Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי אנשים מכורים ל"הפרטה". לא מבינים שיש לא מעט מקומות שהיא לא מתאימה להם.

לא.

שים לב שנגשתי לזה מכיוון אחר לחלוטין. ״הפרטה״ זה באז וורד. בדרך כלל הוא נזרק מכיוון של יעילות כלכלית. אני הרבה פחות נגעתי בזה.

בוא נתחיל משכרו של מהנדס התוכנה. המהנדס במיקור החוץ ידרוש (ויקבל) שכר פי 2-3 לפחות מזה של איש הקבע. על מנגנוני הגדרת המשימות והפיקוח עליהן לא תוכל לוותר (איפה תמצא באזרחות אנשי שטח צבאיים, בעלי ניסיון בשטח, שמבינים את הצרכים?). אז יש לך עשרות אחוזים מהמנגנון שעליהם ממילא לא תוכל לוותר.

זה לא נכון. מכמה כיוונים. אאוטסורסינג וקניית מוצרי מדף מחברות טכנולוגיות קיימים כבר היום (ראה למשל את זה).

בפרויקטים כאלו מן הסתם יש מנהל פרויקט או מנהל מוצר מלווה, כמו שקורה בכל גוף אחר.

החישוב על החסכונות כאן הוא גס מאוד לא מדויק, מכיוון שגם התוצר שאתה מקבל הוא פונקציה של גובה התשלום. לצד השני, על חיילי הקבע יש הוצאות אחרות שאין על אזרחים. ואזרחים לא נעלמים לך להגנ״ש ולא מבזבזים 3-4 ימי עבודה בחודש על שמירות.

אני לא יודע היכן שירתו או משרתים הכותבים כאן ,אבל נראה לי שהמדים שלהם, אם היו קיימים אי פעם, מאופסנים עמוק בבוידעם.

לא מתאים לך ולא מכבד אותך לכתוב משפטים מהסוג הזה.

לא צריך להיות רא״ל בדימוס כדי לדעת כמה חורים יש במודל הנוחכי של הצבא, ואני חוזר לבסיס: מחד גיוס של חצי מהילדים בגיל. מאידך אלפי חיילים כמו הגיבורה של ״אפס ביחסי אנוש״ שהתרומה שלהם למולדת מסתכמת בשמירות והכנת דוחות שלישות לפני הביקורת.

ותמונות שלי במדי קבע החדשים זמינות בפייסוש לכל מי שזה מרתק אותו מספיק.

דרך אגב, יבגני (וסלח לי אם התיחסתי אליך במקום למישהו אחר) - מישהו זוכר מה מקורן של ה"מורות החיילות" (שלדעתי כבר לא קיימות, אלא מוחלפות על ידי "מתנדבות השירות הלאומי" הדתיות שעושות נפשות למגזר ומפלגות מסוימים)? או גל"צ (שממילא כנראה מופרטים עד הסוף), או הגדנ"ע (חפש את ההיסטוריה של ה"ריאלי" משנת 1940) ושאר גופים כאלה. דרך אגב, הגדנ"ע (ובשמו העכשוי "של"ח") הצטצם מאד בהשואה למה שהיה כאשר אני למדתי בתיכון, ולדעתי תרם לי המון.

תרם לך המון במה?

מה רלוונטי מה שהיה לפני כמה עשורים למה שקרה היום?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לכל חברה יש גם נורמות חברתיות, ובמסגרת הנורמות החברתיות, כדוגמה,

בישראל יש אהדה לצבא , הן כמגן המדינה, והן כמאחד את שכבות הציבור. ומאחר ואנו מודעים לתגמול הכלכלי הנמוך, אשר מקבלים המשרתים בצבא, אנו מעריכים אותם על שירותם את המדינה.

לכן האהדה , היא תמיכה של החברה בישראל בחיילים, כחלק מההערכה על הקשיים הללו. וברור כי מוסדות המדינה, כגון אוניברסיטאות של המדינה, אמורות לכבד גישה זו ולתמוך בנורמה החברתית הזו.

זה בערך הקטע היחיד בהודעה שהבנתי (בין היתר כי כבר כתבת דברים ברוח זו קודם) ולכן עליו אגיב.

לא, אין שום הכרח לאהוד את מערכת הבטחון. כלומר, אני בעד שאנשים ינהגו באופן מכבד גם למי שהם שוטמים (הרי מה החוכמה בלנהוג בנועם רק כלפי מי שאתה אוהד?), אבל אין שום הכרח לאהוד את מערכת הבטחון, ולא משנה היכן אדם עובד, ואין שום מניעה להביע חוסר אהדה במערכת זו.

אתה יודע, חופש ביטוי וכזה...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

יבגני:

חישובים כלכליים נגזרים מנתונים שאין לי, וכנראה גם לא לך. אז נכון שהאזרח לא יצא להגנ"ש (שבוע בשנה, כלומר הפסד נטו של 5 ימי עבודה), אבל סיכוי טוב שיוצא לשמ"פ (נניח בתור מ"פ טנקים שוצא לשבועיים אימון, לפחות פעם בשנתיים). ואני לא יודע איזה הוצאות יש על אנשי קבע שאין על אזרחים. נסה לבדוק מהי "עלות שכר" של אזרח. המעסיק שלי עושה דבר נחמד - מוציא לכל עובד דו"ח עלויות שכר פעם בשנה. אצלי, למשל, זה 25% מעבר לברוטו. מן הסתם החברה שמקבלת את מיקור החוץ מתחשבנת גם על העלויות האלה. ואנשי הקבע שעליהם אני מדבר לא עוסקים בשמירות אלא נטו בעבודה שלהם, בדיוק כמו בכל חברה אזרחית (אה. יש טיול גיבוש יחידתי פעם בשנה).

לגבי הגדנ"ע - בוא נעזוב את מה שאני למדתי במסגרת הזו. נדבר על הבנים שלי, בוגרי תיכון בעשור האחרון. מדובר בבית ספר יוקרתי, מהסוג שלא יוצא ל"שבוע הכנה לגיוס" - התקציב לעניין הזה שמור לבתי ספר עם אוכלוסיה קשה - וגם כבר אין שיעור גדנ"ע שבועי (חבל, כיון שלפחות ב-50% מהשיעורים מדובר בשעור חנ"ג נוסף, משהו שחסר מאד במקומותינו). אבל יוצאים פעמיים בשנה לטיול שהוא מסע, מטפסים קצת ג'בלאות, מבשלים לעצמם בשטח, מקימים מאהל וישנים בו, ובקיצור, לומדים קצת להתמודד עם משהו שנמצא מחוץ לאיזור הנוחות. והדבר הכי טוב בזה - וכאן אני מדבר על עצמי - משאיר לא מעט חוויות שנשארות בזכרון עשורים.

ועניין אחרון הוא אחוזי הגיוס. בוא נוציא את הערבים מהחשבון. האחוז הנמוך של גיוס נוער יהודי הוא, קודם כל, מחדל של המערכת הפוליטית, שמאפשרת השתמטות לא רק מגיוס אלא בכלל מהשתתפות בחברה, אם כל ידי חינוך והשכלה לקויים שגורמים לאנשים לא להשתתף בכלכלה (או להשתתף בכלכלה השחורה), לפרזיטיות, להמנעות מגיוס לצה"ל או שירות לאומי אחר. אני לא בטוח שהגדלת אחוזי הגיוס תפתור את בעית משך השירות, שכן גם הכשרת חייל לרמה שיהיה יעיל אינה רק טירונות, אלא מסלול לא קצר. שים לב שכתבתי "חייל" ולא "לוחם", כיון שזה נכון הן לתפקידי הלחימה, אבל גם לתפקידים אחרים לא פחות משמעותיים, הן "תומכי לחימה" והן תפקידים עורפיים המצריכים התמקצעות. אבל הרחבת בסיס הגיוס תאפשר בחירת החיילים מתוך קבוצה יותר רחבה, ובעקבות זאת גם יותר מועמדים איכותיים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה דברים (וסליחה על שיטת הציטוטים, אבל אני אוהב להתייחס נקודה - נקודה):

חישובים כלכליים נגזרים מנתונים שאין לי, וכנראה גם לא לך. ואני לא יודע איזה הוצאות יש על אנשי קבע שאין על אזרחים. נסה לבדוק מהי "עלות שכר" של אזרח. מן הסתם החברה שמקבלת את מיקור החוץ מתחשבנת גם על העלויות האלה. ואנשי הקבע שעליהם אני מדבר לא עוסקים בשמירות אלא נטו בעבודה שלהם, בדיוק כמו בכל חברה אזרחית (אה. יש טיול גיבוש יחידתי פעם בשנה).

קודם כל, התחלנו מזה שטענת שהפרטה לא תשתלם כלכלית. אז את זה אתה לא יכול לקבוע. אבל אנחנו יודעים לא כספקולציה אלא כעובדה שצהל, כמו כל גוף אחר במדינה, משתמש במיקור חוץ. כל הזמן. בוא נקח דוגמא יותר טריוויאלית: כשהתגייסתי, הבנות ביחידה שלי עשו תורנויות מטבח. כשהשתחררתי, היו שירותי קייטרינג.

יש לזה סיבה.

אבל גם מעבר למחיר של אחד לאחד, אתה לא צריך מתכנת אזרח על כל מתכנת חייל, והתוצאה שאתה תקבל מבית תוכנה של מפתחים מנוסים, זו לא התוצאה שקתבל מילדים שזה עתה סיימו קד"צ של חצי שנה, או תואר ראשון. כי בזמן שבאזרחות הם מגיעים למשרות פיתוח של מתחילים (וגם זה לא תמיד), בצבא הם יוצאים לקצונה כמעט על אוטומט ומתחילים "לנהל" (והאמן לי שהם גם עושים תורנויות, ושבתות ומטווחים, ומה לא). ובחברות אזרחיות לתקציב של חברה יש משמעויות, ועל טעויות משלמים, וראש צוות פיתוח אומנם עוסק לפעמים בגנון, אבל לא במשברי מוטיבציה של ילדים בני 20, שחתמו על חוזה ל6 שנים קדימה ואז גילו שלהיות שנתיים וחצי בקבע זה לא חלום חייהם, ואי אפשר אפילו לשחרר אותם כי זה כמו סכר שנפרץ, ואז כולם ירצו.

וגם ואת הכסף שמתבזבז על תוצר ברמה נמוכה הרבה יותר קשה לספור. אבל לא צריך את הצבא בשביל לדעת שזו המציאות. רואים את זה גם בהייטק האזרחי.

אבל יוצאים פעמיים בשנה לטיול שהוא מסע, מטפסים קצת ג'בלאות, מבשלים לעצמם בשטח, מקימים מאהל וישנים בו, ובקיצור, לומדים קצת להתמודד עם משהו שנמצא מחוץ לאיזור הנוחות.

בשביל זה יש חוגים ותנועות נוער.

האחוז הנמוך של גיוס נוער יהודי הוא, קודם כל, מחדל של המערכת הפוליטית, שמאפשרת השתמטות לא רק מגיוס אלא בכלל מהשתתפות בחברה, אם כל ידי חינוך והשכלה לקויים שגורמים לאנשים לא להשתתף בכלכלה (או להשתתף בכלכלה השחורה), לפרזיטיות, להמנעות מגיוס לצה"ל או שירות לאומי אחר.

זה לא מחדל של המערכת. זו תוצאה של ניסיון ללכת בלי ולהרגיש עם - אם כוונתך היא לחרדים לפחות.

לגבי החילוניים והדתיים - שוב, אתה ואני ופו הדב יכולים להתווכח פה על גבי 40 עמודים נוספים על חוויות מהשירות ומה שהוא רואה כקנאה וכו'.

השורה התחתונה היא שיש כאלו שזוכים בהון עצום (במובן הסוציולוגי), יש כאלו שנדפקים פיזית ונפשית ויש כאלו שלא עושים כלום.

אפשר לשקר לעצמנו עד מחרתיים על ה"תרומה" של כולם. לי אישית זה מרגיש קצת.. יותר מדי סובייטי. ואני חושב שלטובתה של המדינה והעתיד של כולנו יותר ריאלי להבין שהזמנים השתנו וצריך לתת מוטיבציה נוספת, אחרת, אם אנחנו רוצים שבעוד עשור יהיו בצהל גם מג"דים ומח"טים ולא רק יוצאי יחידות עלית, תוכניתנים ומשקיות ת"ש.

בבקשה, כתבה מלפני שנה וחצי. למעלה מ-80 מגויסים סרבו להתפנות כשגילו שהם הולכים לשרת בחיל השריון. זה בדיוק זה. ובעיית ה-"או סיירת או ניירת" והעדר עתודה של אנשים איכותיים מספיק להצמיח מהם את הקצונה הבכירה של מחר זו בעיה הרבה יותר חמורה מריב אזוטרי בקמפוס, אם נחזור שלושה עמודים אחורה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אם תקרא את המצע של זהות, תראה שהוא הרבה יותר חילוני מאשר דתי.

האמת שזה נכון, הם בעד הפרדת הדת מהמדינה.

בימים האחרונים קראתי עליהם די הרבה באינטרנט, התרשמתי לטובה.

השאלה האם כדאי "לבזבז" עליהם את הקול, מה הסיכוי שלהם לעבור את אחוז החסימה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

הייתי באתר שלהם וקראתי הרבה מהמצע שלהם. לזכותם יאמר שהם מביאים מצע מפורט שגם נשמע הגיוני ברובו.

למרות זאת יש לי כמה בעיות איתם, הנה חלק:

1. הם בעד נשק לכל דורש סטייל ארה"ב

2. הם בעד הפרטה כוללת של כל שירותי המדינה כולל בתי חולים, ביטוח לאומי וכו

3. הם מצהירים על חירות הפרט ועל כך שכל קהילה תנהל את חייה לפי ראות עיניה. נראה לי שבאופן מעשי בלי התערבות של המדינה זה יגלוש לאלימות.

אבל בעיקר,

4. הם לא יעברו את אחוז החסימה.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מה עם הבעיה היותר פשוטה - הם באמת מאמינים שסיפוח אפשרי?

על איזו הפרדה בכלל של דת מדינה אפשר לדבר, עם ציטוטים נבחרים כמו "עם שאיבד את זהותו לא יודע מי האויב" או "מקפיד לפרנס רק יהודים" או "(נושאי הדגל שלי הם) להכין את צהל למלחמה הגדולה שבסופה נשלוט בכל הארץ על פי גבולות ההבטחה האלוקית". כל חילוני או מסורתי חייב להפנים את העובדה הבסיסית: מפלגות שמוכרות חופש אישי כזה בכאילו, "לכאורה" כמו שאומר חבר פורום יקר, אבל מכוונות לחוקים מבוססי דת - משקרות. אי אפשר. העולם המונפץ הזה שבו כאילו כולם מתפשרים אבל מוסדות המדינה הם דתיים אומר שבפועל המדינה היא מדינת דת. על כל המשתמע מכך. וההבדל היחיד בין הזרמים, זה שיש כאלו שרוצים לכפות את זה בכח כבר עכשיו, ויש כאלו שמאמינים שחיוך מרוח ושכנוע דרך מערכת החינוך יעשה פשוט את העבודה תוך כמה שנים.

ובכלל.. אתם... מסוגלים להתייחס לזה ברצינות? באמת?

בואו, זה שבא כל פעם מישהו עוד קצת יותר קיצוני לימין או לשמאל, ומסביר באריכות למה כל מה שנמצא בערך בגבולות המיינסטרים לא עובד, זה נחמד. אבל לכאן ולכאן בדרך כלל מדובר בהזיות או פרשנות נורא נאיבית של המציאות או פשוט... תפיסה דתית נטו.

פורסם
בואו, זה שבא כל פעם מישהו עוד קצת יותר קיצוני לימין או לשמאל, ומסביר באריכות למה כל מה שנמצא בערך בגבולות המיינסטרים לא עובד, זה נחמד. אבל לכאן ולכאן בדרך כלל מדובר בהזיות או פרשנות נורא נאיבית של המציאות או (פשוט)בשמם האחר... תפיסה דתית נטו.

תיקנתי לך

כמה ציטוטים נבחרים ממצע זהות:

מערכת המשפט העברית:

'זהות' תפעל להחייאתו המעשית של המשפט העברי בשלמותו, כמערכת שפיטה אזרחית חלופית, מקבילה למערכת המשפט האזרחית הקיימת, הנהנית מהכרה מלאה של המדינה באלו הבוחרים להשתמש בה.

באמת הגיע הזמן להחזיר כבר עונש מוות על חילול שבת.

על כן, 'זהות' מציעה את שיטת המס השטוח: מס בשיעור אחיד החַל על כל סוגי ההכנסות – ללא מדרגות מס, ללא נקודות זיכוי וללא הקלות למקורבים. שיטה זו אמורה לעודד את כל אזרחי ישראל ליזום, להתקדם ולהצליח ככל שיוכלו, ולבטל את אחד הכלים העיקריים של הממשלה לתכנון הכלכלה מלמעלה. בנוסף, 'זהות' מתחייבת ששיעור המס יהיה נמוך ככל האפשר עבור האזרח הממוצע.

מיסוי פרוגרסיבי? לא אצלינו!

בנוסף, 'זהות' מאמינה שאפשר ללמוד מהנעשה בעולם במקומות שונים ולשדרג באופן משמעותי את התשתיות, ובכך לשים קץ לבעיית הפקקים.

איך אף אחד לא חשב על זה קודם?!? אולי נלך ללמוד מלונדון, פריז, ניו-יורק, טוקיו או סיאול, ערים של 10+ מיליוני אנשים שבהן אשכרה יש תחבורה ציבורית, ולא תשתיות לרכב פרטי.

הקרקעות שייכות לאזרחים, לא למדינה. 'זהות' תפרק את מנהל מקרקעי ישראל ותעביר את הקרקעות הפנויות שבידו לשליטת האזרחים. מעבר למשמעות הכלכלית והערכית של החזרת הקרקע לאזרחי ישראל, צעד זה יאפשר לסחור בקרקעות בשוק החופשי ויגדיל משמעותית את היצע הקרקעות לבנייה, ובכך יוריד את מחירי הקרקע בישראל.

עכשיו רק נשאר לשאול, לאיזה אזרחים ספציפית. קטנוניות.

'זהות' מתנגדת לשימוש של המשטרה במעצר מנהלי, שהוא כוח משחית המאפשר למדינה לעקוף את המנגנונים המשפטיים ולשלול את חירותו של האזרח באחזקתו בכלא לתקופה ארוכה ובחקירות בלי ראיות ובלי משפט. זוהי פגיעה חמורה בזכויותיהם של העצורים.

על המדינה להכיר במצב המלחמה שבו היא נתונה ולהפריד בין המקרים בהתאם. פושעים יישפטו במערכת המשפט הפלילית וימוצה עמם הדין, תוך שמירה על זכותם למשפט הוגן. לעומת זאת, אויבי המדינה הנלחמים בה, יישבו או יוגבלו באופן אחר בהתאם לנסיבות. הם לא יואשמו, לא יישפטו ולא יזכו ליחס של פושעים, אלא אם הפרו את דיני המלחמה.

במילים אחרות, אם אתה משלנו, אי אפשר לעצור אותך (ממתי להרוג ערבים זה פשע?!?). אם לא, אתה אויב ואז אפשר לשבות או "להגביל" אותך. כל כך פשוט.

לכן, כצעד ראשון, 'זהות' תאשר נשיאת נשק לכל יוצא צבא ללא עבר אלים או מגבלות גופניות ונפשיות ידועות, ובהמשך תגבש מדיניות של הרחבת ההיתרים לכלל האזרחים.

לידיעת הקורא ערן מורד.

ולדובדבן שבקצפת: התוכנית המדינית

מאז הסכמי אוסלו חלה תמורה במערכת הערכים של צה"ל ושל כלל גורמי הביטחון בישראל. מתפיסה של 'הכרעה' שתכליתה הייתה יצירת הרתעה אימתנית על האויב שתמנע התקפה עתידית על ישראל, צה"ל עבר לתפיסה של 'הכלה'. תפיסה זו מובילה למציאות של 'סבבי לחימה' כל כמה שנים, איום מתמיד של טילים ומנהרות ואיום גרעיני – מציאות המקובלת כנתון. בתפיסת ההכלה, צה"ל אינו מעוניין לנצח ואינו חותר לניצחון. ניצחון לא קיים עוד בעולם המושגים שלו, משום שהחברה ששלחה אותו לתפקידו כבר לא מאמינה בצדקת קיומה וממילא בזכותה להכריע את אויביה.

בואו נראה: 48,56,67,73,82, וזה בלי ההתשה. מה זה אם לא "סבבי לחימה" כל כמה שנים, רק בקנה מידה הרבה, הרבה יותר כואב?

מדיניותה של ישראל בכל הנוגע לנשק הגרעיני של איראן היא הרת אסון. אכן, הבעיה המרכזית אינה טמונה ביכולת הנשק לפגוע בישראל אלא בתהליך הדה-לגיטימציה ואובדן צדקת קיומה של מדינת ישראל בעיני העולם בעקבות חוסר התגובה של מדינת ישראל אל מול מי שקורא להשמדתה.

התפיסה של 'זהות' היא שעל מדינת ישראל להשתמש באמצעים הטכנולוגיים שלה כדי לחסל את ראשי האויב ובכך ליצור הרתעה של ממש. זאת לפי העיקרון היהודי: "הבא להורגך השכם להורגו".

הלו, אתם שם, בסייבר, תפעילו כבר את הפיירוול שלכם עם הפרוקסי ותורידו את חמינאי.

לכן, 'זהות' תבטל את קבלת כספי הסיוע האמריקני.

כי מה זה כמה מיליארדי דולרים בין חברים.

מו כן, הסכמי אוסלו אמורים היו להביא לרווחה כלכלית כתוצאה מהקיצוץ הצפוי בהוצאות הביטחון, אך למעשה המדינה שילמה יותר מטריליון שקל על יישומם של ההסכמים.

אך למעשה, אשכרה אי אפשר להשוות את מה שהיה פה עד לשנות התשעים ומה שקורה כאן עכשיו.

הנחות היסוד של התכנית הן:

• ארץ ישראל שייכת לעם ישראל לבדו מתוקף הבחירה האלוהית.
  • החוק הבינלאומי מכיר בכך ששטחי יהודה ושומרון מיועדים למדינה יהודית, כפי שהראה דו"ח השופט לוי.
  • המגמה הדמוגרפית היא לטובת היהודים, וב-2035 צפוי רוב של 80% יהודים מהים ועד הירדן.
  • רוב הערבים תושבי יהודה ושומרון רוצים להגר ורבים כבר מהגרים כיום.

סוף סוף אלוקים מביא פה אחלה קאמבק. מתישהו זה היה חייב להגיע.

שלב רביעי: לתושבי יהודה ושומרון שאינם יהודים תוצענה שלוש אפשרויות:

• עזרה בהגירה: המדינה תאפשר לתושבים המעוניינים בכך למכור את רכושם, ותסייע להם להגר למקומות שבהם יחפצו ולהיקלט שם.
  • תושבות: המעוניינים להישאר ולהצהיר אמונים בגלוי, יקבלו מעמד של תושבי קבע במדינה היהודית. יישמרו כל זכויות האדם והקניין שלהם בדומה לתושבים של מדינות מערביות אחרות (כך נוהגת ארצות הברית עם תושבי סמואה, איי הבתולה ופוארטו-ריקו; וכן בריטניה עם הקפריסאים שנותרו תחת כיבושה).
  • אזרחות: המעוניינים להיות אזרחים נאמנים ולשרת בצבא (כמו הדרוזים למשל), יוכלו לקבל אזרחות מלאה לאחר מסלול בדיקה ארוך ומעמיק.

אוקי, נחמד, ומה נעשה אם מי שלא ירצה להגר או "להצהיר אמונים"? או שלא יהיו אופציות אחרות?

והנה, הגרנד פינאלה:

ירושלים והר הבית:

ירושלים בכלל והר הבית בפרט הם לב ליבו של הקיום הלאומי היהודי לאורך הדורות.

'זהות' תפעל לפיתוח ירושלים כפי הראוי לבירת ישראל. עם הגשמת תכניתה המדינית (ראה לעיל "התכנית המדינית") הסכסוך ייעלם, והלא-יהודים שיישארו בירושלים הם אלה המקבלים על עצמם את ריבונות ישראל. לאור זאת, ניתן יהיה להרחיב את גבולות העיר במזרח ובצפון, וזאת על מנת ליצור את 'מטרופולין ירושלים'. מטרופולין ירושלים תכלול את בית לחם וגוש עציון בדרום, את בית שמש ומודיעין במערב, את רמאללה בצפון, ואת מעלה אדומים ויריחו במזרח. בנוסף, 'זהות' תשפר את הגישה לירושלים על ידי מגוון תשתיות אסטרטגיות כגון: כביש טבעת, בניית שדה תעופה בינלאומי, שיפור כביש ההר והכבישים במזרח העיר ובייחוד מסביב לעיר העתיקה.

'זהות' תחתור להעברת קריית הממשלה, משכן הכנסת ובית משפט העליון ממערב העיר אל העיר העתיקה בשטחים הסמוכים להר הבית. הר הבית אינו מוקד של סכסוך דתי, אלא, כאמור, הלב הפועם של האומה כולה. קיים קשר ישיר בין איבוד אחיזת ישראל בהר (מאז שנמסר בפועל לוואקף) לבין איבוד הלגיטימציה הבינלאומית של מדינת ישראל לאורך השנים. מנהיגי ישראל לדורותיהם, מימין ומשמאל, עשו הכול כדי "לברוח" מההתעסקות עם הר הבית. 'זהות' חולקת בכל תוקף על מדיניות זו, ורואה בהחזרת השליטה הישראלית המלאה על ההר יעד לאומי ממעלה ראשונה. בהתאם לכך, 'זהות' מתכוונת להרחיק מההר את הוואקף או כל גורם זר אחר שאינו כפוף לריבונות ישראל. משטרת ישראל תוצב על ההר דרך קבע, ולא בשוליו כפי שהדבר נעשה כיום. ביקורים בהר הבית יתאפשרו בכל שעות היממה ללא הגבלה, ושמירה על ביטחונם של אזרחי ישראל בהר תובטח באופן מוחלט תוך גיוס כל הכוחות המשטרתיים הנדרשים לכך. הגישה להר ליהודים תותר מכל שעריו ללא כל סייג. מתוקף חוק השמירה על המקומות הקדושים, 'זהות' מתכוונת למסור את הר הבית לניהולה של הרבנות הראשית, שתוכל גם להסדיר את העלייה ואת התפילה של היהודים בהר במסגרת ההלכה לתחומים המותרים, ולסמנם בשטח. בית כנסת יהודי יוקם על ההר. כמו כן, הר הבית ייפתח למחקר ארכאולוגי בלי ההגבלות הנהוגות כיום.

העברת הכנסת, בית המשפט העליון וקרית הממשלה לשטחים הסמוכים להר הבית - כלומר, לרובע המוסלמי, כי הרי יהודי לא מפנה יהודי. וגם ככה ככל המחבלים כבר "היגרו", לא?

בית כנסת על הר הבית - זה זה עם הכהן הגדול, מנורה וזבחים? סוף סוף, תקומת עם ישראל בארצו. כמו שתמיד רצינו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אישית, אין לי בעיה עם כל הדברים האלה אם באמת הם יקטינו משמעותית את הממשלה ואת הסמכויות שלה לחוקק חוקים קטנוניים שיורדים לרמת איזה לכה לצבע הידית של האסלה בשירותים מותר להשתמש.

מבחינתי כל השאר זה שטויות שלא ניתן ליישם כי הרוב המכריע של האנשים לא באמת רוצים את זה. במידה וכן, אחלה - תציעו לכל מי שרוצה לחיות במדינה חופשית אמיתית עזרה ומימון הגירה כמו שהתחייבתם ותישארו עם רוב חרדי וקומץ רועי צאן. כל עוד אני לא מחוייב לחיות ע"פ זה, מי שבא לו מערכת משפט דתית לשימוש עצמי שיהיה לו לבריאות. תפסת את הילד משחק בסמארטפון בשירותים בשבת קודש? החלטה פרטית שלך אם לסקול אותו בכיכר העיר (שכולם בה מסכימים שזה מותר ע"פ התורה הקדושה) או לחשוב מחדש על החיים שלך.

פורסם

אני אפילו לא יודע איך להתחיל לאכול את זה.

בוא נראה: סביר מבחינתך שאזרחים חמושים ילכו להקריב קורבנות בבית המקדש (סליחה, בית הכנסת על הר הבית, נפלט לי) והמשטרה לא תוכל להתערב בשום דבר שהם עושים כי הם לא "אויב". ורק להזכיר, מדובר על אנשים שגדלו ומתנהגים לפי דין תורה, שהוא חוק מדינה כרגע.

או, סביר מבחינתך להוריד מיסים לוותר על הסיוע האמריקאי, ואז התקציב הצה"לי (שכבר משלם משכורות הוגנות לחיילים, כי צבא מקצועי וזה) יגיע מ.... השמיים?

וסביר מבחינתך להציע למיליוני פלסטינאים או סיוע בהגירה, או הצהרת נאמנות, כי בטוח הרוב המוחלט יבחר באחד משני אלו, וברור לך שזה לא יגמר בניסיון טרנספר המוני שעלול להחריב את המדינה הזו.

העיקר שמכון התקנים יבוטל.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

slowride,

מבחינה עקרונית, אני לא חושב שיש מקום לאפשר את קיומם של בתי דין דתיים במדינות נורמטיביות. זה הפרדקוס הרגיל של הליברליזם - האם מותר בשם הליברליזם לאפשר לסקול ילד בכיכר העיר כי הוא שחק בטלפון בשבת, ואנשים ליברלים צריכים תמיד לקבל את האחר? התשובה היא כמובן לא מוחלט. כי אני לא מתלהב מלחיות במדינה שבה עוד ילדות בנות 12 מחותנות בכח, וזכות ההורים להחליט כי "דת".

מבחינה ערכית ציונית, אני חושב שאנשים שחושבים כמו חברי זהות (גרשוניז למיניהם) הם אנטי ציוניים. מהזן הגרוע ביותר שיש. והניהליזם השלטוני שהם מציעים הוא סופר דיאלקטי על גבול האנרכיה. זה לא סוד גדול שבעוד שיש כאלו שחושבים שמדינה יהודית הייתה המטרה, יש גם כאלו שחושבים שהיא רק אמצעי. וכשמחכים לדבר הגדול הבא, אפשר עד מחר למכור את זה במסווה של חופש פרט מוחלט, אבל מעשית, זה פשוט קווים מקבילים. קיומה של המדינה as is לא מעניין מימלא, כי המשיח בדרך. והרי ברור שכשהוא יגיע כל אוכלי השרצים יחטפו גם ככה.

אבל עזוב, זה באמת לא יקרה כי אפילו לגרסה היותר יוזר פרנדלי של זה (בנט ושקד) אין סיכוי לשלוט כאן דרך מפלגה דתית עצמאית. וכפי שראינו לאחרונה, גם שקד מעדיפה גישה מרקנטילית ופגיעה בצרכן, כשהיא צריכה לבחור בין שוק חופשי יותר לבין עקרונות אחרים שהיא דוגלת בהם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם אני לא צריך לשלם על בניית בית המקדש ועל הבהמות שהוא מקריב שם אז כן, שיעשה מה שבא לו בזמנו הפנוי, ויניח לי להתעסק בעניינים שלי.

אם התכוונת לקורבנות אדם, למיטב ידיעתי אין כזה דבר בכל הגרסאות של היהדות. לא מוזכרת באף מקום כוונה לבטל את מערכת המשפט האזרחית אז ככל הנראה הדברים היחידים שמערכת ה"המשפט העברי" תשנה זה כלום ושום דבר מהותי.

אין לי מושג כמה כסף יש למדינה, כמה כסף היא חייבת, מה ההוצאות וההכנסות שלה והאם הכל נכון ומוצדק או שמישהו חוגג על חשבונינו. אם השיטה שהם מציעים עובדת במקומות אחרים בעולם (ולא במדינות עולם שלישי) אין סיבה שזה לא יעבוד פה, או יעבוד בצורה גרועה יותר מהשיטה הנוכחית.

חוץ מזה, אם צריך להחריב את המדינה, זה מחיר שאני מוכן לשלם. מבחינתי מדינה היא בסופו של דבר כלי להעצמת הפרט וכשהיא לא מקיימת את היעוד שלה והופכת לאיזשהי מטרה בפני עצמה על חשבון האזרחים, אולי באמת כדאי לסגור את הבסטה.

יבגני, תקן אותי אם אני טועה, אבל בנט ושקד מציעים את אותם קשקושי דת ו"ארץ ישראל ליהודים" רק בלי שום אמירה לשיפור הכלכלה וחופש הפרט.

אף אחד לא יסקל בכיכר העיר כי לא באמת אפשר לקיים בית דין רבני במדינה חופשית כמו שאתה כותב, אז למה להתייחס לכל זה בכלל ברצינות?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

רגע, אבל מה עם רבע האוכלוסיה שרוצה שריעה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אישית, אין לי בעיה עם כל הדברים האלה אם באמת הם יקטינו משמעותית את הממשלה ואת הסמכויות שלה לחוקק חוקים קטנוניים שיורדים לרמת איזה לכה לצבע הידית של האסלה בשירותים מותר להשתמש.

מבחינתי כל השאר זה שטויות שלא ניתן ליישם כי הרוב המכריע של האנשים לא באמת רוצים את זה. במידה וכן, אחלה - תציעו לכל מי שרוצה לחיות במדינה חופשית אמיתית עזרה ומימון הגירה כמו שהתחייבתם ותישארו עם רוב חרדי וקומץ רועי צאן. כל עוד אני לא מחוייב לחיות ע"פ זה, מי שבא לו מערכת משפט דתית לשימוש עצמי שיהיה לו לבריאות. תפסת את הילד משחק בסמארטפון בשירותים בשבת קודש? החלטה פרטית שלך אם לסקול אותו בכיכר העיר (שכולם בה מסכימים שזה מותר ע"פ התורה הקדושה) או לחשוב מחדש על החיים שלך.

יענו אתה מוכן להצביע למפלגה שאומרת שהיא בעד סגידה לאל, יצירת כסף מכלום, חיסול אויבים באמצעות גלי מיקרו קוואנטיים, שיפור תחבורה באמצעות יצירת מכוניות מעופפות ויישום של "יום הסגול הבינלאומי" שבו כל אזרח מחויב להתחפש לטינקי וינקי מהטלטאביז, בגלל שהם גם רוצים להקטין את הממשלה ואת סמכויותיה בנושאי גוון ידיות אסלה.

לא, כי ככה זה בדיוק נשמע.

כבר עדיף להצביע למפלגה שלא אומרת מה היא בעד, כמו הליכוד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...