Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא קשור לקאדנס אבל...לקאדנס יש צליל מתכתי אתה רוצה לייחס את זה לקרוס...לפרוססור כלשהו במגבר מה שבא לך התוצאה היא כזאת...וואלה לא נראה לי שזה יעניין את הבחור למה הצליל מתכתי

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שוב,

הקרוס לא אמור לגרום לצליל להישמע אחרת

הוא אמור לשנות את חדות התחימה של התדרים, אני דיי בספק אם אתה כל כך אודיופיל בשביל לבוא ולהגיד שחדות התחימה, כלכך משפיעה על האוזניים שלך, שזה פשוט "מתכתי" מידי לטעמך,

לפי דעתי המגבר פשוט הכניס את הסיגנל לקליפינג גבוהה, והוא נשמע לך "יבש, מגעיל",

זה הכל, זה לא עיניין של שינוי צליל, זה עיניין של יחסי כוחות......

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אההה ??????:shock: :shock: :shock: :shock:

איך הגענו לזה ??

בחזרה לנושא בבקשה !

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם

אין לי ניסיון איתו, וגם אין לי ניסיון עם הבוס RIOT, שגם כן עולה באיזור הזה

אך אם אני היתי צריך ללכת לפי חוש הריח,..... היתי נוטה לכיוון הבוס, (ניסיון חיובי עם מוצר אחר בסידרה)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אני טוען שלכל שינוי בצליל יש הסבר טכני (בטח שבמגברים) ומושגים כמו צליל מתכתי, חם, יבש, רטוב וכל דבר אחר הם לא מושגים מדעיים ולכן השימוש בהם הוא בעייתי.

קרוס יכול להכניס עיוותים למשל שיגרמו לאנשים להגיד שהצליל "מתכתי", קליפינג יכול להביא לצליל "מתכתי" וכן הלאה. הספק נמוך יכול לגרום לאנשים להגיד שיש למגבר "בס רזה" למשל וכו' וכו'. תכלס יש הבדלים בין מגברים, השאלה מה גורם להם ובמה הם מתבטאים. המבחן שתמיד הבאתי בעבר הוא כזה שמוכיח שכאשר מפשיטים את המגבר לגמרי ומשווים נטו וואט לוואט (זה אומר בלי רעשים, בלי הבדלי הספקים, בלי קרוסים, בלי פרוססורים וכו') הם נשמעים זהה בחיי היום יום אנחנו לא משווים וואט לוואט.

מגבר מנורות למשל מייצר הרמוניות זוגיות אשר גורמות לסאונד ה"חם" שיש למגברי מנורות. אם נשווה מגבר מנורות למגבר טרנזיסטורי ואפילו נשווה את ההספק, הם ישמעו שונה (גם יהיה סביר להניח הבדל בהענות התדרים) אבל שוב, אנחנו יודעים למה (יש היום פרוססורים שמוסיפים אפקט של הרמוניות זוגיות ובכך גורמים למגבר טרנזיסטורי להישמע כמו מגבר מנורות, או לפחות כך הם טוענים :) ).

אני טוען שכל שינוי שמיע הוא שינוי מדיד, אם אין שינוי מדיד אז גם אין שינוי שמיע (והרבה פעמים גם אם יש מדיד אין שינוי שמיע). אני לא מכיר מכשיר שמודד סאונד יבש.

הדיון הזה נערך עשרות פעמים ותכלס, הוא כבר ממזמן משעמם, לצערי אני נגרר אליו כל פעם :(

פורסם

אייל, אתה "טכנוקראט". והבהרת זאת.

לגבי מה ששמיע-מדיד, דעתי לא כשלך, ולא אמשוך לנושא (מסיבה ברורה)

של שעמום מתמשך.

מבחן ה MP3 הוא אכן כשר, הרב אייל ד'שליטא :-D , ומבחינת השוואת הקטעים, הבחירה,

והתוצאות, הכל בסדר גמור. אך סאונד הבוקע ממחשב, לא יכול להתחרות ב CD כשלי.

(לפחות, אני עוד לא שמעתי כזה) בטח ובטח עם כיווצים כאלו ואחרים.

לגביך מיקמיק, אני מבין אותך. אתה בעצמך הרי טוען שאינך שומע טוב.

אז מה אתה בעצם רוצה? איך אתה טוען שאין הבדלים??

ועוד סותר טענות של אחרים שכן שומעים... לא ברור לי...

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

שלומי, אם השמיעה שלי אכן היתה אבסולוטית, כמובן שלא הייתי מתווכח, הייתי אומר זה המצב נקודה.

בגלל שאינה אבסולוטית,אני מציע שנערוך מבחן עיוור אוביקטיבי (הכל יחסי)

אז עד אז, אני לא חושב שנוכל לשפוך אור בנושא...

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

שלומי יכולת לצרוב אותו על הדיסק.

לגבי הויכוח, אתה צודק לגבי ואני מכבד את דעתך (גם אם אני חושב הפוך ממנה). למרות דעותיי אני אומר שמה שנשמע לך טוב, הוא טוב ולא חשובות המדידות (כנ"ל לגבי כבל) וכבר הפסקתי להתעסק בעניין כי זה פשוט מעייף ומתיש ולא מביא לכלום.

פורסם

שלומי, אלפים כמוך ניסו לעשות את מבחן השמיעה ואף אחד לא עבר אותו עד עכשיו.

אנשים השוו בין מגברים ביתיים ששווים עשרות אלפי שקלים מול מגברים לרכב פשוטים... בין מגברי מנורות למגברי טרנזיסטורים... ואף אחד מהנבחנים לא הצליח לשמוע שום הבדל.

http://www.talkaudio.co.uk/vbb/showthread.php?s=&threadid=18815

תקרא פה את החוקים של מבחן השמיעה של RC ותלמד את העובדות לגבי הנושא.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

אלון, RC משתמש במכשיר בשם AP1 בשביל להשוות עוצמות והענות תדרים. כשמדובר במגבר מנורות הוא גם עושה שינויים ומוסיף נגדים שלטענתו יגרמו למגבר טרנזיסטורים להישמע כמו מגבר מנורות. אז אי אפשר להגיד שהוא משווה מגברים 1 לאחד.

http://www.carsound.com/UBB/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=1;t=022369;p=2#000071

פורסם

אוקיי, אבל זאת לא הנקודה.

RC בא להראות שאין מגבר עם circuit topology שיגרום למגבר שלנו להישמע יותר חם, צלול או איך שאנשים ירצו להגדיר את זה.

וההבדלים שאנחנו שומעים הם אך ורק שינויים בההיענות התדרים בין שני המגברים הנבדקים (ועוד סיבות כמובן כמו הבדלי עוצמה בין שניהם וכו'..).

I actually have a listener with exceptional hearing (very rare)and we actually have amps that vary from flat by a few tenths of a dB (also a shortcoming not a virtue) only then do i have to use an EQ (and most of the time its not a real eq but a resistor or cap on the speaker wire of the cheaper amp)--------funny thing is that sometimes the cheaper amp has flatter response than the "exotic" amp and I actually have to make the cheaper mimic the faults of the exotic amp

בדוגמה הזאת הוא היה חייב להוסיף נגד או קבל בשביל ליצור היענות תדרים שטוחה במגבר שהגביר חלק מסוים בהיענות התדרים.

אחרת המבחן לא היה הוגן... וההבדל שהנבדק היה שומע היה נובע אך ורק מהבדל קליל בהיענות התדרים ולא יותר מזה.

RC בודק במבחן שלו הגברה נטו... כל דבר שמתערב לנו בהיענות התדרים חייב להתבטל כי אחרת זה ההבדל שהנבדק היה שומע וזה לא מבחן הוגן.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

נכון, הוא בודק הגברה נטו. הטענה של אנשים שונים נגד המבחן היא שבמציאות היום יומית לא משווים הגברה נטו ואת אותם האנשים פחות מעניין למה הם שומעים את ההבדלים שהם שומעים (אני לא מצדיק אותם, אבל זו זכותם).

פורסם

אז למה אתם ממליצים למשל על הרוקפורד 501X אם הפלטניום מוציא בערך כמוהו ועולה רבע ממנו?...הרי אין הבדל!

מה שאמרתי זה לא אומר שאני תומך בגרסה שלכם,לפי דעתי יש הבדל גדול בין מגבר למגבר ואותי לא מעניין אם הוא מוציא צליל אחר בגלל ש....אותי מעניין שהצליל האחר שהוא הוציא הוא פשוט טוב יותר מהמגבר השני וזה מה שיצדיק את הקנייה.

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם

כמו שאמרתי, המבחן בודק הגברה נטו, מגבר זה לא הגברה נטו. כמו כן אתה לא יכול להיות בטוח שהפלטיניום אודיו מוציא כמו הרוקפורד, אני אישית לא יודע.

אני חושב שיש הבדלים (וגם RC יגיד שיש אם לא משווים הגברה נטו) אבל כמו שאמרתי קודם, לכל הבדל יש סיבה ידועה. המבחן הזה נועד להוכיח שאין ליחס למגבר דברים כמו שינויים בבמה, בתמונה, טונאליות, דינמיות וכו' ואם יש הבדלים כאלו אז הסיבות לכך ידועות. RC בעצמו כמו שאמרנו מגביל הספקים, מנטרל קרוסים, משתיק רעשים אם יש, משווה את ההענות ועוד כדי להוכיח שואט זה וואט.

פורסם

כי אנשים כמו מיקמיק מזיינים את השכל וחושבים שבטון דיבור של ילד מתלהב הם אכן יצליחו לשכנע אנשים בצדקתם כאשר הם מסתתרים אחרי מבחן שלדעתם הוא מדעי וקוראים לו מבחן עיוור ובו הם עצמם ורק הם לא מבחינים בהבדלים וכהערת אגב ובחצי פה הם מודים כי יש להם בעיות שמיעה קשות.

ומיקמיק - בת'רד אחר אתה ענית למישהו ואמרת שאוזניי שלי לא יבחינו בהבדל - יש הבדל בין להיות בעל יומרות כלשהן לבין להיות טיפש - זה ידידי היה משפט מלא טיפשות מאחר ואתה לא מכיר אותי, לא פגשת אותי ולא העמדת אותי בשום מבחן ולמען האמת גם לא נראה לי שזה ייקרה...

סך הכול אנשים אלו לא מוסיפים ידע או כבוד לפורום, הם חייבים להגיב על כל דבר גם אם כל הידע שלהם בסאונד מתמצא בקריאת הודעות בפורום ולראייה - מספר הודעות אסטרונומי בפרק זמן קצר.

דבר שגורם להרבה אנשים שכן מבינים פשוט לא לטרוח ולהתחבר לפורום ומשאיר רק את בעלי הידע המועט

כחברים קבועים (נא להבחין בין מנהלי הפורומים השונים אשר להם מספר הודעות רב אך בעלי ידע עצום).

לעניין עצמו - בוא נבהיר משהו - שאומרים מגבר איכותי לא מדברים על מגבר ש"מוסיף" איכות לסאונד אלא מגבר שפוגע במידה המינימלית ביותר באות היוצא ממנו ביחס לאות הכניסה.

אומרים שמגברים נבדלים רק "בכמות ההגברה" וכי ברמת ההגבר כולם זהים - ובכן פה האנשים שקראו את המאמרים פשוט הוציאו דברים מהקשר.

כאשר באים לנתח מערכת מורכבת עושים מה שנקרא סופרפוזיציה (לא רק) ומתייחסים למגבר כבעל דרגת הגברה טהורה שהיא זו שאנשינו המלומדים לא הצליחו להבין למה הכוונה ודרגה שמכניסה רעשים ואולי איזו דרגה שגורמת לעיוות כלשהו (בדרך כלל נכנסת לתוך דרגת הרעש). אז נכון - ברמה הטהורה אין הבדל אבל יש מגבר או מוצר כלשהו שניתן לרוכשו והוא טהור?! לא!!! ולכן על מגבר של BRAX או Genesis תשלם יופי של כסף ולעומת זאת תוכל למצוא מגברים חזקים (הספק) בהרבה מאילו ולשלם הרבה פחות.

• תוכן חדש...