Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה צודק אבל הנה סתם תהייה, מה אתה חושב שהיה פה בלי כיפת ברזל? ה"גנרלים" היו אומרים וואלה זה סבבה שאנשים יחטפו רקטה לתוך הבית פעם בכמה חודשים? אלו החיים?

אני לא חושב.

ההחלטה להכניס כסף לעזה ולהעסיק עובדים מטעם קטאר בלשכת ראש הממשלה זה החלטות של גנרלים?

כמו שהגנרלים טועים ככה גם הפוליטיקאים. על כולם יש אחריות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

אתה צודק אבל הנה סתם תהייה, מה אתה חושב שהיה פה בלי כיפת ברזל? ה"גנרלים" היו אומרים וואלה זה סבבה שאנשים יחטפו רקטה לתוך הבית פעם בכמה חודשים? אלו החיים?

אני לא חושב.

ההחלטה להכניס כסף לעזה ולהעסיק עובדים מטעם קטאר בלשכת ראש הממשלה זה החלטות של גנרלים?

כמו שהגנרלים טועים ככה גם הפוליטיקאים. על כולם יש אחריות.

מציע לך לקרוא קצת על התקופה , עמיר פרץ היה במיעוט כמעט נרדף , לגנרלים היו פתרונות צבאים אחרים.

ולגבי הכנסת הכסף והעובדים , מפנה אותך לחפש קצת בגוגל ולבדוק את המלצות הצבא אשר תמך בהכנסת עובדים לישראל כדרך להוריד את גובהה הלהבות ולתת אופציה לעזתים לעבוד ולהרוויח כסף בתקווה שזה ימתן אותם ואו אולי אף יורד את הלחץ הכלכלי אשר בתורו יוריד את השינאה לישראל.

לא עבד , האשמה על המנהיגים הפוליטים והצבאים , תנין לא מאכילים , הורגים.

פורסם
לפני 14 דקות, 3n כתב:

סימני שאלה שכביכול עיתונאים עם אגנדה ברורה מעלים ללא שום בדל הוכחה , תיאוריות בלתי נגמרות ולא משנה שאין גיבוי עובדתי , העיקר להגיע עם כותרת מפוצצת למהדורה של שמונה , יונית עם סבר פנים חמורות מדקלמת את הכתוב וזהו, זה באותו הרגע הופך להיות אמת חלוטה.

למה אתה מניח שאני מקשיב למהדורות החדשות?

אני לא. אני מתעדכן מכתבות. כתובות. 

אין לי מושג אם מישהו\מישהי העלתה את הנקודה הזו מלפני או לא. 

גם לא ממש מטריד אותי מה איזו יונית או איזה ינון חושבים. 

אני מנסה לחשוב בכוחות עצמי- לפעמים זה מביא אותי לאותן המסקנות. לפעמים להפוכות. 

אבל לא מכתיבים לי את דעתי. 

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

התירוץ היה (אמיתי), ש"עדיף מתקפה טובה" שתייתר את הצורך. 

אני עדיין מחפש את הבי3ים עבור מתקפה שכזו. 

אולי כאן מישהו ראה אותם בטעות? 

והמדינה אכן חייבת לעמיר פרץ תודה על קידום הכיפה. 

לפני 6 דקות, 3n כתב:

תנין לא מאכילים , הורגים.

אה, אההה, אהמ, אה, איך אגיד את זה- 

אני חושב שאולי כדאי שתנסה להחליף דימוי? בימינו? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Night Driver כתב:

אתה פשוט לא מבין את ההבדל בין צרכן ליצרן.

זיני צרך מודיעין אבל אף פעם לא ייצר אותו ושבכ לא צורך מודיעין אלא מייצר אותו. שני דברים שונים לחלוטין שהמשותף היחיד מבחינה ביצועית זו הכותרת.

שב"כ לא צורך מודיעין?   שמע, אתה מצחיק. 

ואגלה לך סוד - גם צה"ל מייצר מודיעין, וגם צורך אותו.

וגם זיני, בתור מג"ד או מפקד חטיבת הקומנדו, היה אחראי לאסוף או לייצר מודיעין (לא הוא עצמו, אלא הלוחמים תחתיו).

לכן אני אחזור על השאלה - מה זה ה"מודיעין" שאתם מקשקשים עליו?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, ברווז כתב:

התירוץ היה (אמיתי), ש"עדיף מתקפה טובה" שתייתר את הצורך. 

אני עדיין מחפש את הבי3ים עבור מתקפה שכזו. 

אולי כאן מישהו ראה אותם בטעות? 

והמדינה אכן חייבת לעמיר פרץ תודה על קידום הכיפה. 

הביביסט של הקיוביק אומר שכיפת ברזל הייתה טעות כי היא רק הרדימה אותנו.

איך מודדים כזה דבר? מי יודע להגיד כמה אבידות היינו חוטפים עד שבאמת היינו עושים מעשה?

דווקא בנושא הזה אין לי דעה מוצקה, אם לא הייתה כיפת ברזל אז בטוח היינו עושים משהו (פוליטי מדיני מלחמתי וואטאבר) כי פשוט לא היינו יכולים לסבול כזה מצב שכל חתיכת שאריות מתכת מעופפת גורמת לנו לאבדות בנפש.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, 3n כתב:

לגנרלים היו פתרונות צבאים אחרים

מי אמר שפתרונות צבאיים אחרים לא היו טובים יותר בראייה לאחור?

ההגנה של כיפת ברזל זה חלק ממה שאפשר לממשלה ולצבא גישה של הכלה ובמקום להרוג את התנין איפשר לספוג את הנשיכות.

אי אפשר לדעת מה היה קורה, אבל גם אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה היה נח לכולם להכיל את האיום.

לא שזה מסיר אחריות (במערכת הביטחון ובממשלה) ממי שהחליט לתת להם לגדול ולהפוך למפלצת.

וכמובן שלהאשים את כיפת ברזל בכל הפראסה הזאת זה מטומטם לגמרי. טוב שיש אותה, חבל שאין במקביל גם ביצים להנהגה.

לפני 18 דקות, ברווז כתב:

המדינה אכן חייבת לעמיר פרץ תודה על קידום הכיפה

המדינה תהיה חייבת תודה גדולה בהרבה לפוליטיקאי שימצא את הביצים לנטרל את האיום וייתר את הצורך במערכת.

רק איפה הוא...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 דקות, flytomars כתב:

מודדים

זה לא עניין של מדידה, אלא של השקפה. "ההגנה הכי טובה היא התקפה טובה" הוא קונספט די ישן.

אם לצד כיפת ברזל היו "מכסחים את הדשא" בעזה, היינו כנראה במקום אחר לגמרי. 

אני בכלל לא מדבר על שאיפות להסדר קבע כזה או אחר כי אלו, נכון לתקופה האחרונה, לא פחות מדברי סרק.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

מי אמר שפתרונות צבאיים אחרים לא היו טובים יותר בראייה לאחור?

ההגנה של כיפת ברזל זה חלק ממה שאפשר לממשלה ולצבא גישה של הכלה ובמקום להרוג את התנין איפשר לספוג את הנשיכות.

אי אפשר לדעת מה היה קורה, אבל גם אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה היה נח לכולם להכיל את האיום.

לא שזה מסיר אחריות (במערכת הביטחון ובממשלה) ממי שהחליט לתת להם לגדול ולהפוך למפלצת.

המדינה תהיה חייבת תודה גדולה בהרבה לפוליטיקאי שימצא את הביצים לנטרל את האיום וייתר את הצורך במערכת.

רק איפה הוא...

כיפת ברזל הפכה לתירוץ כדי לא לתקוף, את קונספצית ההכלה ואו המב"מ פיתחו אלופים בצה"ל שהיום יושבים באולפנים וממשיכים להמטיר עלינו את חוכמתם הבלתי נגמרת למרות הכישלונות הצורבים שלהם.

הבעיה הגדולה ששני וקטורים כושלים נפגשו , ראש ממשלה אימפוטנט אשר חושש מהצל של עצמו , וגנרלים אשר שכחו שתפקידו של צבא זה להילחם ולהכריע מערכות ולא להכיל , בכירי צהל החל מסוף שנות ה 90 ועד היום הם חצי פוליטיקאים אשר מחזיקים צבא של עיתונאים לוכחי פינכה שידבררו את הצבא מבחוץ.

ראש הממשלה האחרון אשר היה לו ביצים הוא שרון, מאז אנחנו ובעצם העולם כולו נמצאים במדבר צחיח של פקידים עלובים, אני יחסי ציבור ולא מנהיגים.

לפני 6 דקות, Gosser1860 כתב:

זה לא עניין של מדידה, אלא של השקפה. "ההגנה הכי טובה היא התקפה טובה" הוא קונספט די ישן.

אם לצד כיפת ברזל היו "מכסחים את הדשא" בעזה, היינו כנראה במקום אחר לגמרי. 

אני בכלל לא מדבר על שאיפות להסדר קבע כזה או אחר כי אלו, נכון לתקופה האחרונה, לא פחות מדברי סרק.

לכסח את הדשא ?

שתי דקות לאחר מכן מוגשות עשרות תביעות לבית המשפט , בצל"ם, אירגון רופאים, הקרן החדשה , עדאללה וכל שאר העמותות אשר מקבלות כספים מהאיחוד בלחץ מתמיד להפסיק את הלחימה , ואם זה לא מספיק הרי הם פועלים כנגד ישראל בהגשת מסמכים ל ICU למשל כדי להגביר את הלחץ מבחוץ.

איפה פרקליטות המדינה לטפל בחבלנים מבית ?

מה עם איזה כתב אישום כנגד אולמרט החלאה וברק ועמירם לוין על הראיונות הנפשעים שלהם באל גזירה ?

חלאות בוגדניות.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 14 דקות, flytomars כתב:

אם לא הייתה כיפת ברזל אז בטוח היינו עושים משהו (פוליטי מדיני מלחמתי וואטאבר) כי פשוט לא היינו יכולים לסבול כזה מצב שכל חתיכת שאריות מתכת מעופפת גורמת לנו לאבדות בנפש.

בין "יש לי רעיון" לבין "מערכת כיפת ברזל ראשונה הוצבה בשטח". מה בדיוק עשינו? 

נכון. 

סבלנו את המצב בשקט, עם הפוגה קלה של "מבצעים" פה ושם. שהמשיכו באותה מתכונת גם אחרי הצבת הכיפה. 

האמת היא איפה שהוא באמצע. 

כן, צריך את הגיבוי הזה בהגנה- יחד עם מתקפה טובה. מהסוג שמונע מתקפות בעתיד. 

לא כתוב בשום מקום שזה צריך להיות האחד על חשבון האחר. 

אבל לא, "הכלה" ומתן תשלומים לחמאס. זו הדרך שנבחרה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 5 דקות, 3n כתב:

את קונספצית ההכלה ואו המב"מ פיתחו אלופים בצה"ל

פיתחו? ברור, פשוט כי זו ההוראה שנתנו להם, בדיוק כפי שביצעו תקיפה מושלמת באיראן ללא אבדות. אם הצבא יהיה לחומני ותוקפני או הגנתי, את זה קובע הדרג המדיני ורק הוא. הצבא של לפני ה-7 הוא אותו הצבא שכיסח את עזה, מי שהפעיל או לא הפעיל אותו זה הדרג המדיני. אם הייתי חוסר כישרות, אז כמובן שהצבא אשם, אבל לתקוף כאן או שם ובאיזה סדר גודל, את זה הדרג המדיני קובע. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 דקות, 3n כתב:

שתי דקות לאחר מכן מוגשות עשרות תביעות לבית המשפט

תזכיר לי רגע איזה מלחמה הופסקה בצו של בג״ץ?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 13 דקות, פינדר כתב:

תזכיר לי רגע איזה מלחמה הופסקה בצו של בג״ץ?

מכיר אפקט מצנן ?

זה בדיוק הענין , ראה מקרה בראל חדריה ועוד מקרים רבים שהצבא הבין מראש להיכן נושבת הרוח והגביל את עצמו עוד לפני החלטה של בג"צ.

לפני 17 דקות, madmaxx כתב:

פיתחו? ברור, פשוט כי זו ההוראה שנתנו להם, בדיוק כפי שביצעו תקיפה מושלמת באיראן ללא אבדות. אם הצבא יהיה לחומני ותוקפני או הגנתי, את זה קובע הדרג המדיני ורק הוא. הצבא של לפני ה-7 הוא אותו הצבא שכיסח את עזה, מי שהפעיל או לא הפעיל אותו זה הדרג המדיני. אם הייתי חוסר כישרות, אז כמובן שהצבא אשם, אבל לתקוף כאן או שם ובאיזה סדר גודל, את זה הדרג המדיני קובע. 

נכון מבחינה חוקית , אבל אם הצבא ימליץ לא לתקוף הדרג המדיני לא יכפה על הצבא את הפעולה כי הרי הצבא מצהיר על חוסר מוכנות...

הצבא של ה7.10 הוא לא הצבא של ה 6.10 , ההבנה של האסון הבהירה שאין מקום להכלה ומה שנדרש היה לעשות שנים קודם ונדחה עקב ראש ממשלה ורמטכלים חסרי תיפקוד הפך להכרח.

את הפער הענק בין הצפון בו היתה תוכנית סדורה ומודיעין מעולה , לבין הדרום שבו הופתענו מכל מנהרה ופיר מדגים את כישלום השב"כ אשר ממונה על גיזרת דרום מול המוסד אשר ידע לרשת היטב את לבנון ולהוציא מודיעין איכותי ומדהים.

פורסם
לפני 39 דקות, 3n כתב:

ראש הממשלה האחרון אשר היה לו ביצים הוא שרון, מאז אנחנו ובעצם העולם כולו נמצאים במדבר צחיח של פקידים עלובים, אני יחסי ציבור ולא מנהיגים.

אולמרט. אבל כן. ואני חושב שהפוליטיקאים והצמרת הבטחונית כאן שחקו באותו המשחק בדיוק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

שב"כ לא צורך מודיעין?   שמע, אתה מצחיק. 

ואגלה לך סוד - גם צה"ל מייצר מודיעין, וגם צורך אותו.

וגם זיני, בתור מג"ד או מפקד חטיבת הקומנדו, היה אחראי לאסוף או לייצר מודיעין (לא הוא עצמו, אלא הלוחמים תחתיו).

לכן אני אחזור על השאלה - מה זה ה"מודיעין" שאתם מקשקשים עליו?

לא יודע איפה היית בצבא אבל זה ממש לא עובד ככה.

שבכ מייצר מודיעין. מגד מקסימום אוסף חומר גלם על הדרך שמועבר לניתוח באמ"ן שמביא אחר כך מידע מאומת פחות או יותר. זה שאתה אוסף בשטח חלקי פאזל לא אומר שאתה מרכיב תמונה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 49 דקות, 3n כתב:

נכון מבחינה חוקית , אבל אם הצבא ימליץ לא לתקוף הדרג המדיני לא יכפה על הצבא את הפעולה כי הרי הצבא מצהיר על חוסר מוכנות...

הצבא של ה7.10 הוא לא הצבא של ה 6.10 , ההבנה של האסון הבהירה שאין מקום להכלה ומה שנדרש היה לעשות שנים קודם ונדחה עקב ראש ממשלה ורמטכלים חסרי תיפקוד הפך להכרח.

את הפער הענק בין הצפון בו היתה תוכנית סדורה ומודיעין מעולה , לבין הדרום שבו הופתענו מכל מנהרה ופיר מדגים את כישלום השב"כ אשר ממונה על גיזרת דרום מול המוסד אשר ידע לרשת היטב את לבנון ולהוציא מודיעין איכותי ומדהים.

אם הצבע היה מצהיר על חוסר מוכנות, ביבי כבר היה עושה מזה מטעמים. מה שכן אמרו לו זה שמע, רוצה לכבוש את עזה, יהיו 2000 חיילים הרוגים, בדיוק כפי שהיו הערכות למקרה וחיזבאללה יזום התקפה (ולא אנחנו ולא הזחיחות של נסראללה לאחר המלחמה שבסוף הובילה למותו). כתבת על מוכנות וכשירות, מהבחינה הזו הצבא של ה-6 הוא אותו צבא של ה-7, זה בסופו של דבר מה שקובע את התוצאה, התקפיות או לא זה כבר משהו אחר. 

המוסד אחראי על רק על מודיעין של מטרות איכות כמו הבונקר של נסראללה, לא על אלפי המטרות שעל זה אחראי המודיעין הצבאי. אי אפשר להשוות בכלל פעולה בעזה הסגורה והמסוגרת עם שלטון שעוקב אחרי כל פיפס לעומת לבנון. היכולת לפעול בשתי הזירות שונה מהיסוד. 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...