Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מודה לכולם על ההתייחסות,

לעמוד מנגד כשאני שומע על מעשים כאלה אלה לא הערכים עליהם גדלתי, אך כמו שנאמר פה - כנראה שאיני יודע את כל פרטי המקרים האלה ומפני שהתערבותי עלולה לגרום לתגובת שרשרת ולהשפיע על חייהם של אנשים שאת חלקם אינני מכיר - ידיי כבולות.

אני לא מפקפק ולו לרגע באמיתות הדברים ועל כן נצבט לי הלב מהמחשבה שיכולתי למנוע את המקרה הבא ולא עשיתי כך.

הופתעתי לרעה מהידידה, על פניו זה נראה כאילו חוסר הרצון שלה לטפל בנושא בצורה הנכונה נובע אך ורק מהחשש להשלכות עליה ועל עתידה. התנהגות זו מתנגשת חזיתית ב"אני מאמין" שלי. עם כל הצער שבדבר, ידידה יקרה זו אינה ראויה להיחשב עוד כידידה יקרה ולכן אנתק כל קשר עימה. זה נושא של שחור ולבן, נכון ולא נכון, והיא פשוט בחרה לעשות את הדבר הלא נכון.

איחלתי לחיילת בהצלחה.

לא, זה לא עניין של שחור ולבן.

לו זה היה שחור ולבן הייתי עונה לך קודם.

חסרים נתונים כדי לדעת אם היא טועה-לא פשוט.

אך כנראה שאתה טועה.

פורסם
מודה לכולם על ההתייחסות,

לעמוד מנגד כשאני שומע על מעשים כאלה אלה לא הערכים עליהם גדלתי, אך כמו שנאמר פה - כנראה שאיני יודע את כל פרטי המקרים האלה ומפני שהתערבותי עלולה לגרום לתגובת שרשרת ולהשפיע על חייהם של אנשים שאת חלקם אינני מכיר - ידיי כבולות.

אני לא מפקפק ולו לרגע באמיתות הדברים ועל כן נצבט לי הלב מהמחשבה שיכולתי למנוע את המקרה הבא ולא עשיתי כך.

הופתעתי לרעה מהידידה, על פניו זה נראה כאילו חוסר הרצון שלה לטפל בנושא בצורה הנכונה נובע אך ורק מהחשש להשלכות עליה ועל עתידה. התנהגות זו מתנגשת חזיתית ב"אני מאמין" שלי. עם כל הצער שבדבר, ידידה יקרה זו אינה ראויה להיחשב עוד כידידה יקרה ולכן אנתק כל קשר עימה. זה נושא של שחור ולבן, נכון ולא נכון, והיא פשוט בחרה לעשות את הדבר הלא נכון.

איחלתי לחיילת בהצלחה.

אין הרבה מקרים בנושא כזה שהם שחור ולבן

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

פנדוב היקר, אני יוצא מנקודת הנחה שהבנתי נכון את השתלשלות העניינים ומדובר במקרה של הטרדות מיניות חוזרות ונשנות שהגיעו עד לכדי מצב של ביצוע מעשה מגונה הן בקצינה והן בחיילת שלה. במקרה שכזה, כמו שאני רואה את הדברים (שכחתי לסייג את דבריי קודם) יש את הדבר הנכון לעשות ויש הרבה דברים לא נכונים לעשות. לפי תפיסתי, הדבר הנכון הוא הגשת תלונה במצ"ח על ידי הקצינה ומתן אמון בחוקרים שיבצעו תפקידם ויגיעו לכדי מיצוי הדין עם אותו מטריד לכאורה.

כמובן שאיני יכול לשים עצמי בנעליה של בחורה שהוטרדה מינית, במיוחד במסגרת בסיס סגור בו כולם מכירים את כולם ואין לדעת לאיזה כדור שלג הגשת תלונה נגד אחד החיילים תגרום. מעבר לזה אני גם מבין את שיקוליה של הקצינה כנגד הגשת תלונה שכן היא דואגת לעתידה המקצועי ואולי גם לשמה הטוב.

למרות כל זאת, לדעתי אי טיפול בנושא יוביל בוודאות להישנות של מקרים כאלה בעתיד. על כן, לטעמי, הקצינה היא זו שטועה ולא אני.

פורסם

כמה נקודות

הייתי שמח אם האיש היה נענש או לפחות מורחק.

ידידתך לא יודעת בוודאות מה יקרה אם היא תפנה, הן לתוקף , הן לה- לקרבן[האחרות שותקות]

לה כואב יותר ממך.

היא לא יודעת הכל על המערכת סביבה, אתה יודע פחות ואני עוד פחות. אינני חכם ממך אך כנראה אני מבוגר ממך.

כמוך, לטעמי יש דברים פסולים שיש להילחם בהם, אך לא על גבם של אחרים.

קשה לשפוט אחרים כשאינך במקומם. כ"כ לא מכולם אני מצפה למה שאני מצפה מעצמי, יש ויש.

אולי היא פחות אמיצה ממך.

זכור: יש תוקפן, יש קרבן, יש צופה מן הצד[אתה].

אני לא חושב שגם אתה[ידיד משמעותי] צריך לפגוע בקרבן, ההפך.

יתכן שאני טועה, גם אתה, גם היא. לא שחור ולבן.

פורסם
פנדוב היקר, אני יוצא מנקודת הנחה שהבנתי נכון את השתלשלות העניינים ומדובר במקרה של הטרדות מיניות חוזרות ונשנות שהגיעו עד לכדי מצב של ביצוע מעשה מגונה הן בקצינה והן בחיילת שלה. במקרה שכזה, כמו שאני רואה את הדברים (שכחתי לסייג את דבריי קודם) יש את הדבר הנכון לעשות ויש הרבה דברים לא נכונים לעשות. לפי תפיסתי, הדבר הנכון הוא הגשת תלונה במצ"ח על ידי הקצינה ומתן אמון בחוקרים שיבצעו תפקידם ויגיעו לכדי מיצוי הדין עם אותו מטריד לכאורה.

כמובן שאיני יכול לשים עצמי בנעליה של בחורה שהוטרדה מינית, במיוחד במסגרת בסיס סגור בו כולם מכירים את כולם ואין לדעת לאיזה כדור שלג הגשת תלונה נגד אחד החיילים תגרום. מעבר לזה אני גם מבין את שיקוליה של הקצינה כנגד הגשת תלונה שכן היא דואגת לעתידה המקצועי ואולי גם לשמה הטוב.

למרות כל זאת, לדעתי אי טיפול בנושא יוביל בוודאות להישנות של מקרים כאלה בעתיד. על כן, לטעמי, הקצינה היא זו שטועה ולא אני.

יש עוד הרבה דברים שאפשר לעשות, בטח במסגרת היררכית, על אחת כמה וכמה כשהיא נמצאת מעליו בהיררכיה (גם אם לא ישירות, אלא בדרגה).

הם יכולים להיות נכונים לא פחות מתלונה במצ"ח, ויכולים לפגוע בקורבנות הרבה פחות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתם שוכחים כי הוראות הטיפול בנושא מאוד ברורות - חובה לפתוח בבדיקה ולדווח על כך .

אפשר בזימון לשיחה , וברור הנושא עם מעקב על ההתפתחות - אולי הנושא זניח והדברים יסתדרו .

http://www.moit.gov.il/NR/exeres/F3B0257A-64C8-4EBE-B3FD-251000C9768F.htm

ט) נודע למעביד על מקרה של הטרדה מינית או התנכלות במסגרת יחסי עבודה, ולא הוגשה תלונה או שהמתלונן חזר בו מתלונתו,

יעביר את המקרה לבירור של אחראי; הועבר מקרה כאמור לבירור של אחראי או נודע לאחראי על מקרה כאמור,

יקיים האחראי, ככל שניתן, בירור על אודות המקרה לפי תקנה זו, בשינויים המחויבים, ואם המתלונן חזר בו מתלונתו,

יברר גם את סיבת החזרה מהתלונה .

אחריות המעביד

(א) נוסף על איסור החל על המעביד, כעל כל אדם, להטריד ולהתנכל, החוק מטיל עליו אחריות מיוחדת על מעשיהם של עובדיו ושל ממונים מטעמו, במסגרת יחסי עבודה; מעביד צריך לנקוט אמצעים סבירים, כמפורט בתקנון זה, משלושה סוגים:

(1) מניעת הטרדה מינית והתנכלות (ר' חלק ד');

(2) טיפול ביעילות בהטרדה מינית או בהתנכלות שידע עליהן (ר' חלק ו').

(3) תיקון הפגיעה עקב הטרדה מינית או התנכלות, או עקב הגשת תלונה או תביעה על אלה (ר' חלק ו').

(ב) לפי החוק, מעביד שלא נקט אמצעים כאמור בסעיף זה יהיה אחראי להטרדה מינית או להתנכלות שביצע עובד שלו או ממונה מטעמו

במסגרת יחסי העבודה, וניתן לתבוע את המעביד בתביעה אזרחית בשל כך.

דין המדינה

חוק זה חל על המדינה; לענין הוראות סעיפים 7 ו-8, יראו את כוחות הבטחון כמעביד, ואת המשרת בהם כעובד.

( מקום שאין בינם לבין המשרתים בהם יחסי עובד מעביד )

חובה לדווח ולברר את הנושא , ובמיוחד כי חברתך נושאת תפקיד אחראי והיא יכולה להענש על כי לא דיווחה או נקטה בפעולה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

דעתי בעניין- לא אתה חווית את ההטרדה מינית, ידידה שלך חוותה זאת ולא מעוניינת להעביר את הוטיפול בעניין למישור החוקי- כבד את זה, זו זכותה, יש בחורות שמגיבות לזה בחוסר רצון לפנות למישור החוקי כי במקום שהיא תוכל לשים את המקרה הלא נעים הזה מאחוריה היא עכשיו תצטרך לחיות אותו יום יום למשך כמה שנים.

אתה כן יכול לנסות לעודד אותה אולי בכל זאת להתלונן עליו, יחד עם זאת לא הייתי ממליץ ״לשבת לה על הוריד״, אתה לא יודע כמה היא לקחה את המקרה קשה מבחינה נפשית, יכול להיות שהפעלת לחץ מוגזם בכיוון לא רק שלא ישיג את התוצאה המבוקשת, אתה עלול אף לאבד את הידידה.

פעל בחוכמה ותזרום איתה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני אספר לך סיפור שקרה לחברתי - היום היא אשתי

היא הייתה בקורס מ"כים מחזור אחד אחריי, והייתה אומרת לי מה התכנון שלהם לאותו היום והייתי נותן לה טיפים כאלה ואחרים.

היא הייתה מעבירה הלאה בתורה וכו'.

לקראת סוף הקורס, כשחשבו על חולצת סוף הקורס אחד הגיבורים הציע, "גם אני סיימתי קורס מכים בלי לשכב עם laviil"

אשתי מאוד נפגעה,

אני לחצתי עליה להתלונן

אותו בחור נזרק תוך יומיים מהקורס. בדיעבד התברר שהוא היה על סף הדחה על נצנוץ יתר, זריקה ואס"ק מאמצע הקורס.

עכשיו הוא נענש מחד

מצד שני הוא ושאר הגיבורים האשימו אותה בזה.

ככה שמקורס של 12 נותרו 11 ו8 מאשימים את אשתי בבלאגן.

אז כן הוא נענש, אשתי הקורבן, נדפקה חברתית.

ככה שלכל צעד שהיא תבצע יש 2 צדדים.

1. הבחור ייענש.

2. יש סיכוי שמבחינה חברתית דווקא הידידה תדפק.

אז יש שיקולים שצריך לבצע לפני כן.

עוד משהו אחד אין דבר כזה בחורה שלא אמרה לא מספיק. היא הפסיקה אותו פעם, זה אמור להספיק ולמנוע את הפעם השנייה.

כל פעם מחדש מדהים אותי איך נשים יודעות להגיד לאחרות "כן את צריכה להבהיר לו חד משמעית" אבל כשזה מגיע אליהן, הן לא בטוחות, אולי לא היה ככה, אולי כן. וכו'.

דבר נוסף שמדהים לגבי נשים זה איך בחורה שמתלוננת על הטרדה מינית הופכת להיות קורבן של נידוי חברתי על ידי נשים אחרות.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

אני משרת בצהל כבר שנה חמישית.

לפי דעתי, אם אתה מדווח על העניין וזה עובר למצ״ח - אז עושים תחקיר של שני הצדדים ואז רק הקורבנות הן אלו שקובעות איך להמשיך את הטיפול. להגיש תלונה, לא להגש תלונה.

אני במקומך הייתי מתקשר למפקד שלה (סמוך עליי, אם תרצה - אתה תמצא דרך להשיג אותו), ופשוט מספר הכל במחיר של כל מה שציינת. לאנשים כאלה אין מקום בצהל.

אגב, מצטער להגיד לך, ברגע שהיא סיפרה לך על זה - זה הפך להיות גם עיניינך.

ולכל אלו שהמליצו לא לעשות כלום - בהתחשב בכמות הבסיסים וכמות בחורות שיש בארץ בגיל 18 עד 20, יש סיכוי סביר שבת של מישהו שאתם מכירים או בתכם, במקרה הרע, משרתת באותו בסיס עם אותו הבחור, אתם עדיין חושבים שלא צריך להתערב ?

אני אודה לך באופן אישי אם תעשה את מה שאמרתי.

• תוכן חדש...