Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מים מינרליים, המחדל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד סאגה בהפרטת משאבי טבע השייכים לציבור כולו,

http://www.themarker.com/markerweek/1.2051984

"הבעלים של אחת מחברות המים אמר לי פעם שאת המים שכולנו מורידים בשירותים הם מוכרים בבקבוקים במחיר מופקע"

"האבסורד הוא שהחברות האלה עושות נזק עצום, בזמן שאין שום בעיה במי השתייה בברז", אומר היועץ הסביבתי דניאל מורגנשטרן. "הם לוקחים את המים של כולנו, שמים אותם במכלי פלסטיק המזיקים לסביבה, משנעים אותם מאות ק"מ, והצרכן משלם על זה מיליארדים - גם בשקלים היוצאים מכיסו וגם מעצם הנזק הסביבתי".

עוד חדשה שלא הייתי מודע לה עד הכתבה:

"ההישג המשמעותי ביותר מבחינת הצרכן הבודד הוא מתן אפשרות לבקש בדיקת מים מחברת המים המקומית, כדי לוודא שמי הברז בכל דירה ספציפית עומדים בתקנות משרד הבריאות. הבדיקה ניתנת בחינם עבור תשתית המים של בית משותף, ועולה כסף כשנציגי החברה מגיעים לדירה ספציפית."

פורסם

חדשות בעתיקות. מבחינתי החידוש היחיד הוא הפשרות לקבל בדיקה מקומית ולא רק דו"ח על ממצאי הבדיקות התקופתיות המתבצעות בנקודות דגימה קבועות, ואשר מדוור לכל לקוח עם חשבון המים השנתי.

אישית - מים מינרליים משמשים אותי רק בטיולים , וגם אז אני מעדיף למלא בקבוקים ריקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין בעיה, אולי המים טובים לשתיה אבל הם סופחים הרבה עופרת ושאר מתכות תוך כדי כך שהם עוברים בצנרת של העיר ושל הבית שלך. אני גר בבלוק בן מעל ל 30 שנים. תתאר לך כמה חלודה ושאר מזהמים המים סופגים בדרכם לברז.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אין לי שום דבר נגד מי ברז, אבל הם פשוט לא טעימים לי. הייתי צריך לקחת איזשהו כדור לפני כמה ימים, ולא היה לי בקבוק מינראליים אז שתיתי מי ברז, והיה להם טעם פשוט לא טעים.

אני נשאר עם המינראליים :-)

פורסם

ישראל מתייבשת אמרו לנו, אז עדיף שהם (יצרני מים מינרליים ישראלים) יתייבשו.

כיוון שאני לא ממש אוהב את הטעם של מי ברז, אני מקפיד לרכוש מים מינרליים, ורק מתוצרת איטליה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לא כל כך משנה לי מה המדע שעומד מאחורי זה, אבל בסופו של יום: מים מהברז מגעילים לשתיה, וזה ממש לא פסיכולוגי. יש איזורים בארץ שזה יותר נסבל בהם, יש איזורים בארץ שזה פחות, אבל עדיין לא נתקלתי בברז שאני יכול לשתות ממנו בלי שישאר לי טעם לוואי מוזר בפה. זה בניגוד למצב בהרבה מקומות בחו"ל.

פורסם
אין בעיה, אולי המים טובים לשתיה אבל הם סופחים הרבה עופרת ושאר מתכות תוך כדי כך שהם עוברים בצנרת של העיר ושל הבית שלך. אני גר בבלוק בן מעל ל 30 שנים. תתאר לך כמה חלודה ושאר מזהמים המים סופגים בדרכם לברז.

ולמרות זאת המים באיכות טובה.

אני התקנתי מסנן על הברז הראשי לדירה, אבל בעיקר כדי שיספח אבנית.

צינורות מעופרת כבר לא קיימים הרבה מאד שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ישראל מתייבשת אמרו לנו, אז עדיף שהם (יצרני מים מינרליים ישראלים) יתייבשו.

כיוון שאני לא ממש אוהב את הטעם של מי ברז, אני מקפיד לרכוש מים מינרליים, ורק מתוצרת איטליה.

לקנות מים שהביאו אותם מאיטליה באונייה, השקיעו אנרגיה ויצרו זיהום לשנע אותם זה להוסיף מכה על חטא.

ולמרות זאת המים באיכות טובה.

אני התקנתי מסנן על הברז הראשי לדירה, אבל בעיקר כדי שיספח אבנית.

צינורות מעופרת כבר לא קיימים הרבה מאד שנים.

אין שום בעיה אבל כמו שאמרתי, אני גר בבלוק ישן עם צנרת ישנה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

מעולם לא שילמתי על מים מינרליים, אני לא מוצא שום סיבה הגיונית לזה. אני חי ממי ברז והטעם שלהם מצויין וללא טעם לוואי.

פורסם

אני רק יכול להוסיף לזה שפעם בצבא היינו בסיור ב-"מקורות" וגם נציגם טען שהמים שמוכרים "מי עדן" ואחרים אלו הם אותם המים שמקבלים כשפותחים את הברז.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אומרים ששתייה של מים מינרליים עושה אבנים בכליות, תוספת הסידן ושאר המינרלים במים המינרליים נאספים בכליות ומתגבשים לאורך זמן.

פורסם

מי שאין לו בר מים עם מסנן (שזה גם משנה את טעם מי הברז) יכול ברכישה קטנה להשתמש במי ברז עם מיכל בריטה

אני לא רואה מצב שבו אקנה בקבוקים, אסחוב אותם, אאחסן אותם ויתפסו לי מקום גם במקרר

רק אני שותה 3 ליטר ביום, נוסיף את שאר בני הבית והגענו ל 7~, שזה מעל 200 ליטר בחודש

= 11 כדי מי עדן או 23 שישיות בחודש

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
עוד סאגה בהפרטת משאבי טבע השייכים לציבור כולו,

http://www.themarker.com/markerweek/1.2051984

"הבעלים של אחת מחברות המים אמר לי פעם שאת המים שכולנו מורידים בשירותים הם מוכרים בבקבוקים במחיר מופקע"

"האבסורד הוא שהחברות האלה עושות נזק עצום, בזמן שאין שום בעיה במי השתייה בברז", אומר היועץ הסביבתי דניאל מורגנשטרן. "הם לוקחים את המים של כולנו, שמים אותם במכלי פלסטיק המזיקים לסביבה, משנעים אותם מאות ק"מ, והצרכן משלם על זה מיליארדים - גם בשקלים היוצאים מכיסו וגם מעצם הנזק הסביבתי".

עוד חדשה שלא הייתי מודע לה עד הכתבה:

"ההישג המשמעותי ביותר מבחינת הצרכן הבודד הוא מתן אפשרות לבקש בדיקת מים מחברת המים המקומית, כדי לוודא שמי הברז בכל דירה ספציפית עומדים בתקנות משרד הבריאות. הבדיקה ניתנת בחינם עבור תשתית המים של בית משותף, ועולה כסף כשנציגי החברה מגיעים לדירה ספציפית."

אני מחזיר את הדיון לנושא המרכזי, והוא עניין התמלוגים.

באופן אישי אני מקווה שימסו אותם ב80% לפחות.

בניגוד לחיפושי גז ונפט שמצריכים השקעות עצומות בחיפושים, כאן יש לנו חבורה של אנשים שפשוט השתלטו על מעיינות (תוך פגיעה עצומה בטבע ובמיי תהום) ביקבקו אותם ומכרו במחירים גבוהים מידי.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
אני מחזיר את הדיון לנושא המרכזי, והוא עניין התמלוגים.

באופן אישי אני מקווה שימסו אותם ב80% לפחות.

בניגוד לחיפושי גז ונפט שמצריכים השקעות עצומות בחיפושים, כאן יש לנו חבורה של אנשים שפשוט השתלטו על מעיינות (תוך פגיעה עצומה בטבע ובמיי תהום) ביקבקו אותם ומכרו במחירים גבוהים מידי.

לא מדוייק כל כך, קודם כל רק שתדע שאסור לחברות הללו לשאוב 100 אחוז מכמות המים. המדינה הקציבה להם כמות מסויימת ולמרות שהם קונים את המים בפרוטות יחסית הם עדיין משלמים עליהם וזה לא בחינם. אל תשכח שהמדינה בסופו של דבר גם מרוויחה. כאשר מי עדן ואחרות עושות מיליוני שקלים רווח על מכירת מים הם גם משלמים מיסים למדינה בנוסף על הכסף שהם שילמו עבור המים. אז כך יוצא שהמדינה לא ממש מפסידה שהיא נותנת את המים במחיר מוזל כי ככל שעלות המוצר למפעל היא יותר נמוכה ככה הרווחים שלו יותר גבוהים. ככל שהוא מרוויח יותר ככה הוא גם משלם מיסים. לפיכך הקטע של החברות שגוזלות מים שייכים למדינה הוא לא ממש מדויק.

חוץ מזה, אותם מים עוברים טיהור ברמה גבוהה בכל מיני שיטות. אחת מהן זוהי אוסמוזה הפוכה. דבר שמקנה מים איכותיים ביותר.

פורסם

יש מים מטוהרים ויש מים מינרליים, זה לא אותו דבר בכלל, למעשה זה בדיוק הפוך.

מים מטוהרים (שיוצאים מברי מים) הם מים שעברו סינון וטיהור, מים מינרליים הם אותם מים שיוצאים מהברז בתוספת מינרלים.

• תוכן חדש...