Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יודע שבעבר היה נהוג לחשוב שככל שנפח המנוע גדול יותר כך צריכת הדלק גבוהה יותר.

ברכבים של היום אני מבין שזה לא ממש כך.

ובכן, מה משפיע על צריכת דלק? האם מנוע 1600 עדיין בהכרח פחות חסכוני מ 1400? האם יש קשר גם לכוחות סוס?

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היה לי בעבר רכב עם מנוע 1600 שעשה לי 13 משולב עכשיו יש לי 2500 (פלוס שני ציל') ועושה בדיוק את אותה צריכה של דלק. ההיתרון שיש במנוע גדול בזמן עקיפה, מזגן (אין קושי בסחיבה), אוטו מלא ומיכל דלק יותר גדול (יותר זמן בלי לתדלק).

פורסם

בנוסף לנפח מנוע יש עוד המון פרמטרים שצריך לקחת בחשבון.

משקל הרכב עצמו, סוג הנסועה (הכללית והספציפית), משקל המטען על הרכב (אנשים וציוד),

ניהול מנוע(מחשב), דרך הנהיגה, סוג הגיר והעברת ההילוכים, טיפול נכון ובזמן.

בעבר אכן הייתה הגישה הרווחת שכמה שהמנוע גדול יותר ככה הוא בזבזני יותר,

נכון להיום אי אפשר לומר את זה לחלוטין, כיוון שיש כל כך הרבה פרמטרים שמשפיעים על זה.

עם הטכנולוגיה נועדנו לגלות שאכן יש מקומות בהם רכבים עם מנוע 1.2 יכול להגיע לצריכה של 1.8 טורבו, וההפך.

על מנת לחסוך בדלק, הבחירה היא לא כמו פעם במנוע הכי קטן, אלא במנוע הכי יעיל מכל הבחינות בשילוב עם הגיר.

פורסם

זה תלוי בגיר וברכב ובטכנולוגיה.

מה שכן לא השתנה, היום כמו פעם, מנוע גדול=צריכה גדולה, מנוע קטן=צריכה קטנה, זה חוקי הטבע.

כמו שמתאגרף אוכל ושותה הרבה יותר מילד בן 3 או סתם מבן אדם ממוצע. (השרירים שלו צריכים להזיז 120 קילו, בעוד שבן אדם ממוצע שוקל קצת יותר מחצי ממנו).

יש גבול כמה כבר אפשר לחסוך בדלק.

אני יודע שאם אני יגור בעתיד במקום עם הרבה עליות וירידות, אני לא יוכל לשבת ברכב 1.2 או 0.9 סמק, אני יצטרך מינימום 1.4 ונורמאלי זה 1.6\1.8.

ומה גם שצריך שילוב טוב עם המשקל והגיר.

קח דוגמא שברולט קרוז 2009, מנוע 1.6 וגיר אוטומט, הרכב לא סוחב, נטו לא זז.

אני עם קוואליר זקנה וחבוטה, פתחתי על קרוז כזאת פער ענקי עד שלא ראיתי אותה במראה.

חוץ מזה לדעתי מנוע גדול\ממוצע עם גיר עם הרבה הילוכים (שש ואפילו שבע ושמונה), הרבה יותר חסכוני ממנוע קטן.

נהגתי בעבר על פיג'ו 107 בנסיעת מבחן, אורגינל לקח לי הרבה זמן להאיץ ל100 וסחטתי את המנוע גם עד 5K, זה נראה לי מלא זמן כי אני רגיל למנוע 2.2L שברבע גז אתה מגיע ל100 בלי בעיה.

בהאצה לדעתי מנוע קטן אוכל אותו דבר אם לא יותר, היתרון בא בשיוט, שבוא הוא אוכל שליש. (ואני מדבר עכשיו על מנוע 1.4 ממוצע).

פורסם

תראה, לפי דעתי כל מנוע חסכוני יותר לתחום שלו.

לדוגמה, 2 רכבים זהים נוסעים על כביש מהיר במהירות של 120 קמ"ש, לאחד מנוע 1600, ולשני 2000, מה יהיה יותר חסכוני?

המנוע 2000, כי הוא לא מתאמץ להיות במהירות הזאת לעומת ה-1600 שהוא ממש מתאמץ כדי להשאר במהירות הזאת.

ההפך בבין עירוני.

הגולף שלי לדוגמה היא מנוע 2.0 אוטומט, ובבין עירוני עושה 1 ל16 במהירות ממוצעת של 120 קמ"ש, ואם אתה ממש רוצה לחסוך ונוסע לאט רוב הדרך אני מאמין שאפשר להגיע גם ל1 ל17, אך כשמגיעים לבין עירוני, הצריכת דלק תיהיה בין 1 ל10 ל1 ל11.

אז אם אתה נוסע הרבה בבין עירוני אז עדיף מנוע קצת יותר גדול, ואם הרוב בתוך העיר, אז עדיף מנוע קטן יותר.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
תראה, לפי דעתי כל מנוע חסכוני יותר לתחום שלו.

לדוגמה, 2 רכבים זהים נוסעים על כביש מהיר במהירות של 120 קמ"ש, לאחד מנוע 1600, ולשני 2000, מה יהיה יותר חסכוני?

המנוע 2000, כי הוא לא מתאמץ להיות במהירות הזאת לעומת ה-1600 שהוא ממש מתאמץ כדי להשאר במהירות הזאת.

ההפך בבין עירוני.

הגולף שלי לדוגמה היא מנוע 2.0 אוטומט, ובבין עירוני עושה 1 ל16 במהירות ממוצעת של 120 קמ"ש, ואם אתה ממש רוצה לחסוך ונוסע לאט רוב הדרך אני מאמין שאפשר להגיע גם ל1 ל17, אך כשמגיעים לבין עירוני, הצריכת דלק תיהיה בין 1 ל10 ל1 ל11.

אז אם אתה נוסע הרבה בבין עירוני אז עדיף מנוע קצת יותר גדול, ואם הרוב בתוך העיר, אז עדיף מנוע קטן יותר.

נשמה,אתה מתבלבל בין,בין עירוני,לעירוני..

בין עירוני-מחוץ לעיר,עירוני-בתוך העיר.

פורסם

אם כל הנתונים האחרים (גיר, טורבו, משקל) זהים, אז כן - מנוע גדול יותר צורך יותר דלק.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אם כל הנתונים האחרים (גיר, טורבו, משקל) זהים, אז כן - מנוע גדול יותר צורך יותר דלק.

הקשר פשוט מאוד, הוא תלוי ביעילות המנוע כלומר כמה מומנט והספק יש בסל"ד מסוים או ה BEMP.

אם מתייחסים למנוע בלבד, אז יש להתעלם מכל השאר, כלומר מכל מה שמחובר למנוע.

אוטו כבד יותר וצריך יותר הספק מאותו מנוע המותקן ברכב קל יותר ? אז מעלים את הסל"ד .

אבל צריכת הדלק של אותו מנוע בסל"ד נתון לא צריכה להשתנות.

והיא תלויה ישירות בנפח, מאחר והתערובת אויר דלק מוערבבת ביחס של 1:14.7 כל עוד אנחנו לא מדברים על מנועי בעירה ענייה.

נפח המנוע יקבע כמה דלק צריך לספק כדי לשמור על היחס הזה.

פורסם

יש הממממממממון נתונים שמשפיעים על צריכת הדלק במנוע בערה סטנדרטי: נפח, כ"ס, מומנ"ט, מקדם

התנגדות אווירדינמיות, הזרקה רגילה/ישירה/רב נקודתית, מספר הצלידרים, מס' השסתומים, משקל הרכב, סוג הצמיגים, ועוד, ועוד.

אבל יש הסכמה עקרונית כי יש קשר ישיר בין נפח המנוע לתצרוכת הדלק (משמע כי ככל שסמ"ק המנוע גדול יותר > גם תצרוכת הדלק תהא רבה יותר) במנועי 1,200 - 1,800 סמ"ק ההבדלים בתצרוכת הדלק לא בהכרח תמיד יהיו מורגשים, וההבדלים המשמעותיים יותר כן יהיו בנפחים המנועים הגדולים יותר...

פורסם

היה לי מכונית מנוע 2400 היום עם 1600, ה2400 צרכה בדיוק כמו ה-1600...

הכי טוב תבדוק צריכת ליטר לק"מ, שאר הפרמטרים טובים יותר למתמטיקאים שבנינו.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
יש הממממממממון נתונים שמשפיעים על צריכת הדלק במנוע בערה סטנדרטי: נפח, כ"ס, מומנ"ט, מקדם

התנגדות אווירדינמיות, הזרקה רגילה/ישירה/רב נקודתית, מספר הצלידרים, מס' השסתומים, משקל הרכב, סוג הצמיגים, ועוד, ועוד.

אבל יש הסכמה עקרונית כי יש קשר ישיר בין נפח המנוע לתצרוכת הדלק (משמע כי ככל שסמ"ק המנוע גדול יותר > גם תצרוכת הדלק תהא רבה יותר) במנועי 1,200 - 1,800 סמ"ק ההבדלים בתצרוכת הדלק לא בהכרח תמיד יהיו מורגשים, וההבדלים המשמעותיים יותר כן יהיו בנפחים המנועים הגדולים יותר...

בדיוק מסיבה זו צריך להפריד בין צריכת הדלק של הרכב לבין צריכת הדלק של המנוע במצב עומד.

פורסם

המנוע הגדול תמיד יצרוך יותר דלק אם הוא תוכנן בדיוק באותה הצורה כמו המנוע הקטן. במציאות כל צוות תכנון מנוע מתכנן אחרת בגלל שיקולים של מחיר, פגיעה בביצועים, ידע ועוד. כלומר במציאות יש גם מקרים הפוכים (של מנוע גדול אך חסכוני יותר) מכיון שהוא תוכנן טוב יותר, ואולי כולל מרכיבים יקרים יותר.

לדוגמא:

-אם מתכננים מנוע ל lean burn הוא יהיה יותר חסכוני אבל יהיה גם יקר יותר ועם ביצועים פחותים.

-מנוע מאזדה 2 היפנית הוא חסכוני בגלל טכנולוגיות כמו מחזור אטקינסון (או מילר), על חשבון הביצועים.

יצרני המכוניות מתקדמים לפי מה שמעדיפים הקונים, ואלה לא באמת מעדיפים חסכון בדלק אלא תדמית או ביצועים. לכן ההתקדמות בצריכת הדלק נובעת מדרישות בחוקים ובתקנות ולא מביקושים של קוני הרכב.

יהודה

פורסם

ברמה העקרונית ביותר, מנוע קטן יותר יצרוך פחות דלק (הרי כמות קטנה יותר של תערובת יכולה להיכנס לבוכנות).

א-ב-ל, כאשר אנחנו מתייחסים לעובדה שאנחנו לא מפעילים מנועים בשביל הסבבה שלנו, אלא בכדי לבצע עבודה (במקרה שלנו, נסיעה מ-A לB), אזי כאשר נצטרך לבצע יותר עבודה בפרק זמן מסויים (=הספק) המנוע הגדול יותר יוכל לספק לנו אותה בצורה יעילה יותר. על אותו משקל, כאשר צריך לבצע מעט עבודה בפרק זמן מסויים, יתרון המנוע הגדול מתבטל, והמנוע הקטן יהיה חסכוני יותר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ככלל עד שהרכב מתחמם (נסיעה עירונית קצרה) המנוע הגדול מתחמם יותר לאט ולכן מבזבז יותר דלק.

בנסיעה בינעירונית ההבדל יותר קטן ואף מתהפך לפעמים

בטופגיר הראו שבנסיעה מהירה (190 קמש), פריוס אלופת החיסכון בזבזה יותר דלק מBMW ספורט עתירת סמקים וסוסים

• תוכן חדש...