Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה בעקרון פשוטה.

יש לי סכום מזומן ששוחרר מהצבא לאחר 5 שנים, ועוד כ 10K נזיל ביד.

השאלה היא האם יש טעם לפתוח חיסכון שבו אני אפקיד כל חודש כמה אלפים בנוסף?

לרוב מה שהציעו לי בעבר בבנקים אלו הם חסכונות מוזרים שניתן לפדות מהם כסף רק כל כמה חודשים, שזה לא טוב לי, כי אני מתכוון ללמוד בשלושה חודשים הקרובים וצריך כסף נזיל כדי לשלם את הלימודים.

אשמח לעצות

לילה טוב

:)

Opel Adam S 2017

פורסם

בנק זה הרעיון הכי גרוע שאתה יכול לחשוב עליו.

גילוי נאות, הפקדתי 20 אלף שם, אני מקבל 1.2% שנתי.

ואנחנו מדברים כאן על נעילה ל-10 חודשים ואז יש לי תחנת יציאה כל יום.

תחשוב מה הריבית שתקבל עם הכסף יהיה נזיל, קיצור- עדיף שתשמור את זה בעו"ש, התמורה שתקבל מנזיל

פי אלף יותר שווה מהריבית פח הזאת שתקבל דרך הבנק.

בדיחה פשוט לחשוב שעל שנה אני אקבל 200 שקל.

פורסם

תפתח תיק ני"ע ותקנה קרן כספית. תהיה לך נזילות כמעט יומית, ותקבל תשואה של פקדונות בסכומים גבוהים.

לא ע"פ הוראות בנק ישראל לא נגבית עמלת שמירה על ני"ע.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דיסקו - אפשר לקבל מקור מידע אמין או הסבר קצת יותר מפורט על מה שאתה מציע, להדיוטות?

איפה פותחים תיק כזה ומה זה קרן כספית? אפשר גם למכור אותה בחזרה אח"כ? יש בה סיכון?

פורסם

***********האמור אינו ייעוץ / חובה להתייעץ ולבחון לעומק כל השקעה, והתאמתה לצרכים הפרטיים**********

קרן כספית היא קרן נאמנות שמשקיעה באפיקים שקליים קצרי מועד - כמו מק"מ קצרים (אג"ח שקלי של המדינה שמונפק לתקופות של עד שנה), פקדונות בבנקים וכד'.

מדובר באלטרנטיבה לפקדון, כאשר ככל שהסכום המושקע קטן יותר - כך גדלה הכדאיות בקרן כספית.

אם יש לכם פקדון שקלי בבנק של 20,000 שקלים אתם מקבלים אולי 0.3% שנתי.

אם יש לכם 1,000,000 שקלים תקבלו 0.9% או טיפה יותר או פחות.

קרן כספית תיתן על סכומים קטנים תשואה שמתקרבת/משתווה/עולה על הריבית של הפקדונות בסכומים גבוהים.

בגלל שקרן כספית היא קרן נאמנות => נייר ערך => מחייב החזק תיק ני"ע שעליו יש עמלת 'דמי שימרת ני"ע', ובגלל שבנק ישראל רוצה לעודד את החוסכים הקטנים להתמיד ולחסוך, הורה בנק ישראל לבנקים כי עבור קרן כספית אין לגבות עמלת שמירת ני"ע.

ממליץ לכם להיכנס לאתרים של בתי ההשקעות ולקרוא עוד על קרן כספית.

חשוב לציין שקרן כספית לא יכולה להבטיח תשואה כזו או אחרת, בעוד שבפקדון אתם יודעים כמה תקבלו. לעניות דעתי, ברגע שמבינים את המכניזם של קרן כספית (לא מסובך), זה לא סיבה מספיק טובה לפסול אותה כאפיק השקעה.

הקרן נזילה בכל יום בו יש מסחר בבורסה.

כפי שרשמתי בפתיח, זה לא ייעוץ. יכול להיות שלא דייקתי בפרט כזה או אחר בתיאור של הקרן הכספית, אתם כאמור מחוייבים לקרוא עוד, ולקבל החלטה שמתאימה לכם.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

סניף הבנק שלך

לשעבר:

• תוכן חדש...