Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
300 נשמע לי אפשרי אם יש לך המון המון סבלנות לחכות למציאות ביד 2 ומכיר מישהו שיכול לייעץ לך שלא תיפול על לימון.

אני הייתי מגמיש את זה ל400 וחותך בחצי את זמן ההמתנה :-)

אבל סך הכל זה הכיוון שגם אני ממליץ-

את השאר תשקיע ברמקולים (גם יד שניה) וראש עם מחט (אפשרי ואף כדאי לקנות באיביי, מדובר בפריט קטן וקל למשלוח).

http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.php?CatID=3&SubCatID=0&RecordID=5d2d3a6a5b72f780605216cf0949e9d27a6&SalesCatID=8&Code=8899dc25f1b92681358a9e15250f6939

במידה ואצליח להוריד אותו ל400 כדאי ללכת על זה?

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הלינק מת.

בכל אופן עברתי על 5 הדפים הראשונים של פטיפונים ביד2, אולי פספסתי משהו אבל לא ראיתי משהו שווה.

כמו שציינתי- במחיר הזה תצטרך הרבה סבלנות.

עריכה: פעם שלישית גלידה- הלינק עבד. אני אישית לא ממליץ על הפטיפון הזה, וביליתי איתו כמעט חצי מהחיים שלי.

עדיף כבר הטכניקס ב500 שקל, לאן הוא נעלם?

פורסם
פאלו, יצא לך לשמוע אחד מהקומבואים של הכל כלול?

זה נשמע כמו טרנזיסטור מקולקל!

אפילו עם הרמקולים של סאניו הוא יקבל שיפור (וכן, אני יודע מה זה רמקולים של סאניו, את כל הילדות שלי העברתי עם הדרעק הזה).

ועדיין!

אני לא המלצתי על קומבו. אני ממליץ לא לקנות פטיפון, אלא לקנות רמקולים, וסאניו לא ייצרו רמקול ששווה אגורה.

תעשה לי טובה, לאיש יש מערכת פח ואתה מציע לו פטיפון כדי "לשפר את הצליל?!

למה לא תמליץ על צ'יפ לדאצ'יה 88 במקום...?!

תגיד לו את האמת, שאם הוא חושב שפטיפון יישמע אצלו טוב, הוא טועה. שודבר לא נשמע טוב ברמקולים של סניו. שאם הוא רוצה "צליל של פטיפון" שיחבר iPod וינגן הקלטות של וניל מיוטיוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפותח השרשור, תשמע, אם חשקה נפשך מאוד בפטיפון אז תקנה. אני ממליץ לך לעשות מה שאני עשיתי, זו הוצאה כספית גדולה מאוד לקנות במכה אחת מערכת שכוללת רסיבר טוב, רמקולים קדמיים איכותיים, סאב איכותי ואם אתה בענייני קולנוע ביתי גם TV, רמקול סנטר וסראונד טובים. מה שאני עשיתי, קניתי כל פעם חלק אחר מהמערכת, אבל כשקניתי השקעתי.

לפני כ 15 שנים קניתי רמקולים קדמיים איכותיים של B&W שעלו לי כ 6000 ש"ח, לפני כמה שנים טובות צירפתי רסיבר ONKYO TX-SR606 שעלה לי כ 4000 ש"ח, לפני כשנתיים קניתי TV 50 אינצ' שעולה כ 5000 ש"ח ורמקולי סראונד וסנטר של MISSION שעלו כ 3500 ש"ח, לפני כשנה קניתי סאב של TANNOY בפיוז שעלה גם כמה אלפי שקלים.

אז אם אתה מתכנן להשקיע במערכת מוזיקה או קולנוע ביתי, לדעתי לפחות, תשקיע בחלקים טובים ולאט לאט תשדרג את חלקי המערכת, זה עדיף על קניה של פטיפון ב 200 ש"ח ורסיבר ב 700 ש"ח.

שוב, זו דעתי האישית, אם איכות הצליל או ההשקעה הכספית מספקים אותך במערכת עם חלקים זולים יותר זה גם בסדר.

פורסם

הסאניו ביד שנייה לא שווה שקל. הוא עלה 500 שקל כחדש....

מחט יהלום זה כמו צמיג באוטו - לא תמצא אוטו בלי צמיגים

כפי שלא תמצא מחט שאיננה יהלום.

אני כרגיל עם במבי בעניין הזה, קודם תעבור לרמקולים נורמליים ואחר כך נדבר על צליל.

אם אתה ממש מתעקש על גדג'ט, מסתובב איפה שהוא ברשת פטיפון עם חיבור usb

שעולה פחות מ-500 אאל"ט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תעשה לי טובה, לאיש יש מערכת פח ואתה מציע לו פטיפון כדי "לשפר את הצליל?!

למה אתה מכניס מילים שאף אחד לא אמר?

מחזיר אותך למילותיו של פות"ש:

נטו לשבת בבית אחרי יום ארוך,למזוג לעצמי ויסקי עם קובית קרח,ולהנות מחוויה אוטנטית משובחת בהאזנה לתקליטים.

זה באמת בקשה לא ריאלית בעליל? לוותר על החוויה הזו?

לטעמי, בקשה ריאלית לגמרי, לטעמך לא, סבבה.

פורסם
לפני כ 15 שנים קניתי רמקולים קדמיים איכותיים של B&W שעלו לי כ 6000 ש"ח, לפני כמה שנים טובות צירפתי רסיבר ONKYO TX-SR606 שעלה לי כ 4000 ש"ח, לפני כשנתיים קניתי TV 50 אינצ' שעולה כ 5000 ש"ח ורמקולי סראונד וסנטר של MISSION שעלו כ 3500 ש"ח, לפני כשנה קניתי סאב של TANNOY בפיוז שעלה גם כמה אלפי שקלים.

במאמר סגור, בכלל, אני ממליץ לא לקנות בארץ B&W ו-Onkyo, בגלל מדיניות התמחור הגבוהה של היבואן.

לעניין, אפשר לקבל אחלה סאונד מקניית ציוד משומש ביד 2. באלפיים ש"ח (וגם פחות) אפשר לסדר מגבר וזוג רמקולים טובים, ויישמעו טוב ומהנה. יש ה-מון זבל למכירה, אבל גם דברים טובים.

דרך אגב, ברמקולים אין שום סיבה לקנות חדש.

מה הדבר הכי גרוע שייקרה?!

יילכו הדרייברים?

לי יש רמקולים שעלו בזמנו (18 שנה, אולי יותר) כשלושת אלפים דולר בארה"ביה, חדשים (אני קניתי משומשים). כמה עולה סט דרייברים קומפלט מהחברה, להחלפה?

בין אלפיים לשלושת אלפים. שקלים. ואלו רמקולים יקרים, עם יחידות ייחודיות (וכן, יש עוד יחידות במחסני החברה).

והיחידות עצמן?

עובדות בינתיים, תודה לאל.

ברמקולים זולים יותר, מחברה טובה שמייצרת בייצור המוני, אנחנו מדברים על כלום כסף.

מגבר סטריאו בטח שאין סיבה. יש לי רסיבר סטריאו בן יותר מ-30 שנה. עבר רענון קבלים לפני 12 שנה. אולי צריך עוד אחד. עדיין נשמע טוב. אולי לא מספיק טוב בשבילי, אבל אני לא ממליץ לפיינשמקרים, אני ממליץ לאנשים בהתאם למה שמתאים להם.

ולהמליץ לפותח השרשור על פטיפון, זה להמליץ לו לזרוק כסף במקום הלא נכון (אם המטרה היא לקבל סאונד טוב).

פורסם
למה אתה מכניס מילים שאף אחד לא אמר?

אני אומר.

רמקולים פח, לזרוק לפח.

אולי גם תמליץ לו לקנות וויסקי ב-50 ש"ח ולשים קוביות קרח של מים קדושים, לאותנטיות של החוויה?

איזו האזנה משובחת אפשר לקבל מרמקולים שמקומם בפח?

יש הרבה ציוד אודיו ישן טוב. הטובים ממש לא זולים, אבל יש בין לבין. שומדבר מזה לא שייך לסאניו.

מה שמומחה צריך להסביר להדיוט, זה איפה הוא טועה בשאלה, לא לתת לו תשובה לשאלה שבבסיסה היא שגויה.

אני חוזר, מי שרוצה סאונד של פטיפון במערכת פח, שיחבר יוטיוב של הקלטות וניל.

מי שרוצה להתעסק עם פטיפון, בלי קשר לאיך זה נשמע, שייקנה הכי זול שאפשר. אין סיבה להשקיע באיכות, לא יישמעו אותה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואני אומר שב2000 שקל ביד שניה הוא יכול גם וגם.

נראה לי שמיצינו :-P

פורסם

זה לא מה שהמלצת. המלצת לו לקנות פטיפון, לא להחליף את כל הסט אפ.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני כן חושב שאפילו עם הסאניו הוא כן היה שם לב להבדל על פני קומבו \ פטיפון USB ושאר מרעין בישין,

אתה חושב שלא,

לי הייתה מערכת של סאניו בערך 20 שנה,

עכשיו יש לי משהו קצת יותר טוב,

היה לי גם את הדנון שהמליצו לו בחנות, יצא לי לשמוע גם וואריאציה של הקומבו,

אני חושב שאני יכול לחוות דעה :-P

בכל מקרה, נראה לי שהגענו לפשרה טובה שמוסכמת גם עלייך-

2000 שקל לשיפוץ כללי כולל פטיפון,

כולם שמחים? :-D

פורסם

לכן החליטו לחתוך תדרים מעל ומתחת לסף השמע האנושי. הטענה היתה שחבל לבזבז כח עיבוד על צלילים שף אחד לא שומע ממילא.

אמת. רק שצריך לציין שהוסיפו טווח ביטחון מסויים בשלושת הצדדים - תדר נמוך, תדר גבוה וטווח דינאמי (ההבדל בין הצליל החזק והחלש ביותר). במילים אחרות - הפורמאט של CD כולל את כל טווח הצלילים שהאוזן שומעת, ויותר. השיפור בפורמאטים של 48K, 192K, 32 ביט וכדומה, הוא שהם יכולים להכיל כמות גדולה יותר של צלילים שאי אפשר לשמוע.

מה שהוא (פורמאט CD, וגם תקליט וכולי) לא כולל זה את השפעות הסביבה. שני ערוצים ויותר מנסים לדמות את זה, אבל לא בהצלחה. לכן יש הבדל ברור בין צליל חי לצליל מוקלט.

אז כנראה שזה לא בדיוק ככה. יש הבדל מורגש בין קול אנלוגי לדיגיטלי (ואני לא מדבר על MP3 שדחוס ממילא אלא על WAVE מלא של אודיו CD) - בדיוק מה שאתם כאן קוראים לו סאונד "מלא" או "חם".

ההבדל הוא בסך הכל שלאנאלוגי יש הרבה יותר עיוותים. יש גם תוכנות DSP שמדמות את זה, אם אתה רוצה.

בתקליט למשל, יש אמנם הרבה עוצמת אות בתדרים שמעל 15K, וגם 25, 30K ולפעמים יותר. הבעיה היא שאין שום קשר בין האות הזה למה שמקרופון ההקלטה קלט - מדובר ברעש ותו לא. אפשר לפרט יותר אם תרצה, אבל בשורה התחתונה מדובר ברעש.

זו אגדה של אודיופילים. לא אכנס להסברים, אבל זה לא מוכח, בלשון המעטה.

אכן.

אני מוכן למתוח את הסכום עד 2000 ש"ח ולהחליף את הציוד "המעפן" בשביל להנות מצליל אנלוגי ראוי... ולשאלתך,נכון להיום אני שומע את המוזיקה שלי עם פלייליסט ביוטיוב ורמקולים 2.1 של לוגיטק

אני מציע לך להשקיע קודם כל ברמקולים טובים; אח"כ במגבר חזק למדי (כזה שיכול בקלות להוציא עצמה משמעותית יותר חזקה ממה שאתה שומע. שם היצרן של המגבר פחות חשוב). אח"כ כל השאר.

אני כרגיל עם במבי בעניין הזה, קודם תעבור לרמקולים נורמליים ואחר כך נדבר על צליל.

מסכים בהחלט. כדי לסבר את האוזן: בכל רכיב במערכת יש עיוותי צליל. הדבר בלתי נמנע. אבל רמת העיוותים אינה שווה בכל רכיב. בשלבים האלקטרוניים בדרך כלל העיוות זעום; בשלב אנאלוגי, כגון קסטה, תקליט או סרט מגנטי, העיוות בינוני עד גבוה; וברמקול העיוות גבוה למדי - וזה כאשר הרמקול הוא טוב. ברמקולים גרועים העיוות הוא ללא הכר.

לכן, משקיעים קודם כל בחלק הבעייתי, שזה הרמקולים; אח"כ בדברים שבהם (כמעט) אין בעיה.

כל הנ"ל מתייחס להשפעות מציאותיות הניתנות למדידה, בדיקה ואישור, ואינו מתייחס לצד הנפשי (פסיכוסומטי).

דני

פורסם

השנקל שני: תבדוק את היציאות של הפטיפון (ביציאות שמתחברות למגבר) - לפעמים תצטרך כניסת PHONO במגבר (האות שיוצא מהפטיפון הוא חלש ויש צורך להגביר אותו)

פורסם

האמת שיצאתי רק יותר מבולבל,כניראה זה תחביב לאודיופילים. ואני חסר ניסיון לחלוטין זה היה כל חטאי. תודה לכל מי שניסה לעזור

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם
אני כן חושב שאפילו עם הסאניו הוא כן היה שם לב להבדל על פני קומבו \ פטיפון USB ושאר מרעין בישין,

אתה חושב שלא,

לא הבנת כלום.

אני אומר שלמערכת כזו זה בזבוז כסף לחבר פטיפון. כל פטיפון.

פטיפון טוב ותחזוקתו, זה סיבור מסובך (רכיבים, כיוונונים, שיכוך, ניקוי, איכות ההדפסה של המדיה... ועוד). למי שיש מערכת באלפיים ש"ח, שיוותר וישמע מהמחשב/CD. בכל מקרה איכויות של פטיפון הם עניין של פיינשמקרים. כאלה שהם לא, לא יבחינו בצליל בין הקלטה של וניל מיוטיוב ו-וניל אמיתי.

• תוכן חדש...