Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תהיות על רכבי מותרות בארץ הקודש,?should i stay or should i go

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל ואגיד שבלי עין הרע,עסקים טובים אני מרוויח לא רע בכלל ואני דיי מרוצה,אך עם זאת אני לפעמים בוחן את אקסל ההוצאות על הבימר שלי,ואני אומר לעצמי שאם כל האהבה הגדולה שלי למכוניות וזה בהחלט התחביב העיקרי שלי ,פאק אני מוציא כל כך הרבה כסף על הרכב הזה. וזה לא שהתקלקל משהו רציני,זה לא שקשה לעמוד בהוצאות,אבל אני עדיין אומר לעצמי זה shit load of money על תחזוקה שוטפת+בלאי ותקלות קטנות.

ואז אני תוהה האם שווה להוציא כל כך הרבה כסף על רכב מותרות גרמני בארץ,אני בסך הכל גר בתל אביב ומוציא את הרכב מעיר לא יותר מ3 פעמים בשבוע,כן אני נהנה בשעות הנכונות בעיקולים הנכונים,ונכון גם ביציאה מהמזור כיף לסחוט קצת את גז,אבל בגדול בישראל של 2013 מאוד יקר להחזיק רכב שכזה או דומה ,זאת בסך הכל 330I לא מדובר באיטלקיה אקזוטית או רכב ספורט מושחז כמו 911,אומנם 330 מאוד מתגמלת ומהירה ללא ספק,אבל עדיין סדאן 4 דלתות אוטומטית של ב.מ.וו משנת 2003 לא יותר מזה.

נסיתי לשאול את עצמי אם הונדה אקורד 2.4 תהווה תחליף הגון? ואז אני מבין שהפער באחזקה קיים,אבל הוא לא שווה את ההבדל,וגם אם היה פער משמעותי,אני לא חושב שזה בכלל בישבלי.

עדיף להשאר עם הבימר,ואז נשארת בי ההרגשה שהעדר התרבות המוטורית כאן,נדירות הרכבים,יוקר החלפים והדלק מוצאים את החשק

להחזיק "דינוזאור של 3 ליטר והנעה אחורית" בארץ.

אבל מה?,אני אתנייד עם מאזדה 3? אחרי 12-13 שנים של פנטזיות מוטוריות אני בשנים האחרונות מתחיל להגשים אותן,ולאט לאט מטפס בסולם,אך לצערי אני נחשף בכל פעם שאני עולה בדרגה,עד כמה אבסורד (לא כללי זה בסדר מבחינתי זה רכב וזה הפטיש שלי) אבל עדיין אלו בסך הכל מכוניות דיי סידרתיות לא מהירות או יוקרתיות בטירוף. אולי זה מפניי שגרתי באנגליה כמה שנים ונפתח לי הראש לכמה בארץ זה לא זה,עד כמה סדרה 3 זה רכב נחמד שם ולא יותר מזה,שבסכומים הללו הייתי יכול להנות מאיזו בוקסטר או 911 ישנה.

לפעמים בא לי למכור אותה להשאר עם היונדאי של העסק,וכך להביע את הצער והמחאה שבי את התעללות שחובבי רכב כמונו עוברים פה בארץ.

ואז אני מכניס לעצמי שתי סיטירות,נכנס לרכב מתניע שומע אותה מגרגרת,ומוצא כיכר ריקה שתעלה בי קצת חיוך.

Porsche 944 turbo

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכי חשוב שאתה נהנה. כסף זה שיקול- אבל הנאה עולה כסף. בישראל זה הרבה כסף- לרכבים שבחו"ל לא בטוח שבכלל היית קונה.

כמה אני חושב אם "לעשות את זה לעצמי" או לא. ומה כבר אני רוצה? איזו A4 או A6 ישנות...

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
הכי חשוב שאתה נהנה. כסף זה שיקול- אבל הנאה עולה כסף. בישראל זה הרבה כסף- לרכבים שבחו"ל לא בטוח שבכלל היית קונה.

כמה אני חושב אם "לעשות את זה לעצמי" או לא. ומה כבר אני רוצה? איזו A4 או A6 ישנות...

זאת בדיוק הבעיה,שנוסחת הכיף מול כסף-בישראל יוצאת מכלל פרופורציה.

Porsche 944 turbo

פורסם

אני בדיוק באותו מצב, והחלטתי ליהנות מכל רגע עם האוטו.

רוצה לומר, אם אתה אוהב את הרכב והוא אותך, השארו ביחד.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה נכון. אני אוהב שיש לי דברים ייחודיים ושונים מהשאר, לא אוהב סטנדרטי ותופעת העדר.

מצד שני, אני רואה שבישראל יש רכבים מסויימים שנחשבים יוקרתיים בעוד שבשאר העולם מדובר ב "משפחתית סטנדרטית".

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

פורסם

כבר הרבה שנים אני מחזיק רכבים לא סטנדרטיים בסכומים נכבדים (עבורי).

החור בכיס מורגש מדי מספר חודשים.

החיוך בפנים מורגש מדי בוקר.

החלטתי שהחיוך שהרכב עושה לי חשוב יותר מהכסף.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
מה אתה רוצה מרכב?

מה עושה לך את זה?

אולי מישהו פה יכול להציע לך כיוון שלא חשבת עליו אפילו, עם עלויות יותר נמוכות.

הרכב היחידי שעלה בראשי זאת מאיטה NC,אך לצערי זה עדיין לא זה.

Porsche 944 turbo

פורסם

לדעתי או תשאיר את הבימרית לסופשים ותתנייד על היונדאי של העסק, או תמכור אותה ותרכוש משהו הארדקור יותר לסופשים ותתנייד עם היונדאי של העסק.

בכל אופן, להתנייד ביום יום ברכב עם סמל שהוא קצת מעבר יעלה לא מעט כסף במדינתנו. אם אתה יכול להרשות לעצמך, למה לא? אם אתה חושב שזה מיותר - תמכור. אין פה באמצע.

פורסם

לעזאזל כל החישובים הכלכליים האלה, יש כל כך הרבה על מה לדאוג ולשבור את הראש ולהזיע עליו. אז מבחינתי הרכב/אופנוע הם עולם נפרד, שאליו אני לא מכניס את כל החישובים האלה, לא מעניין אותי ירידת הערך או כמה יעלה הטיפול הזה או התוספת הזאת.

אני החלטתי לאחרונה להוציא סכום כסף מסוים לרכישת רכב מסוים, כולם מסביבי אומרים לי שהתחרפנתי, להוציא סכום כזה בשביל רכב קטנטן עם שתי דלתות. לך תסביר להם את החוסר היגיון הזה.

עזוב, תהנה כל עוד אתה יכול. :wink:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האהבה שלי זה רכבי מנהלים גרמניים מאובזרים בכל טוב...

מכוסה בצד:

נוסעת כל  יום:

פורסם

אני מבין אותך עד כאב,

אני ממוקם בצד השני של המשוואה, אני מת לרכב לנפש, אבל לא מצליח למצוא מספיק הגיון בכך בכדי לעשות את הצעד, לפחות לא במצבי הנוכחי :cry:

כבר חתמתי...

פורסם

רבותיי, אין היגיון כלכלי בלהחזיק רכב כזה. רכב זה נטו הוצאה. אם רכב זה יותר מכלי להתנייד באמצעותו בשבילכם, זו הוצאה גדולה.

בחיים זה לא ישתלם כלכלית. העניין הוא, שזה בא מכיוון אחר, וחלק מהאנשים מוכנים להקריב את הפן הכלכלי על מנת לקבל את הפן הרגשי. כל אחד עושה את החלטתו.

מי שרוצה לרכוש רכב לנשמה, בחיים לא תמצאו היגיון בזה. אם חפצה נפשכם ואתם יכולים להרשות לעצמכם - עשו זאת. אחרת אתם לא מספיק רוצים.

פורסם

NIMNIM - כדי לסבר את האוזן שלנו המאזינים, כמה עולה להחזיק בימר כזו בת עשר? אני רוצה לדעת לצורך השוואה מול משפחתית סטנדרטית. אני מניח שההפרש, אם בכלל קיים, מסתכם בכמה מאות ש"ח בחודש בלבד.

יכול להיות גם שבסעיף העיקרי של ירידת ערך הרכב שלך סופג פגיעה יחסית קטנה, מה שיכול לאזן/לקרב את עלות האחזקה הכוללת למול משפחתית סטנדרטית. ירידת ערך הוא סעיף ההוצאה העיקרי לרכב והוא גבוה לעין שיעור מכל עלות הטיפולים/ביטוח/תחזוקה. הרבה אנשים לא מתייחסים לרכיב הזה בעלות אחזקת הרכב ומה שמעניין אותם הוא צריכת דלק (כמה שרשורים נפתחו בפורום הזה על רכב שעולה 300K ומה שמעניין את השואל הוא צריכת הדלק שבמקרה הגרוע עולה עוד 200 ש"ח בחודש? לא מענין אותו בכלל שירידת הערך החודשית היא כמה אלפי ש"ח טובים).

פורסם
NIMNIM - כדי לסבר את האוזן שלנו המאזינים, כמה עולה להחזיק בימר כזו בת עשר? אני רוצה לדעת לצורך השוואה מול משפחתית סטנדרטית. אני מניח שההפרש, אם בכלל קיים, מסתכם בכמה מאות ש"ח בחודש בלבד.

יכול להיות גם שבסעיף העיקרי של ירידת ערך הרכב שלך סופג פגיעה יחסית קטנה, מה שיכול לאזן/לקרב את עלות האחזקה הכוללת למול משפחתית סטנדרטית. ירידת ערך הוא סעיף ההוצאה העיקרי לרכב והוא גבוה לעין שיעור מכל עלות הטיפולים/ביטוח/תחזוקה. הרבה אנשים לא מתייחסים לרכיב הזה בעלות אחזקת הרכב ומה שמעניין אותם הוא צריכת דלק (כמה שרשורים נפתחו בפורום הזה על רכב שעולה 300K ומה שמעניין את השואל הוא צריכת הדלק שבמקרה הגרוע עולה עוד 200 ש"ח בחודש? לא מענין אותו בכלל שירידת הערך החודשית היא כמה אלפי ש"ח טובים).

אתחיל ואומר שקניית רכב חדש בישראל,זה טימטום בעיני,אבל אם יש כאלו שזה הקטע שלהם -לבריאות,להחזיק את הבימר (הכל כולל הכל) עולה לי בין 33-35K בשנה (כולל ירידת ערך של 13 אלף ש"ח בשנה האחרונה)

להחזיק את הפחנוע הקוראיני שלי עולה לי-באיזור ה14K.

Porsche 944 turbo

• תוכן חדש...