Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני בן 26 ועובד בתחום ההייטק כעצמאי.

במשך ששת החודשים האחרונים אני נוהג על יונדאי ולוסטר שכורה, מנוע 1.6 המפיק 140 כ"ס ואחיזה לא רעה בכלל.

משיקולים כלכליים ואחרים החלטתי לרכוש רכב ראשון, בסכום שבין 100 ל-140 אלף ש"ח.

התחלתי לחשוב על לאון FR אבל אני לא אוהב את המראה של הרכב.

לאחר מכן הגעתי לשירוקו 2.0 שעם צ'יפ מגיע להספק של 256 כ"ס והוא גם נראה טוב.

כעת שמתי לב שגם אאודי S3 בתקציב (אבל רק ידנית) , וגם BMW סדרה 3 (320i - למרות המראה הערסי)

כמה שיקולים שכדאי לקחת בחשבון:

1. עדיפות להנעה אחורית

2. דלק רצוי לא לרדת מ-8 ק"מ לליטר

3. ביטוח עד 8000 בשנה זה בסדר מבחינתי.

4. הרכב משמש אותי ביום יום, אני גם עומד בהרבה פקקים ולכן אני לא רוצה גיר ידני. (מבקש לא לצלוב אותי)

מחפש פשרה מסויימת, רכב שישדר מראה "בוגר" אבל יהיה חזק ואגרסיבי כשמושכים אותו.

נסעתי בשירוקו עם APR והיא הרגישה חזקה מאוד, יחד עם זאת האחיזה דומה ל-Veloster ולא הרבה מעבר.

לצערי על BMW סדרה 3 לא יצא לי לנסוע, תא הנוסעים שלה מאובזר ונראה יפיפיה... אני קצת דואג מהמגבלה של 156 כ"ס ברכב הנ"ל והבנתי שגם צ'יפ לא יוסיף יותר מ-10 כ"ס במקרה הטוב....

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממה שחוויתי האחיזה בוולוסטר נמוכה משמעותית מאשר בשירוקו, בייחוד על צמיגים מקוריים.

אם לא אהבת את הלאון, ואתה לא רוצה S3 ידנית אז כמובן אפשרי לשקול GTI עם גיר DSG. ביצועים טובים(זהים ללאון FR) וגם מראה סולידי.

פורסם

GTI מעניינת אבל הרבה פחות אטרקטיבית בעיני מהשירוקו. אני מעדיף את השירוקו על אף שההיצע בתחום ה-2.0 נמוך והמחירים לעיתים מגוחכים.

כרגע המובילות הן ה-BMW 320i או השירוקו 2.0.

השירוקו משמעותית חזקה, במיוחד עם APR צ'יפ, אך ל-BMW יש תא נוסעים מאובזר ויפה בהרבה.

אני עדיין לא יודע להעריך האם יש השפעה להנעה אחורית כאשר מדובר רק על 156 סוסים. וכיוון שעוד לא יצא לי לנהוג בה אני ניזון משמועות/תובנות של אחרים. הנקודות שהעלו לי כיתרונות הן שקט, נוחות הנסיעה, פניות וכד'.

פורסם

לא בדיוק רכבים שמתחרים ראש בראש.

לא נהגתי ב-320, לא יודע עד כמה אפשר לנצל שמה את ההנעה האחורית בשל ההספק ובעיקר בשל הכיול. נהגתי ב-120 ושמה ממש אין מה לחפש. השירוקו הרבה יותר ביצועיסטית, לבימר יתרון מובטח בתחום ההיגוי, כל הואגיות סובלות מהיגוי חסר תקשורת.

פורסם

הבנתי שאתה מחפש משהו טיפה חזק, לכן תוריד את ה-320 מהרשימה שלך. אפילו ביחס לוולוסטר היא לא זזה :lol:

שירוקו אופציה טובה ב-2 ליטר (לדעתי אל תתקרב ל-1.4), וגם אני ראיתי בלוחות שהיא נמכרת במחירים גבוהים. תהיה סבלני ותחכה למציאה במחיר סביר.

אם אתה רוצה הנעה אחורית + כוח, תצטרך לרדת בשנתונים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הם ממש לא מתחרים ראש בראש, השירוקו הרבה יותר "צעירה ושובבה" והיתרון העיקרי הוא הכוח, כשה-BMW משדרת יותר אוטו מנהלים / ערס-מוביל אבל מאובזרת ברמה גבוהה, בנויה בצורה מאוד איכותית והיא פשוט מקום נעים להיות בו.

השירוקו ממש נחמדה אבל אחרי שירדתי מולוסטר סטנדרטית ועברתי לסיבוב בשירוקו... האחיזה הייתה הרבה פחות טובה בסיבובים.

לא נהגתי על ה-320 כדי להשוות מהצד השני.

dash10.jpg

bmw_new_3_series_interior_26_10_04.jpg

בחנתי גם לקסוס Is250 כאופציה, אבל אני לא אוהב את המראה שלה כמו הבימר ובנוסף המנוע שלה נראה לי חובב דלק :)

לפי מה שראיתי על ה-320, בסביבות 2010-2011 היא עברה שינוי ועלתה מ-156 כ"ס ל-187 כ"ס ... שזה כבר הרבה יותר משמעותי, במיוחד כשמשודך לתיבה עם 8 הילוכים. אבל אני חושב שזה מעבר לתקציב שלי.

כמה לדעתכם אצטרך לרדת בשנתון כדי לקבל הנעה אחורית עם עוצמה סבירה?

אני חושש בעיקר מטיפולים/תיקונים בשנתונים ישנים יותר.

פורסם

אני קצת סוטה מהנושא המרכזי, אבל האחיזה של מי הייתה פחות טובה?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אני קצת סוטה מהנושא המרכזי, אבל האחיזה של מי הייתה פחות טובה?

לפי מה שגם אני הבנתי, נאמר שהאחיזה בשירוקו פחות טובה מאשר בוולוסטאר...

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

בולוסטר שאני כרגע נוסע עליה יש אחיזה טובה יותר מ-2 מכוניות שירוקו שבחנתי.

ולעניין - כמה אצטרך לרדת בשנתון, ואיך לדעתכם זה ישפיע על אחזקת הרכב אם אחפש ב.מ.ו שתהיה יפה שמבפנים, אבל גם חיה ובועטת מאחורה ?

תודה!

פורסם

או שיש בעיה בנהג או שהיו בעיות ברכבים שנהגת עליהם, האחיזה בשירוקו גבוהה יותר משמעותית.

קח בחשבון שלשירוקו מנוע חזק בהרבה מלולוסטר, הגלגלים הקדמיים צריכים להתמודד עם הרבה יותר כח ועבודה לא נכונה עם הדוושות תזכה אותך בתת היגוי בסיבובים.

אולי תנסה למצוא 330, אין לי מושג כמה תצטרך לרדת בשנתון.

פורסם

איך אתה יודע שהאחיזה בשירוקו נמוכה יותר? בקרת האחיזה התערבה? מה עשית בשביל שזה יקרה? אם תתן גז ביציאה מסיבוב עם כל הנעה קדמית חזקה, הבקרה תתערב.

אם אתה רוצה אחיזה, קח S3. האוטו מכוייל לאחיזה מקסימלית, הנאה מינימלית. כוון, תלחץ, תגיע.

בכל אופן, אני ממליץ לך על הGTI MK6. היא קצת יותר מודרנית מהשירוקו, בעלת תא נוסעים נהדר, אבזור לא רע בכלל, נכנסת בתקציב שלך מבחינת דלק וביטוח.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

בעבור סדרה 3 חיה ובועטת מאחור אז זה לפחות ה325I למרות שאני באופן אישי הייתי כבר הולך על 330 עם 257 סוסים.

בתקציבך אני חושב שתוכל למצוא אחת באיזור 2008-9,ובעבור 330 אני משאר ש2007.

אבל אם התנהגות זה לא הפרטמר הראשון עבורך,אתה יכול להנות מן המתחרות בהרבה פחות כסף או בשנתון יותר מתקדם,או בקיצור לקבל יותר רכב לכסף שלך,הבעיה בסדרה 3 שהיא הרבה יותר מבוקשת בשוק יד 2 (במיוחד בדגמים הנחשקים) מן האחרות (אודי,מרצדס,אלפא) ודורשים עלהן בהתאם,לכן כמו שתכתבתי,אם ב.מ.וו זה לא מאסט עבורך אתה תקבל יותר אצל המתחרים.

Porsche 944 turbo

פורסם

שמע, תמיד יש מצב שאני נוסע על "סופר-ולוסטר" או ששתי השירוקו שנסעתי עליהם לא היו משהו...

אבל האחיזה הייתה פחות טובה משמעותית והורגשה בסיבובים קטנים במהירויות לא גבוהות במיוחד.

וזה לא היה בקרת אחיזה, ולא נתתי הרבה גז... מודע למגבלות ההנעה הקדמית בשילוב עם מנוע עוצמתי.

לגבי גולף - קצת משעממת אותי, גם ה-GTI, לא אוהב את העיצוב שלה פשוט ולא רואה בה אף יתרון ע"פ שירוקו.

לגבי S3 - הבעיה שכרגע בתקציב שלי יש רק ידניות, ואני לא רוצה רכב ידני.

BMW - לא מצאתי בכלל 330, רק 325 וגם היא לצערי מגיעה מאיזה כפר בצפון.... ואני מצטט "מטובלת רק במוסך מורשה". משום מה קשה לי להאמין שרכב מ-2007 עשה רק 50K קמ. יותר סביר שמישהו התעסק עם המד... וכזה אוטו לא בטוח כמה אני רוצה :-D

מרצדס - לא מצאתי משהו לטעמי, כנ"ל אאודי... A3 \ A4 וכד' פשוט לא עושות לי את זה. אוטו "זקן" בעיני ולא ספורטיבי בעליל.

אלפא - שקלתי ג'ולייטה, 159 ועוד כמה... אבל אני מתרשם שהאיכות הגרמנית מתעלה עליהן בכל אספקט וגם פחות אוהב את העיצוב שם.

שוב תודה לכולם על הייעוץ, אתם מאוד עוזרים לי

פורסם

כלמוביל פרסמו עד לא מזמן ולוסטר טורבו משומשת באתר שלהם, לדעתי רכב הדגמה או משהו בסגנון, אולי כדאי לך לבדוק אצלם.

• תוכן חדש...