Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגבלות רישיון על אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עושה רשיון על אוטומטי בלבד ואני רואה שיש כיום תיבות הילוכים שונות : TSI, DSG, אוטומט וידני... ואולי עוד משהו??

כאשר אני אסיים ללמוד נהיגה על מה יהיה מותר לי לנהוג?

תודה

פורסם

יהיה לך אפשרות לנהוג על רכב שברישיון שלו כתוב אוטומט.

למה אתה עושה רישיון על אוטומט? אם אין מגבלה פיזית - חבל. ידני זה קל ורק נישמע מפחיד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יהיה לך אפשרות לנהוג על רכב שברישיון שלו כתוב אוטומט.

למה אתה עושה רישיון על אוטומט? אם אין מגבלה פיזית - חבל. ידני זה קל ורק נישמע מפחיד.

אבל בעקרון כל רכב בלי פדאל קלאץ' נחשב לאוטומט לא?

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם

TSI זה מנוע מבית פולקסווגן וכנ"ל גם ה- TDI, אז אל תשייך אותם לסוג גיר.

המגבלה חלה על תיבת הילוכים ידנית פשוטה, כמו של הלימוד נהיגה שמצריכה לחיצת קלאץ' בהעברות הילוכים.

DSG/S- TRONIC,רובוטי- אלה תיבות הילוכים שבתוכן יש קלאץ או שתיים אך הגיר משתמש בקלאץ' ולא הנהג/נהגת. ולכן על תיבות כאלה אין לך בעייה לנהוג.

CVT- זהו גיר רציף (וריאטור - כמו קטנוע) וגם כאן אין לך בעייה לנהוג.

מקווה שעזרתי, לילה טוב.

פורסם

התשובה בעקרון לשאלתך היא כן, אם העברת ההילוכים נעשית באופן אוטומטי (גיר רובוטי, רציף וכו') ללא התערבות שלך אז אתה יכול לנהוג על הרכב. אבל באמת מומלץ לך לעשות ישר על ידני אם אין לך מגבלה פיסית. זה יותר מהנה לנהיגה. זה יותר חסכוני בצריכת הדלק. יותר זול בתיקון. פותח בפניך אפשרויות בחירה רבות ובנוסף, יחסוך לך בעתיד את ההסבה שוודאי תרצה לעשות לגיר ידני עם הזמן.

פורסם
אבל בעקרון כל רכב בלי פדאל קלאץ' נחשב לאוטומט לא?

לא בטוח, לא יודע בתור מה נחשבים חצי אוטומטים - צריך להסתכל רישיון רכב של דגם ספציפי. יחד עם זאת יש מעט רכבים כאלה, הרוב ללא קליאץ' בהחלט אוטומטים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם ברישיון רכב כתוב אוטומט אז כן.

אבל למה להגביל את עצמך? מה אם בעתיד תרצה רכב קטן וחסכוני עם גיר ידני או בטיולים לחו"ל? (אם יש מגבלה פיזית - מתנצל על השאלה)

פורסם

אני מאוד לא אוהב את הרכבים הקטנים החדשים והזולים עם תיבות ידניות ולא מאמין שארצה בעתיד רכב כזה

אם מתישהו במהלך חיי אאלץ להשכיר רכב בחול יש גם אוטומט(קצת יותר יקר)

הנוחות שבנסיעה באוטומט שווה לי הכל..

כרגע אני אקנה רבב שמתאים גם לאמא שלי והיא רוצה רק אוטומט... אני לא מתכוון כרגע להחזיק רכב לבד.

ומקסימום---- עושים 5-6 שיעורים על ידני וטסט אם ממש רוצים

תודה בכל אופן :)

פורסם

תחשוב על סיטואציה: יצאתם עם חברים לבלות על רכב של אחד מחברים. אצלו גיר ידני וכולם שיכורים חוץ ממך. מי ינהג?

ואם אתה לא אוהב מכוניות קטנות וזולות, אולי אתה אוהב מכוניות ספורט חזקות ומתנהגות?

פורסם
תחשוב על סיטואציה: יצאתם עם חברים לבלות על רכב של אחד מחברים. אצלו גיר ידני וכולם שיכורים חוץ ממך. מי ינהג?

אני חושב שעל סיטואציות כאלו חושבים מראש, ולכן הבחור הרויח במקרה הספציפי (הוא יכול להשתכר).

אם כל החברים לא חשבו על זה בתחילת הערב או לפני השתייה לפחות, לא מגיע להם לצאת מלכתחילה :roll:

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

דני, זה סתם סיטואציה לדוגמא. הנה עוד אחת:

נוסעים שני חברים ברכב, חבר שהוא נהג מרגיש לא טוב ולא יכול להמשיך לנהוג. אתם באמצע כביש הערבה, רכב ישן ללא מזגן, אמצע הקיץ ורכב ידני. מה תעשה?

הגבלת רישיון תבוא לידי ביטוי ברגע הכי לא מתאים בחיים.

פורסם

דני אני חושב ש tzvipper נתן מספיק דוגמאות כדי שתבין שהגבלה לתיבה אוטומטית זה די מעיק ועלול להוות בעיה לפעמים,אולי נדמה לך שזה כאב ראש ומפחיד אבל לאחר מכן כשתתרגל בשעורים אתה תראה שזה די נחמד ואפילו כיף.

מקסימום תיקח כמה שעורים על ידני,אם לא הולך אז אין מה לעשות תעבור לאוטומט,אם הכל טוב אז רק הרווחת.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אולי בעתיד תעבוד בעבודה עם רכב וצי הרכב שלהם הוא ברלינגו ידנית למשל...

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...