Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תהיות על רכבי מותרות בארץ הקודש,?should i stay or should i go

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש שני אפשרויות.

הראשונה- למכור את הרכב ולגלות לאחר כמה זמן שאתה פשוט לא מסוגל להתנייד ברכב סטנדרטי ולא משנה מה הסיבה. התוצאה של מכירה כזו היא קניית רכב אחר ויישור קו כואב עד אכזרי כלכלית כי אתה קונה רכב יחסית ישן ואתה לא מעוניין לספוג ירידת ערך.

השנייה- להשאר עם הרכב שאתה מכיר ואוהב כל עוד הוא כואב אבל לא יותר מדי מבחינה כלכלית.

הניסיון שלי- היו לי הרבה רכבים לפני התמה וכל שנה הייתי מחליף כי תמיד היה חסר לי משהו. כשהגיעה התמה היא החזיקה 8 שנים. מחירי הדלק עלו והאחזקה נהייתה בלתי אפשרית (אבטלה וכו') והיא נמכרה. אחריה הגיעה פונטו כי "ההיגיון" אמר שמחירי הדלק יקרים ואני גם ככה לא רוצה שלילה בגלל כל המצלמות הנפרשות וכו', היא החזיקה אצלי פחות משנה ועפה כי היא שעממה אותי למוות והרגה על הדרך את הרצון שלי לנהוג ולהנות מנהיגה.

ואז באה הקאפה, אני מוציא עליה הרבה יותר ממה שאני אמור להוציא על רכב, אני נוסע איתה פעם בשבוע אולי פעמיים ועדיין בכל פעם שאני מציץ מהחלון ורואה את הרכב בחנייה הוא מחזיר לי את החיוך לפנים.

עכשיו השאלה היא עד כמה אתה "חולה" ?.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

השאלה הגדולה האם העלות הזו גורמת לך לויתורים אלטרנטיביים משמעותיים בחיים השוטפים ו\או בבניית העתיד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

דעתי האישית והלא מחייבת: לכל דבר יש עת ומקום. בדיוק כפי שאנו מייעצים לחברינו לא לקפוץ מעל הפופיק בקניית דירה או בגדי מעצבים יקרים, כך יש לראות גם את נושא המכוניות, רק שפה לצערי העניין לא מסתכם רק בכסף אלא צריך לראות את התמונה הגדולה.

ישראל 2013 היא לא הזמן ולא המקום למכוניות שחורגות מהסטנדרט או לאופנועים כבדים. אין פה את התרבות המתאימה, את התשתיות להן רכב כזה ראוי (אוטובאנים ליומיום, מסלולים לסופ״ש) או את הגישה האוהדת מצד הציבור והיבואנים. למי שזקוק לרכב גדול או יצוגי יש מספיק אופציות טובות+ באזור החיוג של מונדאו ומאזדה 6, אך כל דבר מעבר לזה הוא בעיניי נסיון לדחוף קוביה מרובעת לחור עגול.

אנחנו לא באנגליה ולא בארה״ב, בישראל אנחנו מיעוט לא מובן ולמי שבאמת חי את המוטוריקה אין מה לעשות פה. מי שרוצה להתעקש ולהגיד לעצמו שהוא כן יגרום לזה לעבוד ושאצלו זה יהיה אחרת - שיבושם לו, אבל יתכבד נא וישים את החישובים הרציונליים בצד וישלים עם כך שבמציאות של היום אין בזה שום הגיון כלכלי או צרכני.

אני מאמין שאו שעושים משהו כמו שצריך או שלא עושים בכלל, מסיבה זו אני לא רוכב בישראל ולא נוסע במכונית אקזוטית. גם לזה יהיה זמן ומקום, אבל זה לא יהיה בישראל ובוודאי לא במצב הכלכלי של השנים האחרונות.

פורסם
אני בדיוק באותו מצב, והחלטתי ליהנות מכל רגע עם האוטו.

רוצה לומר, אם אתה אוהב את הרכב והוא אותך, השארו ביחד.

מסכים (כל עוד אתה יכול להחזיקו כלכלית).

alfa 156 2.5.

פורסם

אני טוען שאם הרהור כזה עלה בדעתך, זה סימן שאתה לא מספיק "עשיר" להחזיק כזה רכב.

זאת אומרת שאתה יכול להחזיק אותו, תעמוד בזה, אבל בהחלט היית יכול להשתמש בכסף הזה למשהו אחר, ואולי יותר חשוב, ולכן

אתה חושב איך ואם כדאי להקטין הוצאות.

וכן, חסכון בדלק, בעלות חלפים/ טיפולי/תקלות היא בהחלט הקטנת הוצאות.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
דעתי האישית והלא מחייבת: לכל דבר יש עת ומקום. בדיוק כפי שאנו מייעצים לחברינו לא לקפוץ מעל הפופיק בקניית דירה או בגדי מעצבים יקרים, כך יש לראות גם את נושא המכוניות, רק שפה לצערי העניין לא מסתכם רק בכסף אלא צריך לראות את התמונה הגדולה.

ישראל 2013 היא לא הזמן ולא המקום למכוניות שחורגות מהסטנדרט או לאופנועים כבדים. אין פה את התרבות המתאימה, את התשתיות להן רכב כזה ראוי (אוטובאנים ליומיום, מסלולים לסופ״ש) או את הגישה האוהדת מצד הציבור והיבואנים. למי שזקוק לרכב גדול או יצוגי יש מספיק אופציות טובות+ באזור החיוג של מונדאו ומאזדה 6, אך כל דבר מעבר לזה הוא בעיניי נסיון לדחוף קוביה מרובעת לחור עגול.

אנחנו לא באנגליה ולא בארה״ב, בישראל אנחנו מיעוט לא מובן ולמי שבאמת חי את המוטוריקה אין מה לעשות פה. מי שרוצה להתעקש ולהגיד לעצמו שהוא כן יגרום לזה לעבוד ושאצלו זה יהיה אחרת - שיבושם לו, אבל יתכבד נא וישים את החישובים הרציונליים בצד וישלים עם כך שבמציאות של היום אין בזה שום הגיון כלכלי או צרכני.

אני מאמין שאו שעושים משהו כמו שצריך או שלא עושים בכלל, מסיבה זו אני לא רוכב בישראל ולא נוסע במכונית אקזוטית. גם לזה יהיה זמן ומקום, אבל זה לא יהיה בישראל ובוודאי לא במצב הכלכלי של השנים האחרונות.

כל מילה בסלע!

גם אני חושב ככה, זה לא המדינה הכי לא מתאימה להחזיק רכב שהוא יותר ממה שהליסינג מציע.

מחירי הדלק בשמיים,הכבישים עמוסים בפקקים,בכל כביש שמאפשר להגיע למהירות מהנה כבר הוצבה מצלמה (ללא שום קשר לרמת הסיכון של הכביש, הכי חשוב זה תשואת הדוחות מהקטע כביש הנתון) , אחוז המע"מ והמכס על כל חלק שאיכשהו קשור לתחום המוטוריקה הוא לא הגיוני בעליל והרשימה עוד ארוכה.

אני גם חולה מוטוריקה ועד לפני חצי שנה התלבטתי מאוד האם לקנות רכב "ספורט" (כי בארץ איביזה FR זה " רכב ספורט מטורף")

ואז לחיות ולהתפלל כל יום ששום דבר לא יתקלקל ולחשב כל נסיעה האם שווה לשקול נסיעה באוטובוס.

בסוף מצאתי את היאריס ספורט שהיא שילוב של קצת מכל דבר.

אם קצת מאמץ אני מאמין שגם פותח השרשור ימצא את הרכב שיספק אותו מכל בחינה.

פורסם
זאת בדיוק הבעיה,שנוסחת הכיף מול כסף-בישראל יוצאת מכלל פרופורציה.

אפשר להערכתי להרגע. באף מקום אחזקת רכב, ודאי יקר, אינה ענין זול במיוחד, כך גם שאר העלויות הנובעות מכך. ותמיד אפשר להסתכל למעלה במעלה הסולם החברתי, לבדוק כמה עולה נניח אחזקת יאכטה ועד כמה היא באמת משמשת את בעליה ולהגיע די מהר למסקנה שאחזקת רכב שכזה עליו אתה כותב הוא ענין לקמצנים מושבעים.

פורסם

אני מאמין שפותח השרשור קנה רכב עם מנוע 3 ליטר והנעה אחורית כי הוא לא רצה להתפשר על פחות מזה. מה שהניע אותו לקנות את הרכב יגרום לו להמשיך להחזיק בו עד שהוא יוכל להשתדרג למשהו טוב יותר. היתרון שלו הוא שהוא מחזיק עוד רכב סטנדרטי והוא יכול "להקפיא" את הרכב החזק ולנסוע בנתיים ברכב הסטנדרטי ולראות אם זה אפשרי מבחינתו להתפשר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אתחיל ואומר שקניית רכב חדש בישראל,זה טימטום בעיני,אבל אם יש כאלו שזה הקטע שלהם -לבריאות,להחזיק את הבימר (הכל כולל הכל) עולה לי בין 33-35K בשנה (כולל ירידת ערך של 13 אלף ש"ח בשנה האחרונה)

להחזיק את הפחנוע הקוראיני שלי עולה לי-באיזור ה14K.

השאלה העקרונית היא ממה מורכב הסכום של 20K? ייתכן מאוד שחלק גדול מהסכום הזה לא ייחסך גם אם תעבור לרכב נורמלי אחר (ביטוח, טסט, טיפול שנתי ודלק יש בכל רכב).

פורסם

אני אתחיל מהסוף- מי שמחפש איזשהו הגיון ברכישת רכב ספורטיבי לא יצא כזה.

רכב ספורטיבי בהכרח פחות חסכוני, בחלק מהמקרים חלקי החילוף שלו יקרים יותר בהשוואה לדגם המקביל ה״עממי״, הביטוח לעיתים יקר יותר וכן הלאה.

מי שרוכש רכב על פי הגיון קונה גולף 1.2 ליטר ולא גולף GTI/R, הוא יקבל את אותה שימושיות בהרבה פחות כסף במעמד הרכישה ובעלות אחזקה נמוכה יותר לאורך זמן.

רכב ספורטיבי לא רוכשים מתוך שיקולי הגיון, זו רכישה שהיא נטו מהלב כי אתה יודע שזה הולך לעלות יותר אבל לא מוכן להתפשר על פחות.

לעניינו של פותח השרשור,

ה-330 E46 בסה״כ מכונית אמינה כך שאני נוטה להאמין שהחלק הארי שבסכום שנקב הולך על ביטוח, דלק, טיפולים מעבר למה ש״בספר״, טסט וכדומה.

החישוב פשוט- תחשב אם אתה יכול ורוצה לשלם את ה״פרמייה״ שבאחזקת רכב שאתה אוהב אל מול רכב אחר שאתה יכול לחיות איתו, גם אם לא באושר ואושר.

אתה יכול לעמוד בתוספת?

לבריאות חביבי, יש לך אחלה רכב, תהנה ממנו וכשתצטרך חלקי חילוף אל תפנה למוסך- תפנה לפורומים מתמחים שיכווינו אותך לחנויות זולות.

זה עובד מצויין, אני כבר קיבלתי מחו״ל 2 חבילות עבור הרכב שלי (בתוך שבוע מביצוע ההזמנה) וממתין לחבילה שלישית שתגיע בשבת, גם חסכתי כסף לעומת מה שהייתי משלם פה וגם קניתי חלקים שהם טובים בהרבה מהמקוריים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מעבר לכך שהבדלי המחירים בחלקים מהווה סכום נכבד,גם אופן התחזוקה ורמת אמינות שונה , ביטוח-בימר מקיף -יונדאי חובה וצד ג ,בימר מטופלת כל 8 אלף וכל רעש או זמזום אני רץ לבדוק מאחר ומדובר רמכונה יחסית רגישה ,אני משתדל לעשות טיפול מונע במידת הצורך ביונדאי לעומת זאת,אמינה מאוד מטופלת במוסך כללי ומאוד בזול ( בין רבע לחצי מהבימר) בנוסף צמיגים רביעיה בבימר עולה 2500 ש״ח יונדאי,צמיגים סינים ...כמובן אגרה ודלק גם הבדלים משמעותיים

Porsche 944 turbo

פורסם
להחזיק את הבימר (הכל כולל הכל) עולה לי בין 33-35K בשנה (כולל ירידת ערך של 13 אלף ש"ח בשנה האחרונה)

33K בשנה זה הרבה בשביל ב.מ.וו?!

אם נוריד את ירידת הערך יוצא לך כ-20K בשנה שיוצאים כ-1,800 ש"ח בחודש,

שכוללים דלק, ביטוח, טסט, טיפולים ובלת"מים??

נראה לי שזה פחות ממה שעולה לי להחזיק את הלאון... :shock:

פורסם
מעבר לכך שהבדלי המחירים בחלקים מהווה סכום נכבד,גם אופן התחזוקה ורמת אמינות שונה , ביטוח-בימר מקיף -יונדאי חובה וצד ג ,בימר מטופלת כל 8 אלף וכל רעש או זמזום אני רץ לבדוק מאחר ומדובר רמכונה יחסית רגישה ,אני משתדל לעשות טיפול מונע במידת הצורך ביונדאי לעומת זאת,אמינה מאוד מטופלת במוסך כללי ומאוד בזול ( בין רבע לחצי מהבימר) בנוסף צמיגים רביעיה בבימר עולה 2500 ש״ח יונדאי,צמיגים סינים ...כמובן אגרה ודלק גם הבדלים משמעותיים

סתם שאלה ידידי,

מי אמר לך שהבימר מכונה רגישה?...

נראה לי שאתה מכניס את עצמך לחששות מיותרים ידידי (וזה כותב לך בחור סופר פדנט).

אני יכול להבין שכל 8000 ק״מ תבצע החלפת שמן מנוע, אני עשיתי את זה כל 5000 קילומטר, אבל מה עוד יש לך לעשות במכונית כל 8000 קילומטר?

החלפת שמן זה גרושים וגם לא צריך מוסך, עבודה של 10 דקות בחניה.

בוא נעשה סדר, המנועים (6 טורי) והגירים ב-E46 נחשבים למאוד אמינים.

נקודות התורפה הידועות:

מערכת קירור בעייתית שמומלץ לבצע בה טיפול מונע אחת לכמה שנים.

תושבת סרן אחורי בחלק מהדגמים.

מייסבי זרועות קדמיות.

חישמולים למינהם (בעיקר רגולטורים של חלונות).

וזהו פחות או יותר.

את כל החלקים מוצאים ברשת בזול.

אצלי הרכב בשנה וחצי גמע כ-15k קילומטרים, היתה תקלה אחת- נדלקה נורת צ׳ק אנג׳ין שלאחר חקירה מעמיקה התברר שמקור התקלה היה בחיישן MAF תקול, החיישן הוחלף והתקלה נעלמה (עלות של כ-1000 שקלים לחיישן, אבל זה החיישן הכי יקר שיש במנוע).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...