Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנדסאי במעגל העבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם הנדסאי יכול להשתלב בהצלחה בשוק העבודה?

עצם העובדה שהוא "כולה" הנדסאי, מהווה עבורו מכשול?

האם זהו בזבוז של זמן וכסף?

גילוי נאות :

אני מתעניין בלימודי הנדסאי איכות סביבה כחלק ממהלך שיעזור לי לבצע הסבה מקצועית.

אשמח להתייחסות גם בנושא הגילוי נאות.

Gn'f'R

פורסם

תלוי כמובן באיזה תחום את רוצה לעשות הנדסאי, אם מדובר במקצוע פרודקטיבי/ריאלי שיש לו ביקוש ושוק יציב כמו חשמל/אלקטרוניקה/בניין לא אמורה להיות בעיה למצוא עבודה אפילו להנדסאי בתקופות השגשוג.

מצד שני יש מקצועות יותר הומנים שבהם אפילו עם תואר מהנדס לא תמצא כ"כ עבודה, ואם כן אחרי הרבה חיפושים, כגון תעשיה וניהול אדריכלות מדעי החיים וכולה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

בוא נתחיל מהגילוי הנאות.

איזו הסבה בדיוק אתה עושה (ממה למה) ואיפה אתה רוצה לראות את עצמך עוד 10 שנים מהיום?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יש תקרת זכוכית. זו הבעיה העיקרית. גם במשכורות וגם בתפקידים.

בלי לזלזל או משהו, אבל לרוב ההנדסאים אין לרוב שאיפה להגיע לדרגי הנהלה, לפחות מהיכרות שלי עם הנדסאים בחברה שלי.

בעניין השכר, בארץ יש מחסור בהנדסאים מקצועיים לפחות בתחום ההיטק שאני בא ממנו, ובכלל החינוך הטכנולוגי בארץ לוקה בחסר לעומת שאר מדינות המערב, פה כולם רוצים להיות 'מנהלים'..

הנדסאי בעל נסיון שיודע את העבודה יכול להגיע עם הזמן למשכורות 5 ספרתיות יפות מאוד שגובלות באלו של מהנדסי אונ' מתחילים בחלק גדול מהתחומים.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

תמיד יהיה ביקוש להנדסאים בשוק.

משום מה בישראל יש להנדסאים שם רע יחסית, אך מחוץ לגבולות ישראל ההנדסאים (P.E) מאוד מצליחים ומגיעים למשכורות

גבוהות בהתאם לידע והניסיון.

פורסם

הנדסאי בעל נסיון שיודע את העבודה יכול להגיע עם הזמן למשכורות 5 ספרתיות יפות מאוד שגובלות באלו של מהנדסי אונ' מתחילים בחלק גדול מהתחומים.

על זה אני מדבר.

הנדסאי לעולם לא יקבל מעל מהנדס טירון. גם אם יכול ללמד אותו את כל העבודה.

אז כשאתה בן 23-25 זה נחמד להרוויח 12K. אבל כשאתה מתכנן משפחה ובית אתה רוצה יותר, ורק עם הנדסאי אתה לא יכול, תאמין לי שניסיתי.

משכנתא זה קל

פורסם

הכל תלוי באיזה תחום ומה הניסיון. הנדסאים מנוסים יכולים להרוויח קרוב מאד למהנדסים. אם אתה עושה הסבה אז השאלה ממה למה בהחלט במקום.

פורסם

טוב , חל שינוי בתכנית .

מסתבר שאין לי היכן ללמוד הנדסאי איכות סביבה באזור הדרום , הייתי משוכנע שבטכנולוגית מלמדים (לפי האתר שלהם),

אך בשיחת טלפון שנערכה היום מסתבר שלא .

אז כנראה שאעבור לעדיפות השנייה שלי שהיא הנדסאי ביניין .

ב 25/4/13 מתקיים שם יום פתוח , אני אקפוץ לשם .

אני עובד בתעשיית המזון כמנהל מס' קווי ייצור גדולים , אני יודע שאין לכך שום קשר לביניין (או איכות הסביבה)

אבל אני מוכן להתחיל מ 0 מכיוון שיש לי עוד כ 37 שנים עד הפנסיה .

אני לא יודע היכן אני רואה את עצמי בעוד 10 שנים ..אני יודע שאני רוצה להרגיש מעט סיפוק ,

וכמובן שישנם עוד שיקולים אישיים אחרים אשר אינם נמדדים בכסף .

Gn'f'R

פורסם

אם אתה רוצה להתפתח בתחום שאתה עובד בו כרגע הייתי ממליץ לך ללמוד תעשיה וניהול -

יש בזה גם תואר הנדסאי.

נ.ב אני לומד הנדסאי בניין, אם יש לך שאלות תשאל.

פורסם

פרשתי ממכללת ספיר מלימודי תואר בניהול ובקרה תעשייתית לפני מס' שנים,

אני נמצא במקום העבודה הזה מזה 8 שנים - לא מעוניין להתפתח כאן.

לגבי הנדסאי ביניין - בתור התחלה אשמח מאוד לשמוע את הקורסים הנלמדים בשנה א'.

וכיצד אתה מגדיר את רמת הקושי?

Gn'f'R

פורסם

ספציפית בתחום הנדסת בניין להנדסאי בניין השמיים הם הגבול

בעיקר אבל לא רק מכיוון שיש מחסור קריטי במהנדסי בניין בישראל

הנדסאי בניין מוכשרים ממלאים תפקידים שיועדו במקור למהנדסי בניין

אם תחום איכות הסביבה מעניין אותך, בדוק אפשרות לשלב תוך כדי או אחרי השלמת לימודי ההנדסאי קורס מלווה בנייה ירוקה מטעם מכון התקנים

הנדסאי בניין מוסמך לליווי פרוייקטי בנייה ירוקה הופך כבר היום להיות מצרך מבוקש

לבחור עם ראש על הכתפיים וקצת הבנה טכנית הלימודים יהיו קלים

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

• תוכן חדש...