Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

לפני מספר ימים עברתי טסט ובניגוד לשנים קודמות, השנה קיבלתי דו"ח מפורט עם כל הבדיקות כולל ערכי מכסימום/מינימום וערכי המדידה של כל בדיקה ובדיקה.

בבדיקת "יעילות בלם" המדידה הראתה 71%, ליד זה רשום "תקין", אך לא רשום ערך המינימום הנדרש למעבר הבדיקה.

שתי שאלות:

1. כשעה לפני הטסט החלפתי 4 רפידות בלם במסגרת טיפול תקופתי, במוסך מורשה, חלפים כמובן מקוריים. האם לאור זאת 71% זה לא נמוך?

2. האם מישהו יודע מהו ערך המינימום הנדרש? האם מישהו יודע מהם הערכים האופיניים בבדיקה זו כשהכל בסדר?

תודה ושבת שלום,

מייקי.

פורסם

הנתון שמיתקבל בטסט (כמו שקיבלת) הוא שיכלול הבלימה של 4 הגלגלים כך שיכול להיות לדוגמא שלחצת על דוושת הבלם בבדיקה של הסרן הקידמי או האחורי מהר מידי וזה הוריד מהנתון המדוייק אך עדיין היה בגבול התקין כך שהסרן השני איזן את המצב מבחינת הנתונים. את זה הסביר לי במיקרה השבוע מנהל מכון טסטים.

פורסם

שעשתי טסט לפני קניה גם קיבלתי מטסט ליין חוברת בה היו מצויינים ערכים של הבלימה... אשמח אם מישהו יכול לפרם כאן פירוט שלהם

פורסם

1. כשעה לפני הטסט החלפתי 4 רפידות בלם במסגרת טיפול תקופתי, במוסך מורשה, חלפים כמובן מקוריים. האם לאור זאת 71% זה לא נמוך?

רפידות בלם שחוקות לא בולמות פחות טוב מחדשות, כל עוד השחיקה בתחום התקין.

לאחר החלפת רפידות, לוקח להן כ 200-300 קילומורים "להתיישב" על הדיסק, במהלך הקילומטרים האלו כוח בלימה לא מייטבי.

יכול להיות שזה השפיע על אחוזי היעילות שנמדדו.

פורסם
הנתון שמיתקבל בטסט (כמו שקיבלת) הוא שיכלול הבלימה של 4 הגלגלים כך שיכול להיות לדוגמא שלחצת על דוושת הבלם בבדיקה של הסרן הקידמי או האחורי מהר מידי וזה הוריד מהנתון המדוייק אך עדיין היה בגבול התקין כך שהסרן השני איזן את המצב מבחינת הנתונים. את זה הסביר לי במיקרה השבוע מנהל מכון טסטים.

שום כלום גם קצת מעל 50 אחוז וזה בסדר גמור לא צריך להתרגש ולחפש משהו לא תקין באוטו

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום, הגעתי לכאן בעקבות חיפוש בנושא ולכן אני מקפיץ אותו.

בטיפול תקופתי לרכב של אחותי ביקשתי שיבדקו את הצלחות והרפידות. הגלגלים פורקו והתברר שהרפידות באחד הגלגלים האחוריים היו כבר אכולים לגמרי עד כדי כך שלא נשארה רפידה אלא רק המתכת.

לבסוף, לאחר בדיקה מקיפה של כל מערכת הבלמים, הוחלט על החלפה של הצלחות והרפידות אחורה וקדימה. עבר חודש וקצת, ניגשתי לטסט ואני רואה שרשום שיעילות בלימה היא 70 אחוזים ויעילות בלם עזר (הנד ברקס) 55 אחוזים. כמו כן, הפרשים בין הגלגלים בצדדים השונים.

זה גורם לי לתהות, מה שווה הבדיקה הזו בכלל?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
שלום, הגעתי לכאן בעקבות חיפוש בנושא ולכן אני מקפיץ אותו.

בטיפול תקופתי לרכב של אחותי ביקשתי שיבדקו את הצלחות והרפידות. הגלגלים פורקו והתברר שהרפידות באחד הגלגלים האחוריים היו כבר אכולים לגמרי עד כדי כך שלא נשארה רפידה אלא רק המתכת.

לבסוף, לאחר בדיקה מקיפה של כל מערכת הבלמים, הוחלט על החלפה של הצלחות והרפידות אחורה וקדימה. עבר חודש וקצת, ניגשתי לטסט ואני רואה שרשום שיעילות בלימה היא 70 אחוזים ויעילות בלם עזר (הנד ברקס) 55 אחוזים. כמו כן, הפרשים בין הגלגלים בצדדים השונים.

זה גורם לי לתהות, מה שווה הבדיקה הזו בכלל?

הבדיקה לפי תקן אירופאי ולא המצאה מקומית ואין גם ברכב חדש ייעלות של 100 אחוז לעולם ותמיד יש הבדלי בלימה בין ימין ושמאל כמובן שאם לא עברו את התקן לא תרגיש בבלימה שום דבר חריג

פורסם

אם כבר מדברים של בלמים, השבוע גררתי איסוזו טרופר שעבר טסט וקיבל ציון דומה(הראה לי את דף הסיכום) רק אחרי יומיים הייתי צריך לגרור אותו למוסך בגלל שהרפידות הקדמיות יצאו מהמקום ונפלו, כן כן נפלו בנסיעה בתוך חניון.

אני הייתי בהלם וגם במוסך היו בהלם כי הם טיפלו ברכב שלו לפני הטסט.

אני לא אומר איזה מוסך, אבל אחד הגדולים באזור המרכז.

הסיבה אגב, טעות של המכונאי.

להלן חמשת הרכבים הנגררים ביותר לשנת 2013-2014

פז'ו וסיטראן-מזדה-רנו-פורד(קונקט)-יונדאי

פורסם
איזה טעות עשה המכונאי ?

אני לא יודע אבל זה מה שאמרו ללקוח.

להלן חמשת הרכבים הנגררים ביותר לשנת 2013-2014

פז'ו וסיטראן-מזדה-רנו-פורד(קונקט)-יונדאי

• תוכן חדש...