Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אמנם איני נוהג להגיב הרבה אבל אני עוקב אחרי הפורום לא מעט.

ידידה טובה שלי המשרתת בתור קצינה בצה''ל שיתפה אותי היום בסיפור שאני מצטער שנחשפתי אליו ואשמח לשמוע דעות נוספות בנושא.

אתאר לכם בקצרה את השתלשלות האירועים:

במשך תקופה ארוכה חייל המשרת בבסיס בו ידידתי משרתת נהג להטריד אותה מינית.

ההטרדות היו רבות ומגוונות, החל משימוש במילים לא הולמות ועד לשימוש בכוח פיזי על מנת לנשקה בשני מקרים שונים.

בנוסף, היום היא גילתה כי אותו החייל ביצע מעשה מגונה של ממש באחת מהחיילות הסדירות בבסיס, שהידידה שלי משמשת בתור המפקדת הישירה שלה. גם במקרה זה מדובר על תקופה ארוכה של הטרדה מינית מילולית שהסתיימה בשימוש בכוח פיזי על מנת לגעת בגוף החיילת ולנשקה.

וכאן העלילה מסתבכת. החיילת ביקשה מהידידה שלא להעביר את המידע הלאה ואילו הידידה מצידה חוששת מההשלכות של טיפול בנושא שכן לפי מה שהצלחתי לקרוא בין השורות ועל סמך ההבנה שלי עצמי את הדברים - יכול להיות שהידידה הגאונה שלי לא הייתה חד משמעית בסירוב שלה ואולי גרמה לאותו בחור להבין קצת לא נכון את המצב.

הידידה לא תעשה שום דבר בנידון. לפחות לא משהו בעל משמעות. אני חושב שהיא מתכננת לקחת את הבחור לשיחה ובזה לסגור את הנושא.

האין לי יש חובה מוסרית לדווח על המקרה הזה? גם כדי שימוצה הדין עם אותו מטריד סדרתי וגם למנוע ממנו להטריד נשים נוספות?

האם יש לי בכלל הזכות להשפיע בצורה כל כך קיצונית על חייהם של אנשים שאת חלקם איני מכיר?

איך תגיב החיילת שעברה מעשה מגונה? אולי היא בכלל לא תרצה להגיש תלונה גם אם חוקרים של מצ''ח יפנו אליה ויגידו לה שהם יודעים הכל, הרי אם היא לא תתלונן אי אפשר לפעול. אולי היא תרגיש מושפלת ומבוישת ואני אגרום לה לטראומה לכל החיים?

ומה עם הידידה? היא דמות משמעותית מאוד בחיי ומאוד יקרה לי, אם אעביר הלאה את המידע הנ"ל אין ספק שהקריירה הצבאית שלה נגמרה - גם משום שלא דיווחה על מה שהחיילת שלה סיפרה לה וגם משום שעלול להתגלות שבינה לבין החייל קרו מקרים לא נאותים ולא רק שלא דיווחה גם על זה, היא אף הייתה שותפה ליחסים אסורים (במסגרת צה''ל) אלה?

בקיצור, אשתמש בשאלתו הנצחית של חיים הכט - מה אתם הייתם עושים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא הייתי עושה כלום כי זה לא עינייני.

אתה לא מכיר את הסיפור מכל הצדדים (פגשת את אותו חייל מטריד לכאורה?) ויכול להיות שרק תפגע במישהו שלא צריך להיפגע.

אם בסוף יתברר שזו תלונת שווא, מישהו ינזק.

אם הוא באמת מטריד מינית - הן צריכות להתלונן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אל תעשה שומדבר ישירות. כן תעודד בידידה שלך לדווח ולטפל בזה, במיוחד לאור האחריות כלפי החיילת שלה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לדעתי זה מאוד תלוי בחומרת המעשים.

אם מדובר באי נעימות מהסוג שנעלם ברגע שמתנתקים ממנו אז לא הייתי מתערב ומשאיר להם להחליט אבל אם זה מהסוג של פגיעה יותר עמוקה שיכולה ממש לסכן חיילות יותר חלשות הייתי מפעיל לחץ כבד מאוד על הידידה כן להתלונן וכן לדווח לפחות בתוך היחידה למפקדיו הישירים.

בכל מקרה שהיא תבדוק אם יש עוד חיילות שנפגעו ממנו ואם כן אז אולי יהיה יותר קל להניע אותן כן להתלונן. בנוסף תדרך אותה בפעם הבאה פשוט להעיף לו את הביצים בבעיטה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קשה להמליץ לך לעשות פעולה עצמאית, מאחר ואינך מכיר את החייל ולא שמעת את הצד שלו. מצד שני, נשמע שידידתך נמצאת במצב קלאסי של קורבן מבולבל - אתה טוען שאולי היא חושבת שהיתה לה "תרומה" פאסיבית למצב בכך שלא הביעה מפורשות התנגדות, בעוד שאתה מדבר על שימוש בכוח פיזי מצד החייל. אם אכן החייל ניסה לכפות עצמו - אין כאן מקום לפרשנות, אפילו אם קודם לכן היו "מסרים מעורפלים".

באזרחות יש כיום בכל גוף מישהו שממונה על תחום ההטרדה המינית בעבודה ואליו מופנית כל פנייה בנושא. אני מניח שיש כזה גם ביחידות צבאיות, ולכן הייתי ממליץ ללחוץ על ידידתך לפנות לגורם זה, או לפחות למפקדים הישירים של החייל. גם אם לא ייענש משמעתית, אני משוכנע שהוא יבין את המסר ויהיה פחות אגרסיבי בחיזוריו אחרי בנות ביחידה.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

אל תעשה שום דבר חוץ מלחפור לידידה שלך.

כמו שאמרו היום בכל מקום יש איש קשר שמטפל בנושא ההטרדות המיניות.

נשמע לי קצת מוזר שאף אחת מהן לא מעונינית להתלונן,כנראה שזה לא מפריע להם כל כך,

במיוחד שזה סתם בטח איזה ערס ולא נשיא המדינה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

הרבה נשים פשוט מפגרות בכל הנוגע להטרדה מינית.

הרבה פשוט חושבות רק על עצמן ולא על הנזק הפוטנציאלי שהן יכולות למנוע מהבאות בתור, אז הן לא מתלוננות.

תוסיף לזה שיש לנו בארץ תרבות של פלרטוטים ומצב שבו אישה יכולה להחליט מתי היא רוצה מישהו והיא תקבל אותו, וגבר לא, והנה יש לך "אי הבנות" כי מישהי משחקת עם גבר בשביל לשפר לעצמה את האגו, בזמן שהוא כולו מתוסכל כי הוא חושב שהיא רוצה אותו אבל היא ממש לא, ויש לך מצב ממש לא נעים.

סביר להניח (מניסיון שלי ושל עוד כמה חברים ששמעו נשים מתלוננות), שהעובדות הן לא בדיוק כמו שהן הוצגו לך.

יכול להיות שהיא זרמה איתו כל עוד היה לה נוח ובגלל זה הוא לא הבין ואז הגזים כשהיא בעצם מסרה סימנים שהיא רוצה אבל לא רצתה באמת, או כל דבר אחר.

אלו דברים שקורים כל הזמן וימשיכו לקרות כל עוד אין תקשורת באותה רמה בין גברים ונשים וכל עוד נשים ממשיכות לשלוח מסרים מעורבים.

אני לא מצדיק את ההתנהגות שלו ואם הוא באמת פגע במישהי מגיע לו שיורידו לו ביצה אבל ראיתי יותר מדי מקרים שבהם זה ממש לא שחור ולבן, אלא אפור מאוד.

ולפני שהנשים בפורום יתקפו אותי על זה שאני לא מגן עליהן באופן אוטומטי, כמה דברים:

1) לי מעולם לא קרה מקרה שמאשימים אותי במשהו כזה ולעולם לא הייתי עושה שום דבר כזה.

2) אני לא מצדיק פעולות אונס או הטרדה של גברים ומאשים באופן אוטומטי את הנשים.

3) אני גם לא מאשים רק את הגברים וחושב שלנשים יש תרומה רבה מאוד במקרים האלו, אז תתמודדו עם זה.

בקיצור, שהיא תתמודד עם זה איך שהיא רוצה.

מקסימום תעשה שיחה אנונימית למצ"ח.

פורסם

בצבא יש מספר גורמים אליהם אפשר לפנות במקרה של הטרדה מינית:

המוטרד/ת יכול/ה להתלונן בפני מפקד (בהנחה שהמפקד אינו המטריד עצמו) ו/או בפני גורמי כ"א ביחידה, ו/או בפני נציגת יוהל"ן ביחידה ו/או ישירות במצ"ח.

יש לזכור כי פניה לכל אחד מן הגורמים עשויה להפוך לחקירת מצ"ח ולפיכך כל מידע שנמסר עשוי לשמש מאוחר יותר ראיה משפטית.

מכיוון ש-Vatos_Locos ניזון רק מגרסתה של ידידתו, מוטב שלא ידווח על האירועים בעצמו.

להערכתי, חובתה של ידידתו הקצינה הייתה לדווח על אירוע של הטרדה מינית שדווחה לה על ידי חיילת הנתונה לפקודתה.

אינני מכיר את ההנחיות שבתוקף ,אבל אסור לה להתעלם מן הדווח, גם אם החיילת ביקשה זאת ממנה.

פורסם

הידידה שלך קצינה והבחור חפ"ש?

יש מיליון דרכים בצבא That she can tear him a new one (לא מצאתי תרגום טוב לזה, עמכם הסליחה), היתרון הוא שזה לא ידרוש ממנה לספר על מעלליה עם אותו חייל לגורם חיצוני ושאותו חייל יפחד ממנה ולא יעשה מעשים כאלה שוב.

החסרון הוא שהוא כן יכול לעשות את זה שלא במסגרת הצבא / לאחר שהיא תשתחרר (אם היא תשתחרר לפניו), ולא יהיה רישום פלילי או משמעתי בנוגע לזה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ציינת שהיא מתכוונת לשוחח עם החייל.

היא אמנם יכולה לשוחח איתו ולהזהיר אותו שהיא תדווח למצ"ח, אבל לאור מעורבותה הקודמת עם אותו בחור זה עלול להתפרש כסוג של נקמה או קנאה על רקע רומנטי. עדיף היה אם שיחה זו הייתה מבוצעת על ידי מפקדו או מי שמופקד ביחידה על נושא הטרדה מינית, ובשלב ראשון ללא ציון פרטי המתלוננות.

פורסם

מודה לכולם על ההתייחסות,

לעמוד מנגד כשאני שומע על מעשים כאלה אלה לא הערכים עליהם גדלתי, אך כמו שנאמר פה - כנראה שאיני יודע את כל פרטי המקרים האלה ומפני שהתערבותי עלולה לגרום לתגובת שרשרת ולהשפיע על חייהם של אנשים שאת חלקם אינני מכיר - ידיי כבולות.

אני לא מפקפק ולו לרגע באמיתות הדברים ועל כן נצבט לי הלב מהמחשבה שיכולתי למנוע את המקרה הבא ולא עשיתי כך.

הופתעתי לרעה מהידידה, על פניו זה נראה כאילו חוסר הרצון שלה לטפל בנושא בצורה הנכונה נובע אך ורק מהחשש להשלכות עליה ועל עתידה. התנהגות זו מתנגשת חזיתית ב"אני מאמין" שלי. עם כל הצער שבדבר, ידידה יקרה זו אינה ראויה להיחשב עוד כידידה יקרה ולכן אנתק כל קשר עימה. זה נושא של שחור ולבן, נכון ולא נכון, והיא פשוט בחרה לעשות את הדבר הלא נכון.

איחלתי לחיילת בהצלחה.

פורסם

תדבר עם ידידה שלך שתפנה לנציגת יוהלן בבסיס.

חייב לטפל בזה, החיילת יכולה לשתף אותה במה שעבר עליה ולהחליט אם להמשיך עם זה הלאה, היא יכולה להחליט שלא להגיש תלונה וזה נשמר בסודיות מוחלטת.

• תוכן חדש...