Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי משפט על עבירת מהירות וקיבלתי (בהסדר טיעון) שלילה על תנאי של חודשיים למשך שנתיים וקנס כספי.

1. הכוונה בשלילה על תנאי זה שהיא תהפוך לשלילה בפועל אם אני נתפס על אותה עבירה כלומר עבירת מהירות? או על כל עבירת תנועה?

2. נניח שעברתי את השנתיים האלה בלי עבירות תנועה - אני מקבל איזו הודעה שמהיום והלאה אני כבר לא על תנאי? או שזה פשוט תאריך שאני צריך לזכור לבד?

3. אין בפסק הדין התייחסות לנקודות. איך אני יודע אם קיבלתי נקודות וכמה?

תודה מראש על התשובות.

פורסם

1. התנאי להפעלת התנאי (...) אמור להיות רשום בהסדר הטיעון. בד"כ זה על אותה עבירה, או על עבירה מאותה "משפחה" ולא משהו כללי.

2. אתה צריך לזכור לבד. לא באמת חשבת שתקבל מסמך שאומר "מהיום תרביץ חופשי, התנאי נגמר":lol: שים לך תזכורת בסמארטפון:-P

3. פה אני לא בטוח, אבל להבנתי המוגבלת במשפטים- אין התיחסות בפסק הדין שרשם השופט=אין נקודות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
היה לי משפט על עבירת מהירות וקיבלתי (בהסדר טיעון) שלילה על תנאי של חודשיים למשך שנתיים וקנס כספי.

1. הכוונה בשלילה על תנאי זה שהיא תהפוך לשלילה בפועל אם אני נתפס על אותה עבירה כלומר עבירת מהירות? או על כל עבירת תנועה? היה לי בעבר שלילה על תנאי, בסעיף המפרט את העונש היה כתוב שהשלילה תכנס לתוקף אם אני יעבור אחת מהעבירות של אי עצירה בתמרור עצור, מהירות מופרזת, נסיעה ברמזור אדום. בקיצור אחת מהעבירות "הכבדות" שהעונש עליהןהוא 10 נקודות ו-1000 שקל קנס. (זה היה בשנת 2000 כך שיכול להיות שינוי)

2. נניח שעברתי את השנתיים האלה בלי עבירות תנועה - אני מקבל איזו הודעה שמהיום והלאה אני כבר לא על תנאי? לא. או שזה פשוט תאריך שאני צריך לזכור לבד? לא צריך לזכור, זה לא שאחרי השנתיים תחזור לעשות עברות תנועה, פשוט סע כחוק.

3. אין בפסק הדין התייחסות לנקודות. איך אני יודע אם קיבלתי נקודות וכמה? אם לא כתוב אז אין.

תודה מראש על התשובות.

12345

פורסם

1. אם לא צויין בגזר הדין עבירה/ות ספציפית (לצורך הענייין מהירות), אז יש מגוון די רחב של עבירות להפעלת התנאי.

במידה ותקבל שוב הזמנה לדין במשך השנתיים ותורשע, ללא ספק השופט יטיל פסילה לחודשיים וזאת כמובן בנוסף לכל עונש אחר.

2. אין הודעה. הרשעות נרשמות בהיסטוריה תעבורתית של הנהג. מבחינתך אל תעבור על החוק בכלל.

3. 10 נק', לעבירת מהירות הגוררת הזמנה לדין. וזאת מטעם רשות הרישוי.

אפשר לדעת באיזו מהירות נתפסת ומה גובה הקנס ?

פורסם

הנקודות נקבעות אך ורק לפי סוג העבירה שהורשעת בה בסופו של דבר.

באתר משרד הרישוי יש מנגנון חיפוש שאפשר לבדוק בו את הניקוד על כל עבירה.

למשל:

מהירות 41+ קמ"ש מעל המותר בדרך שאינה עירונית = 10 נקודות.

זה לא נתון לשיקול דעת של השופט.

מה שכן ניתן לעשות בהסדרי טיעון זה החלפת סעיף האישום לסעיף אחר.

למשל היה ניתן להסכים על הודאה ב"מהירות 26-40 קמ"ש מעל המותר בדרך שאינה עירונית" ואז 8 נקודות בלבד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

רק לשם הבהרה ובהמשך לדבריהם של קודמיי:

מדובר בעונש "על תנאי" אשר בית משפט יכול להפעילו באם

תעבור בשנתיים הבאות מיום גזר הדין עבירה זהה או דומה או

עבירה בטיחותית אחרת או עבירה אשר מופיעה בתוספת

לפקודה ולתקנות, אשר בגינה תוזמן לדין.

אין מדובר בעבירות קלות מסוג ברירת משפט (תשלום קנס) הניתנות

על ידי שוטרים בעת רישום הדו"ח (כגון - טלפון נייד, חגורת בטיחות וכיוב')

התנאי הוא בר הפעלה ולא חב הפעלה כך שלבית המשפט יש שיקול

דעת באם להפעילו.. הוא אינו חייב להפעיל את התנאי, בנוסף לכל עונש

אחר אשר יגזור עליך, אבל לא הייתי ממליץ להעמיד את זה במבחן..

סע בזהירות

להבא כדאי שתפנה קודם לעורך דין העוסק בתחום על מנת שיסביר לך

את המשמעויות שיש בהרשעה, תנאי וכו'

יתכן כי התיק היה מסתיים אחרת לו טופל על ידי עורך דין

פורסם
או

עבירה בטיחותית אחרת או עבירה אשר מופיעה בתוספת

לפקודה ולתקנות

לגבי עבירת תוספת - אתה מדבר על עבירות שנמנות בתוספת הראשונה או השניה למיטב ידיעתי. אמת?

אבל מה זה "עבירה בטיחותית"?

אילו עבירות הן בטיחותיות ואילו לא?

פורסם

תודה לכולכם על התשובות והעזרה!

natco - ברור שאני לא מתכוון "להרביץ" ביום שתיגמר תקופת ה "על תנאי". אבל טוב לדעת מתי היא נגמרת...

VITALIGAL - אצלי בפסק דין אין התייחסות. כתוב רק חודשיים על תנאי לשנתיים בלי פירוט. גם לא התייחסות לנקודות.

ברור שהשאיפה היא תמיד לנסוע כחוק. (זאת עבירה ראשונה שלי אחרי 10 שנים).

elili - נתפסתי ע"י ניידת משטרה בשתיים בלילה באיילון. נהגתי 140 (נכון זה מהר וזה חד פעמי כי הייתה לי סיבה). וקיבלתי הפחתה אוטומטית ל - 136 . הגעתי להסדר טיעון עם התובעת (דיברנו פחות מדקה כי לא היה זמן) סוכם שלילה חודשיים על תנאי וקנס כספי שאותו תחליט השופטת. השופטת אישרה את ההסדר טיעון וקבעה 800 ש"ח קנס.

wil - באיילון מותר 90 קמ"ש (מסתבר שלא יותר..) אז נראה לי שאחרי ההפחתה אני פחות מ 41 קמ"ש מעל המותר.

להחליף לאישום אחר זה כבר מעבר לכוחותי מה גם שלא ממש היה זמן לדבר עם התובעת.

עו"ד אסף שמיר - תודה על התשובה המורחבת ועל ההבהרות.

אני מבין שאם הייתי מטופל ע"י עו"ד אז יש סיכוי גדול יותר שהייתי מקבל עונש פחות חמור. אבל היות ועו"ד עולה כמה אלפי שקלים אז כששמתי על כף המאזניים את התוצאה האפשרית מול העלות הכספית, החלטתי לוותר על שירותי עו"ד.

נלך על המקרה הקיצוני ונניח שבעזרת עו"ד הייתי מקבל זיכוי מלא - האם זה כדאי לי תמורת תשלום של (נניח) 5000 ש"ח?

(חשוב לי להדגיש שהסכום הזה הוא סכום משוער בלבד על סמך שיחות עם אנשים ובירורים באינטרנט).

לי באופן אישי לא היה כדאי במקרה הספציפי הזה. אבל כמובן שכל אחד יעשה את השיקול שלו בהתאם לעברו התעבורתי ויכולתו הכספית.

פורסם
נהגתי 140 (נכון זה מהר וזה חד פעמי כי הייתה לי סיבה). וקיבלתי הפחתה אוטומטית ל - 136 .

wil - באיילון מותר 90 קמ"ש (מסתבר שלא יותר..) אז נראה לי שאחרי ההפחתה אני פחות מ 41 קמ"ש מעל המותר.

136-90 אצלי במחשבון יצא 46.

תוכל לאמת את התוצאה במחשבון שלך? :roll:

פורסם
136-90 אצלי במחשבון יצא 46.

תוכל לאמת את התוצאה במחשבון שלך? :roll:

חח...יצאתי פיתה....ככה זה שעושים חישוב בראש בלי לחשוב.....

• תוכן חדש...