Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הייתי מברר טוב את עלויות האחזקה של הב.מ.וו לפני שהייתי רוכש כזו בת כמעט 7 שנים. יש המון מידע, גם בפורום הזה וגם בפורומים זרים.

אני לא יודע מה הסיפור עם האחיזה בשירוקו שעליה נסעת, אני מוכן להתערב איתך ששירוקו 2.0 סטוק אוחזת טוב לא פחות, וכנראה גם יותר מ325. מה שאתה מספר הזוי לחלוטין, וזה מגיע מאחד שהחליף כבר ארבעה זוגות של R1R על הGTI שלו. אין לאוטו שום בעיית אחיזה בשום מצב, למעט האצה חזקה שבה היא תרחיב את הקו כמו כל הנעה קדמית דומה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא שהאוטו לא אוחז... אבל ולוסטר למשל אוחזת טוב יותר.

לגבי הבימר - לא בחנתי את מגבלות האחיזה שלה בצורה מספקת כדי להביע דעה.

אבל המנוע שלה לא מספק אותי. זה מה שבטוח.

אתמול נסעתי על 325i 2007 שנראית במצב מצויין והייתה של אדם בן 60 מהרצליה. הרכב מיד ראשונה עם 102 אלף ק"מ.

הרגיש משמעותית חזק מהקודמת שנסעתי עליה, אבל עדיין... רחוק מלהיות שירוקו (אפילו במצב סטוק).

אני חושב שלמרות ההרגשה הנעימה ששוררת בתוך ה-BMW בגלל העור קרם והעיצוב הפנימי... אני אעדיף את הכוח של השירוקו, לפחות כרגע.

לגבי צמיגים - לא נעול על טויו, אשמח לשמוע דעות על דברים אחרים.

בינתיים קיבלתי הרבה המלצות חמות על ה-R1R.

פורסם
זה לא שהאוטו לא אוחז... אבל ולוסטר למשל אוחזת טוב יותר.

אין סיכוי. או שנסעת על שירוקו דפוקה (צמיגים, לחצי אוויר, כיוון פרונט), או שמה שחשבת שהוא אחיזה הוא לא באמת אחיזה (אולי האוטו קצת פירפר לך בהאצה וכו').

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני מכיר את 2 הרכבים, השירוקו נטועה לקרקע ונדרשת פרובוקציה על מנת להביא אותה להחלקה. כנראה קיבלת תת היגוי או סחרור גלגלים.

את הולוסטר ניתן להביא לאובדן אחיזה בהרבה יותר קלות. כמו שכתבתי כבר בתחילת הפוסט, היא לא מצטיינת באחיזה גבוהה ובייחוד לא על צמיגים מקוריים שהם פשוט על הפנים.

פורסם

החלטתי ללכת על השירוקו 2.0 TSI.

הרכב הספציפי שאני מתעניין בו הוא יד שנייה (אני אהיה שלישית), שנת 2009, צבע לבן ויש לו כמה שריטות קטנות.

הרכב נסע 70K, עבר טיפול אחרון ב-63K, ויש לו טסט לעוד חצי שנה.

מחירון משוקלל לרכב הנ"ל בלוי יצחק יוצא 139,300 ש"ח.

אחרי מיקוח ארוך ומתמשך, הבעלים מוכן לרדת מקסימום ל-131,000 ש"ח ולא שקל פחות.

צריך להחליף באוטו רביעיית צמיגים, קיבלתי הצעת מחיר של 600 ש"ח לצמיג (R1R) כלומר 2,400 ש"ח לכל הרביעיה.

כלומר המחיר שאני נדרש לשלם בעבור הרכב הוא למעשה 133,400 ש"ח.

האם לדעתכם זהו מחיר הוגן או שהוא גבוה ?

פורסם

על פניו המחיר נשמע סביר לחלוטין למרות שקשה לקבוע מבלי שרואים פיזית את הרכב.

לדעתי בשנתון הזה תוכל למצוא אקזמפלר עם ק"מ קצת יותר נמוך אבל 70 אלף ק"מ זה לא משהו שצריך לחשוש ממנו.

אם אני לא טועה חלק מהשירוקו הראשונות שהגיעו ב2009 מצויידות במנוע TFSI ולא TSI.

תוכל להבדיל ע"י הקופסא של הפילטר אוויר:

בTSI היא יושבת קרוב לפגוש (יש צינור שיוצא מהפגוש ומתחבר מתחת לקופסא של הפילטר אוויר.

בTFSI היא יושבת בתוך הכיסוי של המנוע (לא ניתן לראות אותה). בTFSI הצינור יניקה הוא ישר (לעומת הTSI שהוא שני חלקים).

אם יש לך קוד מנוע זה הכי טוב.

לגבי הצמיגים, אישית לא הייתי שם R1R בגלל שהוא מרעיש ונגמר יחסית מהר וגם הדופן שלו מרובעת.

אופציה טובה יותר (לדעתי) זה ההנקוק VENTUS K110/K107 או הGOODYEAR F1 Asymmetric 2 (שניהם בסביבות ה700 ש"ח +-).

פורסם

אני אבדוק את קוד המנוע ברישיון הרכב.

כעקרון ה-TSI נחשבות טובות יותר ?

חבר פעם הסביר לי שהמכלולים יותר "חזקים" ומאפשרים העלאה משמעותית יותר של הכוח בלי בעיות מסביב.

לגבי צמיגים, מה זה אומר שהדופן מרובעת ?

מאוד מאוד חשובה לי האחיזה, ואני מוכן לרכוש צמיג שישחק מהר יחסית אם האחיזה שלו טובה.

ממה שקראתי בפורומים בארץ וגם בחו"ל ה-R1R נחשבים כאוחזים מצויין בכביש ואחרי שעברו מהם/אליהם מדווחים על שינוי ניכר.

האם ההמלצות שלך מתבססות על ניסיון אישי או על משהו אחר ?

תודה.

פורסם

הTSI אכן טוב יותר.

שאלתי את זה מכיוון שלTFSI יש כמה דברים שצריך לשים אליהם לב.

אם זה TSI רק צריך לבדוק את המותחן טיימינג.

לגבי הצמיגים, אין לי נסיון עם הR1R אבל הייתי באותה דילמה כשהייתי לפני רכישה של צמיגים לרכב שלי ואחרי ביקורות וחוות דעת ירדתי מהצמיג הזה. חוץ מזה היום יש תחלופות יותר טוב ממנו באותו תקציב אולי עם חריגה קטנה.

פורסם

מדגם מנוע - CAW.

מבדיקה ברשת עולה כי....... מדובר דווקא על TFSI ?

מה המשמעויות של זה מבחינת תחזוקה\שיפורים וכד' ?

פורסם

מצאתי אתרים שטוענים שזה TSI וגם אתרים שטוענים שזה TFSI... מישהו יכול לעשות קצת סדר ?

בנוסף - אשמח לקבל הסבר מה צריך לבדוק או לקחת בחשבון אם מדובר על TFSI.

צמיגים - ראיתי ביקורות וחוות דעת מצויינות (מלבד שחיקה מהירה) על ה-R1R.

התקציב שלי הוא החל מ-500 שקל לצמיג ועד 1000 שקל לצמיג.

השאלה מה הכי טוב שאוכל להשיג ... אני לא בטוח שצמיג ב-700 שקל (הוצע לי P Zero) יהיה טוב יותר מצמיג ב-600 שקל (R1R)

פורסם

בהנחה שזה CAWB המנוע הוא TSI כי הוא מסדרת EA888, אבל ליתר ביטחון תוכל בקלות להבדיל ביניהם לפי היניקה.

אם המנוע נראה ככה זה TSI בוודאות:

518a3db189093.jpg

ככה נראה הTFSI:

518a3ecd58d95.jpg

לגבי הצמיגים, אם אין לך בעיה לעלות בעוד 100-150 ש"ח לצמיג, אני ממליץ לך לבדוק על הGOODYEAR F1, הוא קיבל ביקורות מצויינות..

פורסם

תודה לגבי המנוע - אני אוודא את זה בבדיקה.

לגבי צמיגים, גם אני קראתי הרבה המלצות וביקורות על הצמיג האסימטריק 2.

רציתי לדעת האם ההמלצות שלכם הן בעקבות ביקורות באינטרנט או בעקבות ניסיון אישי ?

אני מתרשם שהצמיג הזה יתעלה על ה-R1R בהיבטים של שקט ואורך חיים, שחיקה קטנה יותר וכד'...

אבל האם הדבר נכון גם לגבי אחיזה ?

הבנתי שה-R1R מתקרב ל-Semi-Slick ולכן האחיזה שלו טובה משמעותית מהרבה צמיגים אחרים.

תודה.

פורסם

האסימטריק מקבל שבחים גם על האחיזה, במיוחד ברטוב. ואני מדבר מניסיון (רכשתי רביעיה לא מזמן).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הרבה אנשים מחמיאים לאסימטריק.. ואני בטוח שהוא צמיג מצויין, ומתעלה על ה-Toyo בהרבה הרבה מובנים... (שחיקה, רעש ועוד)

השאלה האם האחיזה שלו טובה כמו של R1R ? האם יצא לך להתנסות גם עם ה-R1R ?

(צמיגים וברקסים מאוד חשובים לי, השלב הבא יהיה לנסות לשפר את יכולות הבלימה של הרכב)

אני אשמח לקבל המלצות לבדיקת הרכב - על מה כדאי לשים יותר / פחות דגש.

גם אם יתברר שהמנוע הוא TSI וגם אם יתברר שהוא TFSI.

המון תודה!

• תוכן חדש...