Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני נהג חדש- הוצאתי רישיון בנובמבר 12'. כלומר אני 8 חודשים בערך על הכביש.

סיימתי יב השנה, וכבכל שנה-נערך מסע ה"רונדו" המסורתי-מסע שמתקיים לאחר הבגרות האחרונה ועורך כ15 דקות, בו תקענו תנועה (אני ועוד 40 מכוניות בערך) עם המון צפירות ורעש בכיכר העירייה של רמת השרון.

המקרה היה ידוע למשטרה שכן דיברו איתם יום קודם, והסבירו להם הכל.

כשהתחילה להתפזר ההמולה בכיכר, עצר אותי שוטר ואמר לי לפנות ימינה ולהמתין, ובנתיים ביקש רישיון ורישיון רכב. הוא מסר את הדברים שלי לשוטר אחר שחיכה בניידת אחרי הפנייה. השוטר יצא כעבור מספר דקות ונתן לי זימון לבית משפט בו רשום- "הרכב הנל הורה לפנות ימינה לרחוב אוסישקין וסרב לפקודת שוטר במדים, המשיך להפריע לתנועה ועבר על חוק 23 (א) 1." אין לי שום דוח נלווה או ירידה בנקודות. כששאלתי את השוטר על מה הוא עוצר אותי, הוא צעק עליי בחריפות "אי ציות לשוטר!".

מה שכנראה קרה לאחר בירור עם חברים, הוא הורה לי במגפון לפנות לאחת מיציאות הכיכר אבל לא שמעתי אותו והמשכתי (יש 4 יציאות בכיכר), וממש לפני היציאה הבאה השוטר עצר אותי.

השאלה מה אני אמור לעשות? מה יעשו לי על כזה דבר? קיבלתי זימון לתחילת ספטמבר והמצב נראה רע מאוד (לפחות לי), אני מפחד מאוד משלילה.. לא שמעתי אותו, איך אני מוכיח את זה? הוא הולך להרוס לי את הרישיון בגלל שהוא חיפש רק "לנקנק" מישהו בשביל להרתיע את השאר.. לא עשיתי שום דבר רע..

פורסם

בעייתי.

באופן כללי, מילה של שוטר בבית המשפט שווה יותר ממילה של אזרח. למה? ככה.

מצד אחד, אתה יכול לטעון שבאמת לא שמעת, מה שנקרא טעות בתום לב, ולקוות שהשופט יבין אותך, מה שכנראה לא יקרה.

מצד שני, לזכותך עומדת העובדה שאכן עצרת ברגע ששמעת אותו. אי ציות לשוטר זו עבירה שמשעותה ששמעת את הוראת השוטר ולא צייתת לה, אבל אתה לא שמעת, וברגע ששמעת, ביצעת.

אפשר כמובן לשאול את השוטר בבית המשפט למה התכוון לעצור מלכתחילה? האם היית חשוד במשהו? הייתה עבירה אחרת שביצעת ובגללה רצה לעצור אותך? סתם בדיקה שגרתית? אם הוא אמר לך לעצור הייתה אמורה להיות סיבה. לאו דווקא אחת טובה או אמיתית, אבל הוא צריך לפרט למה.

אחרי שאמרתי את כל זה, העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה, קח עורך דין. אחד טוב.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

לא עצרתי לבד, שוטר עצר אותי מול העיניים דפק לי על האוטו ואמר לי לעצור ולפתוח חלון בטענה שלא צייתתי לשוטר שקרא לי מהניידת שהייתה מאחוריי (שאותו לא שמעתי). הוא חשב שניסיתי לברוח ובגלל זה שוטר נעמד לי מול האוטו ועצר אותי.

מה העונש אם באמת מחליטים שאני אשם?

פורסם
מהם העונשים הצפויים למי שנתפס מבצע עבירה של אי ציות להוראת שוטר?י

מדובר בעבירה אשר המבצע אותה מוזמן לדין, ולכן עליו להתייצב בבית המשפט לתעבורה. אמנם אין בחוק חובה להטיל על הנהג "העבריין" עונש של פסילה בפועל, אולם בתי המשפט נוטים לראות את מי שלא ציית להוראה של שוטר, כנהג אשר מזלזל בחוקי התעבורה ובנציגי החוק. לפיכך, בדרך כלל הנהג "העבריין" צפוי לעונש של פסילה בפועל.י

מהם התנאים להתגבשות העבירה?י

כאמור, ההוראות צריכות להינתן על ידי שוטר במדים, או שוטר שהזדהה בתעודת מינוי. בנוסף יש צורך שההוראה שניתנה תהיה מספיק ברורה, על מנת שלא תהיה מחלוקת שהנהג הבין את משמעותה.י

מה קורה כאשר קיימת אי בהירות לגבי הוראת השוטר?י

באם על פי נסיבות העניין, יתברר בבית המשפט לתעבורה, שלא ניתן היה להבין את הוראת השוטר, או שבנסיבות העניין לא יכול היה הנהג לציית להוראות השוטר, אזי בית המשפט יטה לזכות את הנהג.י

אם היו רעש והמולה, תוכל לתאר את נסיבות המקרה ולטעון כי אין פה עבירת אי ציות מתוך זלזול חלילה אלא שפשוט לא שמעת את הוראת השוטר והיית מרוכז בדרך ובבטיחות המשתמשים בה. עובדה לא ניתנת לערעור היא שכאשר השוטר השני הורה לך לעצור וראית אותו מורה לך לעשות כן, עצרת מיד. מבלי לזלזל או להתעלם.

פורסם

הי

לפי התיאור שלך יש אפשרות לזיכוי.

אם יש לך את האמצעים, אני מאמין שעורך דין סביר ינקה אותך מאשמה, בייחוד עם ה'רונדו' היה באישור המשטרה.

דע לך רק שהאחריות להקשיב לכל מה שמתרחש בכביש, כולל קריאה משוטר, היא שלך, לכן מבחינתך המוזיקה והרעש היחיד שהיה הגיע מחוץ לרכב וכך למעשה לא אי שמיעת השוטר הינה בתום לב.

פורסם

אולי הגיע הזמן להפסיק את המנהג המטופש הזה? אפשר לחגוג בלי למרר את החיים לשאר הנהגים ובלי לסכן את החיים של תיכוניסטים טיפשים שנוסעים עם חצי גוף בחוץ או ישובים על מכסה המנוע?

(כן, אני יודע שאני נשמע בן 200 :roll:).

:turn-l:
פורסם
אולי הגיע הזמן להפסיק את המנהג המטופש הזה? אפשר לחגוג בלי למרר את החיים לשאר הנהגים ובלי לסכן את החיים של תיכוניסטים טיפשים שנוסעים עם חצי גוף בחוץ או ישובים על מכסה המנוע?

+1

זה לא שהם מסיימים קורס טיס, כולה תיכון.:lol:

פורסם

על פניו - מצבך לא טוב.

אם תורשע בעבירה של אי ציות אתה צפוי לקבל קנס + שלילה (כמדומני שזה מינימום של 3 חודש), ובהמשך זה יגרור בעיות בעת חידוש הרשיון (כנראה שתמשיך להיות מוגדר כנהג חדש למשך תקופה של שנתיים נוספות).

דבר ראשון שאתה צריך לעשות, זה לפנות לתביעה המשטרתית ולצלם את "התיק", כלומר את כל המסמכים הרלוונטיים (עותק של זימון למשפט + במידה וקיים, מזכרים שנרשמו ע"י השוטרים ואולי עוד מסמכים שמצורפים).

הדבר הכי חשוב כרגע, זה לדעת מה השוטרים רשמו בנסיבות האירוע (זה נרשם בעותק של הזימון למשפט שנשאר בידי השוטרים - אתה אינך מקבל ביד עותק אלא צריך לפנות לפרקליטות ולצלם). בלי לדעת מה נרשם - אין אפשרות לדעת כיצד להגיב.

פורסם

וכשהשופט ישאל אותך למה לא שמעת מה תגיד? כי הייתי עסוק בלצפור ללא סיבה ולהסיע נוסעים לא חגורים עם חצי גוף מחוץ לאוטו?

לדעתי אתה במלכוד פה. אני לא רואה ה דרך שאתה יוצא זכאי או משהו. מה שכן, אולי בגלל שאתה נהג חדש מומלץ להתייעץ עם עו"ד. מעבר לייעוץ, אולי הוא יוכל להקטין לך את הנזק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

+1

המנהג הלא ראוי הזה חייב לחלוף מן העולם.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
וכשהשופט ישאל אותך למה לא שמעת מה תגיד? כי הייתי עסוק בלצפור ללא סיבה ולהסיע נוסעים לא חגורים עם חצי גוף מחוץ לאוטו?

לדעתי אתה במלכוד פה. אני לא רואה ה דרך שאתה יוצא זכאי או משהו. מה שכן, אולי בגלל שאתה נהג חדש מומלץ להתייעץ עם עו"ד. מעבר לייעוץ, אולי הוא יוכל להקטין לך את הנזק.

לא, אני אגיד את האמת- אני עסקתי בלנהוג אך ורק בדרך ישרה, חולונותיי היו סגורים ועם מזגן דולק בעוצמה מירבית. הצפצופים מבחוץ והרעש האדיר מהסביבה הוא שהפריע לי לקלוט את אות השוטר. איך שופט יכול להגיב לכך?

פורסם

אני לא יודע להגיד איך שופט יגיב לכך. הוא בעצמו לא יודע, עד שיראה באיזה מצב רוח הוא יקום באותו בוקר.

כמו שאמרתי, או שתתייעץ עם עו"ד, או שתלך עם האמת שלך למשפט ותקווה שיתחשב בך.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כפי שכתו לך העונש הצפוי הוא שלילה של 3 חודשים.

לפי מה עש והמולה.

תנסה להסביר את זה לשופט, אולי הוא יבין ויתחשב בעובדות של מה שהתרחש בחוץ.

בהצלחה!

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בעבירה הזו יש יסוד נפשי מסוג "מודעות" בנוסף ליסוד העובדתי.

במילים פשוטות זה שהשוטר כרז עדיין לא אומר שהנהג היה מודע לכריזה או שהכריזה מיועדת אליו.

מודעת יכולה להתגבש מתוך עדות השוטר , השוטר יכול לכתוב "כרזתי לו , הוא הסתכל עליי והמשיך בנסיעה"

השופט יכול להחליט שזה מספיק כדי לגבש מודעות לעבירה

סרוק את הדוח ותעלה לכאן , וכמובן שלפני המשפט אתה חייב להגיע למשרדי התביעה ולצלם את המזכר שהשוטר רשם.

• תוכן חדש...