Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שלא הגעתי לאירוע פורמולה ישראל הקודם, הפעם החלטתי להעמיס על הבראבו את הפקלאות ולצאת בחמישי בערב דרומה. מגני תקוה לכניסה לאילת לקח לי 2:45 שעות - לא שזה משנה משהו לשרשור, סתם רציתי לשתף.

כרטיס כניסה

מלכתחילה החלטתי להגיע רק ליום הראשון של האירוע, כאשר את שבת התכוונתי לנצל לסנורקלינג בחוף האלמוגים. לפי הפרסום באינטרנט, המחיר לכרטיס חד יומי הוא 129 ש"ח, ותמורת 950 נקודות של אמריקן אקספרס ניתנת הנחה בסך 50 ש"ח. החלטתי מסיבותיי לרכוש את הכרטיס במקום ולא ברכישה מוקדמת. אז בסדר, זה לגיטימי מצד ההפקה להחליט שההנחה תקפה רק בהזמנת כרטיס מראש, אבל רבכ, למה לא להודיע על כך? אם הייתי יודע שלא אקבל את ההנחה ברכישת הכרטיס במקום, הייתי מצטייד מראש, ממילא אין לי מה לעשות עם הנקודות.

האתר

טריבונה אחת שצופה אל החלק הטכני יותר של המסלול ופונה אל הים בעוד שכל הישורת נמצאת מחוץ לטווח הראיה. היה הרבה יותר יעיל אם הטריבונה היתה ממוקמת מדרום למסלול ופונה צפונה, ככה היה אפשר לראות אותו ללא קושי לכל אורכו וגם לא היה לי שיזוף על חצי פרצוף.

ציוד הגברה וסאונד

בשתי מילים: Say What?! לצערי, זה לגמרי לא נאמר כקלישאה... אני התמקמתי בצדה השמאלי (צפוני) של הטריבונה. שמעתי שהיה כרוז שדיבר באמצעות הרמקולים, אבל לא היה אפילו סיכוי קלוש להבין מה הוא אומר. כך, למשל, לא ממש ידעתי מי המנצח בכל מירוץ, מי בדיוק עקף או מה לכל הרוחות עומד להיות המירוץ הבא. לקראת סוף היום עברתי לצד הימני של הטריבונה, שם בהחלט כבר היה אפשר להבין את הכרוז.

ועוד משהו: היה ממש חסר לוח שמראה את מצב ההקפות, מי מוביל, איזה נהג נמצא בכל מכונית ועוד שאר פרטים. הדבר הזה נחשב לציוד פק"ל בכל מסלול קארטינג שמכבד את עצמו.

הנוסחה המנצחת?

יום התחרות כלל לא מעט אטרקציות. אומנם האירוע נקרא "פורמולה ישראל", אבל החלק של מכוניות הפורמולה 3 היה הזניח ביותר מבין שלל התחרויות שהתקיימו שם. מירוץ הקטנועים היה נחמד וברגעים מסויימים היה נדמה שהם אשכרה נסעו מהר יותר ממכוניות הפורמולה. מופע הדריפטים היה מרהיב, במיוחד השואו שנתנה הסובארו פורסטר הפסיכית שהתגלתה כנמר אמיתי בעור של כבש.

סדר וארגון

באתר האירוע פורסמה רשימת האירועים הצפויים לכל יום תחרות. הבעיה היא שלא פורסם לוח זמנים, כך שהלכה למעשה היה קשה מאוד עד בלתי אפשרי לתכנן מתי לצאת לנשנש משהו ועדיין להספיק לראות את המירוץ שמעניין אותך. חבל.

נקודה אחרת: ההפסקות בין המירוצים השונים (ולעתים גם במהלכם) פשוט היו ארוכות מידי. יותר מידי זמן בוזבז על התמזמזויות חסרות תועלת.

איכות המיצגים

בגדול - סבבה לגמרי. כפי שכתבתי מקודם, הדריפטרים היו אטרקציה אמיתית וכך גם מירוץ הסופר מוטו ונהיגת ההדגמה של רוי ניסני. במהלך היום בהחלט היתה תצוגה של כלי רכב שלא רואים כל יום - החל במיצובישי קולט האשדודית זוכת מירוץ הדראג בשדה תימן, עבור בגולף קאנטרי היפהפיה וכלה בניסאן GT-R והמרצדס SLS המהממת. ובעניין המרצדס, לא הבנתי מדוע במירוץ הדראג הוצגו כל המשתתפים ומכוניותיהם, בעוד שנהג המרצדס והרכב נותרו אלמוניים. יש שמועה עיקשת לפיה המרצדס ננהגה בידי אושיית רכב ידועה מאוד מתחום המירוצים והדרכות הנהיגה שלא אזכיר כרגע את שמה המפורש. אינני יודע עד כמה השמועה הזאת נכונה, אבל לטובת אותה אישיות אני מקווה שהשמועה הזאת שקרית. אם עם כל הניסיון בהדרכות נהיגה ובמירוצים אלה היו הביצועים שהוא הצליח להוציא מהרכב הזה, אז כנראה שמתהילת העבר לא נותר הרבה יותר מסתם שם :oops:

שורה תחתונה

במילה אחת: נהניתי. במשפט אחד: היה כיף, אבל יום אחד זה די והותר.

כנראה שגם לאירוע הבא של פורמולה ישראל אני אגיע על תקן צופה, ולכן רק נותר לי לקוות שהמפיק ישפר את הטעון שיפור וישמור על שכיית החמדה המוטורית הזאת.

נ.ב.:

את הדרך מאילת בחזרה לאיזור השרון עשיתי ב-3:45 שעות, כולל שתי עצירות פיפי ועצירה אחת בגני תקווה להוריד חבר שהתלווה אלי.

ברוך אתה אדוני אלוהינו מלך העולם בורא פרי הוולנטיין וה-WAZE.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

גם אני הייתי באירוע, גם שישי וגם שבת ומאוד נהנתי... לדעתי מרחו את הכל יותר מידי והגזימו עם המקצים.

בכל מקרה היה שווה כל שקל ואני מצפה לראות יותר אירועים כאלו (רק פחות פורמולה וקטנועים ויותר דריפטים ודרגים) באיזור המרכז

תן חיוך, עוד יבוא היום שגם על זה יטילו מס :)

פורסם

גם אני הצלחתי לגנוב 3 שעות מהחופשה המשפחתית באילת כדי לתת גיחה לאירוע ביום שישי.

ישבתי באמצע היציע ודווקא שמעתי את קורפל היטב.

פורמולה 3- משמעם

סופרבייק- קרב ענק בין שני המובילים

סופרמוטו- כנ"ל

קארטינג- נחמד מאוד

טורינג- ראיתי יחסית מעט, אבל מה שראיתי היה נחמד

דריפטינג- לא ראיתי את התחרות כי הגעתי בסביבות שתיים, אבל התצוגה הקטנה שהם נתנו בסביבות ארבע היתה מלהיבה מאוד!

דראג- נשארתי רק עד סוף הצגת המתחרים, אין ספק שרוב הקהל הגיע בשביל זה!

סה"כ נחמד מאוד בשביל אירוע "על הדרך". חייבים לעשות אירועים כאלו קרוב יותר למרכז.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אז גם אני הייתי בחמישי,שישי,שבת בפורמולה ואפילו עשיתי משהו כמו 20 הקפות במסלול באחד הימים. השנה היה שיפור ענק מול שנה שעברה.

לגבי הSLS בעל הרכב ממש לא מתחום הדרכות הנהיגה אלה מתחום הייטק ויש לו בחנייה גם C63 AMG

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

העיקר שיש אירועים מוטוריים

כן יירבו

האיכות תבוא, בשאיפה, עם הזמן

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

2:45.

נרשם.

:wink:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אז גם אני הייתי בחמישי,שישי,שבת בפורמולה ואפילו עשיתי משהו כמו 20 הקפות במסלול באחד הימים. השנה היה שעפור ענק מול שנה שעברה.

לגבי הSLS בעל הרכב ממש לא מתחום הדרכות הנהיגה אלה מתחום הייטק ויש לו בחנייה גם C63 AMG

בואו נעשה קצת סדר:

בעל ה-SLS (בחור חביב, שלא עושה עניין מהאוטו יותר ממה שבעל מאזדה 3 ליסינג עושה) נהג בה במירוצי הדראג. לעומת זאת, את מקצי הג'ימקנה עשתה ה-SLS כשמאחורי ההגה ישב אכן אותה אושיית-עבר עליה נרמז.

ה-AMG C63 שחנתה בפיטס שייכת לבחור בעל ה-GTR השחורה. כן, כן - החבר ירד לאילת עם GTR לדראג, ו-C63 לדריפט. בקרוב אצל כולנו בחנייה! אגב, ה-C63 השתתפה באימונים, אבל ביום הראשון לתחרות הושבתה בבוקר עקב תקלה בקיט שיפור מסויים שהותקן בה (כאילו שאין מספיק כוח למנוע של המפלצת מהמפעל וצריך להתקין קיט שיפורים...:shock:).

פורסם

אומנם זאת התקדמות יפה,

אבל זה עדיין אירוע מוטורי בהפקה של קרקס,ולא אירוע ספורט רציני,מקווה שזאת רק תחילת הדרך לראות כאן מרוצי מכוניות פרופר.

Porsche 944 turbo

פורסם

מגני תקווה לאילת ב2:45 שעות? 0_0

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

עשיתי את אותה הנסיעה גם בערך (יצאתי בחמישי בערב וחזרתי בשישי בערב).

סך הכל החלקים של הדריפטינג, האופנועים והתחרות הקטנה בין נהגי הראלי היו מאוד נחמדים לצפיה (בטח הדריפט, שזה show בפני עצמו). המקצה של נהגי הראלי ממש הרגיש כמו מרוץ אמיתי, לפחות בין חלק מהנהגים, והיה די נחמד לראות איך הם מנסים לעקוף זה את זה, בקצת מקום שהיה לזה במסלול, כשלפי הכרוז המכוניות של חלק מהם אף נגעו זו בזו.

מתוך הפורמולה ראיתי בעיקר את המקצים של הנשים, שהיו משעממים ממש. אני לא יודע אם באופן מכוון או לא, אבל לפחות 2 מהן לא לחצו על הגז בכלל, ולמרות שברור לי שמדובר בבחורות שיודעים לנהוג, ההרגשה היתה שהן מאוד מהססות עם רכבי הפורמולה. למרות זאת, אחת מהן אפילו הצליחה לעוף מחוץ למסלול.

באמת חצי מהזמן או יותר לא היה ברור מה אומר הכרוז, בעיקר בקצה הטריבונה שהיה קרוב ליישורת. במקצה הנשים הראשון היתה גם טעות של המרשלים והם הזניקו את המקצה עם דגל לא נכון, מה שגרם למי שנהל את העסק להחליט על זה שמתחילים את המקצה מחדש, וזה נראה קצת חובבני.

סך הכל מבחינתי זה היה שווה את הנסיעה הארוכה מהמרכז. לא ציפיתי ליותר מדי, ובסך הכל חוץ מהפרומולה עצמה אני חושב שקיבלנו סט מאוד נחמד של מקצים. מקווה שמתישהו, מישהו יארגן דברים דומים יותר קרוב למרכז (אפילו שדה תימן זה כבר יותר סביר), ושענף הג'ימקאנה יתפתח יותר, לאור כל ההתכתבויות כאן בפורום הספורט המוטורי.

אה ובחזור לקח לי 3 שעות וחצי עד לאיזור השרון, כולל עצירה לצהריים. אלעד, כנראה שנסעתי קצת יותר מהר ממך :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אתה גר בגני תקווה?:shock: נחמד לדעת שאני לא היחיד :)

לא, לא כתבתי את זה בשום מקום (אע"פ שעד לפני כשנתיים אכן התגוררתי באיזור הזה).

מגני תקווה לאילת ב2:45 שעות? 0_0

מי מוכן להסביר לי מה פירוש הצירוף 0_0 ?

אה ובחזור לקח לי 3 שעות וחצי עד לאיזור השרון, כולל עצירה לצהריים. אלעד, כנראה שנסעתי קצת יותר מהר ממך :)

אני לא בתחרות מול אף אחד, וזה מבלי להזכיר את הלקסוס ההיברידית שהרסה לי את כל הקטע של כביש 12 מהיציאה מאילת ועד למחסום הראשון של הצבא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
במהלך היום בהחלט היתה תצוגה של כלי רכב שלא רואים כל יום - החל ...עבור בגולף קאנטרי היפהפיה .

say what? :shock:

פרטים בבקשה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
say what? :shock:

פרטים בבקשה.

החום השפיע עליו,מדובר בגולף ראלי כמובן

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לא השפיע עלי שום חום, תודה רבה. הרכב שיותם קריסטל נהג בו היה גולף קאנטרי. אני זוכר שהכרוז אפילו ציין שזה רכב נדיר שיוצרו ממנו 5000 חתיכות.

עריכה:

לאחר חיפוש בגוגל נראה שבאמת החום השפיע עלי. בכל מקום כתוב שזאת היתה גולף ראלי ולא קאנטרי, אע"פ שאני בטוח ששמעתי את זה. טוב, כתבתי כבר בהודעה הראשונה שמערכת ההגברה היתה לקויה ושהיה חסר לוח עם פרטי המתחרים בכל מקצה.

• תוכן חדש...