Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 29 דקות, יבגניפ כתב:

תוכל, בבקשה, להפנות אותי לשורה הספציפית איפשהו בפוסטים שלי שמתייחסת למצב הנתון כ״מציאה״ ולו ברמיזה? 

אה טוב. מוסבר. איך לא ראיתי את זה קודם? בבקשה. צודק. סליחה. אדוני הולך ללבוש את מדי הב׳ שלו, לעבור ברחובות בני ברק ומודיעין עלית, להעמיס בני 18 חרדים על משאיות, לשים אותם בבקום וללמד אותם להיות חיילים ציוניים פטריוטים? גם את בני ה-18 הערבים? בוא. ספר איך זה נראה. תן בראש. כי במציאות מדינת ישראל לא הצליחה לאכוף אפילו את סגר הקורונה לא שם ולא שם, כמו שאתה בטח זוכר. אז לאן ההתלהמות שלך מקדמת אותך? ומול מי?

מי שמוכן לאבד את חייו למען הרעיון לרוב לא זקוק לתגמול. זה כוחם של רעיונות. כל הקונספט של מדינות לאום מבוסס על זה פחות או יותר. כי בגדול לרובינו יש אפשרות לא להיות כאן.

המדינה יכולה לשלם יותר לחיילים, היא יכולה, אולי, אני לא יודע, באמת לחלק קרקעות, היא יכולה לממן לימודים מעבר לפיקדון. היא יכולה גם לתת פחות, הרבה פחות, למגזרים לא יצרניים. ובוודאי, כל זה לא ייצר פתרון הרמטי. אין כזה למדינת לאום מפוררת, בה במקרה הטוב חצי מהאזרחים מרגישים שייכות לאומית כלשהי וחצי לא. 

מעדיף להעביר את 90 הימים שלי במילואים כל שנה ברדיפה אחרי משתמטים ברחובות בני ברק ומודיעין עילית, ולא בתפקיד ברווז במטווח על הגבול.

אני אהיה הראשון להקים את חיל ציידי הראשים אם ינתן האות.

בעוונותי בין התפקידים שלי בסדיר הייתי מפקד בצמ"פ (הכשרת מסלול שריונרים) וזכיתי להכשיר שני מחזורים של בני"שים (בני ישיבות), אז תאמין לי שאני יודע שאפשר להכשיר גם את החייל הלפלף ביותר. כל מה שהוא צריך זה רצון להתגייס וחיבור למטרה. אין לי שום טיפה של ספק שאפשר לגייס גם את אחרון החרדים. מה שצריך זה אישור של הרב.

אין הבדל אנטומי בין חרדי לחילוני, שנינו בשר בדם ולשנינו אותם איברים. שינוי של פסיק בצורת החשיבה תהפוך אותם לחיילים מספר אחת. הבעיה היא שאצלהם החשיבה היא חוץ-גופית - מתנהלת עפ"י החלטת הרב בצורת נעשה ונשמע, ולא בדמות בחינה של המציאות והשקפות עולם כמו שמתנהלת אצל דתיים וחילונים.

לפני 29 דקות, יבגניפ כתב:

המדינה יכולה לשלם יותר לחיילים, היא יכולה, אולי, אני לא יודע, באמת לחלק קרקעות, היא יכולה לממן לימודים מעבר לפיקדון. היא יכולה גם לתת פחות, הרבה פחות, למגזרים לא יצרניים. ובוודאי, כל זה לא ייצר פתרון הרמטי. אין כזה למדינת לאום מפוררת, בה במקרה הטוב חצי מהאזרחים מרגישים שייכות לאומית כלשהי וחצי לא. 

זה רעיון שאתה הצעת, לא אני. שזו בעצם ההתחלה של צבא מקצועי. 

חלק מההטבות שציינת כבר קיימות - ממדים ללימודים, לדוגמה, לא יורד מהפיקדון אלא מתקבל כמלגה בנפרד.

חלוקת קרקעות גם כן, אבל כרגע עבור מגזר מסויים בלבד (דרוזים וצ'רקסים), ובאופן חלקי עבור היהודי, בדמות מתן עדיפות בסדר הבחירה היכן שניתן.

לא רואה איך זה מה שמעניין נער בן 18 לפני גיוס.

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 33 דקות, Ziv כתב:

מעדיף להעביר את 90 הימים שלי במילואים כל שנה

אתה תיהיה מוכן להתגייס למילואים כול שנה ל 90 יום? 

והמעביד שלך?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 18 דקות, Ziv כתב:

כל מה שהוא צריך זה רצון להתגייס וחיבור למטרה. אין לי שום טיפה של ספק שאפשר לגייס גם את אחרון החרדים. מה שצריך זה אישור של הרב.

כן, זה גם כל מה שצריך כדי שילמדו ליבה, ישתלבו בשוק העבודה, לא יתקעו עבודות תשתית חיוניות בשבת כי אלוקים כועס, לא ישתלטו על ערים ועוד. אבל אין. כי כל התפיסה הפוליטית חברתית. שלהם מנוגדת לזה. וכי הם לא ציונים. אז איך אתה פותר את זה?

לפני 19 דקות, Ziv כתב:

אין הבדל אנטומי בין חרדי לחילוני, שנינו בשר בדם ולשנינו אותם איברים. שינוי של פסיק בצורת החשיבה תהפוך אותם לחיילים מספר אחת.

הביולוגיה די זהה גם אצל יהודים וערבים, נוצרים ומוסלמים, שחורים ולבנים. אז מה? אנחנו עדין לא חיים בimagine של ג׳ון לנון. והחרדים והערבים לא שותפים לתפיסת הלאומיות שלך ושלי. אז מה הפתרון שלך?

לפני 25 דקות, Ziv כתב:

לא רואה איך זה מה שמעניין נער בן 18 לפני גיוס.

נכון, אבל יש סיבה לזה שמגייסים ילדים בגיל 18 מלכתחילה, אתה יודע. בני 18 לפני גיוס גם לא עושים את החישובים שעושה בן אדם בן 30 כשבוחר להתייצב למילואים או לא. גם לא חישובים שעושים בני 20-21 כשמחליטים אם לצאת לקצונה או לא.

מה שהצעתי הוא לא פתרון מושלם. הוא בסך הכל מרחיב את מה שכתב גם אור לפניי. מי שמדמיין מציאות בה ערבים וחרדים ממלאים בהמוניהם את הבקום והופכים ל-״חיילים מספר אחת״ צפוי להתאכזב. כנראה גם מי שרוצה שלא יאפשרו למי שלא משרת להצביע, או לא יתנו לנו שום זכויות סוציאליות. והמקסימום שאפשר לעשות - ואני בעד - זה לפעול לאינטגרציה דרך מערכת חינוך, שילוב בשוק העבודה וכמובן גם צמצום סובסידיות שמעודדות ילודה אינסופית. וגם זה לא יפתור הפער באמת. אבל לפחות ישאיר אצלנו יורת כסף בסוף החודש.

ויכול להיות שנגיע פה לאיזה שבר חברתי רציני וגם המיינסטרים הציוני ירצה להתגייס פחות, והורים ישכנעו את ילדיהם לא לצאת לקצונה. יכול להיות. לא לכל בעיה חברתית עמוקה יש פתרון.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

צמד זמרים צעירים חרדים יצא לצלם קליפ לקידום מכירות באחד מהישובים החרבים (בתיאור הקליפ יש פרטים להזמנות מופעים).

אני לא יודע מה העבר הצבאי של הצמד, אבל אני מניח שאפשר להמר שלא שירתו יום אחד, למרות שבבירור הם לא עוסקים בלימוד תורה.

הלבוש מוקפד ויוקרתי. התסרוקת והזקן, אין שערה שלא במקום. ניכר שהשקיעו הרבה כסף בהבלי העולם הזה.

וכל זה בשטח פרטי (לא יודע אם קיבלו אישור), של משפחות שחלקן כבר לא איתנו וחלקן נמצא במנהרות עזה.

התגובות משתפכות ומתלהבות. אני קיבלתי בחילה קשה.

עריכה: הם טוענים בתגובות שקיבלו אישור מבעלי הקרקע.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

@פינדר מניח שבאמת לא שירתו.

אם היו משרתים/או שזה היה זמר חילוני

היתה לך פחות בחילה?

(רק לסבר את האוזן. לפחות אחד מהם לא ממש צעיר. בן 40+ לא יודע לגבי השני)

עריכה אחרונה על ידי om2

.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הפכו את המקומות האלה לאטרקציה וזה ממש מגעיל. לא ברור איך מאפשרים את זה. יש גם סיורים מודרכים.

כמה זמן עבר בסך הכל? 

זה לא משנה חרדים או לא, רמת הניתוק הזאת מגעילה, כאילו זה קרה לאיזה שבט באפריקה ולא לאנשים שגרים כמה קילומטרים מהם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, Ziv כתב:

אני לא, וגם המעסיק שלי לא. בגלל זה חייבים לגייס את כולם.

אז בתור קצין, האם אתה חושב שאפשר לגרום למישהו שלא רוצה, להגיע לקצונה ולהיות קצין *טוב*?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא כולם צריכים להיות קצינים ומפקדים מורעלים עם סכין בין השיניים.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, om2 כתב:

אם היו משרתים/או שזה היה זמר חילוני

היתה לך פחות בחילה?

זה לא עניין של אלמנט אחד, אלא צירוף של כמה דברים, שאחד מהם הוא השירות הצבאי.

אבל כדי להבהיר, אם זמר חילוני היה מפיק קליפ כזה מלוקק, עם קידום מכירות והופעות, הייתי מקבל בחילה באותה מידה.

אגב, מבט זריז על התגובות המפרגנות ביוטיוב, מעלה חשד שהם גם השקיעו כסף בתגובות של בוטים מפרגנים לצורך קידום מכירות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 42 דקות, David32 כתב:

אז בתור קצין, האם אתה חושב שאפשר לגרום למישהו שלא רוצה, להגיע לקצונה ולהיות קצין *טוב*?

אני לא קצין, 

ואני לא חושב שאפשר לגרום למישהו שלא רוצה לצאת לקצונה (אותי לא הצליחו לשכנע).

אני גם לא חושב שכל קצין יכול להיות קצין טוב.

מה הפואנטה?

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

הפכו את המקומות האלה לאטרקציה וזה ממש מגעיל. לא ברור איך מאפשרים את זה. יש גם סיורים מודרכים.

כמה זמן עבר בסך הכל? 

זה לא משנה חרדים או לא, רמת הניתוק הזאת מגעילה, כאילו זה קרה לאיזה שבט באפריקה ולא לאנשים שגרים כמה קילומטרים מהם.

מעבר לגועל לא מבין איך אנשים יכולים להתייחס לזה כאל אטרקציה.

אני לא מסוגל נפשית להסתובב שם יתר ממה שאני חייב. זה לחדור לאסון הכי פרטי ונורא של האנשים שגרו שם ולרמוס ברגל גסה את פרטיותם. איך אנשים יכולים לעשות את זה ועוד להתלהב?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 דקות, Ziv כתב:

מה הפואנטה?

הם מנסים להעביר לך את מה שכתבתי, זה לא עובד. 

אתה עסוק בלהסביר למה המצב הנוכחי לא הוגן - ואתה צודק. אבל אתה לא מציע שום פתרון אופרטיבי בר קיימא - וזה לא עוזר. 

רוצה להתלונן שהמצב לא הוגן? סבבה, כולנו איתך במאה אחוז. איך זה עוזר? 

מזכיר לי קטע שראיתי עם נוסבאום 

https://youtu.be/nZ4LftxeN8c?si=OwFDSe4WfqRyQP4h

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, oryo כתב:

אתה עסוק בלהסביר למה המצב הנוכחי לא הוגן - ואתה צודק. אבל אתה לא מציע שום פתרון אופרטיבי בר קיימא - וזה לא עוזר. 

רוצה להתלונן שהמצב לא הוגן? סבבה, כולנו איתך במאה אחוז. איך זה עוזר? 

מעבר לזה. כאילו...

קצין זה מנהל. קצין חרא זה מנהל חרא. אתה מגדיל את הכוח עבודה ה"פשוט" אז צריך להגדיל עתודה ניהולית. אם עכשיו קשה לך למצוא כוח אדם איכותי לתפקידים, אז מה יקרה כשזה יהיה בכפייה באמת?

אני אפילו לא מביע דעה לפה או לשם, באמת שאני לא יודע מה צריך לעשות, כנראה שסלואורייד צודק וצריך למרר את החיים לכול מי שלא מתגייס, כולל אנשים מסכנים או כאלה שאתה פשוט לא מעוניין לגייס כי למה לך "זבל" כזה... אבל כאילו... מה, בגלל שמישהו היה עבריין בצעירותו, ואז השתקם נגיד בגיל 30, אתה הולך לזיין אותו על זה למשך 60 השנות חיים הנותרות שלו? כי צהל לא רוצה עבריינים וקשה להתמודד עם החרדים אחרת?

מוזר.

כמובן שהתשובה היא, שכמו עם כול בעיה שגדלה עם הזמן (שלא לומר אקספוננציאלית) כמו שילוב החרדים, או עזה, צריך לטפל בבעיה כשהיא עוד קטנה. זאת התשובה הנכונה. וזה אפילו לא "במבט לאחור"... זה פשוט מאוחר מדי.

גם האמת @oryo אני לא כזה מבין איך לדפוק נכים ונערים עבריינים/צרכני סמים, זה "לא לצאת פראייר". זאת פשוט גישה שהיא קצת מוזרה לי...

באמת כאילו, בוא ניקח מקרה.

נער בן 16 נתפס מוכר מריחואנה לחבריו, לא בכמות גבוהה, סתם כמה גרם פה ושם. "מפיץ מזעירי". לא חסר כאלה, פותחים לו תיק. לא מגייסים אותו. אולי הוא אפילו יושב כמה חודשים כתלות במזל שלו.

עכשיו, על זה, אתה הולך לזיין לו את כול החיים כי יענקלה מאמין שהוא תורם יותר בזה שהוא לומד תורה??????? 

הרי זה לא עבריין רציני, זה לא רוצח או אנס. זה אפילו לא סוחר סמים רציני. זה סתם ילד שהוא טיפונת מחוץ לנורמה. אבל צהל (כמו גם כמוני) פחות שמח לתת למי שטיפה מחוץ לנורמה כול סוג של נשק.

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

תן לצה"ל להחליט.

צה"ל קבע ש-X לא ישרת? X יקבל זכויות כמו כל אזרח אחר, וזה לא משנה אם שוחרר מסיבות פליליות, רפואיות או נפשיות.

Y מנסה להתחמק משירות כי הוא חרדי/סרבן מצפון/אבו עלי/דתייה לפי דעתה? שלא יקבלו זכויות שוות. אפשר לדבר על איזה זכויות לוקחים, אבל שיהיה משמעותי.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...