Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב רבותיי,

אחרי חודש וחצי עם הרכב, בינתיים אני מאוד מרוצה. הוא נוסע מצוין, נוח לי, יש לו את כל האיבזורים הדרושים ובינתיים הוא גם לא התקלקל :-)

רציתי לשאול אתכם שאלה: כשהתייעצתי עם כמה מהחברים פה בזמנו, נאמר לי שהאוטו "זללן". עכשיו כשהוא אצלי, גיליתי שבעיר הרכב עושה 9.5 ק"מ לליטר. מחוץ לעיר הוא עושה בערך 15 ק"מ לליטר (לא מדויק ב-100%, כי לא היה לי מיכל שבמסגרתו נסעתי רק מחוץ לעיר). זה נקרא אוטו זללן? לדעתי זה בסדר גמור בשביל רכב אוטומטי עם מנוע 1600. אני טועה?

פורסם

לפי נתוניך, התצרוכת טובה עד כמעט מעולה.

הכדי לדעת את התצרוכת האמיתית לאשורה, יש ליסוע עם הרכב בדרך בינעירונית פתוחה, ללא האצות מוגזמות, מזגן כבוי, נוסע יחד(הנהג), ללא מטען במהירות שיוט במישור עד כמה שניתן.

כך תוכל לדעת, הנתונים שהנך מציג, הבינעירוני בפרט, נראים מעט טובים מידי.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית שלום.

את נתוני צריכת הדלק בעיר מצאתי בצורה מאוד פשוטה: מילאתי מיכל מלא (95 אוקטן) ואיפסתי את מד הקילומטרים, נסעתי רק בתוך העיר, וכשמד הקילומטרים הראה 367 ק"מ מילאתי 38.5 ליטר. 367 לחלק ל-38.5 ליטר זה 9.53.

אני נוסע בד"כ בלי מזגן (כי רוב הנסיעות שלי הן בשעות הערב) אבל לא תמיד, בד"כ לבד אבל לא תמיד, והנסיעות הן בתל-אביב (מישור). מה שכן, חלק מהנסיעות בתל-אביב הן גם בדרך נמיר (80 קמ"ש), איילון (90 קמ"ש) ובכבישים של 60-70 קמ"ש. כמו-כן, אני לא עומד הרבה בפקקים, כי כאמור רוב הנסיעות שלי הן בשעות הערב. השאלה היא אם כשאומרים "צריכת דלק בעיר" מתכוונים אך ורק לנסיעות של 40-50 קמ"ש ועמידה מרובה בפקקים, או שמתכוונים לתמהיל נהיגה מסויים שמשקף נסיעה בעיר וכולל גם נסיעות על כבישים מהירים בתוך העיר?

לגבי הנסיעה הבינעירונית: המדד שלי הוא לא מדויק. נסעתי מתל-אביב לקרית שמונה וחזרה (370 ק"מ), ולפי המצב של מד הדלק כשחזרתי לתל-אביב הערכתי שהצריכה היתה כ-15 ק"מ לליטר. זה לא מדויק, כי בדרך לקרית שמונה יש גם עליות לא קטנות, וכמו-כן עמדתי בערך 45 דקות בפקק (ככה זה כשחוזרים מהצפון ביום שבת. ברחתי מהפקק ועליתי על כביש 6, וחישבתי שה-20 שקל שאני אשלם להם חסכו לי בערך 20 שקל של דלק ובלאי מנוע, שלא לדבר על הזמן והעצבים שחסכתי). הנסיעה היתה במהירות של 90 קמ"ש כשלא עמדתי בפקק.

פורסם

אמיר, נשמע שאתה בקושי נוסע "בעיר", אפילו כשזה בתוך העיר, כי מדובר על נסיעות בלי פקקים, האצות ובלימות תכופות, וחלק מהנסיעות בכבישים בין עירוניים. לכן הצריכה הזאת נשמעת הגיונית. 323 בתוך העיר (עם פקקים והכל) ומזגן עושה בערך 1:8.

גם כשאתה נוסע מחוץ לעיר אתה נוסע מאוד רגוע (90 קמ"ש). ולכן צריכה הקרובה ל-1:15 היא הגיונית (בטח זה 1:13 אבל עדיין...)

העניין הוא שסגנון הנהיגה של רוב האנשים הוא מאוד בזבזני. מזגן דלוק קבוע (10% לפחות בצריכת דלק), הרבה פקקים, האצות ובלימות. נסיעות קצרות כשהאוטו לא חם וכולי. ובבין עירוני הם נוהגים מעל 100 קמ"ש ולא באופן רגוע. לכן הצריכה שמשיגים רוב האנשים עם רכב כמו שלך היא גרועה בהרבה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אמיר, נשמע שאתה בקושי נוסע "בעיר", אפילו כשזה בתוך העיר, כי מדובר על נסיעות בלי פקקים, האצות ובלימות תכופות, וחלק מהנסיעות בכבישים בין עירוניים. לכן הצריכה הזאת נשמעת הגיונית. 323 בתוך העיר (עם פקקים והכל) ומזגן עושה בערך 1:8.

גם כשאתה נוסע מחוץ לעיר אתה נוסע מאוד רגוע (90 קמ"ש). ולכן צריכה הקרובה ל-1:15 היא הגיונית (בטח זה 1:13 אבל עדיין...)

העניין הוא שסגנון הנהיגה של רוב האנשים הוא מאוד בזבזני. מזגן דלוק קבוע (10% לפחות בצריכת דלק), הרבה פקקים, האצות ובלימות. נסיעות קצרות כשהאוטו לא חם וכולי. ובבין עירוני הם נוהגים מעל 100 קמ"ש ולא באופן רגוע. לכן הצריכה שמשיגים רוב האנשים עם רכב כמו שלך היא גרועה בהרבה.

רוני

אין מצב שמחוץ לעיר האוטו שלי עושה 1:13! :)

אחרי שנסעתי לקרית שמונה נסעתי גם 150 ק"מ בעיר (נכון, חלק מזה זה דרך נמיר ואיילון, אבל הרוב דווקא כן היה בכבישים בתוך העיר, עם רמזורים וגם קצת פקקים). מילאתי דלק ב-520 ק"מ, ומילאתי בו 39.5 ליטר. 250 לחלק ל-39.5 זה 13.16, ואל תשכח שחלק לא קטן מהמיכל הזה נעשה בתוך העיר, בפקק ארוך בדרך חזרה מהצפון, בעליות, וגם עם מזגן בחלק מהדרך. לכן, אני מעריך שבדרך בינעירונית הצריכה היא בערך 1:15.

מה שכן, אני בהחלט מסכים איתך שצורת הנהיגה שלי היא חסכונית, וזה בכוונה. אתה חושב שנהניתי לנסוע בכביש 6 על 90 קמ"ש? :) הרגשתי כמו סוסיתא שעוקפים אותה! אבל המצב הכלכלי שלי מאלץ אותי לנהוג בצורה הכי חסכונית שיש, מה לעשות... אני משתדל לנסוע בלי מזגן, לא ללחוץ חזק מדי על הגאז כשהרמזור מתחלף לירוק (למרות שזה קשה :) ), וכאמור בדרך בינעירונית - 90 קמ"ש.

ושוב, יש לי שאלה חשובה שעשויה לעניין גולשים רבים פה: מה זה אומר "נסיעה עירונית"? באיזה תמהיל של נהיגה מדובר? האם מדובר בנסיעה במישור על 50 קמ"ש, ללא עצירות, האם מדובר בעמידה ממושכת בפקקים, האם מדובר ב80% נסיעה על 40-50 קמ"ש ברמזורים ו-20% נסיעה בכביש כמו דרך נמיר?

חייב להיות איזשהו תמהיל מסויים שמוגדר כ-"נסיעה עירונית". מהו?

פורסם

אני לא מכיר תמהיל מדויק. אפשר לומר שנסיעה עירונית היא כזאת שלא יוצאת כמעט לכבישים בינעירוניים ומתרחשת בתוך תנועה צפופה רוב הזמן, עם הרבה רמזורים, עצירות והאצות ממצב עמידה.

בתנועה כזאת רוב האנשים נוסעים עם מזגן ולא חוסכים בלחיצה על הדוושה (בגלל האופי הישראלי הדורש מאיתנו להשתחל בין מכוניות בשביל להיות ראשונים). רוב האנשים גם לא יודעים לתכנן את הנהיגה שלהם - קולטים דברים מאוחר ונאלצים לבלום חזק יותר ולהאיץ חזק יותר (אמא שלי, למשל, לפעמים מאיצה אפילו כשהיא כ-100 מטר מרמזור אדום. היא גם קולטת מאוחר מתי המכוניות לפניה מאיטות ובכלל נוהגת בשני מצבים בלבד - גז או ברקס). נראה שאופי הנהיגה שלך שונה וזה טוב. לכן אתה מגיע לכאלו תוצאות. (אמא שלי עם לנטיס 1.8 עשתה 1:7.5 בעיר, עכשיו יש לה יאריס והיא עדיין בקושי יורדת מ-1:12)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שלום

כדאי לנסוע עם מזגן פועל, ואין פגיעה בתצרוכת הדלק (כמעט).

הסיבה: בנסיעה בין עירונית עם מזגן וחלונות סגורים האוטו יותר חסכוני מאשר בנהיגה בלי מזגן וחלונות פתוחים.

בנסיעה עירונית המזגן יגביר את צריכת הדלק רק בקטע של תאוצה יחד עם סיבובי מנוע נמוכים יחסית. כשהמכונית נוסעת במהירות די קבועה המזגן בקושי משפיע על צריכת הדלק.

בברכת אויר קריר בתוך הרכב

יהודה

פורסם
שלום

כדאי לנסוע עם מזגן פועל, ואין פגיעה בתצרוכת הדלק (כמעט).

הסיבה: בנסיעה בין עירונית עם מזגן וחלונות סגורים האוטו יותר חסכוני מאשר בנהיגה בלי מזגן וחלונות פתוחים.

בנסיעה עירונית המזגן יגביר את צריכת הדלק רק בקטע של תאוצה יחד עם סיבובי מנוע נמוכים יחסית. כשהמכונית נוסעת במהירות די קבועה המזגן בקושי משפיע על צריכת הדלק.

בברכת אויר קריר בתוך הרכב

יהודה

יהודה, אני חושב ששחטת פה כמה פרות קדושות. הפסקה השניה עוד נראית לי היגיונית, תיאורטית. אבל הפסקה הראשונה, שלפיה בנסיעה בינעירונית עם מזגן וחלונות סגורים האוטו יותר חסכוני מאשר בלי מזגן וחלונות פתוחים - זה כבר ממש נשמע לי לא הגיוני. איך זה יכול להיות?

פורסם

יהודה צודק

כשאתה פותח חלון בנהיגה מהירה - הפגיעה באוירודינמיות הרכב מעלה את צריכת הדלק.

ברוב המקרים הצריכה תהיה גבוהה יותר מאשר מזגן דלוק עם חלונות סגורים

פורסם

שלום

למה בנסיעה בינעירונית עם מזגן וחלונות סגורים האוטו יותר חסכוני מאשר בלי מזגן וחלונות פתוחים ?

התנגדות האויר לנסיעת הרכב (המינוח המדויק: גרר) מתגברת הרבה יותר מאשר מהירות הרכב. במהירויות נמוכות (כמו נסיעה בעיר) היא לא ממש משמעותית. אבל במהירויות בין עירוניות היא מאוד חשובה, וכשצורת הרכב אינה חלקה ( למשל: חלון פתוח, גגון מטען על הגג) הגרר עולה משמעותית. כלומר אם פתחנו חלון בנסיעה בין עירונית צריך ללחוץ יותר על דוושת הדלק כדי לשמור על אותה מהירות קבועה.

ניתן לעשות ניסוי שיוכיח זאת בקטע כביש ישר ואופקי שבתחילתו מגיעים במהירות גבוהה ( נאמר 150 קמ"ש) ואז גולשים בהילוך סרק ומודדים כמה זמן לוקח לרכב להאיט עד מהירות 80 קמ"ש למשל. עושים זאת פעמיים: פעם בחלונות סגורים ופעם בחלונות פתוחים ונוכחים שההבדל מהותי.

לעומת זאת תוספת צריכת הדלק בעקבות הפעלת מזגן לא תלויה במהירות הרכב. אם מנוע הרכב פועל בסיבובי מנוע קבועים (נאמר ב 2000 סל"ד ומעלה) תוספת צריכת הדלק של המזגן ממש קטנה . זה אולי נשמע מוזר, אבל לכל רכב פרטי יש רזרבת כוח אדירה כשנוסעים במהירות בין עירונית קבועה (למשל 90 קמ"ש) והפעלת המזגן בקושי מדגדגת את המנוע.

אבל כשמאיצים והמנוע פועל בסיבובי מנוע איטים ( למשל מתחת ל 2000 סל"ד), המנוע פועל בצורה לא יעילה ותוספת ההספק שהמזגן דורש משפיעה בהחלט לרעה על תצרוכת הדלק.

אני מקווה שהצלחתי להסביר את הנושא.

אמיר מהמרכז, זה יהיה מאוד מענין אם תמדוד צריכת דלק בנסיעה הארוכה הבאה שלך עם מזגן ותפרסם בפורום השוואה עם ובלי מזגן.

בהצלחה

יהודה

• תוכן חדש...