Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תהיות על רכבי מותרות בארץ הקודש,?should i stay or should i go

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים בערך,הגיר דווקא בגירסאות החזקות (330 ו330D) רגיש.

בוצה מצתברת בקלות (לכן טיפול כל 8K) ושאר ירקות קטנים שתמיד עולים לי דיי ביוקר. מהעדר יכולת להחליף סוללה בשלט ועד חיישן כרית האויר וכל הניג'סים באמצע, מתגי החלונות וכו. לא מדובר באלפי שקלים,אבל כל פיפס כזה זה לפחות 200-400 ש"ח וזה מצטבר.

בקטע הזה הE36 הייתה באמת טנק עמיד.

Porsche 944 turbo

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מסכים בערך,הגיר דווקא בגירסאות החזקות (330 ו330D) רגיש.

בוצה מצתברת בקלות (לכן טיפול כל 8K) ושאר ירקות קטנים שתמיד עולים לי דיי ביוקר. מהעדר יכולת להחליף סוללה בשלט ועד חיישן כרית האויר וכל הניג'סים באמצע, מתגי החלונות וכו. לא מדובר באלפי שקלים,אבל כל פיפס כזה זה לפחות 200-400 ש"ח וזה מצטבר.

בקטע הזה הE36 הייתה באמת טנק עמיד.

היי נימנים,

אני חושב שאם אתה חובב רכב ונוהג על 330 E46 אתה צריך להשאר You should stay! :-P:lol:

זאת הייתה תשובה מהירה לשאלה שלך בלי להכנס לכיס. אני חושב שאהיה מאוד קשה לעבור מE46 לכל רכב אחר!

לכל רכב יש את המחלות שלו ואתה ממש לא יכול לצפות אותם... ברכבי במוו יקר לטפל הכל מקום העולם, לא רק בישראל ואם אתה יכול להרשות לעצמך אז למה לא???

נ.ב

לדעתי אתה צריך למחוק את הקובץ אקסל של ההוצאות על הרכב, זה ממש לא עוזר :roll:

אני מעדיף לשכוח כמה אני מוציא על הרכב, אם היה לי קובץ אקסל אז ממזמן הייתי מדרדר את הרכב לנחל/ים הקרוב לביתי :cry:

פורסם

נ.ב

לדעתי אתה צריך למחוק את הקובץ אקסל של ההוצאות על הרכב, זה ממש לא עוזר :roll:

אני מעדיף לשכוח כמה אני מוציא על הרכב, אם היה לי קובץ אקסל אז ממזמן הייתי מדרדר את הרכב לנחל/ים הקרוב לביתי :cry:

אשקול זאת לחיוב :).

Porsche 944 turbo

פורסם

שני הסנט שלי:

אמנם שקל הוא דבר אבסולוטי, אבל כסף הוא דבר יחסי.

מה הכוונה?

משהו יכול לעלות עשרה שקלים ולהיות יקר, או לעלות 1000 ש"ח ולהיות זול. הכל יחסי.

33K זה הרבה כסף. לאחדים זה הון בל יתואר, לאחרים זה מה שנופל מהכיסים ואין כוח להתכופף בשביל להרים.

יקח אותם השד...

אם אתה יכול להינות מהמותרות הללו בזמן שאתה לא מרגיש חוסר באף אחד מהצרכים הבסיסיים שלך ושל משפחתך (אם יש), אשריך. תיהנה כי חיים פעם אחת.

אם סכום כזה מונע ממך צרכים בסיסיים (רמת חיים מקובלת בסביבה שלך, שלא לדבר על ביגוד/ אוכל/ חימום בחורף... הכוונה מיזוג בקיץ) אז אין לזה חצי הצדקה, ואתה צריך להתאפס על עצמך.

את החשבון שלך אתה יכול לעשות לעצמך.

את התמונות, לשלוח לנו.

:-D

מתחדשת*

פורסם
מעבר לכך שהבדלי המחירים בחלקים מהווה סכום נכבד,גם אופן התחזוקה ורמת אמינות שונה , ביטוח-בימר מקיף -יונדאי חובה וצד ג ,בימר מטופלת כל 8 אלף וכל רעש או זמזום אני רץ לבדוק מאחר ומדובר רמכונה יחסית רגישה ,אני משתדל לעשות טיפול מונע במידת הצורך ביונדאי לעומת זאת,אמינה מאוד מטופלת במוסך כללי ומאוד בזול ( בין רבע לחצי מהבימר) בנוסף צמיגים רביעיה בבימר עולה 2500 ש״ח יונדאי,צמיגים סינים ...כמובן אגרה ודלק גם הבדלים משמעותיים

אתה משווה תפוחים לתפוזים.

אם תבטח את הבמוו בצד ג', ותשים לה שמן של אמריקן איגל וצמיגים סיניים - זה ייצא יותר זול.

משכנתא זה קל

פורסם

הנקודה היא לא אם אני יכול להרשות לעצמי,בוודאי שכן,אחרת לא הייתי קונה,רעיון השרשור הוא עקרוני,האם שווה\כדאי\מצדיק להחזיק רכב כזה בישראל.

Fitch,זה לא מדוייק,אי אפשר לשים בבימר שמן זול,הגמרניות הללו מאוד רגישות לשמן ובכלל לנוזלים וחלפים מעפנים,הרבה יותר מיפניות וקוראניות 2.זה הצעצוע שלי ברור שאשקיע בו את הטוב ביותר,לגבי הצמיגים ביונדאי אני שם סינים כי אני ממש לא לוקח את הרכב הזה לאקסטרים אפילו לא קרוב,

בבימר לעומת זאת אני לא צריך להסביר.

ביטוח-היונדאי שווה 10-12 לכל היותר אין פה שום הגיון לבטח אותה במקיף הבימר לעומת זאת שווה 50K(על פי מחירון י.ל)

Porsche 944 turbo

פורסם

אני לא אמרתי לשים בבמוו צמיגים סיניים.

התכוונתי שאם תשקיע גם ביונדאי, תראה שהעלות האחזקה של הבמוו לא ב-ה-ר-ב-ה יותר גבוהה.

זה כמו לתהות האם כדאי להחזיק מאהבת, כי אותה צריך לקחת למול-ים ואילו את האשה מספיק לקחת לאווזי.

משכנתא זה קל

פורסם

לדעתי, אם יש לך את היכולת, ואתה חובב רכב, אז יש הצדקה לרכבים כאלה.

לפי מה שאני רואה ושומע, ה E46 יחסית בעייתי יותר, בטח לעומת E36,

ומכיוון שהוא כבר ותיק, אז הבלאי בו גבוה יותר מה E90, מה שגורר הוצ' גבוהות

יותר.

33K זה הרבה כסף, וגם אם ננקה את ירידת הערך של 12K, זה עדיין הרבה.

אל תשכח שבד"כ בשנה הראשונה מוציאים יחסית הרבה כסף על יישור קו מתמשך,

ואח"כ זה בד"כ פוחת, אבל לא תמיד.

פורסם

לכל מחזיקי האלפא 156-נראה לי טיפה אתם מגזימים עם היחס "כיף מול כסף"-הרכב סך הכל דיי אמין וכל הסטיגמות נוצרו סביב תדמית מהעבר-והוא לוקח את רוב המכוניות בתמורה לכסף.

בהחלט הייתי שוקל אותה אם הייתי צריך(בתקציב מוגבל).

אני גם מרגיש את זה בעיקר בדלק ובאגרת רישוי.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

בגלל זה אני לא מוצא טעם באקסלים מפורטים של הוצאות על הרכב.

המספר הזה בן חמש הספרות ליד המילה 'סה"כ', גורם לך רק רגשות אשמה.

עדיף שתעקוב באקסל אחר הכסף שיש לך, ולא זה שאין לך (ואני מאמין שבתור בעל עסק כך אתה עושה).

172

פורסם

אני חושב שהשאלה הנכונה היא:

האם יש הצדקה להחזקת 2 רכבים במקום אחד, תמורת עלות של 33 אלף שח, עבור תחושה סוביקטיבית של הנאה.

אם התשובה היא - אני מוכן לשלם 2.5 אלף שח לחודש בשביל הנאה מהסוג הזה אז תשאר עם הרכב.

אם לדעתך ההנאה לא שווה את הסכום אז תוותר עליו.

נ.ב. חשבת על רכב אספנות ? במידה ועיקר השימוש שלך ברכב הוא בשעות הערב ובסופי שבוע אז זאת אלטרנטיבה מעניינת...

נ.נ.ב. חשבת לשכור לנסיעות הרלוונטיות רכב דומה מחברת השכרות ?

פורסם

אגב עוד שתי נקודות שלא הוספתי בפתיחת השרשור, זה אלמנט הביטוח,או תת ביטוח (רכב ששווה 65) בעצם קצת פחות מ50.

דבר שני זה החרדה,בקניונים,חניונים וכו. את יונדאי אני זורק בכל חור.

Porsche 944 turbo

פורסם
להחזיק את הבימר (הכל כולל הכל) עולה לי בין 33-35K בשנה (כולל ירידת ערך של 13 אלף ש"ח בשנה האחרונה)

עכשיו נשאלת השאלה- האם אתה מוכן להוציא 3000 שקל בחודש על תחביב שאתה מאוד אוהב?

ונעשה לך את החיים קלים יותר- לפחות שני שליש מהסכום הזה היית שם גם על משפחומטית-אלף-שש-מאות-אוטומט-בצבע-לבן, אז בוא נגיד שה700- 1000 שקל אקסטרה בחודש הם המחיר שאתה משלם על התחביב שלך ועל מה שעושה לך טוב.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לדעתי נסה לעשות כך. שים את הבימר בצד לשבוע-שבועיים. נסה להתנייד רק עם היונדאי. אם תרגיש בחסרונה ברמה מאוד קשה, כזו שבאמת תעסיק אותך במחשבות טורדניות, אז תחזור לבימר. אם תרה ששזה קשה מאוד, אבל תה מסתד, תוכל לשקול מעבר/מכירה.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...