Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איכות השמע היא דבר אחד, נוסטלגיית השימוש והאופציה לשמוע תקליטים שאין להשיג בדרך אחרת היא דבר אחר.

אבא שלי שומע תקליטים מפטיפון ממוצע מחובר למערכת מיני בסיסית של סוני. תגיד לו שזה לא שווה? הוא ימשיך לחייך בשלווה ויקום להחליף צד כל 20 דקות. כל אחד ומה שעושה לו טוב על הלב, לא תמיד זו האיכות האבסולוטית שקובעת (עזוב את זה שבפעם אחרונה בה ביקרתי אותו הסתבר לי שאחד הרמקולים כלל לא מחובר...).

לפותח השרשור - קנה לך פטיפון זול, ושב עם כוסית וויסקי (וותר על הקרח) להנאתך. אח"כ תחליט בעצמך אם שווה לשדרג את הרמקולים, המגבר או הפטיפון. בכל מקרה לא תפסיד הרבה אם בכלל מצעד כזה - הכי הרבה תמכור את הפטיפון במחיר דומה למה שקנית.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^ +1

ופטיפון זול לא חייב להיות חרא, קנה משהו ישן (כמו הטורנס שקניתי ב350 שקל כולל ראש) ותוסיף עוד קצת וקנה פונו סטייג'.

פורסם

בשביל "סתם" להנות מאיזה תקליט טוב ואלכוהול,אפשר להסתפק בפטיפון פשוט,רמקולים מעפנים ומערכת שפג תוקפה.

אבל,

אם אתה (פותח השירשור) תמשיך עם זה,אתה תראה שעם הזמן תרצה לשדרג את איכות הסאונד.

ולכן, אני במקומך הייתי רוכש פטיפון כמה שיותר מודרני ומתחיל עם זה. עם הזמן אתה תחליט בעצמך אם אתה נשאר עם הסטאפ הנוכחי או משדרג. דיה לצרה בשעתה.

נ.ב

אין על וויינלים !

פורסם

למה להסתבך עם תקליטים?!

בשביל סתם להנות כשהסאונד מעאפן, אפשר להשתמש בנגן דיגיטאלי/מחשב.

מה שיש לפותח השרשור כרגע זה לא "סט אפ" זה אוסף גרוטאות ואין שום סיבה לצרף לו פטיפון, אלא אם יש לו הרבה תקליטים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
^ +1

ופטיפון זול לא חייב להיות חרא, קנה משהו ישן (כמו הטורנס שקניתי ב350 שקל כולל ראש) ותוסיף עוד קצת וקנה פונו סטייג'.

אם הרמקולים חרא, זה יישמע חרא, גם עם פטיפון ב-20 אלף ש"ח.

את ההשקעה שהוא ייצטרך לשים (מחט, פונו סטייג', כיוונונים), חבל לבזבז על רמקולים כאלו. עדיף לו לשדרג את הרמקולים/מגבר במקום לשפוך כסף על מכשיר יקר (מאוד, ביחס למערכת שלו).

הבעיה שלך שאתה חושב על הציוד ולא על התוצאה. האיש רוצה לשמוע מוזיקה, הוא לא ציודופיל.

פורסם

פאלו, אם הבחור היה מבקש המלצה על רכב ידני בלי מזגן כי נמאס לו מהמודרניזציה היית ממליץ לו על פיג'ו 206 אוטומטית?

אני חושב שאני מבין מה הוא רוצה (ואשמח לשמוע ממנו), סה"כ פיסת נוסטלגיה בבית. מה בין זה ובין סאונד?

לדעתי עדיין הכי טוב יהיה לקנות בזול ולראות אם זה מספיק, במקרה שלא להתחיל לשדרג רכיבים. ההפסד הכספי יהיה זעום, אם בכלל.

ר. פרסקי

פורסם

האנלוגיה של אנלוגי שגויה.

הוא לא מחפש נוסטלגיה נטו, הוא מחפש צליל:

השבוע היתי בדירה של חבר,הוא הפעיל את הפטיפון שלו,ונתן לי לבחור תקליט מהאוסף המרשים שלו, לפני שהמוזיקה התחילה לנגן היה מן צליל יחודי כזה,קלאסי..

מישהו עם אוסף תקליטים מרשים, שמתעסק בפטיפון, בטח יש לו גם מערכת מוקפדת (לא בהכרח מאוד יקרה). לא תקבל את הסאונד של החבר ממערכת קקמייקה.

אז בוא נעשה אנלוגיה נכונה:

הלכתי לחבר ונהגתי ב-205GTI 1.9 שלו, ועכשיו אני רוצה מנוע של 1.9 לשים בסקודה פייבוריט שלי, כדי לקבל את אותה חוויה...

פורסם

הנה רגע כל הציטוט, עם הדגשה קלה שלי:

אני בעלים של רכב משנות ה90,תמיד אעדיף ידני על אוטומט,ההנאה שלי היא לסגור יום ארוך עם כוס ויסקי משובח בן 12,הקלאסיקה זורמת בעורקיי,אבל מה כל זה שווה כשאתה שומע את המוזיקה שלך בבית מפלייליסט ביוטיוב?! השבוע היתי בדירה של חבר,הוא הפעיל את הפטיפון שלו,ונתן לי לבחור תקליט מהאוסף המרשים שלו, לפני שהמוזיקה התחילה לנגן היה מן צליל יחודי כזה,קלאסי..

קיבלתי סיבוב,אני חיב אחד כזה! ופה אתם נכנסים לתמונה,הדבר היחיד שחשוב לי הוא שיפיק צליל כמה שיותר איכותי,לא קריטי שיהיה ,usb

שים לב איך מוצג הנושא, רומנטיקן המואס במודרניזציה. הצליל שהדליק אותו היה לפני שהמוזיקה התחילה לנגן, כל מי שמכיר פטיפונים יודע על מה הוא מדבר. בשביל החריקות האלה לא צריך מערכת טובה או פטיפון טוב, להיפך... ורצוי גם שהתקליט יהיה שרוט כהוגן.

למען ההגינות הבאתי גם את ציטוט המשך המשפט, המבקש איכות סאונד. אני לא יודע אם הבחור מבין בדיוק מה הוא מחפש, אבל מהניתוח שלי עולה שהוא יהיה מאושר עד הגג מעצם השימוש במכשיר ללא משמעות אמיתית לצליל האבסולוטי. בכל מקרה אותו בחור לא ידע לעולם האם הצליל של הציוד שיש לו יספק אותו עד שינסה. רכישה של מכשיר ב-300 ש"ח תענה על השאלה בקלות, ולא תהיה שום בעיה לקבל אותם חזרה במכירה אם יתחרט.

ייתכן ואני טועה, וייתכן שאתה. אנחנו מייצגים שתי גישות לגיטימיות לגמרי לדעתי, ופותח השרשור מוזמן לבחור מתוכן את המתאימה לו.

ולגבי האנלוגיות - אני התרשמתי יותר שהמצב דומה ל "נהגתי לראשונה על רכב עם גיר רגיל, 205GTI. איזה כיף זה להעביר הילוכים! מבקש המלצה לרכב ידני".

ר. פרסקי

פורסם

וואי וואי, לך כבר קנה פטיפון, חדש, ישן, עם קורי עכביש, בלי קורי עכביש, עם PITCH, בלי זרוע, עם יהלום או בלי יהלום, אתה יכול להתפלפל פה עוד חודשיים ולשמוע עוד 10 דעות שונות למה כן ולמה לא. אם אתה רוצה פטיפון ונהנה מהתעסקות עם תקליטים, לך תקנה וזהו :)

לא שאני לא מעריך את דעתם של אנשים פה כן? יש כאן אנשים עם הרבה מאוד ידע בתחומים מגוונים אבל לפעמים עודף מידע זה לא דבר טוב.

פורסם
הנה רגע כל הציטוט, עם הדגשה קלה שלי:

שים לב איך מוצג הנושא, רומנטיקן המואס במודרניזציה. הצליל שהדליק אותו היה לפני שהמוזיקה התחילה לנגן, כל מי שמכיר פטיפונים יודע על מה הוא מדבר. בשביל החריקות האלה לא צריך מערכת טובה או פטיפון טוב, להיפך... ורצוי גם שהתקליט יהיה שרוט כהוגן.

למען ההגינות הבאתי גם את ציטוט המשך המשפט, המבקש איכות סאונד. אני לא יודע אם הבחור מבין בדיוק מה הוא מחפש, אבל מהניתוח שלי עולה שהוא יהיה מאושר עד הגג מעצם השימוש במכשיר ללא משמעות אמיתית לצליל האבסולוטי. בכל מקרה אותו בחור לא ידע לעולם האם הצליל של הציוד שיש לו יספק אותו עד שינסה. רכישה של מכשיר ב-300 ש"ח תענה על השאלה בקלות, ולא תהיה שום בעיה לקבל אותם חזרה במכירה אם יתחרט.

ייתכן ואני טועה, וייתכן שאתה. אנחנו מייצגים שתי גישות לגיטימיות לגמרי לדעתי, ופותח השרשור מוזמן לבחור מתוכן את המתאימה לו.

ולגבי האנלוגיות - אני התרשמתי יותר שהמצב דומה ל "נהגתי לראשונה על רכב עם גיר רגיל, 205GTI. איזה כיף זה להעביר הילוכים! מבקש המלצה לרכב ידני".

קלעת בול!! מדהים!

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם
בוא ספר, מה המערכת שהתלהבת ממנה?

לחבר יש פטיפון של פרוג׳קט,מגבר של הרמן קרדין,ורמקולים של p&w

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

יפה. 3 חברות ותיקות שקשה להוציא מהן מוצר גרוע. :-)

אם אתה חושק בצליל דומה, אנא הכן מרשרשים וקנה רמקולים נורמליים

(יש דברים יפים מתצוגה / טרייד אין / יד שנייה בסביבות ה-1500).

B&W אפילו נפוץ יחסית בלוחות הישראליים, כך שלא בעיה להשיג.

את השאר תשדרג בהמשך, אם יתחשק לך ומנהל הבנק יאפשר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...