Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, בואו נתחיל

יש פה כמה וכמה נושאים שמעניינים אותי.

1. ניאו, אמרת שהפלטניום עם אותו הספק של הרוקפורד 501, לא יודע מי נתן לך את הרושם הזה,

לפלטיניום אין את אותו הכוח של הרוקפורד, ולכן , הם לא יישמעו בצורה זהה בחיים.

והעובדה שכתוב על הנייר משהו, זה פחות או יותר, לא אומר הרבה כשמדובר בחברות מסוג זה , ובעלות זהה.

ולכן, אנשים לא רוכשים את הפלטיניום כתור תחליף לרוקפורד501.

.2 איל, אתה אומר פה דברים שלא ממש הבנתי, בוא נתחיל ממשל,

יש לי חבר עם GOLF GTI, שסוגרת 220, ויש לי חבר עם AUDI A3 1800 AUTOMATIC, סוגרת 240.

כשחבר שלי הביא את הGOLF GTI, הוא מאוד התבעס, ואמר לעצמו, אפילו לאודי שהיא יותר איכותית, נוסעת הרבה יותר מהר, אז למה היתי צריך להשקיע בגולף הזאתי?

מה שאתה מתאר איל, אומר, שאם אנשים חושבים שהם שומעים יותר איכותי, זה אומר שזה מוצדק לשלם יותר כסף,

אז זהו שלא, לפי מה שאני הבנתי, השינוי ההתחלתי, הוא בכוח של ההגברה, השינוי לאחר מכן, הוא בענות תדרים

אז בגלל שיש איזה אפלקציה במגבר שמשנה את הענות התדרים, אנשים צריכים לקרוא למגבר איכותי ?

אתה בעצמך אמרת לבחור עם המערכת אודיו הבתית היוקרתית, שהוא השתמש בחיווט עם FILTER עליו

וטען שיש שינוי מורגש בין החיווט ! אמרת לו שאין שינוי בין החיווט, זה רק פילטרים שמשנים את הענות תדרים.

אז למה שלא תקרא לחיווט הזה איכותי יותר, אם גם הוא, כמו המגבר ה-"איכותי" עושה הענות תדרים שונה וטובה יותר?

עכשיו לאגוז הקשה לפיצוח, EBARI.

הבעיה איתך EBARI, שאינך ילד, את זה כולנו יודעים, אך לצערי, איננו רואים.

אתה טוען שאני מלכלך את הפורום בצורה כל שהי ?

למה האחראי פה לא מצדד בך ? או לפחות, פונה אלי בפרטי בטענה שכזו(כמו בן אדם מבוגר) ?

אני משער שאולי לא כולם רואים את העולם כמוך, אולי אתה סתם ממורמר, חשבת על זה?

EBARI, האם הסכמת לעשות את המבחן המדובר ? מה יש ?

אתה מפחד שלא תצליח לשמוע שום דבר, ותצא כמו "ילד" בגלל שאפילו אני , NEWBIE, יכול להוכיח לך את טעותך

וזה כניראה פשוט משגע אותך ....

לא מוסיף ידע?, כן, כמובן, אתה זה שמוסיף ידע רב, ותורם רבות לפורום,

וגם משתמש במילים כמו "מזיין תשכל" וכדומה, במקום להביע הערה וטענה כמו בן אדם מבוגר, אבל לא

EBARI כניראה מעל כולם פה, וכל מילותיו קדושות,

אז צ-ר לי, העולם אינו ורוד , ולא יעזור כל הידע שלך באלקטרוניקה(אני הבנתי שיש לך ידע רב)

העובדה, שהאוזן של השמשתמשים פה,לא יוכלו לשמוע הבדל בין מגבר של 1000 שקל, לעומת מגבר של 3 אלף שקל, מבחינת איכות צליל,

זאת עובדה, ולא יעזור לך כלום

העובדה שאני לא שומע כלום, זה לא אומר שלא בדקתי את זה על אנשים אחרים,

ועד שאתה תבוא ותוכיח אחרת, לא יעזור לך כלום.

אתה אומר הרבה דברים נכונים מבחינת הניר, אין לי ספק, אבל תצא מהסרט שלך כבר,הניר לא בהכרח מעיד על מה שקורה במציאות, ואם הוא אכן מעיד על כך, כניראה שצריך שמיעה אבסולוטית כמו שלך יש, בשביל לשמוע הבדל שכזה.

אז יאללה , בוא תוכיח לכל הפורום שאכן יש הבדל, בוא תענה ל"אתגר" (שהוא בעצם קטן עליך)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכבד את ההחלטה שלך איל, גם אני לא אשקר, גם לי יצא מכל החורים לדבר על זה,

אם מישהו מעוניין לבחון את זה בפועל,(אפילו שזה לא מדע בדוק) BE MY GUEST...

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

נכון נאמר שהבדלים בין מגברים, הם היענות תדרים, ועצמה.

אך יש גם אחרים, שמאוד משפיעים כמו תחום דינמי, עכבת כניסה, ואחוז עיוות (DISTORTION ) וגם יחס אות לרעש S/N-RATIO .

לגבי RC מה בדיוק ההוכחה? שוואט הוא וואט? אכן נכון... הוא לא יכול להיות משהו אחר...

כמובן אני לא מתכוון לחברה שמצהירה 80W והמגבר מוציא בפועל 50W .

הבדלים בבמה, שקיפות , פירוט והפרדת צלילים,

הם ההבדלים העיקריים בין מגברים, מעבר לעמוק, מתכתי, בשרני וכו'

מיק מיק, לדעתי , אינך יודע למה להקשיב.

ואני מוכן להתערב איתך, שכשאשב איתך, ואכוון אותך ל"תשמע את זה" ותקשיב לזה"

אתה תבחין בהבדלים כמו ענק.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

שוב שלומי, אני פה בשביל ללמוד,

ולכן אין לי שום בעיה עם זה, ומכבד אותך,

אולי אם EBARI היה את הרצון שלך לעזור בפורום, גם הוא היה מציע לשלב את הידע שלו ואת הניסיון שלו,

עד כה, הוא לא עשה זאת עם הצלחה רבה

בכל אופן שלומי, על הנייר אני מאוד מעריך את כל מה שכתבת, ההבדל הוא, שאני לא באמת מאמין שזה ניתן לשמיעה

אתה אומר שכן, סבבה, אין לי בעיה שתראה לי איך, והיכן..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
נכון נאמר שהבדלים בין מגברים, הם היענות תדרים, ועצמה.

אך יש גם אחרים, שמאוד משפיעים כמו תחום דינמי, עכבת כניסה, ואחוז עיוות (DISTORTION ) וגם יחס אות לרעש S/N-RATIO .

לגבי RC מה בדיוק ההוכחה? שוואט הוא וואט? אכן נכון... הוא לא יכול להיות משהו אחר...

כמובן אני לא מתכוון לחברה שמצהירה 80W והמגבר מוציא בפועל 50W .

הבדלים בבמה, שקיפות , פירוט והפרדת צלילים,

הם ההבדלים העיקריים בין מגברים, מעבר לעמוק, מתכתי, בשרני וכו'

מיק מיק, לדעתי , אינך יודע למה להקשיב.

ואני מוכן להתערב איתך, שכשאשב איתך, ואכוון אותך ל"תשמע את זה" ותקשיב לזה"

אתה תבחין בהבדלים כמו ענק.

שלומי

אם אתה כל כך בטוח בעצמך שהאוזן שלך מסוגלת להבחין בבמה, שקיפות... s/n rate (דבר שמכשיר שעולה 100,000 שקל - audio precision יכול למדוד רק),

תיסע לארה"ב ותעשה את המבחן של RC.

תרוויח 10,000 דולר, זה יממן לך את הכרטיס נסיעה וישאר לך עוד כסף לביזבוזים...

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם
אם אתה כל כך בטוח בעצמך שהאוזן שלך מסוגלת להבחין בבמה, שקיפות... s/n rate (דבר שמכשיר שעולה 100,000 שקל - audio precision יכול למדוד רק),

תיסע לארה"ב ותעשה את המבחן של RC.

תרוויח 10,000 דולר, זה יממן לך את הכרטיס נסיעה וישאר לך עוד כסף לביזבוזים...

לאווד גאי, לא אמרתי שהאוזן שלי מבחינה ב S/N RATIO . ציטטת אותי, לפחות קרא את מה שכתבתי. לא ליחס כזה שיוועתי :-) .

ומה יש לך מהמבחן הזה של RC? למה אתה כ"כ מקובע מחשבתית?

בדינמיות, בבמה ובשקיפות, אני מוכן לחתום לך, שכמעט כל אחד ששמיעתו ממוצעת, יבחין.

רק צריך לכוון אותו למה להקשיב.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

מגבר הוא מכשיר שמגביר סיגנל, זה הכל, הוא לא עורך אותו ולא משנה אותו.

איך תבחין בהבדלים בין שני מגברים עם היענות תדרים דומה ושטוחה?

אני בכיף יוכל להבדיל ביניהם אם תביא לי audio precision ונשווה נתונים כמו s/n rate, אחוזי עיוות וכו'.

מה זה שקיפות? מה זה דינמיות? אתה יכול להגיד לי איזה מגבר נשמע "שקוף" יותר מהשני?

בבמה? soundstage זה מעין במה דמיונית שיש לנו ברכב, האספקטים של הבמה הם רוחב, גובה ועומק, הבמה יחסית למקום בו אתה תשב ותשמע למוסיקה באוטו.

אם תשים כסא במרכז הרכב אתה תיהיה ממוקם במרכב הבמה, אם תשב במושב הנהג אתה תיהיה ממוקם בצד השמאלי של הבמה.

תגיד לי איך בדיוק מגבר ישפיע על הבמה ברכב????

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם
...אולי אם EBARI היה את הרצון שלך לעזור בפורום, גם הוא היה מציע לשלב את הידע שלו ואת הניסיון שלו,

עד כה, הוא לא עשה זאת עם הצלחה רבה

...

אולי לא בהצלחה רבה לגבייך... זה שאתה לא מבין דבר בסיסי גם בפעם האלף מעידה על בעיה אצלך.

אני מציע לך שאם יש לך טענות כלפי תפנה אותם ישירות אליי ולא כבדרך אגב תוך התכתבות עם אדם זה או אחר.

פורסם
כי אנשים כמו מיקמיק מזיינים את השכל
תמצא את ההבדלים..

בכל אופן, מאוד נוח לרקדן להאשים את הריצפה העקומה אתה לא חושב?

ושוב, כמו שביקשתי בתרד הנוסף,

אם תוכל להביא לי הגברות שאכן היה לך ניסיון איתן, ואכן היה שוני מהותי ביניהם

אשמח לנסות להשיג אותן בשביל לראות האם יש דבר בטענותיך.

(כמובן אם כבודו יועיל בטובו לתרום קצת מהידע שלו..)

ומה שזה מעיד לגבי, דיסלקציה, לא יותר מזה.. (בפעם האלף, ולחשוב שאני הדיסלקט :shock: )

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

בוא נשאל שאלה כזאת - מאיפה לך הידע שאין שוני בין ההגברות?

בנתיים אתה רק זורק לאויר שאגות ושטויות בזמן שאתה בעצמך לא עומד בדרישות שלך מאחרים.

פורסם

מניסיון שלי עם 3 הגברות "דומות" , לפי זה אני יודע שאין הבדל..

אם בין הגברות דומות, אפילו לא זהות, אי אפשר להבחין בהבדל, מבחינתי זה מחזק הרבה מאוד טענות שקראתי עליהן באינטרנט.

וכמובן, לא רק האוזניים שלי היו במשוואה הזאתי...(כמו שציינתי בכבר, אני חצי חירש).

בכל אופן, זה הניסיון האישי שלי, אם תוכל לספר לי על הניסיון האישי שלך, ואיפה מצאת הגברה שהתוצאות שמה היו יחסית מעוותות, זה יהיה נחמד

דרך אגב, אפילו בין מגברים מאוד זולים עשיתי השוואה כזו,

חבר שלי קיבל במתנה איזה מגבר מאוד זול , (מהסוג שבא עם הטויוטה 4RUNNER) אם אינני טועה..

בכל אופן אפילו בהגברות המאוד זולות, עשיתי לו השוואה בין שני ההגברות, לראות אם הוא יעדיף את ה"צליל" של המגבר השני, והוא ממש לא יכל להבדיל ביניהם..

אני פירשתי את זה כאילו יש לשניהם הספקים זהים... אם אתה יכול לתת לזה פרשנות שונה, זה יהיה נחמד

בכל אופן, בקשתי עדיין עומדת בעינה, עם איזו הגברות לרכב אכן היה לך את הניסיון הנל?

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...