Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר לקטנוע כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אני חייל בשירות סדיר בצה"ל, משרת בסירקין יומיות ובנתיים נוסע עם האוטו של המשפחה כל בוקר, אחרי הרבה חשיבה החלטתי להוציא רישיון לקטנוע, וישנן שני בעיות יש לי רישיון שנתיים יש לי פטור מתאוריה? ועם קטנוע עם מנוע 125סמ"ק יוכל לעשות נסיעות כאלה המרחק מבית לבסיס 20קילומטר כך שביום זה יוצא 40 קילומטר בסך הכל שווה? ועם אתם מכירים מורים בפתח תקווה אשמח להצעות, תודה.

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מבחינת מרחק אין בעיה, קטנוע 125 סמ"ק יכול להתמודד איתו בכבוד. מה שמבחינתך צריך לקחת בחשבון זה את הנקודות הבאות:

1. מעבר למחיר הרכישה, יש להקצות תקציב נוסף עבור מיגון ראוי, כאשר המינימום הוא קסדה, מעיל וכפפות. מעיל אפשר לרכוש גם משומש, לגבי השאר רק חדש.
  2. לנסוע בחורף בגשם זה לא תענוג גדול. לשיקולך.
  3. מחיר הביטוח. לפני שאתה מתחיל על לעשות צעד בכיוון, קודם ברר כמה יעלה לך הביטוח.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

למיטב ידיעתי, אינך זכאי לפטור מתיאוריה (לא בטוח ב-100%).

דבר נוסף לקחת בחשבון - במקרה של פנצ'ר, בד"כ תהיה מקורקע ותזדקק לחילוץ (למיטב ידיעתי, רק בווספות יש אפשרות להחליף גלגל לבד).

פורסם
מבחינת מרחק אין בעיה, קטנוע 125 סמ"ק יכול להתמודד איתו בכבוד. מה שמבחינתך צריך לקחת בחשבון זה את הנקודות הבאות:

1. מעבר למחיר הרכישה, יש להקצות תקציב נוסף עבור מיגון ראוי, כאשר המינימום הוא קסדה, מעיל וכפפות. מעיל אפשר לרכוש גם משומש, לגבי השאר רק חדש.
  2. לנסוע בחורף בגשם זה לא תענוג גדול. לשיקולך.
  3. מחיר הביטוח. לפני שאתה מתחיל על לעשות צעד בכיוון, קודם ברר כמה יעלה לך הביטוח.

0. 20 ק"מ כל כיוון בכבישים מהירים על פחות מ 100 קמ"ש זה די מבאס.

1.אני רוכב עם מעיל, כפפות, קסדה שלמה ועדיין אני צריך לעשות עכשיו ניתוח בברך אחרי החלקה.

2. בקיץ ב 40 מעלות זה הרבה יותר גרוע, אני מעדיף להתלבש טוב בחורף.

3. הביטוח שלך בגיל שלך הולך להיות מטורף, זה הורס את כול הכדאיות לקנות קטנוע

אייל

פורסם

פטור מתאוריה ניתן עד שנתיים מיום הוצאתה (במידה ועשית על רכב - תקף על דו גלגלי).

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

פורסם
דבר נוסף לקחת בחשבון - במקרה של פנצ'ר, בד"כ תהיה מקורקע ותזדקק לחילוץ (למיטב ידיעתי, רק בווספות יש אפשרות להחליף גלגל לבד).

img_5607.jpg

0. 20 ק"מ כל כיוון בכבישים מהירים על פחות מ 100 קמ"ש זה די מבאס.

1.אני רוכב עם מעיל, כפפות, קסדה שלמה ועדיין אני צריך לעשות עכשיו ניתוח בברך אחרי החלקה.

2. בקיץ ב 40 מעלות זה הרבה יותר גרוע, אני מעדיף להתלבש טוב בחורף.

3. הביטוח שלך בגיל שלך הולך להיות מטורף, זה הורס את כול הכדאיות לקנות קטנוע

1. אני מניח שגם אם יצא לו לנסוע בכביש מהיר, בוודאי לא מדובר בקטע שעולה על כמה קילומטרים בודדים. לא משהו שאי אפשר להתמודד איתו, גם אם כל מה שאתה מצליח להגיע אליו זה 100 קמ"ש.
  2. האביזרים שציינתי הם המינימום. המהדרין מוסיפים גם מגיני ברכיים.
  3. עניין של העדפה. בקיץ לפחות סכנת ההחלקה והסכנה שמישהו אחר ישפריץ עליך מים משלולית מזדמנת מצטמצמות כמעט לחלוטין.

בהצלחה בניתוח והחלמה מהירה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

מבחינת מרחק קטנוע 125 סמ"ק יכול אין בעיה, אך אתה תותש מהר מאוד הן מבחינה מהירות והן מבחינה בטיחותית. יהיה לך קשה מאוד לצאת לעקיפה במהירות גבוה והקטנוע במהירות כזאת "צורח". כן, יש פתור מתיאוריה. ממליץ לך לחשוב על דרגה A1 עד 500 סמ"ק ולרכוש קטנוע 250 סמ"ק, הביטוח זהה ל-125 סמ"ק.

יש חסרונות ויתרונות בקטנוע, לפי דעתי החסרונות עולים על היתרונות אך זו דעתי. החסרון הגדול ביותר הוא הבטיחות, אנשים לא רואים אותך על הכביש, אתה מן בלתי נראה. הסיכון העיקרי הוא בעיקר לחסרי ניסיון, החלקות, החלקות זה פשוט אסון. לא פעם אחת ראיתי אנשים מחליקים מפנייה פשוטה או סתם נכנסים לבור כלשהו מאבדים שליטה והדרך מהאיבוד שליטה לפגישה עם הכביש היא קצרה מאוד. יש עוד חסרונות שהם די זניחים לעומת הבטיחות שהם טיפולים יקרים מאוד יחסית לטיפולים ברכב, חום בקיץ וקור בחורף וביטוח שמאוד, מאוד יקר. אל תשכח את ההוצאה החד פעמית על ציוד מגן שהוא גם מאוד יקר. קסדה, מעיל וכפפות חובה, לא לוותר על שום דבר גם בנסיעה של 5 דקות. מציע לקנות ציוד איכותי ולא ציוד מדבקה. יש גם ציוד מגן לקטנוע שהוא קצת יותר זול והוא כולל שרשרת, כיסוי, מנעול דיסק אבל זה כבר לבחירתך, ועוד פעם כמו בציוד מגן לרכב, מעקב גניבה, לא מונע.

היתרונות הם צריכת דלק טובה מאוד (יכול להגיד בקלות ל-1:30), חניה, פקקים, בחלק מהאנשים יש הנאה מרובה יותר לרכב על קטנוע\אופנוע מלנהוג ברכב.

בהצלחה.

פורסם

הייתי באותה בעיה לפני כמה שנים,ובסוף מכרתי את הקטנוע ועברתי לרכב.

אין על הנוחות הנסיעה.

אם זה בקיץ להדליק מזגן ולא לקבל בריזה לפנים,או אם זה חורף לא להגיע לבסיס כולך מים....!

פורסם

כשהייתי בסדיר, נסעתי מחדרה לצפת באוטובוס. סתם הערה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
ממליץ לך לחשוב על דרגה A1 עד 500 סמ"ק ולרכוש קטנוע 250 סמ"ק, הביטוח זהה ל-125 סמ"ק.

הדרגות שציינת אינן תקפות כבר לפחות חצי עשור.

A2 זה 125> סמ"ק

A1 זה 33.3> כ"ס

A זה ללא הגבלה

פורסם

העניין הוא בעייתי, קודם כל ויתור, ויתור על נוחות, על מזגן, על גג מעלייך בגשם ובטח עוד כמה פינוקים שרכב נותן ששחכתי.

125 יעשה את העבודה, 125 תמיד מראה צריכות דלק טובות, מיגון חובה קסדה רק סגורה, כפפות ומעיל לפחות.

לגבי גשם, קניתי חלפ"ס החליפה הזאת שכל השליחים נוסעים איתה בחורף, עושה את העבודה ממש טוב, קניתי מידה קצת יותר גדולה עלי ככה שנכסתי פנימה עם מעיל וגם לא יהיה לחוץ מידי אף פעם לא הגעתי לעבודה רטוב או משהו כזה וגם כשממש קר היא לא מכניסה פנימה קור. בעיה שנתקלתי בה בחורף בעצם 2 בעיות. הראשונה הצפות בכבישים, החורף היו כמה הצפות וכשאתה עומד ברמזור כמובן הרגלים שלך על הכביש בפעם ראשונה בדרך הביתה חזרתי עם רגליים רטובות אחרי זה התחלתי לנסוע עם נעלי עבודה שלא מכניסים מים. בעיה נוספת הצבע על הכביש במפגש עם מים וצמיג מחליק אז להזהר בפניות כמה פעמים "נזרק לי הזנב":lol: כמה כייף ככה מפחיד.

אבל ברוך השם החורף בארץ הוא לא ארוך ולא כזה חזק ככה שהגשם לא מה שצריך להפחיד אותך וכל היתרונות של קטנוע מפצים על חורף:-D

פורסם

בתור חייל - יש לך תחבורה ציבורית בחינם, למה לא לנצל את זה?

בכל מקרה, פטור מתאוריה זה אחרי 3 שנים רשיון אם אני זוכר נכון.

לעניין הקטנוע, תכין 5000 שקל בשנה לביטוח (אתה יכול להודות למר ידין אנטבי שהיה המפקח על הביטוח ב2009 ועשה טובה לחברים שלו בחברות הביטוח תמורת כמה שקלים לכיס), תכין אלפייה וקצת לפחות על ציוד, קסדה סבירה של LS2 אפשר למצוא בכ500 ש"ח, מעיל עוד 500, כפפות 150, ממליץ מאד על מגיני ברכיים - עוד 200 שקל.

אם יש לך כביש בין-עירוני ארוך הייתי קונה קטנוע 200 סמ"ק, כמעט ואין הבדל באחזקה (יש הבדל ברשיון, אבל אתה מעל גיל 18 אז אין בעיה להוציא A1).

בעניין הבטיחות - אני כשנה, בחודשים האחרונים עובד כשליח, יצא לי להחליק פעם אחת בעבודה, בגשם, בגלל "לא ראיתי אותך" בצומת, לי לא קרה כלום, על אחד המגני ברכיים יש כמה שריטות (אני מניח שזה עלול היה לכאוב בלעדיו). אז כן, כמו שכבר אמרו לך - הנהגים בכביש לא סופרים אותך, והתשתית לא בנוייה בשבילך.

מצד שני אני נהנה מכל רגע, וצוחק על האידיוטים בקופסאות שימורים שמבזבזים כל יום שעתיים על לעמוד בפקק במקום לבלות עם הילדים והמשפחה.

photo (3).jpg

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...