Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות על שחפצים צהליים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי!

התגלתה אצלי תמונה מהשירות הצבאי ועלו לי שאלות לראש.

ממה עשויים השחפצים הצהליים שלבשתי?מה המפרט שלהם?

איך זה מוגדר היום באנטרנט לשם השוואה?

הימני מוגדר כאפוד מגן קל,יוצר על ידי חגור בשנת 1983.

השמאלי מוגדר כאפוד מגן נגד רסיסים. חוץ מזה אני לא יודע כלוםIMG_1581[1].jpg

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

אלו בשכבפצי"ם הקלים של צה"ל. במויים בעיקר לספיגת רסיסים ובמקרה הטוב כדורי אקדח (גם לא בטוח). בין שכבות הניילון החיצוניות יש שכבות קוולאר או מיילאר, לא זוכר איזה מהשניים. אריגים עמידים מאוד לקריעה ועיוות, מה שנותן יכולת ספיגה מאוד יעילה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

למיטב ידעתי זה שכפ"צ רסיסים בלבד. אני לא חושב שהוא יכול לספוג - גם במקרה האופטימי ביותר - כדור אקדח.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

איך אני יכול לחפש מקבילים לזה באינטרנט?

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

חפש חנויות של army surplus, תוכל אפילו לקנות משאיות ריו חץ אם יתחשק לך

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

חפש שכפצים דומים מוויטנם.

עד כמה שאני יודע נכון להיום כבר לא משתמשים בדבר הזה בארצות הברית מכיבן שקיימות פלטות מיגון קראמי לכל הגוף שבאות כחלק מהווסט של הלוחם, אלה רק בארץ.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

http://en.wikipedia.org/wiki/Flak_jacket

וסט שכל תפקידו הוא לאגור זיעה ואולי להגן מפני רסיסים בתוך רק"מ (או מטוס, כמו שהיה במלחה"ע ה-II).

בפלוגה שלי היה מקרה שלימדו אח"כ בתחקירי בטיחות בכל צה"ל שבו מפקד, מא"גיסט בעברו (ובגודל וכוח מתאימים) ניסה להראות לחייל איך השכפ"צ מציל חיים (תוך כדי אמירת מילים אלה) כאשר הוא הכניס לו סכין לתוך השכפ"צ. הנזק - שריטה לכבד וחזרה לפלוגה לאחר חצי שנה של אשפוז ושיקום. הנזק המשמעתי למפקד - לא היה מפקד יותר, יצא מהיחידה ונהיה נהג של בכיר. קומבינות זה טוב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ישנם היום שכפ"צים קלים הרבה יותר טובים, עם קוולאר. לי כשהייתי בבסיס הקודם קודם, היה אחד כזה. הוא פחות נוח, יותר כבד - אבל מציל חיים. על החשמונאי אני לא מדבר בכלל...

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

יש חברה בנהריה שעובדת עם משרד הביטחון. היא מתמחה במוצרי קבלאר וכיוצא בזה. החברה מייצרת את הלוחות אם אינני טועה. אתה יכול לתקשר אליהם ולקבל פרטים.

http://dunsguide.dundb.co.il/D600225242.aspx

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

השכפ"ץ הנ"ל יעיל נגד רסיסים, דקירות וכ'ו. מוזר לי לשמוע שהצלחתם להעביר דרכו סכין, כנראה השכפ"ץ הספציפי היה פגום, למיטב זיכרוני ניסינו הרבה פעמים להעביר דרכו סכין ולא צלחנו...

כדור של אקדח/כל נשק אחר יחדור אותו ללא מאמץ.

היתרון שלו לעומת אפוד קרמי זה כמובן המחיר, המשקל והנוחות (קשה לי לדמיין חיילים נלחמים על אמת עם קרמי, הוא יעיל בעיקר לפעילות בט"ש בשטחים).

פורסם

עומר תתפלא. ליוויתי לא פעם חפ"קים של אלוף פקמ"ז, מפקד אוג' 162 ומח"טים כחלק מתפקידי כטכנאי תקשוב, והלוחמים מסתובבים עם וסטים שבתוכם יש כבר את הלוחות הקראמיים של חשמונאי. אצלי בווסט קיימת הגנה קלה (אין צורך ביותר כי אני לא נכנס לתוך שטחי לחימה, ואם מישהו דוקר אותי יש לי מלא כלים וציוד על הווסט.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

כמו שכתבתי, הווסטים הקרמים (חשמונאי) נמצאים בשימוש בפעילות בט"ש באיו"ש, עזה והגבולות (במחסומים ובסיורים ובחפ"קים וכ'ו). אך במצב של מלחמה לא ישתמשו בהם כי החסרונות שלהם יגברו על היתרונות שלהם, קשה לי לדמיין לוחמים הולכים עשרות קילומטרים עם פק"לים ששוקלים המון בעומק סוריה או לבנון כשיש עליהם ווסט קרמי ששוקל בערך 7 ק"ג וחונק את הגוף.

נ.ב.- לפותח השרשור, כותבים "שכפ"ץ" ולא "שחפ"ץ", ר"ת של "שכבת פיצוץ".

פורסם

ואם כבר מזכירים את ראשי התיבות שכפ"צ - מישהו יודע מה מקור השם?

רמז - יש קשר לתחבורה (אך לא למכוניות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באינטרנט כתוב שזה "שכבת פיצוץ".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
קשה לי לדמיין לוחמים הולכים עשרות קילומטרים עם פק"לים ששוקלים המון בעומק סוריה או לבנון כשיש עליהם ווסט קרמי ששוקל בערך 7 ק"ג וחונק את הגוף.

אולי קשה, אבל קרה מספיק בעבר וקורה בפועל.

• תוכן חדש...