Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

נניח ולאחותי הקטנה יש ממוצע בגרות של 120, וזה עובר את הממוצע המקסימלי שהאוניברסיטה מאפשרת (117 לדעתי). לפי הממוצע הזה, ציון הסכם שלה אמור להיות מספיק בכדי להתקבל למה שהיא רוצה ללמוד, אבל אי אפשר לחשב אותו ללא מבחן פסיכומטרי. בסופו של דבר, מישהו יודע איך אפשר לחשב ציון סכם ללא פסיכומטרי? או שהאם בכלל אפשר ללמוד באונ' בלי פסיכו?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אפשר להתקבל על סמך בגרות בלבד, אבל זה קשה. אם מתבססים על זה עדיף להתקשר למדור רישום במוסד שבו היא רוצה ללמוד. שים לב, שמעל ממוצע בגרות מסויים היא יכולה להיכנס למסלול מצטיינים (היכן שרלוונטי) ולקבל מלגה מטעם האוניברסיטה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

 

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

היא רוצה ללמוד פיזיקה והנדסת חשמל בטכניון. ננסה לפנות אליהם.

תודה רבה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אז לא.

יש מקומות שמקבלים על סמך בגרות בלבד. כמו גם כאלה שמקבלים על סמך פסיכומטרי בלבד. אבל עם 763 טרקו לי את הדלת ברוב המקומות, למעט העברית (מחשבים ומנהל עסקים).

בטכניון לא הייתי בונה על זה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
היא רוצה ללמוד פיזיקה והנדסת חשמל בטכניון. ננסה לפנות אליהם.

תודה רבה.

 

שתתקשר ותשאל, אבל לדעתי בגלל שיש לתואר הזה ביקוש מטורף (והוא קשה *מאוד*) בד״כ דורשים גם ממוצע גבוה וגם פסיכומטרי גבוה. יש ברוב המחשבונים אפשרות להכניס ציונים ואז ״לראות למה מתקבלים״. שתנסה את זה איפה שהיא רוצה ללמוד, וזה יתן לה הערכה מה פתוח בפניה. שתכין עצמה מנטלית לכך שככל שהקורס פופולרי יותר, הסיכוי לפסיכו גדול יותר.

 

* כשאני התעניינתי בזמנו, עם ממוצע גבוה היה אפשר להתקבל להנדסת מחשבים בעברית, וכל מיני הנדסות בטכניון (למעט חשמל כמובן).

 

**חשמל ופיזיקה זה תואר מאוד עמוס וקשה. אני לא מכיר את אחותך ולא יודע מה היכולות שלה, אבל שתחשוב עם עצמה אם ״הביס לא גדול מדי״, כי חבל שסתם יהיה לה נאחס והיא תצטרך לעבור תואר (זה מסלול אחר מהנדסת חשמל לבד) או שיהיו לה ציונים על הפנים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

 

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בדקנו באתר של הטכניון. יחד עם הממוצע בגרויות שלה, היא צריכה פסיכומטרי של 680 כדי להתקבל לתואר הכפול. לצורך דוגמא נוספת, לפי האתר של הטכניון ומחשבון הציונים שלהם, היא צריכה 690 כדי להתקבל לרפואה אצלהם. (לא שהיא רוצה, סתם לצורך מדד).

מן הסתם, שאין לי ספק שהיא תקבל ציון פסיכומטרי גבוה, פשוט היא מחפשת לדלג על השלב הזה אם אפשר.

היא מודעת היטב לגבי הקושי של המקצועות הללו, והיא בטוחה בעצמה שהיא תצליח. היא החליטה שהיא מוכנה לוותר על חייה באופן מוחלט בשביל זה, ולהבדיל מהרבה אנשים שלומדים הנדסת חשמל בשביל הכסף, היא עושה את זה מאהבה (גם את הפיסיקה). היא גם טוענת שאי אפשר לשלוט באופן אובסולטי בהנדסת חשמל בלי ידיעת הפיסיקה, והיא עושה את התואר הכפול כי היא רוצה, ולא כי היא חושבת שזה יעזור לה במשהו. לטענתה, משיחות שלה עם אנשים בתחום, תואר הפיסיקה "מיותר", כי הנדסת החשמל מספיק בשביל להשתלב בשוק העבודה. אבל, היא רוצה לעשות את זה בשביל עצמה, ואני מכבד את זה. אין לי ספק שהיא גם תצליח. שיהיה לה בהצלחה.

 

תודה לכולם על העזרה, אני מעריך את זה מאוד :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

במחילה, תגיד לאחותך שהיא עושה טעות מטורפת. אי אפשר ללמוד ו״לוותר על חיי חברה״. אני אתן לך גרנציה שאם היא עושה את זה היא פורשת מהתואר אחרי הסמסטר השני מקסימום. גם בהנדסה, שאתה לומד המון אתה חייב להתאוורר או שימצאו את הגופה שלך מתנדנדת מאיזה חבל.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

 

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

זו צורת ביטוי. היא לא באמת מתכוונת לוותר לגמרי על כל חבריה. היא פשוט יודעת שהיא תהיה עמוסה. היא כבר דיברה עם קרובי משפחה שעשו תארים כפולים דומים בטכניון, והיא מודעת לקשיים.

היא חסכה לעצמה הרבה כסף, כך שלעבוד היא לא תצטרך. סה"כ תקצץ במשטרת האופנה, ותלמד יותר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קייזר - איך אתה מעיז לצאת בכאלה הכרזות בלי להכיר את הבחורה. הצטיינות בלימודים ואף הקדשת זמן רב ללימודים לא מונעת חיי חברה פעילים, במיוחד אם מדובר בבחורה כה מוכשרת.

ניקו - קודם כל - להסיר את הכובע בפני אחותך על שהיא מוכנה לצאת לדרך כה קשה. מצד שני - מדובר בתואר מכובד מאוד מפקולטה מכובדת מאוד.

לגבי הפיזיקה - אין ספק שהיא תלמד מספיק פיזיקה במסגרת לימודי הנדסת החשמל. אילו לימודי היסוד לא היו מעמיקים תוצרת הטכניון לא היתה כל כך איכותית.

ציינת ציון פסיכומטרי נדרש לקבלה ללימודים - כנראה לא הבנת את האתר. צריך לחשב את ציון הסכם, שבו למספר מקצועות בגרות יש מקדמים המגדילים את חלקם בחישוב. תוכל להעזר במחשבון שנמצא (או, לפחות, היה) באתר, או להכין טבלת אקסל קטנה לפי ההסבר באתר על שקלול ציון הסכם.

מספרי ציוני הסכם המצויינים באתר הם אלה שהספיקו לקבלה בשנה הקודמת - השנה יכול להיות ביקוש יותר גדול עם מועמדים בעלי סכם גבוה ואז הערכים ישתנו לחלוטין.

אם אחותך מועמדת לעתודה האקדמית כל הסיפור שונה - כיון שלעתודאים הקצאת מקומות נפרדת ולכן גם תנאי הקבלה שלהם שונים. ודומני שיש גם מסלולים ייעודיים של צה"ל במסגרת הטכניון, אבל זה מצריך בדיקה נפרדת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

אוניברסיטה נורמלית לא תקבל אותה בלי פסיכומטרי, אלא במקרים חריגים מעל גיל מסויים (35 או יותר, לא זוכר בדיוק) וזה לא נראה המקרה של אחותך.

בכל מקרה, לפי תיאורך לא נראה שפסיכומטרי בציון המבוקש יהיה בעייה מבחינתה. כדאי שתתחיל מעכשיו לא "להימנע" או "לדלג" על שלבים, כי תארים כמו שהיא מתכננת הם קריעה נטולת חיפופים והתחכמויות.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

היא לא ממהרת לשום מקום. יש לה עד אוקטובר הבא (2014). היא חשבה שעם הציונים שלה, אולי אפשר לוותר על הפסיכו, כנראה שלא. היא תנסה לברר על מלגת מצטיינים. את הפסיכומטרי שצריך כולם בסוף מקבלים, יש כאלה שאחרי פעם אחת, ויש כאלה שאחרי שלוש, זה לא קריטי, סתם מבזבז מעט זמן.

אני כן מסכים עם קייסר, אני לא חושב שזה בריא לוותר על חיי חברה לחלוטין, וכמו שציינתי היא לא הולכת לעשות את זה.

בקשר למקצוע, היא אוהבת פיסיקה, והיא אוהב הנדסת חשמל, ולכן היא רוצה ללמוד את שניהם. אני בטוח שהיא תצליח, ואם יהיה לה קשה מדי, תמיד אפשר לשנות, היא עוד צעירה, וזה לא סוף העולם. לחסוך ללימודים אקדמאים שלה ושלי, הייתה העדיפות הכי גדולה של ההורים שלי. ותודות להם (ולעצמה) היא לא תצטרך לעבוד במהלך התואר, לא בשביל בזבוזים, ולא בשביל התואר עצמו. הוא ממומן לה לחלוטין, גם אם לא תקבל מלגה.

בקשר לציון הסכם, כנראה שלא הבנתי אותך. כי מה שעשיתי זה שימוש במחשבון. הכנסתי את ציוני הבגרות שלה ואז הכנסתי ציוני פסיכומטרי לדוגמה, ובכל אחד קיבלתי ציוני סכם (93.5, 91.5 וכדומה). ולאחר מכן, יש טבלה שמראה את טווחי הקבלה לכל מקצוע. למשל, הנדסת חשמל ופיסיקה זה בין 91 לבין 93, רפואה זה בין 92 ל94, וכדומה.

 

בכל מקרה, רב תודות לכולם על העזרה, אני מאוד מעריך את זה. אעדכן אותכם בעוד שנה בערך :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

נושא חישוב הסכם אינו פשוט. עסקתי בו לאחרונה לפני כ-5 שנים (כאשר בני היה מועמד), אבל כאן יש קישור לדף הרלוונטי.

 

עריכה - אני מבין שכבר ביקרת בדף. בכל זאת - כעת ימי ההרשמה ויש מתעניינים רבים - הקישור יסייע גם להם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

חישוב הסכם משתנה ממוסד למוסד, יש בונוסים לפי מקצועות ומספר יחידות לימוד.

את הסכם עדיף לחשב בנפרד לכל מוסד, ולא באופן כללי.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

שמע, היא אומרת שהיא אוהבת הנדסת חשמל, אבל היא לא יודעת מה זה. בתור אחד שסיים את המסלול לא מזמן, אני יכול להעיד שרק בסמסטר 4 אתה מתחיל להבין מה זה ומה בכלל תחומי העבודה.

 

באופן כללי, להיות מעל הסכם מבטיח קבלה מניסיוני. מתחת לסכם רוב הסיכויים שלא תתקבל, ובתוך טווח הסכם, יש סיכויי לא רע להתקבל.

 

ככה שרצוי לכוון מעל הסכם של המסלול אותו מבקשים ללמוד.

×
×
  • תוכן חדש...