Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ליאור לא אמר כלום כי הוא בכלל לא היה שם, יורי אמר שהזרם יתפצל ויוני אמר שזה לא ישפיע לגבי אדי אני לא זוכר.

החסרון העיקרי הוא שצריך לתאם עצמה של רכיבים בצורה מדוייקת ולפעמים לשנות נקודות חיתוך בין סגנון מוזיקה אחד לאחר.

אגב אם תיקח אות של 1.5V של מכשיר בסיסי שהוא גם ככה רגיש לרעש פיצול יהיה משמעותי הרבה יותר.

עכשיו באמת שדי עם הויכוח הזה,הוא טיפשי, זה לא תורם לפותח השרשור ואני בטוח שלא מעניינת אותו המערכת שלי.

הבעיה שאתה לוקח הכל אישית, העניין הו לא המערכת שלך, אלא שאתה מצד אחד אומר שפיצול לא משפיע ומצד שני מערכת עם יציאה אחת לא טובה.

בקשר לליאור אתה מוזמן לשאול אותו הוא יזכיר לך שכן היה, ועוד יחד איתנו ברכב שלי.

לאזן עוצמה של רכיבים אתה עושה דרך המגבר במיוחד שאתה עובד אקטיבי ויש לכל רכיב ערוץ משלו, ככה שגם הסעיף הזה יורד מהטיעון שלך.

ושוב אני מזכיר אני מוכן להביא לך דוגמאות של מכשיר יציאה אחת עם 4v פריאאוט, זה לא הנושא פה.

בכל מקרה באמת שלא נכנס לוויכוח, מנסה להבהיר משהו, ואני בכלל לא טוען שהמערכת שלך נשמעת רע, אלא להיפך היא נשמעת טוב ואפשר להוציא אפילו יותר אם לא הייתה המגרעת הזו.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא לוקח אישית אני פשוט לא חושב שזה תורם פה, ולגבי זה שהמערכת שלי נשמעת טוב, כל אחד וטעמו שלו אני באופן אישי מרוצה מהתוצאה ככה שכל השאר לא חשוב לי כ"כ. לגבי עניין היציאה אחת, זה מאפיין של מכשיר פשוט שכל מכשיר מאותה חברה בעל 3 יציאות יעלה עליו באיכות, ואם תשיג מכשיר אם יציאה אחת חזקה שאותה תפצל ל2 לא הפיצול הוא זה שיהרוס את האיכות אלא המכשיר.

*אות נמוך רגיש יותר לרעש ורגיש עוד יותר אחרי פיצול, אות גבוה רגיש הרבה פחות ולכן הפיצול שלו לא יפגע באיכות באופן משמעותי.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

אוקיי, אז אני שוב אומר (פעם שלישית או יותר) שישנם מכשירים עם יציאה אחת שהאות שלהם יוצר חזק ממכשירים של 3 יציאות.

ולרוב, המכשירים הבינוניים, כן גם אלה עם ה3 יציאות, מגיעים עם אותם מעבדים של המכשירים הפשוטים, הקפיצה המשמעותית היא במכשירי הקצה, ומכאן כל הנושא של הדיון.

וסלח לי אני לא מקבל טיעון של אות כזה לא מושפע ואות כזה כן, אם אחד מושפע אז כולם מושפעים.

אתה מוזמן גם לחפש מידע בנושא ולראות שזה לא משהו שאני המצאתי, ולא סתם לא עושים את זה, אם הדברים היו כמו שאתה אומר, אף אחד לא היה משקיע במכשירים מתקדמים ופשוט היו שמים קרוס אקטיבי שמפצל או משתמשים ביציאות הפיצול שיש בחלק מהמגברים, ומה עוד, לא חסר שיטות לעבוד ולחתוך אלמנטים ללא hu שתומך בזה, ולא עושים את זה.

פורסם

עושים מכשיר עם פריאאוט גבוה כדי שלא יהיה רגיש לרעש וייתן צליל נקי והפרדה טובה יותר, פיצול יפגום בו אבל לא בצורה שתגרום להפרעה כמו במכשיר עם פריאאוט נמוך. בקיצור ברור שזה לא אידיאלי אבל זה גם לא משפיע בצורה משמעותית (בפריאואט גבוה) ,העובדה בשטח היא שאני עובד ככה והסיגנל נקי וברור. לגבי הפיצול, יוני היה עובד ככה, עד לפני כמה שנים הרבה היו עובדים ככה (לא סתם יש כ"כ הרבה קרוסים מסתובבים) וגם היום אני בטוח שיש הרבה כאלו שהיום עובדים ככה (מה לעשות שמכשיר 4 way ניתן להשיג רק במחירים אסטרונומים.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

פורסם

לא יודע איפה אתה רואה הרבה קרוסים מסתובבים, אבל גם אם כן זה לא מצביע על כלום, אני אישית פירקתי לחבר קרוס כזה שסתם דחפו לו ללא שום צורך (כי אמרו לו שה יישמע טוב יותר), לא חסר חארטות של מתקינים כשהם רוצים למכור, מעבר לזה בוא נשים בצד פיצול בעזרת קרוס/פרוססור ופיצול RCA כמו אצלך, אלו 2 דברים שונים לגמרי, ויש כאלה שמעלים את עוצמת הפריאאוט דרכם, (האימפרינט שהיה לי באלפיין העלה את האות מ2או3v ל5).

הפרדה טובה יותר?:?

אתה עובד ככה ועובדה שהסיגנל נקי? בדקת עם מיכשור כלשהו? או שהחלטת משמיעה? (למרות שלא דובר על שיבוש האות אלא החלשתו אבל אם כבר העלית את הנושא..).

בכל מקרה התשובה שלך עדיין משתמעת ל2 פנים ואתה כן סותר את עצמך עדיין בעניין פוגע/לא פוגע באיכות.

אבל לא משנה נעצור כאן בדיון הזה.

כמו שכתבתי למעלה, מציע לך לערוך חיפוש בנושא, אני לא ממציא תורה מסיני.

פורסם

סבבה כבר מזמן כתבתי לך שנפסיק. רק אבהיר לך את דעתי, בפיצול במידה והיציאה של המערכת מגיעה לקצה גבול היכולת שלה מבחינת זרם האות הופך לרגיש יותר לרעש, מה שפחות משמעותי בפריאאוט גבוה. בגלל זה אמרתי ואני שוב אומר ולא אני לא סותר את עצמי, ישנה פגיעה באות אבל היא כמעט ולא מורגשת באות גבוה לעומת זאת באות נמוך היא משמעותית הרבה יותר.

פורסם

אוקי, אולי טיפה הגזמתי בהשוואה של ה 9855 ל 8350, אבל ממה ששמעתי הם לא רחוקים יותר מידיי, אישית אופציית הUSB קורצת לי הרבה יותר ממכשיר "על" בן 7 (וזה בעדינות, התכנון בוודאי בן עשר), ואולי מחוסר ניסיון, אבל לא נפלתי מהרגלים משום אלפיין.

לגבי החידושים, איך דחפו ב 99 אקולייזר 32 ערוצים?, אומנם כולם נגד בלוטוס, היום יש בלוטוס דור שלוש, אצלי ברכב, את הנפילה באיכות עם ה AUX אני מרגיש עם הבלוטוס לא (גם הטלפון עם בלוטוס 3), לגבי היכולות אודיו כמה שיהיה מעבד יותר מהיר הוא יספק ביצועים טובים יותר, והמהירות של המעבדים גדלה עם השנים, עוד חידוש שעדיין נמצא בחיתולים כיוון אוטומאטי, יש בכמה דגמים מכמה חברות, אף אחד מהם עדין לא מושלם, פה היד עוד נטוייה, ואני מאמין שבאיזה שהוא שלב זה יגיע לכמעט שלמות.

אדון אריה, אלפין הבינו כנראה מהנסיון עם ע 87 וה 55 שחיתוך דיגיטאלי דחוס על שבב אחד (חלק ממה שעושה המעבר 24 ביט), לא עובד יפה, עובדה שה 87 היה המכשיר האחרון שהם ייצרו עם קרוס, מאותה הנקודה אתה רוצה חיתוך עם אלפיין- קנה פרוססור, פיוניר החליטו אחרת, מה המנטרה של כל חברה אני לא יודע.

ובמעבד 24 אתה משתמש בכל רגע שיוצא אות שעבר איזו שהיא מניפולציה (קרוס, אקולייזר, TA, לאודנס וכו').

חידושים בתחום הזה באים לאט, כי השוק מאד קטן ומתח הרווחים נמוך, אבל הם באים, המיקסטראק שדיברת עליו (מור), לא יותר מגימיק.

לצערי רוב החידושים הם בדאבל דינים, ולא קשורים לאודיו, אבל לאט לאט גם לשם נכנסים חידושים.

וסתם אנקדוטה, המעבדים של הסדרות הגבוהות של פיוניר לא מיוצרים ע"י פיוניר, Burr-Brown ו AKM , ויש של טקסס אינסטומנטס (שהם חברות הייטק לכל דבר, לא אודיו) תכננו ומייצרים עבורם, ככה שטכנולגיה מתקדמת בוודאי שתופסת חלק נכבד ביצירת מכשירי על, משם זה גם מטפטף למכירים פשוטים יותר וחדשים, ככה שמאד יכול להיות שמכשיר פשוט בן חודש (ועוד דיברתי על סדרה 8 של פיוניר, לא דרדלה ב 400 שקל), יהיה ברמה של מכשיר על בן 10.

SCANSPEAK

פורסם

בני כל זה טוב ויפה, השאלה איפה מתקינים את המעבדים ה״חדישים״ והמהירים, תהיה בטוח שלא במכשירים הפשוטים, וכן הם עדיין פשוטים גם אם מדובר בסדרה מתחת לסדרת הדגל.

ואני עדיין לא מבין איזו השוואה עשית שאתה אומר שהוא לא רחוק מה855.

לא נפלת מהרגליים משום אלפיין בגלל שהגעת בתקופה שהיא לא ממש עידן הזהב של הsq, תאמין לי שאם היית שומע ביונדאי של יוני הייתה נופלתלך הלשון ולא היית מדבר ככה.

ההחלטה להפסיק לייצא מכשירים עם קרוס, לדעתי נטו עניין כלכלי, אלפיין מזמן נהיו סוג של אפל ועושים תרגילים כדי להוציא עוד כסף מהלקוחות שלה ע״י להכריח אותם לקנות גם פרוססור בנפרד מהhu, מה גם שיש מכשירים נוספים אחרי ה9887 שיצאו עם קרוס, ספינת הדגל הבאה אחריו הייתה פשוט גם DVD (לא דאבל דין) ועלתה הון.

זה חוץ מהעובדה שהחברות ערות למציאות של היום שרוב קהל הלקוחות כבר לא מתעניין יותר מידי באיכות האות אלא לשים 2 סאבים ענקיים בבגאז׳ ופול ווליום (במיוחד בארה״ב), כולם ערים לשינוי הזה וזה מחזיר אותנו לנושא המגברים הדיגיטליים.

אתה שוב פוזל לכיוון פיצ׳רים כמו כיוון אוטומטי ואקולייזרים כשהדיון פה הוא נטו על איכות הסאונד, שים לב.

זה שפיוניר וכל שאר החברות קונות את המעבדים והטרנזיסטורים שלהן מחברות חוץ זה לא חדש וידוע, ולא נראה לי שדווקא בסדרות הגבוהות, אולי בגבוהות תראה יותר את השמות הנוצצים כמו בר בראון אבל אני כמעט בטוח שגם בסדרות הנמוכות יותר מדובר בקניית חוץ רק רכיבים פשוטים יותר, וזה רק מחזק את הטענה שלנו.

בכל מקרה החברות יכולות ״לטפטף״ טכנולוגיה וגימיקים למכשירים בסדרות נמוכות, אבל הן לא ישקיעו באיכות הרכיבים והתכנון כמו של המכשירים הרציניים, ככה שאיך שלא תהפוך את זה המכשירים הבינוניים לא יגיעו לרמה הזאת.

כמו שאמרת רוב החידושים הם גימיקים של דאבל דינים ועוד כמה בסינגלים, מעבר לזה כל ה״אודיופילים״ הכי גדולים בעולם עוד רודפים אחרי hu הרבה יותר ישנים מ10 שנים, דנונים,מקינטושים,אלפייןf1, לך תתווכח איתם..

מגברי המנורות שאתה אני ושאר הקבוצה מזילים עליהם ריר... גם פטנט מיושן מאוד שעם המצאת הטרנזיסטור חתמו את גורלו..

פורסם

עד כה אני מסכים עם כל מילה של מור, עדיף ללכץ על מכשיר ישן יותר אך יותר איכותי, אם usb זה לא חובה בשבילו אני לא רואה סיבה למה לא ללכת על האלפיין או הקלריון.

ודך אגב, שום חברה שאני מכיר לא מייצרת מעבדים בעצמה, כי זה לא התחום שלהם, מעבד סאונד זה מעבד לכל דבר, ואם נראה לך שיהיה במכשיר פשוט מעבד של בר בראוון אתה טועה בגדול, רק המעבד הזה עולה כמו מכשירים פשוטים שלמים, ולא סתם יש אותם רק במוצרי קצה.

תשווה לצורך העניין האם יש לprs80 החדש ולסדרה 8 של פיוניר אותם מעבדי סאונד, הניחוש שלי שלא.

אם כן היו להם איזו סיבה הייתה לי לקנות את המוצר דגל של החברה אם למוצר שזול ממנו יש את אותו מעבד סאוונד?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אמרתי גם, שבמידה והבחור לא רוצה USB שיילך על האלפיין או הקלריון, כמו שגם אתה המלצת.

עניין המעבדים עלה כשאלה של מור לחידושים טכנולוגיים, ברור שה יקר, וברור שלא בכל מכשיר, מרות שלדעתי המעבדים האלו ישולבו בעתיד במכשירים זולים יותר, עם סירוס קל של הפונקציות.

SCANSPEAK

פורסם

אדון אריה, אלפין הבינו כנראה מהנסיון עם ע 87 וה 55 שחיתוך דיגיטאלי דחוס על שבב אחד (חלק ממה שעושה המעבר 24 ביט), לא עובד יפה, עובדה שה 87 היה המכשיר האחרון שהם ייצרו עם קרוס, מאותה הנקודה אתה רוצה חיתוך עם אלפיין- קנה פרוססור, פיוניר החליטו אחרת, מה המנטרה של כל חברה אני לא יודע.

ובמעבד 24 אתה משתמש בכל רגע שיוצא אות שעבר איזו שהיא מניפולציה (קרוס, אקולייזר, TA, לאודנס וכו').

.

לא אמרתי שמעבד 24 לא עובד או משהו אמרתי שאנחנו לא משתמשים בו ב 99 אחוז מהזמן כוון שאנחנו שומעים לרוב MP3 ולא FLACים או דיסקים שצרובים ב-24BIT, ולכן שאנחנו שומעים MP3 על מעבד כזה הוא מסרס את הצליל וסוגר את כל החייות במוזיקה.

בגלל זה שתשמע MP3 במכיר ישן יותר שהוא 1 BIT המכשיר נשמע הרבה יותר טוב, ויהיה צלול יותר, ברור יותר, ואיכותי יותר, כי המעבד פחות ינסה לסרס את הקובץ.

ולא תמיד שהטכנולוגיה מתקדמת יותר אז היא טובה יותר, זה יכול להיות סתם חידוש למטרה שיווקית ולמשוך עין שכביכול זה יותר טוב מהישן, אי אפשר תמיד לישאר באותה טכנולוגיה כי אחרת יגידו מה הטעם לשדרג.

גם אם תשים לב בתקופה של 2001-עד 2005-6 פלוס מינוס רק במכשירי הייאנד כמו הקלאריון ADDZET, מקינטושים , נקאמיצי הישנים היה קיים מעבד 24 BIT ותשים לב שבאף אחד מהמכשירים האלה לא קיים MP3, מי שקנה מכשיר כזה לשמוע נטו איכות ולהשקיע גם בדיסקים איכותים שיכולים להגיע ל400 ש"ח לדיסק ואפילו יותר, בו נגיד שזה רק למשוגעים כמו יאריק למי שיצא להכיר.

והיה איזה מפגש אחד שמישהו בא והכניס אצלי דיסק blue ray 24BIT לפי מה שאני זוכר זה היה בעל הבית של full design בזמנו, לא האמנתי שהמערכת שלי מגיע לאיכות צליל כזה.

ומור זה בשבילך:

alpine.jpg

Clarion HXD2 | Genesis iii + phonix gold ti 500.4 | W: morel dotec ov M: HAT L4 T: pioneer TS-B350PRO and yamaha horn old school

פורסם

באמת לא ראיתי את התגובה שלך, ואני מסכים שבמידה והבחור לא רוצה USB שיילך על האלפיין או הלאריון.

טכנולוגיה כן מטפטפת למטה כשזמינה טכנולוגיה עדיפה, זה בכל תחום, בוודאי באלקרוניקה.

לגבי ההשואה שעשיתי, רק לפני מה ששמעתי, אין לי דרך אחרת (וגם אמרתי שאולי הגזמתי, אבל לא בהרבה).

לגבי הנהירה של האודיופילם למכשירים ישנים יותר, יופי להם, מדובר במכשירים אחרים לגמרי וההשוואה של האלפיינים או הפיונירים בני ימינו אליהם היא לא נכונה.

לגבי הפיצרים שדיברתי עליהם- לדעתי עם קצת השקעה נוספת מצד הייצרניות יכולה להיות פה בוננזה אמיתית, תחשוב שאת כל סשן הכיוונים הארוך והמייגע המכשיר באמת יעשה תוך חמש דקות, לדעתי זה יכול להיות נשק שובר שיוון, אפשרי מאד לביצוע טכנולוגי, אבל מצריך קשר בין המגברים ליחידת ראש, מכשיר שיעשה את זה טוב יעשה שמות בעולם האודיו, (ויש כבר מגבר שניתן לכוון גיין וחיתוך דרך הסמארטפון, עוד חידוש), נכון שזה ביננתיים קשקוש, בעתיד זה יכול להיות מטורף.

קראתי אתמול משהו מצחיק, וקצת נכון.

"אודיופיל- אחד שאוהב להאזין למוצרים יקרים ע"י מוזיקה"

SCANSPEAK

פורסם

ואוו, קצת גלשתם מהנושא חברה, בכל מקרה, תודה למי שעזר ויש לי עוד משהו אחרון לשאול!

אז ככה, איכות סאונד בין דיסק ל משהו בחיבור USB נשארת אותו הדבר? אין ירידה כמו ב AUX?

אם כן, אז אני מעדיף מכשיר עם USB הכי "טוב" מהרשימה שהבאתי פה מקודם, תודה!.

וגם, מישהו שם פעם בכלל 2 קומפוננטים? קדימה ואחורה? לי זה נשמע כמו רעיון טוב, וזה גם יגדיל את העוצמה הכללית ברכב, וגם האנשים מאחורה יהנו הרבה יותר....מה דעתכם?

פורסם

לגבי ה USB, האיכות תהה זהה לאיכות של דיסק במידה והקובץ המנוגן הוא WAV ב 44.1KHZ , אם תמיר ל MP3 תהיה ירידה באיכות.

ההשואה בין USB ל AUX זה עולם אחר, כתלות באופי הקובץ ההשואה היא בין דיסק איכותי לקובץ WAV איכותי.

לגבי שני סטים, יהיה עדיף סט אחד קדמי טוב, במחיר של שני סטים פשוטים, וסאב כמובן, אין טעם בעוד סט.

לגבי האנשים מאחורה, ברגע שתתחיל לכוון עם מכשיר ברמה, הם גם ככה לא ישמעו טוב, אל תבנה מערכת תוך התחשבות בשאר הנוסעים.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...