Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי דעתי תפתח 4 פלאגים ותבדוק את מצבם.

מהפלאגים אפשר ללמוד המון על מצבו של המנוע.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כן

זה תוצאה של חדירת מים לתא השריפה

הראש מנוע הוא מאלומיניום וניתן לשיפוץ כמעט בכל מצב של נזק

המממ, OK

אבל איך זה יתכן שברדיאטור חסר מים כאשר במיכל העיבוי יש מלא?

הרי מיכל העיבוי הוא "כלי" שאמורים למדוד האם האם חסר מים במנוע... לא?

פורסם

לפי דעתי האישית והלא מחייבת:

זה פשוט מאוד, במכסה של הרדיאטור יש קפיץ, המכסה אצלך תן לי לנחש מקורי, הגיוני מאוד שהגיע העת להחליפו, הוא פתוח , כלומר תקוע על מצב פתוח ולכן הוא יוצר לחץ המערכת סגורה, אין למים לאיפה לצאת , מיכל העודפים מנוטרל כיוון שהמכסה תקוע על מצב פתוח ולא מאפשר מעבר אליו וממנו. תבדוק את המכסה של הרדיאטור שלך.

המכסה הזה אם הוא תקוע, הוא פוגע לך בסירקולציה של המים במנוע ולא מאפשר מעבר בין מיכל העיבוי לרדיאטור כשהמנוע קר ומעבר מים מהרדיאטור למיכל העיבוי כאשר המנוע חם.וכמובן שהמנוע יתחמם מעל הנורמאלי .(תחשוב סיר לחץ).

בלי שום קשר אני ממליץ לנקות את המכסה כל תקופה מסויימת ואף להחליפו כל כמה שנים, אפילו שהוא תקין.

ממליץ לשים רק מקורי.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בהחלט רעון טוב לבדוק את המכסה,

כרגע הראש מנוע כבר נמצא בשיפוץ, כאשר יחזור אז נבדוק את הנושא הזה, אחרי הכל צריך למצוא מה גרם לבעית עיבוד המים או התחממות מלחתחילה, יכול להיות אפילו שזה פשוט ראש עדין ולא השתמשנו בנוזל קירור אלה במים בשנה האחרונה, כך שהמים יצרו איזה סדק/אכילה בראש.

פורסם

ראש המנוע נמצא פסול, סדק פנימי שאין אפשרות לתקן, אז כנרה שקונים מנוע... :-(

רוצים ממני 6900 על מנוע מיבוא כולל החלפת פילטרים ומשאבת מים, סביר?

מנוע מפרוק יעלה פחות 1500 ש"ח

פורסם

עוד דבר, הם נותנים שלושה חודשי אחריות, אין לי מושג אם מקבלים טופס מסודר שמציין את תנאי האחריות,

אך הם מוכנים להוסיף בחשבונית כל מה שאבקש לרשום,

כך שחשבתי להדגיש מספר סעיפים כי אחרי הכל זה לקנות חתול בשק...

- עיבוד שמן לאורך זמן

- מנוע חלש (יש מצב שהמנוע יעבוד יפה מספיק כדי להוציא אותו מהמוסך, אך בכביש הוא לא יסחוב...)

עוד דברים?

תודה

פורסם

מה האפשרויות שלך כרגע? תאמר לו לא רוצה, תרכיב לי את הראש הישן?!

אם כבר אז אני חושב מנוע מייבוא עם כמה שפחות ק"מ. הייתי מחליף גם תושבות מנוע את כולן, אבל זה רק אני.

יצאת בנזק של עשירייה פחות או יותר...

פורסם
מה האפשרויות שלך כרגע? תאמר לו לא רוצה, תרכיב לי את הראש הישן?!

אם כבר אז אני חושב מנוע מייבוא עם כמה שפחות ק"מ. הייתי מחליף גם תושבות מנוע את כולן, אבל זה רק אני.

יצאת בנזק של עשירייה פחות או יותר...

הבעיה ממנוע יבוא זה שאין לך מושג כמה ק"מ הוא עשה...

לא נראה לי נזק של 10K, כרגע מדובר על 6900 כולל משאבת מים חדשה ופילטרים

תושבות מנוע הוחלפו בטיפול האחרון, אבל נבדוק את מצבם, וגם אם כן זה לא יעלה את המחיר ב-3K

מה לגבי סעיפים שכדאי לדרוש באחריות?

פורסם

קח את הראש הישן לעוד מקום לבדיקה, גם לי אמרו פעם סדק פנימי שאי אפשר לתקן.. הראש על האוטו עד היום ...

ד"א יש חנויות ח"ח שיזמינו לך ראש ערום חדש לחלוטין בהרבה פחות, אם השסתומים שלך לא עקומים אתה יכול להעביר הכל לראש החדש.. ככה עשינו בקיה של חבר...

פורסם
יש בעיה להביא ראש מנוע מפירוק?

אף פירוקיה לא תהיה "חכמה" להשבית מנוע בשביל למכור את הראש מנוע ממנו.

אם הראש מנוע פסול עדיף להחליף מנוע, אפשר לרכוש ראש מנוע חדש הבעיה היא שהמחיר גבוה(באיזור ה4Kש"ח) וכבר עדיף להחליף מנוע, הרבה יותר כדאי.

המכונים שמשפצים ראשי מנוע לעיתים מחזיקים ראשי מנוע משופצים המוצעים למכירה נסה לברר, אם תמלא ראש מנוע במחיר סביר זו גם אופציה טובה.

פורסם
אף פירוקיה לא תהיה "חכמה" להשבית מנוע בשביל למכור את הראש מנוע ממנו.

אם הראש מנוע פסול עדיף להחליף מנוע, אפשר לרכוש ראש מנוע חדש הבעיה היא שהמחיר גבוה(באיזור ה4Kש"ח) וכבר עדיף להחליף מנוע, הרבה יותר כדאי.

המכונים שמשפצים ראשי מנוע לעיתים מחזיקים ראשי מנוע משופצים המוצעים למכירה נסה לברר, אם תמלא ראש מנוע במחיר סביר זו גם אופציה טובה.

אתה מוזמן לבוא לחדרה ולבקש איזה ראש מנוע שתירצה ותקבל אותו באהבה מפירוקיות פה כמובן בתנאי שקיים אצלם את סוג הרכב שאתה רוצה.

פורסם

המנוע מיבוא הגיע כולל שטר מכר, התקינו אותו והוא בסדר.

אך שמתי לב שזה מנוע שעבר שיפוץ ראש, רואים את זה בבירור, הראש נקי לגמרי כאילו אחרי שטיפה והתזת חול.

כמו כן רואים שהאטמים הם חדשים וגם לא מקוריים, (אטם מקורי לא היה בולט בפינות ולא היתה אפשרות לראות אותו)

מכסה שסתומים גם הוא בצבע שונה.

השאלה היא האם זה תקין, אחרי הכל אמרו לי שהמנוע הוא מיבוא, אשר נסע בטמפרטורות נמוכות מבארץ והוא כמו חדש, לא אמרו לי שזה מנוע משיפוץ... כי מנוע לאחר שיפוץ ראש לא ממש עומד בהבטחות, מנוע שעבר שיפוץ ראש כניראה התחמם או משהו.

הם גם אמרו לי כי מנוע מיבוא עולה 1500 ש"ח יותר ממנוע מהארץ כך שזה יצא יקר.

מה אפשר לעשות בענין?

אולי לדרוש בדיקת קומפרסיה? ובמידה וזה לא תקין אז לדרוש מנוע אחר?

אולי הרחבת אחריות משלושה חודשים לחצי שנה?

פורסם

היית צריך לבדוק את התאמת הניירת למנוע הקיים לפי מספרים.אבל כבר הרכיבו והכל...לא מחייב שעשו שם ראש.אולי רק אטם חדש(וטוב ששמו). בגדול עכשיו קשה לדעת...

חבל לדבר באוויר.לך תדע מה שמו שם...אין לי מה להוסיף יותר.

פורסם
המנוע מיבוא הגיע כולל שטר מכר, התקינו אותו והוא בסדר.

אך שמתי לב שזה מנוע שעבר שיפוץ ראש, רואים את זה בבירור, הראש נקי לגמרי כאילו אחרי שטיפה והתזת חול.

כמו כן רואים שהאטמים הם חדשים וגם לא מקוריים, (אטם מקורי לא היה בולט בפינות ולא היתה אפשרות לראות אותו)

מכסה שסתומים גם הוא בצבע שונה.

השאלה היא האם זה תקין, אחרי הכל אמרו לי שהמנוע הוא מיבוא, אשר נסע בטמפרטורות נמוכות מבארץ והוא כמו חדש, לא אמרו לי שזה מנוע משיפוץ... כי מנוע לאחר שיפוץ ראש לא ממש עומד בהבטחות, מנוע שעבר שיפוץ ראש כניראה התחמם או משהו.

הם גם אמרו לי כי מנוע מיבוא עולה 1500 ש"ח יותר ממנוע מהארץ כך שזה יצא יקר.

מה אפשר לעשות בענין?

אולי לדרוש בדיקת קומפרסיה? ובמידה וזה לא תקין אז לדרוש מנוע אחר?

אולי הרחבת אחריות משלושה חודשים לחצי שנה?

אתה צריך ללכת למוסך מומלץ, ושם גם היית צריך להתקין את המנוע החדש.

לפי מה שרשמת, אמרו לך יותר מידי חרטות.

זה לא משנה איפה המנוע נוסע, אם זה בסיביר ואם זה בסהרה, העיקר אופי הנהיגה והטיפולים.

בתחום הזה קל מאוד לעשות קומבינות על בעל הרכב:

אומרים לך שהראש שלך פסול ואי אפשר לתקן אותו, מוכרים לך מנוע מייבוא, ואת הראש שלך משפצים ומוכרים למישהו אחר.

וזה קורה הרבה!

בגלל זה צריך ללכת למוסך מומלץ.

זה לא סוף העולם, אם המנוע על פניו נראה תקין ומתנהג טוב, תשמור עליו.

לגבי הרחבת אחריות וכו', לדעתי מיותר, אם המנוע לא מנפח, עובד עגול, נותן כוח כמו שצריך, על פניו הוא תקין, מה הולך בפנים אפשר לבדוק, אבל זה לא יעזור הרבה.

(באופן כללי אני יודע שתמיד על מנוע נותנים חצי שנה, ועל ראש נותנים 3 חודשים).

לא הייתה אופציה של לקנות ראש חדש\ראש מפורק שניתן לשפץ אותו?

כי זה לא נשמע לי טוב שבגלל ראש (במקרה שלך זה ראש יקר) זורקים מנוע לפח.

• תוכן חדש...