Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, לאשתי ניסאן אלמרה 2007 שלעולם לא התחמם עד אתמול, המד טמפרטורה לא הגיע לקו האדום אך בכל זאת נוצר נזק,

במוסך טוענים שהמנוע מנפח וצריך שיפוץ ראש, ורק אחר כך יהיה אפשר לבדוק כתוצאה ממה המנוע התחממם מלכתחילה...

שיפוץ ראש עולה בערך 3000 ש"ח, לפני שמצאנו מה גרם להתחממות,

לא עדיף כבר להחליף למנוע מיבוא?

מה השיקולים?

תודה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם הרכב כשיר לנסיעה? אם כן הייתי בודק עוד הצעת מחיר אבל במחירים שציינת לשיפוץ ראש הייתי הולך על מנוע מיבוא.

פורסם

הרכב כשיר לנסיעה, אך אין ממש צורך לגשת למוסכים נוספים כדי לקבל הצעת מחיר לשיפוץ ראש, אפשר לעשות זאת גם בלי הרכב,

במוסך מורשה של קרסו בדקתי גם, הם נתנו הצעה של בין 1500 ל-2500 ש"ח לא כולל מעמ, התנועה במחיר יכולה להשתנות בהתאם לסוג השיפוץ, אם זה רק השחזה או שצריך מילוי או השחזת שסתומים, וכל זה לא כולל סט שלייף מקורי של ניסאן,

אלה אחד חלופי, אבל במידה ואבחר שיפוץ ראש אז כבר נילך על שיפוץ מלא כולל אטמים מקוריים של ניסאן.

יש למשהו מושג יותר ברור לגבי מחירים של שיפוץ וגם של מנוע מיבוא?

דרך אגב שנת יצור 2006 לא 2007

תודה.

פורסם

אם הרכב כשיר לנסיעה אז איך אתה יודע שנגרם נזק, או, למה אתה חושב כך, אז הוא התחמם פעם אחת (לא עד לקו האדום) SO....?!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

שלום!

האבחנה היתה די פשוטה, ברגע שהמנוע עובד, הוא משפריץ מים ממכסה הרדיאטור, לא חסר שמן או מים, ואין מוגלה / טחינה / נסקפה במנוע,

קיבלתי הצעת מחיר להחלפת מנוע מיבוא 6700 ש"ח כולל משאבת מים שמן ועבודה...

בסוף שבוע יצא לי קצת לחשוב על הענין, ונזכרתי בתופעה שעד עכשיו לא יחסתי לה חשיבות,

כמה ימים לפני ההתחממות, כאשר הניעו את המנוע הוא היה רועד כאילו שאחד המצתים לא עבד, והרעידה היתה נעלמת לאחר שהמנוע היה מתחמם, חשבתי שאחד הסלילים אולי מתקרב לסוף חייו, ורציתי לבדוק זאת בטיפול הבא,

יכול להיות שזה היה כתוצאה מפריצה קטנה באטם ראש ופתאום גדלה?

פורסם

תודה לכל התגובות עד כה, וכמה חידודים,

לא היתי שם כאשר המוסכניק בדק, אך הוא טוען כי היה חסר 3 ליטר מים ברדיאטור, כתוצאה של פריצת אטם הראש,

אך במיכל העיבוי לא היה חסר מים,

האם תופעה כזאת יכולה להיות? אחרי הכל אני אף פעם לא בודק מים במכסה הרדיאטור, רק במיכל העיבוי.

לאחר שהוא מילא מים ברדיאטור הוא עשה בדיקה באופן הבא:

-ניתוק המצתים

-פתיחת מכסה הרדיאטור כאשר המנוע קר

-ונתן סטרטר

ברגע זה הוא טוען כי המים השפריצו ממכסה הרדיאטור, דבר אשר לא אמור לקרות, הוא אומר כי בגלל שהמנוע קר והטרמוסטט סגור, אז לא אמורה להיות שום תזוזה של מים ברדיאטור ובטח שלא השפרצה, הוא טוען כי לחץ דחיסה מהבוכנות עובר למערכת הקירור,

אך לא נראה לי כי הוא ממש הסביר לי נכון, כי היום הנעתי את המנוע לכחצי שעה, הונטה נפתחה כמה פעמים, הרכב לא התחמם וגם לא היה לחץ שנפח את צנרת המים,

נראה לי סביר יותר כי המים חודרים לבוכנות ולא להיפך...

מה אתם אומרים?

פורסם

המכונאי צודק, האטם ראש נפרץ, כדי לאמת ולגלות בדיוק היכן הפריצה מבצעים בדיקת לחץ לצילינדרים (ליקייג') תוך כדי שפקק הרדיאטור פתוח ובצילינדר שבו יש פריצה בינו לבין מערכת הקירור המפלס ברדיאטור יעלה ויגלוש דרך פתח המילוי.

כדאי לבצע שיפוץ ראש מנוע, יותר זול ופשוט מאשר להחליף מנוע שההוצאה כפולה.

פורסם

שאלה:הרכב התחמם, היה חסר 3 ליטר, אוקי...כרגע: אם המכסה של הרדיאטור סגור, כלומר במצב סטנדרטי, האם ישנה איזושהי בעיה עם האוטו?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
שאלה:הרכב התחמם, היה חסר 3 ליטר, אוקי...כרגע: אם המכסה של הרדיאטור סגור, כלומר במצב סטנדרטי, האם ישנה איזושהי בעיה עם האוטו?

כרגע הבעיה היחידה שאני יכול להרגיש זה מנוע מקרטע, לא משהוא קריטי, אבל מרגישים שהוא לא עובד חלק/רציף

נראה לי כאילו שמים מטפטפים לאחד הצילינדרים ומונעים פיצוץ סדיר, נראה שזו הסיבה לאיבוד מים לאורך זמן,

לא יודע בדיוק כמה זמן אבל לא נראה לי תקין להשאיר זאת כך, וגם לא ממש בא לי לבדוק מים ברדיאטור כל שבוע...

אבל שאלה ששאלתי קודם: האם יכול בכלל להיות מצב בו חסרים מים ברדיאטור אך מיכל העיבוי מלא?

• תוכן חדש...