Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Sax100.4 או hertz ep4x.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עם sax 100.4 והרץ היי אנרג'י, מאוד מרוצה מהתוצאה, שידוך מעולה לטעמי, בהתחלה הייתה לי התלבטות בין שני המגברים שרשמת בכותרת אבל הומלץ לי לקחת את הsax בשביל להגביר את ההרץ ואני לא מתחרט.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל הEP הוא 75 וואט לערוץ בזמן שהסאן דאון מוציא לפחות את ה100 וואט לערוץ יותר לכוון ה120 וואט

אם זה נכון - הסאן דאון יהיה עדיף עליו באופן מיידי רק מנתון ההספק.

בנוסף לסאן דאונים יש קרוסים מעולים.

אם כבר הייתי משווה אותו לHDP4 כן קלאס D לא קלאס D מגבר קטן וטוב - כאן כבר ההספקים מתאזנים וההבדלים הם רק בקרוסים לטובת הסאן דאון - לרעתו גודל ומשקל.

ובסופו של דבר ההשוואה האחרונה והיא בין הHDP4 ל125.4

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי אתה לא טועה ה EP4 באמת 75 W, רק שכאן פותח השרשור מדבר על EP4X שהוא 4*100 ב 4 אום

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל הEP הוא 75 וואט לערוץ בזמן שהסאן דאון מוציא לפחות את ה100 וואט לערוץ יותר לכוון ה120 וואט

אם זה נכון - הסאן דאון יהיה עדיף עליו באופן מיידי רק מנתון ההספק.

בנוסף לסאן דאונים יש קרוסים מעולים.

אם כבר הייתי משווה אותו לHDP4 כן קלאס D לא קלאס D מגבר קטן וטוב - כאן כבר ההספקים מתאזנים וההבדלים הם רק בקרוסים לטובת הסאן דאון - לרעתו גודל ומשקל.

ובסופו של דבר ההשוואה האחרונה והיא בין הHDP4 ל125.4

באמת שלא בציניות או כוונה לעקוץ, אבל ממתי אנחנו מעריכים מגברים לפי הספקים?

פורסם

מאז ומתמיד . סגרו לי את המשתמש כשנכנסתי לויכוח כזה לפני איזה חמש שנים . ניסיתי להסביר שיש עוד קריטריונים חוץ מעוצמה אבל אז היה באופנה סאן דאון ופשוט מחקו אותי :lol: .

פורסם
באמת שלא בציניות או כוונה לעקוץ, אבל ממתי אנחנו מעריכים מגברים לפי הספקים?

כאשר משווים בין מגבר אחד לשני ומדובר במגברי מיינסטרים - בד"כ החזק יותר ינצח, פשוטו כמשמעו

יש לך יותר עתודות לפני שערוץ ההגברה שלך נכנס לרוויה והסיכוי שלו להתחמם ולצבור אחוזי עיוות נמוכים יותר.

כמו שתמיד אמרתי ותמיד אומר - ברוב המקרים, רוב הרמקולים יגיעו ליכולת התזוזה המלאה שלהם כבר באזור שליש ההספק שהם מוצהרים לספוג, ככל שהממברנה קטנה יותר וקלה יותר כך גם האלמנט יהיה קל יותר להגברה יחד עם זאת קשה לשליטה הודות למהירות שלו - טוויטרים לא זקוקים למגבר חזק במיוחד ב99 אחוז מהמקרים אבל יהיו מאוד רגישים לאחוזי עיוות, רצפת רעש ולדעתי גם נתון הדאמפינג פקטור יהיה כאן בעל חשיבות משקל לא פחותה מאשר בחינת מונובלוקים לעומת סאב וופרים.

ברוב המקרים גם מגבר עם הספק של 50 וואט יעשה עבודה מהימנה על רוב הסטים שתשים עליו אבל תמיד ישנם יוצאים מן הכלל.

אבל אנחנו עוסקים כאן בהשוואה בין מגבר אחד למשנהו - החזק יותר ברוב המקרים יהיה בעל פוטנציאל גבוה יותר.

במקרה של הסאן דאון, כפי שציינתי - צריך להיות לו גם יתרון מובהק באיכות ובתכנון הקרוס אובר שלו.

מנסיון ארוך עם מגברי סאן דאון יש להם נטיה לשקיפות - אין להם אופי צליל שאני מסוגל לייחס להם כלל וכלל - לא חם, לא קר הם נקיים וחזקים - שקופים.

הEP4 בכל המערכות ששמעתי אותו איכזב אותי בביצועי המערכת - אני לעולם לא אדע אם לייחס זאת למגבר או למכוון המערכת.

אבל הHDP של הרץ - הפתיעו אותי - הפתיעו אותי מאוד לטובה.

את הEP4X אני לא מכיר ולא אחווה דיעה לגביו.

אם תיקח סטים סדרות כניסה - ממש לא ישנה לדעתי על מה תגביר אותם, תיקח רמקולים קצת יותר זללניים כמו סדרות גבוהות של מוראל או פוקאל, אני מאמין שבמגברי מיינסטרים אתה תוכל לנצל טוב יותר את הסטים על מגבר חזק יותר.

וזה לא שמגברי בוטיק עם הספק "עממי" טובים יותר בגלל שיש בהם קסם - אני פשוט חושב שרוב מגברי המיינסטרים לא באמת עומדים בהצהרות שלהם ולכן, ככל שתביא מגבר חזק יותר, כך הסיכוי שלך ליפול על פלופ השיווק של היצרן - קטן יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הרבה מגברים יוקרתיים מתאפיינים בהספק דיי צנוע.

אז נגיד שמגברי המיינסטרים לא מגיעים להספק המצויין, עדיין עף סטייה יש כאלה שיהיו עם אובר הספק מעל היוקרתיים.

ומה קורה שהיוקרתיים מגיעים לרוויה?

שתבין רק שאני לא לוקח צד באיזה מהמגברים יותר טוב סתם עניין אותי למה ההחלטה נפלה על ההספקים.

אני בעצמי במעבר מהjl הבהמה לסלסטרה ra והמעבר בהספק מורגש מאוד! המידבאסים של הk2p היו עפים אצלי עם הJl ועכשיו הם די מתפנפנים להם. (ההספק ירד בחצי).

בעקרון התוכנית היא לשדך אותו לטוויטרים והמידים, ולמצוא 2 ערוצים חזק לk2p אבל בינתיים יש לי את האודיסון הקטן (srx) אז השארתי אותו בינתיים לטוויטרים.

פורסם

עניין ההספק הוא מאוד מטעה.

זה תלוי מאוד גם ברמקול ובתשתית החשמל שלך.

גם המגבר הכי יוקרתי בעולם, כאשר מגיע לרוויה - ישמע כמו בית שימוש, השאלה היא תמיד לאיזה רמקול אתה מתאים אותו ואם הוא באמת מקבל את התנאים הנחוצים לו לצורך העבודה.

בד"כ במגברים יוקרתיים נתון ההספק הוא שיקרי והנתון שהיצרן מצהיר עליו זה המינימום שהוא מתחייב שהמגבר הזה יספק אבל בפועל הם מספקים יותר מזה וגם אחוז העיוות מגיע בשלב מאוחר יותר לעומת מגבר מיינסטרים עם נתונים "זהים".

אתה יכול לקחת שני מגברים זהים לחלוטין מבחינת נתוני הספק וTHD אבל באחד מהם סידורי הסלילים למשל יותר נתון להשראות או שהרכיבים פחות עמידים לחום וכו' וכו' והכנסת אותם עכשיו לתוך רכב (תזכור שיצרנים בודקים בתנאי מעבדה) ביום חם ולפתע פתאום ה"בלוף" של המגבר הזול יותר יוצא אל הפועל כי הוא מתחמם יותר (או שהרכיבים שלו פשוט עמידים פחות) וגם יש השארות בין הרכיבים שלו ובאופן מאוד ברור נתון הTHD שלו עולה בשלב מוקדם יותר או שהמגבר פשוט פחות נציל לאור התכנון שלו ורמת הרכיבים שלו - בתנאי העולם האמיתי.

בגלל זה אם אתה תיקח מגבר שהוא "תחנת כוח" מיינסטרימי ותשים עליו רמקולים שלא מדגדגים לו והתשתית החשמלית שלך תהיה חזקה דיה - למעט השפעה על הסאונד של הקרוס אובר (במידה ואתה לא יכול לעקוף אותו) הוא יתפקד טוב באותה מידה כמו כל מגבר אחר שיעלה גם פי שלוש ממנו.

סאונד זה בד"כ הדבר האחרון שאתה באמת משלם עליו כשאתה קונה מגבר בוטיק אבל לפחות אתה יודע שאתה מקבל לפחות את מה שהיצרן הצהיר עליו.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...