Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע כבר לארץ?

בכללי יש ממה לחשוש? סה"כ מנוע 1.4 כמו של הגולף כבר כמה שנים והגיר DSG7 הידוע.

האם יש משהו דומה שכדאי לשקול?

צריך רכב בעיקר לנסיעה עירונית, נסועה שנתית של כ-15K ק"מ.

איך צריכת הדלק של ה1.4TSI לעומת ה1.2TSI?

פורסם

הגיעה לארץ - ראה כאן: http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/1086/%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa/%d7%a1%d7%a7%d7%95%d7%93%d7%94-%d7%a8%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%93-%d7%91%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c.-%d7%9e%d7%97%d7%99%d7%a8-%d7%94%d7%97%d7%9c-%d7%9e-103-%d7%90%d7%9c%d7%a3-%e2%82%aa

מבחינה מכאנית מצוידת במנועי TSI וגיר DSG, אך תא הנוסעים שלה נראה פשוט מאד. ייטי ידנית (נמכרת כרגע ב-110K) ראית אופציה טובה משמעותית.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
הגיעה לארץ - ראה כאן: http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/1086/%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa/%d7%a1%d7%a7%d7%95%d7%93%d7%94-%d7%a8%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%93-%d7%91%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c.-%d7%9e%d7%97%d7%99%d7%a8-%d7%94%d7%97%d7%9c-%d7%9e-103-%d7%90%d7%9c%d7%a3-%e2%82%aa

מבחינה מכאנית מצוידת במנועי TSI וגיר DSG, אך תא הנוסעים שלה נראה פשוט מאד. ייטי ידנית (נמכרת כרגע ב-110K) ראית אופציה טובה משמעותית.

אין ספק שיטי מאוד מושכת אותי אבל אני חייב רכב אוטומתי בגלל אמא שלי.

בגדול הרכב עצמו חדש אבל הטכנולוגיה צפויה להיות מוכרת ולכן לא אמורה להיות בעיה במוסכים/חלפים/טיפולים נכון?

הרכב עצמו מאוד מתאים לנו מבחינת מחיר וסה"כ יהווה שדרוג משמעותי לעומת הונדה ג'אז שיש לנו כרגע, הדבר היחידי שמבאס אותי הוא שאין בקרת אקלים ויש רדיו מאוד פשוט.

פורסם

מתן, ממה שזכור לי - ישנה בקרת אקלים (בין היתר) בראפיד Elegance. אם כבר ראפיד, אז המאובזרת לפחות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
מתן, ממה שזכור לי - ישנה בקרת אקלים (בין היתר) בראפיד Elegance. אם כבר ראפיד, אז המאובזרת לפחות.

הAMBITION 1.4 גם ככה על גבול התקציב שלנו, אבא שלי לא כל כך להוט על התוספות האלו, השאלה היא האם 4000 שקלים שווים תוספת של בקרת אקלים ובקרת שיוט (ה2 רמקולים נוספים וג'אנטים 16 לא משחקים פה פקטור)

והאם הAMBITION מגיעה עם ג'אנטים?

פורסם

בהרבה רכבים שמכוונים לשוק הליסינג, יש הפרש קטן מאוד במחיר לצרכן הפרטי בין הגרסה המאובזרת לגרסה הפשוטה.

ההפרש לא משקף את ההפרש שאמור להיות בפועל (בקרת אקלים, חישוקי מגנזיום גדולים יותר, בקרת שיוט וכו' - שווים יותר מ-4000 ש"ח), אלא נועד על מנת לכוון את הצרכן הפרטי לגרסה המאובזרת מצד אחד ולשמור על מחירון מנופח לגרסת הליסינג מצד שני.

כשתבוא למכור את הראפיד שלך בעתיד - הלוחות יהיו מלאים בדגמי אמביאנטה ולך בתור בעל דגם אלגנס יהיה יתרון.

בנוסף, מהכירותי את שאר הדגמים של סקודה - ההבדלים מתבטאים גם בעוד כמה שינויים, כמו ריפודים שונים, באיכות/מרקם וצבע ועוד כמה פיצ'רים קטנים שעושים את ההבדל.

אני הייתה בודק לעומק (ומנסה ללכת לסוכנות שיש לה גם אמביאנטה וגם אלגנס) את ההבדלים ומחליט מה עדיף לי.

אפשר לחיות בלי בקרת אקלים ובלי בקרת שיוט - לי יש אוקטביה אמביאנטה, אבל במקרה שלי (ידנית) לא הייתה גרסאת אלגנס ובכל מקרה ההבדל בין אלגנס לאמביאנטה באוקטביה הוא גדול יותר ועומד על 10K בערך.

פורסם
בהרבה רכבים שמכוונים לשוק הליסינג, יש הפרש קטן מאוד במחיר לצרכן הפרטי בין הגרסה המאובזרת לגרסה הפשוטה.

ההפרש לא משקף את ההפרש שאמור להיות בפועל (בקרת אקלים, חישוקי מגנזיום גדולים יותר, בקרת שיוט וכו' - שווים יותר מ-4000 ש"ח), אלא נועד על מנת לכוון את הצרכן הפרטי לגרסה המאובזרת מצד אחד ולשמור על מחירון מנופח לגרסת הליסינג מצד שני.

כשתבוא למכור את הראפיד שלך בעתיד - הלוחות יהיו מלאים בדגמי אמביאנטה ולך בתור בעל דגם אלגנס יהיה יתרון.

בנוסף, מהכירותי את שאר הדגמים של סקודה - ההבדלים מתבטאים גם בעוד כמה שינויים, כמו ריפודים שונים, באיכות/מרקם וצבע ועוד כמה פיצ'רים קטנים שעושים את ההבדל.

אני הייתה בודק לעומק (ומנסה ללכת לסוכנות שיש לה גם אמביאנטה וגם אלגנס) את ההבדלים ומחליט מה עדיף לי.

אפשר לחיות בלי בקרת אקלים ובלי בקרת שיוט - לי יש אוקטביה אמביאנטה, אבל במקרה שלי (ידנית) לא הייתה גרסאת אלגנס ובכל מקרה ההבדל בין אלגנס לאמביאנטה באוקטביה הוא גדול יותר ועומד על 10K בערך.

הבנתי, תודה.

מה שאתה אומר לגבי השכירות העתידית של הרכב נשמע מעניין, בפועל? אנשים שמחפשים יד שניה יעדיפו לחסוך ויקחו את הדגם הלא מאובזר לדעתי.

לפי הקטלוג של הראפיד האלגנס מציע את הדברים הבאים:

מערכת בקרת אקלים.

קרוז קונטרול.

2 רמקולים נוספים (סה"כ 4 רמקולים ו2 טוויטרים)

ג'אנטים 16".

לא חושב שאם היה הבדל בריפוד הם לא היו מציינים.

אז באמת אני רוצה ללכת לראות את הרכב, מקווה שלא נצטרך לחכות לו יותר מידי אם נחליט להזמין אחת.

חושבים שאפשר לדבר איתם או שהמחירים סופיים?

פורסם

אנסה לבדוק לך מה ניתן לעשות. קח בחשבון שהם הפכו להיות מאוד קשים, כך שמקסימום יתנו לך חיישני חנייה / דיבורית BT תואמת מקור וכדומה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אנסה לבדוק לך מה ניתן לעשות. קח בחשבון שהם הפכו להיות מאוד קשים, כך שמקסימום יתנו לך חיישני חנייה / דיבורית BT תואמת מקור וכדומה.

גם זה יהיה נחמד, באמת נשתדל בכל זאת לקחת את האלגנס בשביל בקרות השיוט והאקלים.

פורסם
הבנתי, תודה.

מה שאתה אומר לגבי השכירות העתידית של הרכב נשמע מעניין, בפועל? אנשים שמחפשים יד שניה יעדיפו לחסוך ויקחו את הדגם הלא מאובזר לדעתי.

צ'מפיון עובדים בשיטתיות - שדגם חדש נכנס הוא מתומחר גבוה וקשה להוציא הנחות.

עם הזמן הדגם "נשחק" ואז אפשר לקבל דילים יותר טובים.

אנשים שמחפשים לחסוך, יקנו רכב יוצא ליסינג. איתם לא תוכל להתחרות.

אנשים אחרים יעדיפו כמובן לקחת את הגרסא המאובזרת, ההבדל במחיר כיד 2 יהיה נמוך - אם עכשיו הוא 4000 ש"ח, אז אני מניח שעוד 3-4 שנים הוא יעמוד על איזור ה-1000 - אבל לך יהיה יתרון על פני עשרות/מאות רכבי ליסינג שיהיו ביד 2 -ותוכל להצדיק מחיר גבוה יותר ויותר קונים יגיעו.

אם כבר אתה מחפש חסכון - ויש לך קצת סבלנות, אני בטוח שהראפיד תוצע כיד 1 מליסינג עם 0 ק"מ במחיר נמוך יותר משמעותית.

פורסם
צ'מפיון עובדים בשיטתיות - שדגם חדש נכנס הוא מתומחר גבוה וקשה להוציא הנחות.

עם הזמן הדגם "נשחק" ואז אפשר לקבל דילים יותר טובים.

אנשים שמחפשים לחסוך, יקנו רכב יוצא ליסינג. איתם לא תוכל להתחרות.

אנשים אחרים יעדיפו כמובן לקחת את הגרסא המאובזרת, ההבדל במחיר כיד 2 יהיה נמוך - אם עכשיו הוא 4000 ש"ח, אז אני מניח שעוד 3-4 שנים הוא יעמוד על איזור ה-1000 - אבל לך יהיה יתרון על פני עשרות/מאות רכבי ליסינג שיהיו ביד 2 -ותוכל להצדיק מחיר גבוה יותר ויותר קונים יגיעו.

אם כבר אתה מחפש חסכון - ויש לך קצת סבלנות, אני בטוח שהראפיד תוצע כיד 1 מליסינג עם 0 ק"מ במחיר נמוך יותר משמעותית.

האמת היא שיש סבלנות אבל אין אפשרות לחכות משום שהרכב שלי מוצע למכירה והוא לא בדיוק נחטף כמו לחמניות חמות, לכן, ברגע שאמכור אותו, אהיה חייב משהו להתנייד איתו.

אין ספק שיש לנו רצון לגרסא המאובזרת שבאמת לא יקרה בהרבה יותר, למישהו יש מושג איך יפעלו הסוכניות החל מהיום ועד סוף חג שני? אני בצבא ואבא שלי זקוק לי בשביל לבצע את הרכישה, במזל יצא שבשני החגים אני בבית.

פורסם
אנסה לבדוק לך מה ניתן לעשות. קח בחשבון שהם הפכו להיות מאוד קשים...

אתה תבדוק?

הם לא משחררים עליך את הכלבים כשאתה מתקרב לסוכנות?

כי אני אגיד לך מה, הם נהפכים קשים, במיוחד למי שמפרסם בפורום הגדול בארץ שקרים נקמניים ומניפולטיביים שסקודה מייבאים לימונים בכוונת תחילה.

דרך אגב, כמה זמן עד שאתם מחליפים את הפוקוס בראפיד?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הבנתי, תודה.

זה לא העניין, בוא נניח שלך תהיה את אותה הגרסה כמו בליסינגים, והמחירון נגיד עומד על 50K.

אתה כמוכר פרטי מוכן להוריד קצת אבל לא יותר מ 10% נניח - מפרסם 48 ומצפה לסגור על 45.

בזמן הזה חברת הליסינג מוכרת ראפיד שנתון חדש יותר משלך, ב 42K, כולל פריסה לתשלומים, כולל שנה אחריות, כולל טיפול ראשון חינם במוסכים שלהם, כולל מה שנקרא "החזרה לקדמות" (הם צובעים את כל הרכב והרכב נראה כמו חדש).

אתה פשוט לא תקבל טלפונים ובסוף כדי שמישהו יסתכל על הרכב שלך תצטרך לרדת במחיר ל 40.

לעומת זאת אם לך יהיה את הגרסה המאובזרת יכול להיות שתוכל לפנות ללקוחות שמחפשים ספציפית את הגרסה הזאת.

באופן כללי רכב שהולך לליסינגים אח"כ קשה להיפטר ממנו בכל גרסאותיו, אני חוויתי את זה כשניסיתי למכור דייהטסו סיריון.

פורסם
אתה תבדוק?

הם לא משחררים עליך את הכלבים כשאתה מתקרב לסוכנות?

כי אני אגיד לך מה, הם נהפכים קשים, במיוחד למי שמפרסם בפורום הגדול בארץ שקרים נקמניים ומניפולטיביים שסקודה מייבאים לימונים בכוונת תחילה.

דרך אגב, כמה זמן עד שאתם מחליפים את הפוקוס בראפיד?

יניב, תהיה מאחל לך המון בריאות, אתה ללא ספק אדם "יקר".

סתם לידע הכללי, נמסרה לי מהם התנצלות על שהיה ועל הדרך בה העניינים נסגרו.

אם זה כל כך מעניין אותך - כנראה שהפוקוס תוחלף בפוקוס SCTI או קוגה SCTI.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
הAMBITION 1.4 גם ככה על גבול התקציב שלנו, אבא שלי לא כל כך להוט על התוספות האלו, השאלה היא האם 4000 שקלים שווים תוספת של בקרת אקלים ובקרת שיוט (ה2 רמקולים נוספים וג'אנטים 16 לא משחקים פה פקטור)

והאם הAMBITION מגיעה עם ג'אנטים?

מכל התוספות, השתיים שציינת הן הכי פחות משמעותיות, בטח שבארץ. בקרת שיוט ובקרת אקלים זה דברים שנחמד שיש אבל לא נורא אם אין (כמו אפנדיציט...). בקרת שיוט נהדרת בנסיעות ארוכות בכבישים פתוחים בעיקר כדי לא לעבור את המהירות המותרת בטעות. בנסיעות בינעירוניות קצרות או עירוניות, אין לזה בכלל משמעות ושימוש.

• תוכן חדש...