Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צודק.

אני מתנצל על שציטטתי את האמרה המפורסמת של הנשיא לינקולן. זה לא במקום.

פשוט מעצבן שהוא אומר דבר והיפוכו, ומרגיש טוב עם זה.

יהודה

מה שמעצבן הוא, זה שאתה ממציא דברים ומשכנע את עצמך ואת האחרים בהם. אין שום סתירה בין זה שתיבות דו מצמדיות שכיום מספיק זמן בשוק עושות בעיות לבין אפשרות שתיבות מסוג זה בעתיד יהיו אמינות. אולי תתן לי שיעור בלוגיקה ותוכיח שיש סתירה. :roll:

אתה מודע לזה שיש קשר בפיתוח בין פוקוס לבין מזדה 3?

גם בדור החדש? אתה בטוח? חשבתי שהשת"פ הזה נגמר מזמן.

לגבי האמינות, מזדות מדורות האחרונים כבר לא אותם רכבים מעריכי ימים: כבר יצא לי לפגוש מזדה 2 עם 30Kק"מ עם תושבות גיר גמורות, רעידות בסרק וכד'. במזדה 2 אחרת עם 70K כל התופעות קיימות רק הרבה יותר חמורות. הרכב מרגיש כאילו לא יחזיק 150K: כל הפלסטיקים זולים ומתבלים מהר בכל הידיות, למשל בקרת אקלים במזגן של מזדה 3.

גם מבחינת הטיפולים, יש מתבלים שקשים יחסית להחלפה לאומת רכבים אחרים, זה מרגיש כאילו הרכב לא תוכנת להחלפות רבות של המתבלים האלו, כאילו הרכב מתוכנן למאט ק"מ. זה כבר לא אותה לנטיס עם איכות חומרים טובה.

לא נשמע טוב, אבל לא שמענו על גל בעיות במאזדה, על תקלות בואגיות ופוקוסים דווקא שמענו הרבה. ברור שכל רכב יכול להתקלקל, אבל כאשר מדובר בתופעה זה משהו אחר לגמרי. מעניין גם להשוות עלות טיפול במאזדה לעלות טיפול בגולף. תסכים איתי שעלויות מטורפות של תיקון DSG שראינו פה בפורום (שבינתיים בוצעו בחינם באחריות), לא תמצא במאזדה. גם על גולפים הרבה כותבים שהפלסטיקים מתקלפים.

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Arco, כמה שאני יודע על אותה פלטפורמה שמבוססת עליה מזדה3, מבוססות גם פורד וולבו. היה שיתוף פעולה בתכנון הפלטפורמה ויש גם בדגמים מסויימים מנועים פורדמזדה. אני לא יודע עדיין בקשר לדגם שעתיד לבוא, אבל הדגם הקודם והנוכחי עדיין מבוססים על הפלטפורמה הזאת - שזה לא דבר רע, מדובר על פלטפורמה מעולה.

מבחינת DSG אתה צודק, אבל הרחיבו את האחריות והוחלף מה שצריך במסגרת ריקול ולא מכיס הלקוחות. גם למזדה היו ריקולים.

ריקול זה דווקא דבר טוב, תיקון במסגרת כזאת זה מצויין.

מבחינת עלות הטיפולים, כל עוד זה שמן ופילטרים המחירים דומים לרוב הרכבים.

תבין אותי נכון: אני גם לא אוהב תוצרת של VAG וגם לא אוהב פורד אירופאי.

אבל האמינות של מזדה זה לא מה שהיה פעם. פעם מזדה יכלה לעבור 200Kק"מ עם 0 תקלות ולעבוד אחרי זה עדיין כמו דוקסה. בדגמים מהעשור האחרון בשקט אבל בטוח יש לא מאט בעיות וגם לפי איך שחלפים מתבלים מיועדים להחלפה רואים לכמה זמן הרכב תוכנן. למשל במזדה 2 הגיר מעביר הילוכים באלימות מאז שזה רכב חדש ועם הזמן זה רק מחמיר. כמה קילומטר הגיר הזה יחזיק?

גם טויוטה שנחשבת מאוד אמינה היו ריקולים, היו גם מנועים שהלכו בגלל בוצה והיו גם דוושות גז שנתקעות.

כך שלרוב אני פחות סומך על התדמית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני מתאר לעצמי שהשדרוג הכי חדש ברכב זה הפנסים שנדלקים ונכבים עם הרכב חח.

אחרי 200 שנה בערך שהפטנט הזה של הדלקה וכיבוי של הפנסים עם הפעלת המנוע חדר לכל רכב אפשרי באמת הגיע הזמן שמאזדה יתקדמו קצת...

הפטנט הזה קיים אפילו בסאאב 900 משנת 86!

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

נכון יוחאי, כל פטנט שקיים כיום פות ע"י סאאב לפני מאה שנה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

רכב נאה.

דרך אגב תפסיקו עם הוויכוח סרק האלו על איזה יצרן יותר מתקדם,רוב היצרנים הגדולים באותה רמה,אז אחד משתמש במנועי טורבו והשני משתמש ביחס דחיסה גבוה,אי אפשר להשוות בין שני הטכנולוגיות כי לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה.

אין יצרן שהציג טכנולוגית פורצת דרך בזמן האחרון.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אם היא באמת תראה ככה אז שאפו למאזדה, מקווה מאוד שמנוע הסקאיי אקטיב החדש באמת יהיה יעיל הן בתצרוכת הדלק והן בביצועי המנוע לפחות בגרסאת ה 2.0.

ואם כן מדברים העדפה שלי היא לרכבי האצ'בק, נראים הרבה יותר טוב וממש מחמיא לה העיצוב - חיית הליסינג הבאה :twisted:

1.jpg

mazda3_2014-11.jpg

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
אם היא באמת תראה ככה אז שאפו למאזדה, מקווה מאוד שמנוע הסקאיי אקטיב החדש באמת יהיה יעיל הן בתצרוכת הדלק והן בביצועי המנוע לפחות בגרסאת ה 2.0.

ואם כן מדברים העדפה שלי היא לרכבי האצ'בק, נראים הרבה יותר טוב וממש מחמיא לה העיצוב - חיית הליסינג הבאה :twisted:

תהיה בטוח שהמנוע יהיה חזק יותר מהדור הנוכחי (שבסדר בפני עצמו, לא יודע מה מתלוננים).

פעם קראתי שהמאזדה 3 החדשה תשווק עם המנוע 2000 שלה עם הכטנולוגיה של הסקאיי, לא יודע עד כמה נכון.

בכל מקרה, העיצוב מדהים.(כיאה למאזדה ).

פורסם
תהיה בטוח שהמנוע יהיה חזק יותר מהדור הנוכחי (שבסדר בפני עצמו, לא יודע מה מתלוננים).

פעם קראתי שהמאזדה 3 החדשה תשווק עם המנוע 2000 שלה עם הכטנולוגיה של הסקאיי, לא יודע עד כמה נכון.

בכל מקרה, העיצוב מדהים.(כיאה למאזדה ).

סגנון עיצובי דומה ללנסר ספורטבק הנוכחית.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...