Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אקסנט 1.4GL 2008 טיפול ותחזוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, היום בשעה טובה התחדשתי באקסנט 2008 מנוע 1400.

הרכב עם 157 אלף ק"מ עליו. טיפול אחרון נעשה לרכב ב135 וקצת מדאיג אך הרכב מבחינה מכנית עבר את הבדיקה בצורה סבירה ומעלה.זה שהרכב צריך להכנס לטיפול בימים הקרובים זה ברור אך אני צריך יעוץ לגבי ליקויים שצריך לתקן.

מנוע, מערכת קירור, דלק והצתה: רעש מערכת תזמון ושסתומים, סימני שריפת שמן בעומס.

סרן קדמי ומערכת היגוי: נקשיה בהגה וכיוון ציר קדמי.

קפיצים: נזילת שמן מבולם אחורי ימין.

העברת כח: נקישה בשילוב הילוך, נזילות שמן מתיבת הילוכים, תושבת גיר פגומה.

1.לפי מה שהבנתי מהבוחן העניין של המנוע דיי תקין יחסית לק"מ שהאוטו נמצא בו או שיש משהו לעשות בנדון?

2.לגבי הפרונט... לא שמתי לב למשיכה כלשהי האם צריך לבצע כיוון?

3.לגבי הבולם האם זה משהו קריטי והאם צריך להחליף את שתיהם וכמה זה עולה?

4.לגבי הנזילות מהתיבת הילוכים מה יש לעשות?

5.בהעברת הבעלות קיבלתי מתנה של החלפת שמנים במורשה של יונדאי. איך לנצל את המתנה הזאת? לפני הטיפול שאני אעשה במוסך או שאחרי כי בטיפול אולי הוא ירצה לרוקן שמנים ופשוט לבקש טיפול בלי החלפת שמנים ואז ללכת למורשה.

6.שאלה אחרונה, מוסך מומלץ ליונדאי באזור בת-ים, ראשון, חולון... לא מעוניין במורשה מעוניין באמינות ותמורה לכסף.

פורסם

המנועים הללו רגישים במיוחד להצטברות בוצה אם הרכב לא טופל במרווח זמן נכון.

הייתי מתחיל מיישור קו מקיף ויש לך במרכז קרוב אליך יחסית את מוסך זיסו ביפו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
המנועים הללו רגישים במיוחד להצטברות בוצה אם הרכב לא טופל במרווח זמן נכון.

הייתי מתחיל מיישור קו מקיף ויש לך במרכז קרוב אליך יחסית את מוסך זיסו ביפו.

מזתומרת בוצה?

תוכל בבקשה להרחיב מה כולל הישור קו הזה?

פורסם

יישור קו יכלול טיפול די גדול במקרה שלך-החלפת שמן ,מסנן שמן,מסנן אוויר,מצתים,מסנן דלק,שמן גיר (אלא אם השניים הוחלפו לאחרונה) וייתכן שאף טיפול טיימינג (פעם ב- 5 שנים או 90,000 ק"מ אם לא הוחלף אף פעם-(קיימת רצועה שצריך להחליפה+מותחן+מחזיר שמן ובק"מ כזה גם אולי משאבת מים),החלפת נוזל קירור.

חשוב להקפיד על נוזלים מקוריים ושמן מנוע איכותי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
רעש מערכת תזמון ושסתומים,
כיסוי תחת ידוע של מכוני בדיקה. המנוע הזה נחשב לשקט למדי במידה וישנו רעש חזק או חריג תרגיש בו מיד.

סימני שריפת שמן בעומס.
גם נשמע כמו כסת"ח, עקוב אחר צריכת השמן. המנוע הזה מניסיון אישי לא ידוע כאוכל שמן גם בקילומטרז'ים הרבה יותר גבוהים.

נקשיה בהגה וכיוון ציר קדמי.
דרוש בדיקה במוסך מתאים או מכון פרונטים.

קפיצים: נזילת שמן מבולם אחורי ימין.
טבעי בקילומטרז' הזה, קח בחשבון שעליך להחליף את הבולמים בזוגות.

העברת כח: נקישה בשילוב הילוך, נזילות שמן מתיבת הילוכים, תושבת גיר פגומה.
הנקישה שוב כסת"ח, נזילה דורש בדיקה מניסיון אישי לא נתקלתי באקסנט כזאת עם נזילה בתיבה וראיתי המון כאלו בזמן שירותי בקבע ויש לנו אחת כזו בבית. תושבת גיר פגומה יכול להיות אבל שוב דורש בדיקה מקצועית אל תחליף סתם.

6.שאלה אחרונה, מוסך מומלץ ליונדאי באזור בת-ים, ראשון, חולון... לא מעוניין במורשה מעוניין באמינות ותמורה לכסף.
חבל, מניסיון ארוך עם שתי רכבי יונדאי השירות במוסכי השירות של כלמוביל פשוט מעולה.

בנוסף קבל כמה נתונים שיעזרו לך בהמשך:

שמן מנוע 5W30 בתקן SL לפחות. החלפה פלוס מסנן כל 15 אלף קילומטר או שנה מה שבא קודם.

שמן גיר מקורי בלבד של יונדאי החלפה כל 90 אלף קילומטר או 6 שנים מה שבא קודם.

רצועת תזמון החלפה כל 90 אלף קילומטר או 6 שנים מה שבא קודם.

מסנן דלק כל 60 אלף קילומטר או 4 שנים מה שבא קודם.

נוזל קירור ירוק של פרסטון החלפה כל 30 אלף קילומטר או שנתיים מה שבא קודם.

מסנן אוויר למנוע החלפה כל 30 אלף קילומטר או שנתיים.

מסנן אוויר למזגן החלפה בהתאם למצבו.

• תוכן חדש...