ברמזור והוא מתחלף לכתום תתחיל להגיע לרעידות (נקודה) ולאחר מכן תלחץ על הגז (הרבה) ותשחרר מעט את הקלץ,תאמין לי האוטו יזנק מהמקום כמו פנתר. ולגבי הטורבו,אני לא יודע מה ואיפה זה מוסיף כי רוב רכבי הדיזל היום מצוידים בטורבו אז כמעט ואי אפשר להרגיש הבדל בין רכב דיזל לרכב דיזל אחר. מה שאני כן יכול לומר שאם היית מנסה לנהוג בגרסת הבנזין של הרכב שלך (ספק אם קיימת) היית מבין כמה הטורבו מוסיף ועוזר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

teyal -

תודה רבה חבר, אני באמת משתדל לעשות כך. לא להתרגש מכיבוי מנוע.

בהתחלה התרגשתי מאוד. היום כבר פחות.

לא אשקר, אני עדיין מתרגש, עדיין נלחץ, אבל פחות.

אני אומר לעצמי שרק ייתן לי שנייה של שקט ואני כבר מסתדר. אם נותנים לי כמה רגעים להתרכז - הכל בסדר.

אני בזמן האחרון משתדל גם להתמקד מאוד על נהיגה זהירה.

לא לעבור את המהירות המותרת. לא בעיר ולא מחוץ לעיר. למרות שמחוץ לעיר קשה מאוד.

כל המכוניות טסות אם אפשר לתאר את זה ככה. אתה מרגיש כאילו אתה מעכב את התנועה כשאתה נוסע על 80-90.

משתדל גם להסתכל כמה שיותר במראות.

אני מסתכל המון במראה המרכזית, זה קל לי. נהיה לי הרגל פשוט.

במראה השמאלית גם. רק במראה הימנית אני לפעמים מפספס. אני צריך להרגיל את עצמי.

משתדל להתחיל לבלום לפני. לפני רמזורים, לפני כיכרות, לפני מעברי חציה.

אם אני לפני כיכר אני לא מאט כמה מטרים ספורים ומוריד להילוך 2, אלא קצת לפני, בכדי שיהיה לי זמן לבצע את הפעולות.

אני מרגיש שזה עוזר לי. אני פחות נלחץ ככה. מגיב טוב יותר למתרחש.

אני מוריד את הרגל מהגז, נותן לאוטו להאט, מוסיף האטה בעזרת הבלם, לוחץ על הקלאץ' ומוריד להילוך 2, נותן זכות

קדימה בכיכר / נותן לאנשים לעבור במעבר חציה (בהילוך 1 כמובן), מתחיל נסיעה.

להסתכל רחוק.

זה טוב שאני כותב. לא טוב שאני לא מבצע. צריך באמת להרגיל את עצמי. כמה שיותר לתכנן את הנסיעה רחוק.

כמה שיותר להסתכל לרוחק - ככה אתה קולט אינפורמציה שיכולה לעזור לך.

אם אני בעליות אני מוריד הילוך אחד פחות מההילוך הנוכחי, בכדי לעזור למנוע. הבנתי שכך נוהגים.

מושך הילוכים בעליות, לא ממהר להחליף הילוכים. גם אם הטורים מגיעים למעל 3000-4000. כי ככה צריך בעליה.

משתדל לשמור מרחק כשאני עוצר. צריך להקפיד על זה יותר.

לפעמים אני עוצר כשאני לא רואה את גלגלי הרכב שמלפני - למה לעשות דבר טיפשי שכזה? מה זה נותן לי? פשוט סתם.

אם אני רואה שהרכב שמאחורי רוצה לעקוף אותי, אני מוריד את הרגל מהגז, שיעקוף בשמחה. אם אני יכול לעזור לו - אני שמח.

זהו פחות או יותר.

אולי חלק אני לא זוכר עכשיו. אולי ברח לי מהראש.

אבל זה פחות או יותר מה שאני יודע. פחות או יותר מה שאני עושה. משתדל לעשות אם להיות כנה.

הכל בזכותכם חברים יקרים.

בזכות האנשים הנפלאים שהגיעו, בזכות האנשים שעזרו לי וירטואלית - הכל בזכותכם אנשים יקרים. אתם עזרתם לי.

התודה היא לכם. כל אחד ואחד מכם חברי קארספורום היקרים.

עכשיו רק נשאר לי לעבוד על הבעיות שלי, שפירטתי פה - #182

new_driver_MAZDA -

תודה רבה.

אני לא יודע למה זה ככה אצלי. אני מעביר / מוריד במהירויות שציינת. ככה גם למדתי בשיעורי נהיגה.

אולי זה משתנה בכל רכב? החבר פורום שהיה היום אצלי כתב שההילוכים ברכב שלנו הם קצרים. אני לא מבין בזה.

GABIUBOGI -

אהלן גבי.

אני משתדל שהמעבר בין הילוך 1 להילוך 2 יהיה עם גז, כי אם לא - הרכב פשוט יכבה לי.

כמו שאתה יודע, אני מאוד מפחד מכיבוי של הרכב. לכן אני משתדל לעשות כל מה שאפשר שלא יכבה לי.

אבל עדיין זה לא מצליח לי העברת הילוכים תקינה. כפי שצריך, בלי משיכות, גמגומים, רעידות. לא מצליח לי.

את השיטה עם הזינוק ברמזור - בדיוק ככה אני נוהג.

כשהרמזור מתחלף לכתום אני מרים את הרגל מהקלאץ', יש את הרעידות (נקודת החיכוך), האוטו רוצה לנסוע קדימה.

אני נותן לו גז, אבל זה לא עוזר. רק הטורים עולים למעל 3500 אולי אפילו מעל 4500 אם אני זוכר נכון. יש רעש חזק מאוד.

אבל אני לא מזנק כמו פנתר, להפך. קורה לי שאני אפילו מפספס את הרמזור. אני פשוט מת מבושה כשזה קורה לי.

אפילו היום נכבה לי בדיוק בסיטואציה כזאת כשהייתי לבד ברמזור. נהג אוטובוס מאחורי פשוט צפר לי. נלחצתי מאוד.

הלוואי שאדע איך לתפעל נכון את ההילוכים. שאשתפר בנהיגה.

רק זה מה שנותר לי. מה שכתבתי בהודעה פה - #182

תודה.

פורסם

טוב, סופרמן, מתי רואים אותך בנס הרים/כוכב יאיר/אלקוש, תוקף פניות וחורך את האספלט, הגיע הזמן לא? (;

אדון מזדה נהג חדש, ממתי מעבירים הילוכים על פי מהירות?

עצה מיותרת ולא מועילה שרק יכולה לגרוע מאשר להועיל.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אני חושב שאתה צריך להתייחס לנהיגה כמשהו פחות טכני. זה לא מבחן שאתה צריך לזכור. אתה פשוט צריך "להרגיש" את הרכב. כשאתה שם לב שהמנוע מתאמץ ( עושה רעשים חזקים יחסית) זה אומר שצריך להחליף הילוך. כשהוא מגמגם לך - זה אומר שלא נתת מספיק דלק והמנוע נאבק להישאר פועל. אני חושב שאולי לנסות להבין קצת איך מנוע עובד ואיך מצמד עובד יעזור לך . כנס לויקיפדיה וקרא קצת על הנושא.

הרעיון זה להרגיש מה הרכב רוצה, ואיך המנוע ירגיש הכי נוח בהתאם לתנאים.

פורסם
טוב, סופרמן, מתי רואים אותך בנס הרים/כוכב יאיר/אלקוש, תוקף פניות וחורך את האספלט, הגיע הזמן לא? (;

אדון מזדה נהג חדש, ממתי מעבירים הילוכים על פי מהירות?

עצה מיותרת ולא מועילה שרק יכולה לגרוע מאשר להועיל.

אדון נהג וותיק,אני אישית לא מעביר הילוכים על פי מהירות,אלא על פי הסל"ד,אך אין מה לעשות אם הבחור מתקשה,אז שיעביר בהתחלה לפי המהירות.

פורסם

אל תתחכם תיכוניסט.

בוא ותסביר כדי שאחכים איך העברת הילוכים לפי מהירות תעבוד והרכב לא יגמגם.

בתודה מראש, נהג וותיק.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

שלום רחמים.

ראשית אני מתנצל,רציתי להגיע אליך השבוע ולא יצא.

אהיה איתך בקשר.

יש לי רעיון שאולי תנסה אותו,כאשר כבה לך הרכב ברמזור,דבר ראשון תפעיל את מנורות האיתות (4 וינקרים) וכן למעשה אתה מסמן לרכב מאחוריך שיש תקלה כלשהי ולא שסתם "נרדמת" ברמזור,וזה עשוי להקטין את כמות המצפצפים מאחוריך.

כמו שאמרו לפני:אל תתייחס לצפצופים ואל תלחץ מהם,תעשה את סדר הפעולות שלך בנחת,תניע את הרכב וסע (ודא תחילה כמובן שהרמזור ירוק :wink: ).

רשמת שהיציאה ממצב עמידה היא מאד איטית,האם יתכן שבטעות אתה מתחיל את הנסיעה בהילוך שלישי ולא בהילוך ראשון ?

האם ידוע לך מה המשקל של יחידת המעלית שמותקנת אצלך ברכב ?

מאיר

פורסם

עברתי על כל השרשור, ובכמה הזדמניות קישרת בין זה שכבה לך המנוע ליכולות הנהיגה שלך.

וכמו שכבר אמרו לך, אין קשר בין זה שנכבה לך המנוע לאיך אתה נוהג, זה לא אומר כלום, נאדה.

יש לי רשיון 13 שנה, ומידיי פעם גם לי נכבה הרכב, קורה, לא ביג דיל, תפסיק לעשות מזה סיפור.

לגבי החלפת הילוכים, זה ממש תלוי בסגנון נהיגה שלך, וכמה מהר אתה מחפש להאיץ או לבלום את הרכב, בגדול אני מעביר הילוכים לפי רגש/שמיעה, וללא כל תלות במד המהירות/סל"ד, שאתה מרגיש שהרכב קצת צועק תעלה הילוך, שאתה מרגיש שהרכב מגמגם- תוריד הילוך.

לדעתי הנהגים ה-כ-י מסוכנים הם בעלי הבטחון העצמי המופרז ואלו עם החוסר בטחון, עשה עם עצמך חסד ותפסיק להלקות את עצמך, אתה רק עושה לעצמך נזק, וזה לא ייגמר טוב.

אם מבחינת משרד הרישוי אתה כשיר לנהיגה אז אתה כשיר לנהיגה, וזהו.

רוצה למוד טוב לנהוג טוב יותר- עלה לאוטו וסע, לבד, בשקט, עדיף בשעות הלילה/ערב, לך למקומות שמהם אתה חושש, זינוקים בעליה, צמתים, חניות, עליות וירידות

הכי חשוב- אל תשכח לרגע לתת זכות קדימה, בכל מקום שצריך.

סע רגוע ואל תתפתה.

SCANSPEAK

פורסם

ליאור קלה -

נס הרים חבר? קודם שיקרה נס ואדע להתחיל נסיעה לאחר עצירה ברמזור בלי בעיות, בלי חששות :oops:

אבל באמת הגיע הזמן כבר שאדע לנהוג טוב.

האוטו אצלנו חודש מאז שהוא נמסר לידנו. אני חושב שזה מספיק זמן.

אני לא מצליח לקבל את זה שעדיין יש לי את הבעיות שפירטתי בתגובה למעלה.

בעיקר 3 - 4 בעיות עיקריות.

יאללה, אני כל כך רוצה שזה יהיה מאחורי.

אני רוצה כבר להסיע את אמי ואת אחי. זה הכי חשוב לי כרגע.

אני לא מתכוון להשתמש עם הידע שהעבירו לי פה, הידע בנהיגה, הטיפים, כל מה שלימדתם אותי, אני לא מתכוון

להשתמש בזה בכדי לצאת, ליהנות. אני מתכוון להסיע את אמי ואת אחי.

אני רוצה לקחת אותם למקומות שלא היו בהם מעולם. שזה דברים כל כך פשוטים, שכמעט כל אחד היה.

כמו חוף ים, סרט בבית קולנוע (אני בטוח שיש בתי קולנוע נגישים לנכים), מסעדות פועלים (לתת להם הרגשה קצת

של איך זה לאכול בחוץ, גם ליהנות, גם בזול), להכיר ערים חדשות (אתה תאמין לי אם אגיד לך שהם לא יצאו מהעיר?

אני יצאתי. יש אוטובוסים. אבל איך בן אדם בכיסא גלגלים יצא?), יש לי כל כך המון תוכניות. פשוט המון המון.

המנהלים פה זוכרים, או הוותיקים, שבעבר אפילו פתחתי נושא בפורום אוף-טופיק עם בקשה לרעיונות מה אוכל לעשות

בכדי לשמח את אחי. להסב לו אושר בחיים.

כמו לדוגמה, נודע לי שנכים גם יכולים לעשות צניחה חופשית. נודע לי שנכים יכולים לעשות המון דברים שלא ידעתי.

הכל רשמתי לי בזמנו במחברת, עד היום היא איתי. אני מתכוון במהלך חיי לסמן V ליד כל מטרה כזו ששמתי לעצמי, בכדי

לשמח את אמי ואת אחי. אני רוצה שירגישו מה זאת הנאה בחיים. אושר. כי החיים קצרים.

לדעת לשלוט היטב ברכב בכדי למצוא לאחי מסגרת לימודית. שילמד, שיעשה משהו עם עצמו בחיים.

הוא ילד חכם מאוד. אין סיבה שלא יצליח בחיים.

אני הרי לא מוכן שהוא ישב בבית, יגיד אני נכה, נגזר עלי לשבת כל חיי בין 4 קירות. לא יקרה מצב כזה.

בשביל כל זה צריך ניידות. צריך להסיע אותו ממקום למקום - לכן ביטוח לאומי עוזר לנכים לרכוש רכב בהלוואה.

רק שאדע לשלוט ברכב. הלוואי.

כי כרגע יש רכב, אבל נהג - שלא כל כך בטוח בעצמו. שלא כל כך שולט ברכב.

ואח אחד ואמא אחת שאני לא יודע מה עובר להם בראש. אני אישית הייתי אומר כמה מטומטם הבן שלי, כמה מטומטם אח שלי,

יש לנו רכב, כבר חודש, הוא לא יכול לקחת אותי לים? להסיע אותי קצת? להוציא אותי מהבית? :neutral:

הארכתי כמו שאתה רואה.

אני מתנצל. כנראה ערב יום שישי, הלב נפתח, המילים זרמו ישר מהלב. מתנצל על אריכות ההודעה.

מאיר -

שלום חבר.

הכל בסדר ידידי, אתה לא צריך להתנצל. אל תתנצל, כי אני ארגיש לא נעים.

אתם אנשים נפלאים. אתם לא חייבים לי דבר. כל מי שבא, כל מי שמציע לי מעזרתו, כל מי שמגיב לי אפילו - הכל נעשה

מרצון שלכם. הכל נעשה מטוב לב. אני מעריך זאת מאוד.

הרעיון שלך נפלא. אני אכן עושה אותו.

אני חושב שאפילו התחלתי לעשות אותו בעקבות חברי הפורום פה שלחצו פעם על הכפתור, מאז תמיד אני לוחץ עליו.

רק שאנשים יתחשבו בבקשה. אני מבקש מהנהג שמאחורי, תתחשב בי. אני לא עושה לך את זה בכוונה. :-(

גם ככה לא נעים לי שנכבה לי. גם ככה כל הביטחון יורד לי, לא בא לי להמשיך לנסוע. אז תן לי בבקשה דקה ואני מבטיח

שאתחיל נסיעה בצורה חלקה. לא אעכב אותך יותר.

הלוואי שאנשים יתחשבו יותר באחר. שלא יצפרו. שלא ילחצו. הלוואי.

אני מתחיל את הנסיעה מהילוך 1 מאיר היקר. אני בטוח בזה חבר.

המשקל של המעלית כפי שכתוב בנתונים הטכניים - 151kg

bengee

אני מודה לך על המילים חבר.

אני מבטיח שאנסה פחות להקשות עם עצמי. למרות שאני לא מקשה. אני רק רוצה לדעת לנהוג טוב חברים יקרים. זה הכל.

רק שאדע לנהוג טוב בכדי שאוכל להיות הנהג של אמי ושל אחי.

תודה לכולכם.

מתנצל על אריכות ההודעות שלי.

פורסם

ידידי,

אסביר מה הכוונה שלי שההילוכים ברכב שלך קצרים:

מה שנרשם לגבי העברה במהירות 20-40-60-80 זה נכון באופן כללי לרכב ממוצע. הרכב שלך כבד יותר ויחסי ההעברה ברכב שלך הם כאלה שכל הילוך מתאים למהירות נמוכה יותר מרכבים אחרים:

ראשון: התחלת נסיעה בלבד.

שני: ממהירות נמוכה מאוד שהיא לא עצירה, עד 15-20 קמ"ש, אם תאט ל-15 קמ"ש בעדינות עם הברקס לפני שתוריד להילוך שני ההעברה תהיה חלקה יותר. במהירות גבוהה יותר צריך פשוט לשחרר את הקלאץ' לאט יותר, ולהתעכב בעיקר בנקודת החיכוך. ההילוך השני אצלך מאפשר כמעט מהירות זחילה. אבל אל תפחד לעצור ולשלב להילוך ראשון. אתה כבר מספיק מיומן כדי שלא תפחד מזה. יחד עם זאת, קח בחשבון שההילוך הראשון הוא מאוד "עצבני" כלומר שכל שינוי בגז הוספה או הורדה יגרור תגובה עצבנית של הרכב. ההילוך הראשון טוב להתקדמות איטית עם חצי קלאץ' בכניסה לחנייה או התקדמות של מטרים בודדים לתוך צומת.

במישור/ירידה אצלך אפשר להתקדם גם בהילוך שלישי במהירות נמוכה. קשה להאיץ עם ההילוך הזה ואם אתה יורד מ20 קמ"ש כדאי כבר לשלב להילוך שני.

רביעי אפשר לשלב כבר ב45-50, וחמישי ב60 קמ"ש, ברכב אחר אפשר להעביר להילוכים האלה רק במהירויות גבוהות הרבה יותר, זאת הכוונה קצרים (בטרקטור למשל ההילוכים משמעותית קצרים יותר, טרקטור יכול להגיע רק ל-40-60 קמ"ש במהירות הגבוהה ביותר, אבל יכול לסחוב ויש לו המון כוח בהילוכים הקצרים שלו).

בשביל להאיץ מחוץ לעיר תמשוך יותר את ההילוכים, עד סל"ד 3-3.5K, וכמובן בשלב מתקדם יותר בעת עקיפה בשביל האצה תוריד הילוך.

כל זה במישור כמובן, בעלייה יש צורך ביותר כח ולכן מושכים את ההילוך למהירות קצת יותר גבוהה ממישור. כנ"ל בירידה ארוכה (נותנים למנוע להאט את הרכב וזה בסל"ד גבוה, כלומר במהירויות קצת יותר גבוהות להילוך מאשר נהיגה רגילה במישור).

צא לדרך, ואל תשכח לעדכן!

פורסם

תודה חבר.

אני אזכור שברכב שלנו לא מעבירים הילוכים כמו בכל רכב רגיל.

אם ברכב רגיל מעבירים להילוך 2 במהירות 20 קמ"ש, אז אצלנו המהירות היא 15 קמ"ש.

זה בגלל שהרכב כבד אם הבנתי נכון.

או שפשוט לנסות את מה שאנשים פה ניסו ללמד אותי, רק שזה לוקח זמן: להעביר הילוכים לפי שמיעה.

אני צריך להתרגל לרעש. אנשים אמרו לי להקשיב לרכב. לשמוע מה הוא רוצה בכל רגע.

מקווה שאצליח להגיע לרמה הזאת.

ההילוך הראשון שלנו באמת הילוך עצבני כפי שכתבת.

אין לי מושג למה הוא ככה. אני מתנהג אליו הכי בעדינות שאפשר. כנראה היחסים בינינו לא משהו.

אני באמת משתדל להשתמש בהילוך הראשון רק בשביל גלישה. תחילת נסיעה עדינה מאוד בעזרת הקלאץ' בלבד.

זה מוזר מאוד שהילוך חמישי אפשר לשלב אצלנו במהירות 60 קמ"ש. זה פשוט נראה לי לא טבעי.

אבל אם זה מה שהרכב שלנו רוצה, אז אני אצטרך להתרגל. אין מה לעשות.

תודה רבה חבר.

אני מבטיח לעדכן כשיהיו לי עדכונים.

עד אז המשך יום טוב ונעים חברים. יום יפה למי שיוצא לטייל.

• תוכן חדש...