Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

עם תחילת הקיץ הלוהט ובהמשך לדאגה הבלתי נגמרת לריו החלטתי לקנות לה כיסוי חיצוני.

חף מכל ניסיון קודם/ידע בנושא (ולאחר שזרקתי את הסיבות למה לא לעשות את זה מאחורי הגב) ניגשתי לאוטו דיפו בכרמיאל בחיפושיי אחרי הכיסוי המושלם.

היו שם שני סוגים (שניהם 4 עונות) כשההבדל בניהם זה חלונית שקופה להצגת מס' ברישוי בזה היקר. לקחתי את הזול יותר בעלות 170 ש"ח.. מחיר סביר, מלמלתי לעצמי - התחלה חיובית.

לאחר של כחודש שימוש אני מסכם את זה בכמה מילים : קצת עבודה, ולפעמים זה עף, אבל כשמתרגלים התמורה גבוהה מאוד..

גם ביום לוהט, מקפלים את הכיסוי, נכנסים לרכב ומפעילים את המזגן - תוך דקה קריר ונעים. שלא לדבר על זה שהצבע והפנסים לא מביטים לשמש בכתום שבעיין.

מפליא אותי שאנשים לא עושים את זה, למרות שמחיר הכיסוי סביר לכל הדעות..

מה איתכם?

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אתה לא היחיד :)

הכיסוי עם חלון לוחית רישוי זוועה - היה לי כזה, החזיק מספר שבועות. זה לא כיסוי 4 עונות אלא 4 שבועות, הוא עולה במבצעים שונים עד 100ש"ח.

הכיסויים הזולים עפים ואי אפשר באמת להשתמש בהם. אם אתה רוצה כיסוי - אתה צריך אחד נורמאלי עם רצועות קשירה למלמטה.

נמאס לי מכיסויים שניתן לרכוש בארץ, הכיסויים היותר סבירים כמו HR הם באמת 4 עונות כי זה מה שהם מחזיקים, אבל שורטים את הרכב ולא מגינים מגשם או אבק.

יש לי ניסיון עשיר מאוד עם כל סוגי הכיסויים שניתן לקנות בחנויות אויזרים בארץ וכולם פחות או יותר אותו דבר. כיסויים טובים יש בחו"ל והם הרבה שכבות.

רוצה כיסוי נורמאלי שבאמת מגן על הרכב ולא שורט?

קרא כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=482065

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה הקיץ החמישי ברצף שאני מכסה את הרכב בכיסוי חיצוני. הקודם וזה הנוכחי של HR, הקודם החזיק 4 שנים ונהרס בגלל נזקי שמש. לפני חודש רכשתי את המחליף שלו.

לוח עריכה01.jpg

פורסם

stio, מדהים שכיסוי של HR החזיק אצלך כמה שנים. אצלי השמש מייבשת אותו ב4 עונות והוא ניקרא כמו נייר לפסים. כדי לתקן אותו אני מדביק אליו תלאים (אני הייתי לקוח מאוד נאמן של כיסוי הזה והיו לי לפחות 4 כאלה - מבין הכיסויים שזמינים ברשתות הגדולות בארץ הוא הכי טוב, אבל באופן כללי יש כיסויים ששנות אור טובים ממנו).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם אני מכסה את הרכב מיומו הראשון על הכביש !

ללא ספק שומר על צבע הרכב ושקיפות הפנסים.

חוץ מזה הרכב נשאר נקי הרבה יותר זמן

כל הסיפור של לכסות הוא גג 30 שניות כך שזה ממש הרגל שלא

גוזל זמן.

ממליץ

פורסם

כמו שנאמר פה, הכיסוי שורט את הצבע ומושך חתולים.

אני מעדיף להשקיע כמה דקות בלמצוא חניה מוצלת מאשר לכסות את האוטו.

אגב, אני לא יודע אם זה אותו כיסוי, אבל יש מבצע באוטודיפו על כיסוי לרכב ב 120 ש"ח.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

גם אני משתמש בכיסוי באופן קבוע בקיץ.

בהתחלה זה היה קשה, כי לקח לי הרבה זמן לשים אותו, ולפעמים זה היה יוצא הפוך, ושלא לדבר אם היה רוח באותו יום, בנוסף שלפעמים הכיסוי היה עף מהרכב.

אך בסופו של דבר מצאתי דרכים להתגבר על הקשיים האלה.

בקשר לזמן שלוקח לכסות, אז במקרה יצא לי פעם לראות שיש קרע קטן באזור האנטנה (לא מכוון), והתחלתי להשתמש בנקודה הזאת כ-"נקודת אחיזה", כל מה שצריך לעשות כשהכיסוי מכופל הוא להכניס את האנטנה בקרע, ואז כל הכיסוי ישב בשניות על הרכב. (אני משתמש באותו כיסוי כבר שנתיים עם הקרע הזה). ובקשר ליציבות, אז עשיתי שני חורים באיזור הפגושים איפה שיש גומיה בתחתית הכיסוי, ושם אני קושר אותו בכבלים עם החלק שגוררים בו את הרכב, ובנוסף אני קושר שני כבלים מסביב למראות ליתר בטחון.

והאמת לא הבחנתי אף פעם שהכיסוי גורם לשריטות

פורסם

היתרונות : (לפי דעתי)

- מרכך את הפגיעה מדלתות של מכוניות אחרים (יתרון חשוב!)

- שומר על המגבים

-שומר על הפנסים

-שומר על הריפוד והפלסטיקה כולל הדשבורד

-שומר משריטות של חתולים כשהם מתפסים מהחלון הקדמי (גם זה קורה)

-שומר על צבע הרכב פחות מתלכלך

חסרונות :

-גניב

-מעלה אבק,מלכלך

-מושך תשומת לב

אני מאד מאד מתלבט אם לקנות או לא, נורא חשובים לי היתרונות שלו.

שתי שאלות עיקריות לבעלי ניסיון -

1. האם פעם גנבו לכם את הכיסוי או נגרם נזק כתוצאה ממנו?

2. בעיה לכסות את האנטנה?

פורסם

למי שרשם שהכיסוי מושך חתולים - להפך, לא? חתול יבוא בכל מקרה, עדיף שהוא ישב על כיסוי ולא על הצבע עצמו.

למי שרשם שהכיסוי מלכלכך את האוטו - כל כך נכון, אחרי שטיפה אני בדילמה כל פעם מחדש - מצד אחד, רוצה לשמור על הרכב - ומצד שני, כל השטיפה יורדת לטמיון.

מה דעתכם?

פורסם

רציתי לפתוח שרשור בעניין אבל אני רואה כבר הקדימו אותי.

אני בדילמה,

לאחר שאני שוטף את הרכב מספיק נסיעה קצרה ומתיישב עליו אבק, או בין נסיעה לנסיעה מצטבר אבק על הרכב, אתם פשוט לוקחים את הכיסוי ומכסים את הרכב עם האבק שעליו??? זה שורט את הרכב.

דבר שני לאחר שטיפה הרכב נקי והכיסוי מלוכלך מהפעמים הקודמות שכיסיתי את הרכב כשהיה עליו קצת אבק.

מה עושים בעניין? הרי אי אפשר לנקות ולשטוף את הרכב כל יום ומספיק יומיים שהרכב נוסע על הכביש והוא כבר נראה מאובק.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם
stio, מדהים שכיסוי של HR החזיק אצלך כמה שנים. אצלי השמש מייבשת אותו ב4 עונות והוא ניקרא כמו נייר לפסים. כדי לתקן אותו אני מדביק אליו תלאים (אני הייתי לקוח מאוד נאמן של כיסוי הזה והיו לי לפחות 4 כאלה - מבין הכיסויים שזמינים ברשתות הגדולות בארץ הוא הכי טוב, אבל באופן כללי יש כיסויים ששנות אור טובים ממנו).

אני לא תמיד מכסה את הרכב. למשל בעבודה ובלימודים יש חניות מוצלות מתחת לשורת עצים, אז הרכב עומד מתחתיהם והכיסוי נשאר מקופל בתא המטען. גם בבית יש המון עצים, אבל אני נותן לשכנים המבוגרים לחנות שם - אין להם כוח להתעסק עם כיסוי ואת הרכב שלי אני משאיר בחניה הפרטית שלי עם הכיסוי.

אני היחיד פה עם הדעה שכיסוי רכב מזמין יותר פורענות?

לא מכסים את הרכב בשעות החשיכה/לילה, ולא תהיה שום פורענות. הסיכוי שיגעו ברכב המכוסה באמצע היום נמוך.

stio : הכיסוי שלך עשוי מניילון? נראה דומה לזה שיש לי, אצלי קיימים שני כיסים לבתי המראות ורוכסן סביב דלת הנהג.

מדובר בכיסוי ניילון בלי רוכסנים וכיסויי מראות כמו שרואים בתמונה. הייתי יכול לקנות גם את זה שאתה מדבר עליו, אבל זה היה יותר יקר.

כמו שנאמר פה, הכיסוי שורט את הצבע ומושך חתולים.

אני מעדיף להשקיע כמה דקות בלמצוא חניה מוצלת מאשר לכסות את האוטו.

אני לא ראיתי מעולם חתול יושב על הרכב המכוסה או עקבות של חתולים - ההפך הוא הנכון.

שריטות הכיסוי לא עושה, וגם אם כן זה לא משהו שטיפול יסודי עם פוליש עדין + ווקס + פלסטלינה לא יכול להוריד. לעומת זאת, חניה בשמש תשרוף לך את הצבע ותעשה נזק למגבים, צמיגים, גומיות דלתות ולפלסטיקה בתוך הרכב. לא תמיד יש חניה מוצלת, וצריך להיערך גם לזה.

שתי שאלות עיקריות לבעלי ניסיון -

1. האם פעם גנבו לכם את הכיסוי או נגרם נזק כתוצאה ממנו?

2. בעיה לכסות את האנטנה?[/right]

לא גנבו מעולם ולא נגרם ממנו נזק (אבל לא מכסים את הרכב בלילה. אולי אם הייתי מכסה בלילה הכיסוי היה נעלם). אני בבוקר מכסה ובערב מוריד. את האנטנה מקפלים למטה אם היא מפריעה.

פורסם

תודות ליניב אלפא עכשיו גם לי יש כיסוי, אני שם אותו רק כשהחניה ללא פוטנציאל לצל. הרנו מאוד רגישה לשמש, לצערי גיליתי את זה בדרכים לא נעימות :|

הכיסוי במקור נתפר במיוחד בשביל מיטו, יושב בול על שלי 8)

אני גם מפחד שילדים משועממים מהחופש הגדול יעברו ויקרעו את הכיסוי, החתולים לא מדאיגים אותי כי האזעקה מבריחה אותם בכל קפיצה.

האם אתם רושמים על הכיסוי שלכם את מספר הרכב? (בספריי)

*יש לי בשכונה עוד לפחות 2 רכבים שמכוסים על בסיס קבוע.

971625_10201504979136433_1202012110_n.jpg

פורסם

לא גנבו מעולם ולא נגרם ממנו נזק (אבל לא מכסים את הרכב בלילה. אולי אם הייתי מכסה בלילה הכיסוי היה נעלם). אני בבוקר מכסה ובערב מוריד. את האנטנה מקפלים למטה אם היא מפריעה.

מעולם לא קרה לי שהעלימו לי את הכיסוי בלילה (לאורך תקופה של כ-3 שנים) - להפך, במקומות מסויימים הייתי מכסה בלילה במיוחד על מנת לשמור על הסמלים של הקליאו.

מה שכן, הריח של החתולים זה משהו לא נורמלי - הייתי מכבס את הכיסוי בממוצע פעם בשבוע.

אלי.

• תוכן חדש...