Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בעלים של רכב משנות ה90,תמיד אעדיף ידני על אוטומט,ההנאה שלי היא לסגור יום ארוך עם כוס ויסקי משובח בן 12,הקלאסיקה זורמת בעורקיי,אבל מה כל זה שווה כשאתה שומע את המוזיקה שלך בבית מפלייליסט ביוטיוב?! השבוע היתי בדירה של חבר,הוא הפעיל את הפטיפון שלו,ונתן לי לבחור תקליט מהאוסף המרשים שלו, לפני שהמוזיקה התחילה לנגן היה מן צליל יחודי כזה,קלאסי..

קיבלתי סיבוב,אני חיב אחד כזה! ופה אתם נכנסים לתמונה,הדבר היחיד שחשוב לי הוא שיפיק צליל כמה שיותר איכותי,לא קריטי שיהיה ,usb

האם זה באמת יותא איכותי ממערכת סטריאו? אפשר יתרונות מול חסרונות?

הבנתי שיש אוטו',ידני,וחצי אוטו'. לא כ"כ הבנתי מה יתאים לי באופן אישי,

מקצט שיטוטים ברשת זה מה שתפס לי את העיין, הדנון יותר קורץ לי,אבל שוב אני טירון בצעצועים האנלוגים האלה,אשמח לשמוע מה אתם חושבים? אני פותח להצעות,והתקציב שלי הוא עד 1300 ש"ח

http://www.fuse.co.il/?CategoryID=628&ArticleID=891

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10841

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מכיר את המוצרים שהבאת, אבל יש חפירות רבות בעניינים האלו בפורומי האודיו המקצועיים עם ידע בשפע בעברית ואם אתה שולט טוב באנגלית - פנה לך כמה שנים לקריאה.

לא ממליץ על רכישה בבאג אלא בחנות ייעודית שיכולה לספק שירות ומוצרים נלווים - יש כמה חנויות אולד-סקול שמתמחות בעניינים הללו בתל אביב.

אני לא כל כך מתקדם ומשתמש בפטיפון בסיסי ביותר משנות ה70' עם המערכת המקורית שלו (רק החלפתי ראש). הטקס של התקליטים נותן אווירה מיוחדת למוזיקה - במקום ללחוץ על כפתור אתה ממש "נותן כבוד" לאלבום, מנקה את התקליט. מבחינת איכות זה דיון שלא ייגמר אף פעם, הסאונד באופן די צפוי טיפה שונה.

פורסם
אני בעלים של רכב משנות ה90,תמיד אעדיף ידני על אוטומט,ההנאה שלי היא לסגור יום ארוך עם כוס ויסקי משובח בן 12,הקלאסיקה זורמת בעורקיי,אבל מה כל זה שווה כשאתה שומע את המוזיקה שלך בבית מפלייליסט ביוטיוב?! השבוע היתי בדירה של חבר,הוא הפעיל את הפטיפון שלו,ונתן לי לבחור תקליט מהאוסף המרשים שלו, לפני שהמוזיקה התחילה לנגן היה מן צליל יחודי כזה,קלאסי..

קיבלתי סיבוב,אני חיב אחד כזה! ופה אתם נכנסים לתמונה,הדבר היחיד שחשוב לי הוא שיפיק צליל כמה שיותר איכותי,לא קריטי שיהיה ,usb

האם זה באמת יותא איכותי ממערכת סטריאו? אפשר יתרונות מול חסרונות?

הבנתי שיש אוטו',ידני,וחצי אוטו'. לא כ"כ הבנתי מה יתאים לי באופן אישי,

מקצט שיטוטים ברשת זה מה שתפס לי את העיין, הדנון יותר קורץ לי,אבל שוב אני טירון בצעצועים האנלוגים האלה,אשמח לשמוע מה אתם חושבים? אני פותח להצעות,והתקציב שלי הוא עד 1300 ש"ח

http://www.fuse.co.il/?CategoryID=628&ArticleID=891

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10841

הצליל באמת ממכר.

יש הבדל די גדול בין הסאונד בקומפקט או מחשב לבין הפטיפון.

בדוק את הפטיפונים של טורנס.

http://www.eurotal.co.il/pl_products~11440.htm

פורסם

לפני כמה שנים קניתי מ S.G אלקטרוניקה יבואן ימהה ושרווד ומאגנאט ואולי עוד כמה שמות שאני לא זוכר.

קניתי פטיפון של שרווד , וחזרתי עם עודף מאלף ש"ח. הם יושבים ליד המזרקה של אגם ברחוב פינסקר בת"א.

עובד מעולה עד עכשיו. יש אפילו pitch.

לצורך העניין , מדובר במכשיר הזה : http://www.sge.co.il/products/view/11/%D7%A4%D7%98%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/352/PM-9805.html

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

ואני אומר חכה שבועיים ותחזור לחבר ותשמע שוב בפטיפון.

אם עוד לא ירד לך החשק לקנות אל תחשוב פעמיים. בדרך כלל ה"לתת כבוד למוזיקה" שזה להוציא תקליט בשביל שיר אחד שבא לך לשמוע עכשיו נמאס די מהר והמכשיר יעמוד כאבן שאין לה הופכין.

אין תחלופה לנוחות הדיגיטלית!.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מה שאר המערכת שלו (החבר) לעומת שלך?

בפטיפון יש חשיבות לצלחת, למחט, לפונו סטייג', לשיכוך הרעידות וכמובן, איכות ההדפסה של התקליט.

בקיצור, זה עסק למבינים ומתעסקים (אם רוצות תוצאות טובות).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זו ההודעה הראשונה שלי באופטופיק, ריספקט :-D

בכל אופן, לא ממליץ לך על אף אחד מהפטיפונים שהביאו פה בשרשור- הם לא מהווים תמורה טובה לכסף, ונשמעים רע -

היה לי את הדנון שקישרת אליו למשך שבוע, חשבתי שאני שומע טוב, ורק אחרי שקניתי פטיפון טורנס עתיק משנת 73 הבנתי כמה רע שמעתי.

אגב, הפטיפון הזה עלה לי 350 שקל כולל ראש.

ההמלצה שלי- דבר ראשון- רק יד שניה. פטיפון זה אמנם מוצר מכני אבל רוב האודיופילים ידועים גם בכך שהם שומרים על הציוד שלהם בפנאטיות.

דבר שני- ללכת על משהו ישן וטוב (טורנס סוס עבודה, אצלי כרגע יש מיקרו סייקי שנולד באותה שנה שאני נולדתי, וכ"ו), על פני חדש וח*א (דנון, שרווד ושו"ת).

דבר שלישי- אני מקווה שאתה מודע לעובדה שתצטרך פונו סטייג' (אלא אם כן תקנה אחד מהפטיפונים הלא מומלצים)- ב500 שקל אתה יכול לסגור את הפינה הזו עם משהו יד שניה באיכות משביעת רצון (פרו-ג'קט, מיוזיקל פידליטי VLPS וכולי- כולם חדשים יחסית ומצויינים).

אם אתה מתעקש על פטיפון חדש או לפחות אחד מעל שנת 2000- בטווח מחיר שלך רק PRO-JECT יתאים (וגם יחסית נפוץ ביד שניה).

לסיכום קבל לוח יד שניה לא רע (אין לי שום מניות באתר הזה) -

http://www.hifimusic.co.il/viewforum.php?f=18&sid=3da14af4d1abc9db6a2b91502250ead9

לגבי איכות של פטיפון באופן כללי- רוב המצדדים באנלוגי טוענים שזה יותר נאמן למציאות.

אני טוען שזה בולשיט, מצד שני דווקא חוסר הנאמנות של הפטיפון הוא מה שאני אוהב בו-

יש לו קומפרסיה טבעית שנורא נעימה לאוזן, הוא צובע את הצליל (בניגוד למקור "שקוף" שלא נוגע בצליל) אבל הצבע הזה חם וכיפי :-D

פורסם

דבר אחד הוא כמעט חד משמעי, פטיפון גרוע עם ראש גרוע ייתן תוצאות גרועות.

ביד 2 יש מאות פטיפונים למכירה, רובם גרועים מאד, ישנים, בלויים וגם כשהיו חדשים לא היו משהו...

אלו שטובים יותר עולים בהתאם.

הומלץ לך פרו ג'קט, בניגוד למה שנאמר הוא לא נפוץ בלוחות וקשה מאד למצוא אחד (אני חיפשתי חודשים ולא מצאתי) אבל בהחלט מדובר בפטיפון שהוא מצד אחד בסיסי ומצד שני יכול לתת איכות צליל טובה (והכל בתנאי שהוא תקין ומכוון היטב).

באותה רמת איכות וביצוע ניתן לחפש גם פטיפון של REGA, המחיר דומה לפרו ג'קט.

פטיפונים ישנים יוכלו להוציא צליל מוצלח רק אם מדובר בדגם שנחשב בזמנו לטוב מאד וכאשר הפטיפון נשמר ברמת המקור (כלומר כחדש), מותקן בו ראש איכותי והוא מכוון ע"י מקצוען.

קח בחשבון שאיכות הצליל תהיה כאיכות החוליה החלשה במערכת השמע כך שגם אם תקנה פטיפון מעולה אבל המגבר גרוע והרמקולים מוגבלים, התוצאה הסופית תאכזב.

לאוזן הרגילה-אין המון הבדל בין פטיפון לדיסק או מקור אחר, האוזן הרגילה דווקא תעדיף לא לשמוע שריטות וחריקות שיש ברוב התקליטים המשומשים שתקנה... (תקליטים חדשים עולים המון כסף ותקליט אי אפשר להוריד מהאינטרנט...:).

לאוזן אודיופילית יש להניח שהצליל יישמע אחרת אבל בסופו של דבר כפי שנאמר בהודעה הראשונה, יש משהו נוסטלגי/קלאסי בפטיפון, בתקליטים ובהתעסקות איתם, משהו סובייקטיבי שיכול להתפתח לאהבה לתחום.

אין הרבה משמעות למידת ה"אוטומטיות" של הפטיפון.

שיהיה בהצלחה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אוקיי,קיבלתי קצת פרופורציות,ותודה שהורדתם אותי מהראיון המטופש לקנות פטיפון חדש ב1300 שח?!

סבבה אז הכיוון הוא יד שניה,משיטוט ביד 2 יש הרבה "מציאות" ישנם אפילו כלים שנושקים ל20 שנה.

איך אדע שאני לא נופל על לימון?

ובוא נגיד שהלכה מחט או משהו כזה,החלפה של החלק הנ"ל זה סיפור יקר?

האם ככל שהמכשיר יותר מודרני הוא לא אמור להיות יותר איכותי ונקי מבחינת איכות שמע??

עזרתם לי מאוד,אני כנראה ארכוש לבסוף משומש,אבל אני לבד באפילה,אנא האירו את דרכי חברים יקרים והמשיכו לייעץ לי

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

אני לא כזה אנין טעם, מה שקניתי מספק אותי והסאונד לא רע בכלל, אבל איש איש וטעמו.

מה שכתבתי לך סוס עבודה, כשפעם בכמה שנים הולכת מחט המחיר של חדשה כולל עבודה 80 - 100 ש"ח.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

nepet- כנראה מיהרתי לקטול, נכנסתי רק עכשיו ללינק ואני חייב לציין שהפטיפון נראה דווקא לא רע-

הזרוע נראית רצינית וגם עצם העובדה שאפשר לשלוט במהירות מרמזת שמדובר בפטיפון איכותי יותר מהזוועות שעולות 500 שקל.

את שרווד אני מכיר בעיקר ממערכות סטראו ובזה הם לא היו מוצלחים במיוחד- אז הנחתי שגם בפטיפונים הם לא משהו.

מודה ומתוודה- לא יצא לי לשמוע פטיפון שרווד, אבל כן יצא לי לשמוע את הפטיפונים שנמכרים כקומבו+USB בבאג וכדומה והם נשמעים איום ונורא (מצד שני גם המחיר בהתאם).

לפות"ש- אני מצטרף להמלצה על REGA, ממה שהבנתי הוא ברמה של הפרו-ג'קט פחות או יותר, כשהחוזקה של החברה הזו היא בעיקר הזרוע.

אם אתה רואה יד שניה פטיפון עם זרוע של REGA- כנראה מדובר במשהו טוב במיוחד (ברמת מחיר המדוברת- 1000-2000 שקל).

הREGA PLANAR הוא פטיפון מצויין להתחיל ממנו- מצד אחד הוא נותן תמורה יפה למחיר, ומצד שני יש לו אפשרויות שדרוג ושיפור במידה ותידבק בחיידק.

איך יודעים אם פטיפון יד שניה שווה או לא? זו שאלה קשה, עושים הרבה חיפושים באינטרנט-

בודקים כמה עולה באיביי משהו דומה, אם קיים, קוראים ביקורות אם יש, ואם אין אז יורדים מהדגם הספציפי הזה.

בנאדם רציני גם יחבר לך את הפטיפון וישמיע לך.

הדברים העיקריים שאפשר לבדוק באוזן בלתי מזויינת זה אם מהלך התקליט רציף ואין לו איזה "תקיעה" במהלך הסיבוב-

זאת אומרת שלא יזייף (קל במיוחד לראות במידה והפטיפון מצוייד בSTROBE - המנורה המרצדת שמאירה את החריצים בשפת המעגל).

מחפשים רעש רקע (לא קליקים שתלויים בתקליט, אלא זמזום רציף שמצביע על חיכוך של הצלחת \ רעש 50HZ של המנוע).

זרוע- חובה שתהיה עם משקולת שניתן לכוונן, שתהיה קלה אבל חזקה.

ראש- מצד אחד זה אחד מהרכיבים שהכי ישפיעו לך על הצליל, מצד שני כנראה שבעתיד אתה גם ככה תשדרג אותו-

המחט תישחק בשלב מסויים, ויש חברות שההפרש בין מחט לבין ראש קומפלט עם מחט הוא זניח ביותר.

החלפת ראש זה השדרוג הכי משתלם ביחס עלות \ צליל.

בהצלחה!

פורסם

לא מבין איך אתם רצים להמליץ על פטיפונים בלי לדעת למה הוא יהיה מחובר...:roll:

זה כמו להמליץ על צמיגים לרכב שאתם לא יודעים מהו בכלל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לא מבין איך אתם רצים להמליץ על פטיפונים בלי לדעת למה הוא יהיה מחובר...:roll:

זה כמו להמליץ על צמיגים לרכב שאתם לא יודעים מהו בכלל.

דוגמה טובה דווקא-

תן לי דוגמה לסוג רכב שאני אביא לך ואתה תמליץ לי להתקין עליו צמיגים סיניים ב300 שקל :-P

• תוכן חדש...