Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום

ממה שהבנתי מעיון ברפרוף בשרשור.

כל הרעש והמהומה, סביב הסקייאקטיב זה הזרקת בנזין ישירה?

כמו שפולקסווגן הוציאו לפני עשור כמעט?

.

מאזדה הצליחו להעלות את יעילות המנוע ע"י העלאת יחס הדחיסה. זה כמובן ידוע לכולם, אבל החידוש היה במה שאיפשר את העלאת יחס הדחיסה ועדיין ללא צילצולים, כי אם היו צילצולים, היה צורך לאחר את עיתוי ההצתה, מה שהיה גורם לאבדן היעילות הזו. לפי מאזדה, מבנה המנוע שונה, ובעיקר סעפת הפליטה, כך שהמנוע מצליח לפלוט יותר גזי שריפה חמים. כתוצאה, הדחיסה מתחילה מטמפרטורה נמוכה יותר מאשר במנועים אחרים, לכן גם הטמפ' המקסימלית נמוכה יותר, ואין בעית צלצולים.

ע"י הורדת יחס דחיסה אנו מתאימים את המנוע לעבוד גם במזג-אויר חם , וגם באיכות שונה של דלק .

וזו תגובת היצרן מאזדה כפי שפורסם באתר נטקאר .

http://www.netcar.co.il/news/newsca.asp?i=1891

אייל .

תודה על המידע המענין. ציטוט: "סתירה תמוהה: המנועים "הישראליים" חלשים יותר אך מספקים ביצועים טובים יותר."

מקווה ש ARCO קורא זאת ואולי סוף סוף מבין מדוע לא צריך להתלהב ממה שאנשי המכירות של מאזדה כותבים, ויש לסמוך רק על סקירות בלתי תלויות.

"אני חושב שהפיתוח של מאזדה הוא הכי מורכב מכולם"

למשל במקרה הזה, מתלוננים שלמנוע ה 2.5 ל' SKYACTIV, מומנט המנוע חלש בסיבובים נמוכים. "The 2.5-liter engine could use more low-end torque."

בארה"ב הורידו את יחס הדחיסה ל-1:12 בהשוואה ל 1:14 באירופה וכפי שכתבו כאן 1:13 בארץ. כנראה בגלל זה.

מה שחשוב אינו התירוץ שלך, אלא המציאות לא תמיד מתאימה לסיפורים של אנשי המכירות, והנה במקרה הזה גם אתה הבנת שבמציאות יש סיבה טכנית מדוע לא מתקבלים כל השיפורים המהוללים של פרסומי היצרן.

------------------

אם כבר אתה נסוג , אמור זאת בבירור. מדבריך הקודמים ניתן להבין שתיבות דו מצמדיות חיבות להיות לא אמינות, בעוד שכעת שיפרת וקבעת שיתכן שכן יהיו אמינות. אולי תחליט?

אני ממש לא נסוג, מה שכתבתי מתבסס על המצב של היום. מה שיהיה בעתיד נחיה ונראה..

אתה לא יכול להחזיק בדיעה וגם בהיפוכה. אתה לא יכול לכתוב מצד אחד דעה גורפת כי "פתרונות לא אמינים כמו תיבות דו-מצמדיות." ובו זמנית להגיד שאי האמינות היא כבר לא ענין בטוח.

יהודה

פורסם
תודה על המידע המענין. ציטוט: "סתירה תמוהה: המנועים "הישראליים" חלשים יותר אך מספקים ביצועים טובים יותר."

מקווה ש ARCO קורא זאת ואולי סוף סוף מבין מדוע לא צריך להתלהב ממה שאנשי המכירות של מאזדה כותבים, ויש לסמוך רק על סקירות בלתי תלויות.

עיקר ההתלהבות אצלי התחילה כאשר ראיתי שבמבחנים בישראל מאזדה 6 עושה 1 ל14-15 צריכה ממוצעת. מה שפיתח אצלי ציפיות ל1 ל16-17 במאזדה 3 2 ליטר. זה כמעט פי 2 מהצריכה בפועל של הדגם הנוכחי. זה שאתה החלטת שהתלהבתי מסיפורים של אנשי שיווק של מאזדה, זו בעיה שלך. כן התלהבתי מחלק מהדברים שמאזדה עשו ללא שום קשר לאנשי שיווק. אגב נתון של 9.1 שניות למאה בכלל לא ראיתי, ידעתי שזה 10.5.האצה למאה פחות מעניינת אותי בסיפור הזה. אלא כפי שאמרתי חסכון+שיפור ביצועים תוך שמירה על מכלולים שאמורים להפגין אמינות טובה יותר ממנועי טורבו ותיבות דו-מצמדיות.

אתה לא יכול להחזיק בדיעה וגם בהיפוכה. אתה לא יכול לכתוב מצד אחד דעה גורפת כי "פתרונות לא אמינים כמו תיבות דו-מצמדיות." ובו זמנית להגיד שאי האמינות היא כבר לא ענין בטוח.

אין פה שום דעות הפוכות וגם לא דעות גורפות מצידי. שוב החלטת משהו על דעת עצמך בלבד ואתה מנסה לייחס לי זאת. בהצלחה עם זה.

.....

פורסם
155 כ"ס ב-2 ליטר שמגיע לישראל עם יחס דחיסה 1:13, לעומת 165 כ"ס באותו מנוע עם יחס דחיסה של 1:14.

10 כ"ס מביאים להפרש של שניה וחצי במיאוץ הקלאסי? WTF? :shock: (מצטער שאני נתקע על זה, אבל עדיין נראה לי תמוה כל העניין).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

צודק. האמת שבכל מקום שנתקלתי בנתון התאוצה של 9.1 שנ' למאה, נתון משקל הרכב היה נמוך יותר במאה קילו פחות או יותר (1470 ק"ג לשני ליטר שמגיעה לארץ), מוזר, ההבדל שאני מכיר במפרטים הוא ערכת ניפוח מול גלגל רזרבי מה שלא מוסיף 100 ק"ג. אולי הרכבים בלעו מים, בדרך... אם תמצא איפה הרכבים העלו עוד מאה קילו בדרך (אם בכלל) תמצא את השניה וחצי החסרה.

פורסם

אין פה שום דעות הפוכות וגם לא דעות גורפות מצידי. שוב החלטת משהו על דעת עצמך בלבד ואתה מנסה לייחס לי זאת. בהצלחה עם זה.

.....

אני פורש מהענין הזה, בידיעה שכל מי שקורא את דבריך מבחין שאתה לא יכול להחזיק בדיעה וגם בהיפוכה.

זכור מה אמר הנשיא לינקולן:

ניתן לשקר לחלק מהאנשים כל הזמן

ניתן לשקר לכל האנשים חלק מהזמן

אבל לא ניתן לשקר לכל האנשים כל הזמן.

יהודה

פורסם

צודק.

אני מתנצל על שציטטתי את האמרה המפורסמת של הנשיא לינקולן. זה לא במקום.

פשוט מעצבן שהוא אומר דבר והיפוכו, ומרגיש טוב עם זה.

יהודה

פורסם
צודק. האמת שבכל מקום שנתקלתי בנתון התאוצה של 9.1 שנ' למאה, נתון משקל הרכב היה נמוך יותר במאה קילו פחות או יותר (1470 ק"ג לשני ליטר שמגיעה לארץ), מוזר, ההבדל שאני מכיר במפרטים הוא ערכת ניפוח מול גלגל רזרבי מה שלא מוסיף 100 ק"ג. אולי הרכבים בלעו מים, בדרך... אם תמצא איפה הרכבים העלו עוד מאה קילו בדרך (אם בכלל) תמצא את השניה וחצי החסרה.

הנתון של 9.1 מתייחס לידני (שהוא קל יותר), לא? תוסיף לזה את הגלגל ספייר וכנראה שאתה מתקרב ל100 ק"ג.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

חן, טוב שיש יצרן אחד שאפשר יהיה לסמוך עליו כיד שניה מבחינת אמינות, גם חסכוני וגם אמין, יכול להיות יותר טוב מזה? כל הגולפים והפוקוסים החדשים ילכו לפירוק אחרי 10 שנים אם תלך תיבת ה-DSG או פאוארשיפט בגיל כזה.

אתה מודע לזה שיש קשר בפיתוח בין פוקוס לבין מזדה 3?

לגבי האמינות, מזדות מדורות האחרונים כבר לא אותם רכבים מעריכי ימים: כבר יצא לי לפגוש מזדה 2 עם 30Kק"מ עם תושבות גיר גמורות, רעידות בסרק וכד'. במזדה 2 אחרת עם 70K כל התופעות קיימות רק הרבה יותר חמורות. הרכב מרגיש כאילו לא יחזיק 150K: כל הפלסטיקים זולים ומתבלים מהר בכל הידיות, למשל בקרת אקלים במזגן של מזדה 3.

גם מבחינת הטיפולים, יש מתבלים שקשים יחסית להחלפה לאומת רכבים אחרים, זה מרגיש כאילו הרכב לא תוכנת להחלפות רבות של המתבלים האלו, כאילו הרכב מתוכנן למאט ק"מ. זה כבר לא אותה לנטיס עם איכות חומרים טובה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

^

קשה להסיק מסקנות גורפות על סמך שני מקרים (ועוד ככל הנראה מדובר על רכבי ליסינג עם תחזוקת שבר).

בעניין זמני התאוצה של ה-6, בדיקה קצרה במספר אתרים אירופאיים הראתה כי באירופה ה-6 משווקת עם מנוע בנזין אחד (2.0L) אך בשני הספקים:

- 145 כ"ס ידנית מאיצה תוך 9.5 שניות ל100 קמ"ש.

- 145 כ"ס אוט' מאיצה תוך 10.5 שניות ל100 קמ"ש. (ממש כמו בארץ)

- 165 כ"ס ידנית מאיצה תוך 9.1 שניות ל100 קמ"ש.

אני מתקשה להאמין שיש גרסה מיוחדת עבור ישראל אשר מפיקה 155 כ"ס, יותר סביר כי בארץ אנו מקבלים את גרסת ה145 כ"ס האוט'.

פורסם

זה לגמרי לא שני מקרים. הבעיות עם כפתורים, בוררים וכד' זה לא רק לרכבי ליסינג.

וגם רכבי ליסינג האלו לא בתחזוקת שבר. המזדה הצעירה יותר נהג יחיד ועברה טיפולים לפי הוראות היצרן: שמן ופילטרים - זה לא קשור לתושבות, אלא אם כן בנוסך מחליפים חלפים בצורה פרטיזנית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

^

רגע, ציינת שני מקרים וכעת אתה טוען שזה לגמרי לא שני מקרים? על כמה מקרים מדובר?

אגב, ה-6 של ההורים מפגינה אמינות טובה, וגם ה-6 שהייתה לפניה.

פורסם

ציינתי שני מקרים שקשורים למזדה 2 (כולל בעיות ברכב חדש שאני מכיר אישית - בעיות שהופיעו בקילומטרז' לא הגיוני וזה רכב שלא עובר התעללות אלא נהיגה עדינה ורגועה מאוד) וציינתי עוד מקרים שקשורים למזדה 3. יש אפילו בפורום טכני שרשור על מישהו שתיקן לעצמו ומישהו שמתקן לחברים שלו את הכפתור של המזגן שקובע טמפרטורה. אני מכיר מישהו שבמזדה 3 שלו הפסיק להחליף כפתורים של חלונות חשמל ורדיו מקורי.

מעבר לזה ציינתי גם החלפה קשה של מכלולים מתבלים כאשר ראיתי איך מוסכניק ברמה גבוהה ביותר עושה החלפה של ברקסים למזדה 3.

מה שאני מנסה להגיד זה שמזדה זה לא רכב חריג לטובה מבחינת האמינות. לכל רכב יש את המחלות שלו ורושם של אמינות מיוחדת נוצר בעבר.

פורסם

הדבר היחיד שנכון בקשר למאזדה2 זה בקשר לתושבות גיר ומנוע שנגמרו לי שם אחרי 3 וחצי שנים ולצערי אכלתי את כל האלפים על ההחלפה (במקום באחריות). עוד מחלה ידועה ברכב הזה היא הרפידות וצלחות הברקס שנגמרות מהר, ומאוד.

הייתי בעלים של אחת כ-5 וחצי שנים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...