Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם הכבל המדובר זה מסוג הכבלים שמשתמשים בהם ברכב למערכת? זה כבל של חשמלאי שהיה בבניין שלנו.

הבנתי שהוא מכיל כולו נחושת. רציתי לדעת האם האיכות שלו טובה, והאם זה נחשב עובי תקני או שצריך דק יותר?

הקוטר שלו היה בערך 1 ס"מ - לא ממש דק כפי שאפשר לראות.

אני מניח שאנשים פה מכירים את סוגי הכבלים האלה; הוא לא ממש שיא הגמישות, השאלה אם הוא נחשב איכותי או

שלא כדאי להתעסק עם זה?

כבל.jpg

נוהג בפיג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2007.

פורסם

זה ממש לא כבל מצאים.

למגבר דרוש כבל חד גידי בעובי של בין 8 ל 0 גייג, אתה מצאת כבל עם חמישה גידים, לא טוב, בסך הכל יש שם פחות משמונה גייג ואני נדיב.

הוספתי תמונה של כמה כבלים 4 גייג, וכמו שאתה רואה ייש הבדל בין כבלי "זהים" מחברות שונות

61U4Zoeyz3L.jpg

SCANSPEAK

פורסם

הכבל שאתה צילמת הוא כבל תלת פאזי (5 גידים).

לפי הציפוי הוא ירוק. זה אומר גידים קשיחים.

ולפי העובי של הציפוי ביחס לנחושת. זה נראה כמו כבל 2.5 מ"מ. כל גיד. (כפול 5)

זה כבל לא גמיש בכלל. והוא לא מספיק עבה למגבר ובמיוחד זה כבל שלא אוהב תזוזה. זה אומר שחיבור למשהוא שטיפה ירעד. והוא ישבר בסוף.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

זה אכן כבל תלת פאזי, הציפוי הירוק זהו ציפוי עמיד בפני מזג-האוויר (שמאפשר לכבל להיות מותקן בחוץ), מתחתיו יש בידוד כללי לכלל החוטים ולכל חוט יש את הבידוד שלו, כבלים קשיחים לא מגיעים באריזה כזאת (אלא מגיעים אחד-אחד), מדובר בגידים רכים.

הכבל לא "ישבר", תיאורתית אפשרי להשתמש בו ולאחד את כל הגידים בשני קצוות הכבל, זה יתן לך כבל מספיק עבה.

פורסם

הכבל הזה בפירוש לא מתאים. גם אם תאחד את כל הגידים, ונניח קיבלת מספיק עובי בסופו של דבר החיבור שלו לנעלי כבל, חיבורים של מגבר או בית פיוז יהיו רופפים, שלא נדבר על חוסר גמישות, ובעייתיות בהעברה בכל מני מקומות ברכב.

התחליף היחיד לכבל יעודי למגבר למי שמחפש לחסוך כמה שקלים הוא כבל רתכת. (אני אומר כמה שקלים בכוונה, כי ברגע שמתחילים לחפש כזה באיכות גבוהה המחיר שלו גם מתחיל לטפס).

פורסם

למה שהחיבורים יהיו רופפים כפונקציה של הכבל?, אם אתה יודע לעבוד וללחוץ נעל כבל או לסובב בורג כמו שצריך אין סיבה שהחיבורים יהיו רופפים.

אם אתה לא יודע לעבוד, אז אתה לא יודע לעבוד, זה לא שכבל אחר יעשה אותך לבעל מקצוע טוב יותר.

הכבל הזה יתאים, הוא לא גמיש במיוחד עקב הציפוי הירוק ולכן לא מי-יודע-מה נוח לעבודה, אבל מבחינה חשמלית הוא מתאים לחלוטין.

פורסם

מבחינה חשמלית\אלקטרונית עובי הכבל הכולל הוא זה שקובע ( אני מדבר על הנחושת בלבד, מבלי להתחשב בשרוולים וציפויים).

אבל מבחינה מעשית גם לבידוד הכבל יש חשיבות מכרעת ולהכניס כבל לא גמיש מספיק לתוך סביבה רועדת כמו רכב זה לדרוש צרות.

תיגש לכל חנות לכלי עבודה ותקנה כמה מטרים זולים וטובים של כבל רתכת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חוסר הגמישות של הכבל הוא רק כתוצאה של הציפוי הירוק, מתחתיו יש בידוד לבן רגיל לחלוטין ומאוד גמיש (מעבר לעובדה שלכל גיד יש את הבידוד שלו, שגם הוא מאוד גמיש), הכבל לא ישבר.

נכון, הוא לא נועד לשימוש הזה ופותח השירשור ידע את זה, השאלה היא האם הכבל יתאים, התשובה היא שחוץ מזה שהוא לא גמיש ולפיכך יהיה פחות נוח לעבודה, מבחינה חשמלית הוא יתאים.

החיבורים לא יהיו רופפים כפונקציה של הכבל, הוא לא ישבר והוא יכול לעמוד בוויברציות לא פחות טוב מכבל יעודי (מה זה בכלל כבל שלא עומד בוויברציות?).

פורסם

צודק, מה שנכון נכון, הוא אכן שאל את השאלה, אכן טעיתי ולא קראתי את ההודעה כמו שצריך.

אז כמו שכתבת, זהו לא סוג הכבל שמשתמשים בו למטרה הזו, ואם אדם מבקש המלצה לכבל עבור התקנת מערכת זהו מן הסתם לא הכבל שאמליץ לו לרכוש, יחד עם זאת אני עומד מאחורי דעתי, אם הכבל כבר קיים (עניין של חיסכון כספי מסויים עבור פותח השירשור) ואם פותח השרשור מוכן להתמודד עם חוסר הגמישות של הכבל (שנובע אך ורק מהציפוי הירוק, שניתן להסרה, אגב), אין שום סיבה חשמלית שהכבל הזה לא יתאים.

פורסם

הכבל זה יכול לעבוד מבחינה חשמלית! מבחינה של מוליכות של הנחושת!.

אבל מבחינה תכנית המאפיינים של הכבל. לא מתאימים למבנה של הרכב.

ברגע שתקלף את הבידוד החיצוני. ה"בידוד" הפנימי יתפרק לבד הוא יושב שם רק למנוע מהכבלים מגע אחד בשני.

הוא חסר כל חשיבות של הגנה ממכות וחתכים.

בנוסף. הגידים של הכבל הזה הם גידים קשיחים. זה אומר ברגע של חיבור גם עם סופית / הלחמה / תושבת. הרטט שהרכב יוצר. יגרום לחיבור להתנתק או לגידים הקשיחים להישבר בנקודה החלשה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

הבידוד הלבן הפנימי זהה לבידוד הלבן של כל הכבלים המאריכים שראית בחיייך, הוא לא יתפרק (למעשה מייצרים את אותם הכבלים באותו תהליך, בעוד שכבל "רגיל" נמכר ללקוח רק עם הבידוד הלבן, הכבל הירוק נלקח לתחנה נוספת ששם יוצקים את הבידוד הירוק על-גבי הבידוד הלבן).

והגידים הם גידים רכים, גידים קשיחים לא מגיעים בחבילות כאלו (ואפילו אפשר לראות את זה מהתמונה).

פורסם

חבר'ה, מודה לכולם על התגובות;

אני פשוט נתקלתי בכבל הזה בבניין שאנחנו בונים כעת, אז חשבתי שאולי הוהא מתאים. אני לא מתכוון לרכוש כבל כזה אם הוא

לא מתאים. למען האמת אמורים להרכיב לי את המערכת בתחילת השבוע הבא, וזה כבר עסקת חבילה כולל כבלים. פשוט לידע

כללי, רציתי לדעת אם כבל מסוג זה שמיש - אני מבין שהוא יכול לעבוד אבל חוסר הגמישות שלו לא אופטימלית למערכת ברכב.

נוהג בפיג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2007.

פורסם

באופן תיאורטי גם כבל בעובי כולל דק יותר יפעיל את המגבר, אבל למגבר יש צריכת זרם גדולה מאד ככה שסביר להניח שכבל דק לא יעמוד בעומס.

באופן כללי העובי המינימאלי שדרוש למגבר בעל הספק קטן יחסית הוא שמונה גייג, בעוד הכבל שהראת לנו נראה כקטן מזה... לא מומלץ.

SCANSPEAK

פורסם
הבידוד הלבן הפנימי זהה לבידוד הלבן של כל הכבלים המאריכים שראית בחיייך, הוא לא יתפרק (למעשה מייצרים את אותם הכבלים באותו תהליך, בעוד שכבל "רגיל" נמכר ללקוח רק עם הבידוד הלבן, הכבל הירוק נלקח לתחנה נוספת ששם יוצקים את הבידוד הירוק על-גבי הבידוד הלבן).

והגידים הם גידים רכים, גידים קשיחים לא מגיעים בחבילות כאלו (ואפילו אפשר לראות את זה מהתמונה).

תעשה ניסוי.

תקח כבל ירוק. תקלף אותו שישאר הלבן בלבד. ותנסה לקלף את הלבן ביד. הוא לא רק יתקלף הוא יתפרק לבד.

ניסוי שני. תשאר כבל מקולף בשמש כשבוע. תחזור ותראה מה קרה לבידוד הלבן.

• תוכן חדש...